2010 Ağustos Anneleri

Evet ağrı bende de sık sık oluyor ama doktor içini rahat tut birşey yok dedi. Olurmuş yani öyle ağrılar. Bende özellikle çok yürüyünce artıyor ağrılar. Ayrıca sürekli yatmakta zor. Valla başımın ağrımayan yeri kalmıyor yatmaktan. Tuhaf olan kısımsa her yattığımda uyuyorum. CADIARZU

Kızlar bu arada kabızlık çeken varsa eğer bana sabahları aç karnına içilen bir türk fincan kahvesi acaip iyi geliyor..içtikten yarım sonra mutlaka çıkıyorum tuvalete..biliyorum doktorlar kahve fazla önermiyorlar ama çatlamaktan iyidir diye düşünüyorum...tavsiye ederim.

anım kahve kesinlikle olmaz canım..Sen kuru erik kayısı ye üzerinden su iç.Sorun hall olmuşturr.Şu an hafif adet ağrısı gibi ağrım var..

anım kahve kesinlikle olmaz canım..Sen kuru erik kayısı ye üzerinden su iç.Sorun hall olmuşturr.Şu an hafif adet ağrısı gibi ağrım var..
Erik de denedim ama maalesef işe yaramadı (( canım merak etme lütfen yat dinlen..bu ağrılar çok normal..rahmin büyüyor..sen de benim gibisin devamlı kendini dinliyorsun ..ahhhh ahh öyle iyi anlıyorum ki seni..

italyadan merhaba canım ben de topiğe yeni katıldım ben de bugün 5 +3 oldum dün ilk kez dr a gittik, kese görüldü . Dr a göğüslerimde hassasiyet yok dedim, öemli değil herkeste aynı şey olmaz dedi benim ilk gebeliğimde de öyle olmuştu. Bir de çok yeni daha keseyi gördüm 2 hafta sonra kontrole çağırdı. Sen de sadece keseyi mi gördün ?

benımde aklımda yoktu sasırdım bıraz bıtane cocugumuz var dusunsene dogarlarsa bı anda uc tane cocugun olcak guzel ama bakalım zor olcak bıraz,,senınde ınsallah sorunsuz gecer hamılelıgın

NPLS merhaba, ben de topiğe yeni katıldım , tebrik ederim ikiz bekliyormuşsun. Benim bu aydan umudum yok diyordun hatırlıyor musun ? bak nasıl sürpriz oldu çok sevindim.Allah kucağına almayı nasip etsin.

waterss hayırlı olsun tebrik ederim öncelikle :))) geçen pazartesi akşam gittiğimde çookkkk minik nokta halinde keseyi gördük..ve doktor bu kadar küçük olması çok normal dedi. 2 hafta sonra gel bebeğe bakalım dedi..bakalım şimdilik bekliyoruz :))) göğüslerimi mıncıklamaktan bir hal oldum ayrıca ..hhehehhehe..acıyor mu acımıyor mu diye ..

Merhaba , bende topiğe yeni katıldım. SAT'îm 18 Kasım. Bugün 5+3 günlük hamileyim keseyi gördük, 2 hafta sonra kalp atışı için kontrolüm var.Sizde enim gebelik haftamdayken sadece keseyi mi gördünüz arkadaşlar.

Teşekkür ederim . Allah kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Göğüs konusuna takılma daha dün sordum için rahat olsun. Benim dr umda keseye zoom yapınca yolk kesesini gördü ve normal gebelik dedi ama zoom yaptı , bilirsin USD lerde zoom yapınca görüntü dağılıtor ama dr um çok tecrübeli güveniyorum ama keşke ben de nokta kadar da olsa görebilseydim.

waterss hiiççççç merak etme daha öyle başındayızki işin...ben inanıyorum 2 hafta sonra bebişi gördüğünün haberini vereceksin ...

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
İnsanlarda A, B, 0 ve AB olmak üzere dört farklı kan grubu bulunur. Bu kan gruplarından herbiri Rh(+) ve Rh(-) olabilir. İnsanların yaklaşık %15'i Rh(-) kan grubuna sahiptir. Rh uygunsuzluğu veya Kan Uyuşmazlığı anne adayının Rh(-) baba adayının Rh(+) olduğu durumlarda söz konusu olur. Bunun dışındaki kombinasyonların hiçbirinde uyuşmazlık söz konusu değildir. İlk gebeliğinizse bebeğinizin Rh uyuşmazlığından etkilenme olasılığı son derece düşüktür ve takip eden gebeliklerinizin de benzer şekilde sorunsuz seyretmesini sağlamak için alınacak bir dizi önlem vardır. Eşinizle aranızda bir Rh uygunsuzluğu söz konusuysa daha geniş bilgi almak için tıklayın.
Kan Gruplarının Kalıtımı
A ve B baskın kan grupları, O ise edilgen gruptur. Kan grubunu belirleyen genlerin biri anneden biri babadan gelir. Bir taraftan A, bir taraftan B gelmişse kan grubu AB (ikisi de baskındır ve birbirlerine üstünlükleri yoktur), iki taraftan da O gelmişse kan grubu O olur. Bir taraftan A (veya B), diğer taraftan O gelmişse kan grubu baskın olan A (veya B) olur.

Rh kalıtımında ise (+) baskındır ve her iki taraftan (-) gelmediği sürece kan grubu (+) olur.

• Anne adayı ve baba adayı ikisi de O ise, bebek O olmak zorundadır.
  • Bir taraf A, diğer taraf B ise bebekte tüm kan grupları söz konusu olabilir.
  • Her iki taraf A ise bebek B ve AB, iki taraf B ise bebek A ve AB olamaz, ancak O olabilir.
  • Her iki taraf AB ise bebek O olamaz, diğer gruplar olabilir.
  • Her iki taraf (-) ise bebek (+) olamaz.
  • Her iki taraf (+) ise bebek hem (+) hem (-) olabilir.
  • Bir taraf (+), diğer taraf (-) ise bebek hem (+), hem (-) olabilir.
Bebek doğduğunda belirlenen kan grubu anne ve babasının kan gruplarına göre olması gerekenden farklı olursa bu durumda en muhtemel neden üç kişiden birinin kan gruplarının yanlış bakılmış olmasıdır. Bu duruma nispeten sık rastlanır ve kan grupları yeniden belirlendiğinde sorun ortadan kalkar.
Negatif kan grupları ülkemizde oldukça kıymetlidir. Sağlıklı olan bireylerin düzenli olarak kan bağışında bulunmaları hem ülkemiz için hem de kan bağışlayıcısı için faydalıdır. İhtiyacınız olduğunda kan bulabilmek için kan bağışında bulunmalısınız (anne adayları kan bağışında bulunamazlar).Kanbankasi.gen.tr>>

İnşallah .. Allah'm gösterir. Zaman durdu sanki geçmiyor..
ahhh ahhh bilmez miyim ...hem zaman geçsin istiyorsun hem de o geçen zamanın sana güzellikler göstermesini istiyorsun..her dakika elim karnımda sakın beni bırakma güzel yavrum diyorum..her gün iğne oluyorum ama inan keyifle..her iğneden sonra yarasın yavruma diyorum...inşallah bebeklerimiz kucağımızda güzel günler göreceğiz...

Kızlar 4 gündür devamlı yatıyorum lekelenmem de yok.Şimdi kalktım evde bir az dolastım kasık ağrılarım var çok hafif.Olurmu böyle şeyler acaba?Sizde de oldumu?

olur gunaycım rahım buyuyo..damarlar genıslıyo,,normal ben hamıleyken sancıdan aglıyodum,,bıraz daha sabret gececektır,,,anne ıcınde bebek ıcınde degısıklıkler olusuyo,,can tasıyosun,,bende sezaryen var hep agrı sızı yapıyo,,hamılelık ılerledıkce napcam bılmıyorum

NPLS merhaba, ben de topiğe yeni katıldım , tebrik ederim ikiz bekliyormuşsun. Benim bu aydan umudum yok diyordun hatırlıyor musun ? bak nasıl sürpriz oldu çok sevindim.Allah kucağına almayı nasip etsin.

hosgeldın waterss evet hıc umudum yok dıyodum oldu cok sukur..ıkı tane kesemız vardı bırı sondu dıgerı saglıklı kalp atısını da duyduk..senı de tebrık ederım cok sevındım ,,ınsallah saglıkla guzellıklerle gelır meleklerımız,,,

Ay n e güzel anlatmışsın bir tanem.Ağrı acı ne kadar istiyorsa rahatsız etsin bizi yeterki bebişlerimize bir şey olmasın..Canım bulantım var benim.Bir oluyor bir olmuyor.Ama çıkarmadım.sadece baş dönmesi ve bulantı...

Aramıza hoş geldin canım..Gebeliğin hayırlı uğurlu olsun canım...

merhaba kızlar,ben de bugün doktora gittim ilk defa.allaha şükür keseyi gördük,dış gebelik ihtimali ortadan kalktığı için rahatladım.vajinal ultrasondan görebildik,normalde benim son adet tarihim 19 kasım,5-2 haftalık olmam lazım ama ultrason haftası 4-3 doktor böyle oynamaların olabileceğini söyledi,15 gün sonra gideceğim,bebişi tam olarak görmek ve kalp atışlarını dinlemek için,inş bir aksilik çıkmaz kızlar...hafta olarak bir hafta geride çıkması normaldir di mi...bi de yolk kesesini gördü doktor,o da boş gebelik olmaması için iiye işaret di mi...

Gözün aydın canım.İnşallah kalp atışlarını da duyarsın sağ salim kucağına gelirler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…