slm güzel bebişlerin güzel anneleri..
p.tesi günü kapıya 2hemşire geldi sağlık ocağından..hastane kaydımdan gebe olduğumu öğrenmişler.. ve bugün sağlık ocağına çağırıldım.. gebelik testleri yapılacakmış.. özellikle gebe olduğunuzu söylerseniz baya yardımcı oluyorlar..
yeni bir uygulamaymış bu aklınızda bulunsun sağlık ocaklarında artık sosyal güvenceniz olsada olmasada tahliller yapılıyor.. benim kendi doktorum istemişti zaten yaptıracak yer arıyordum ki sağlık ocağı ulaştı bana..
*tam kan sayımı
*tam idrar tahlili
*glukoz(açlık kan şekeri)
*kreatinin
*bun
*sgpt
*sgot
*tsh+t3+t4
*ve ben öncesinde düşük yaptığım içinde;
*toxoplasma ıgm
*rubella ıgm
*cmv ıgm
bunları istedi kendi doktorum.. sadece bu son 3testi sağlık ocağında yaptıramadım ama diğer tüm tetkiklerim yapıldı 2gün sonrada sonuç verilecek..
16.haftada tetenoz aşısı yapılacakmış vs..
ilk 6ay anne sütü vermem gerektiği gibi bilgiler verilince çok tuhaf oldum... benimkisi tüp bebek önceki düşükten sonra bu gebeliğime henüz inanabilmiş değilim..
şuanlık brüksel tüpbebek merkezi, (inş) kalp atışlarını duyduktan sonra marmara ünv.de takibimi ve (inş) doğumumu yaptıracağım..
selam kızlar nasılsınız bakalım
benim bu sabahtan beri midemde bir ekşime var ve beni çok rahatsız ediyo
ara sırada hafiftende olsa midem bulanıyo
benide listeye eklermisiniz
yaş 24 kilo 70 sat 6 kasım
tahmini doğum tarihi 13 ağustos
yarında doktorda randevum avr umarım keseyi de görürüz
sağol canım..Hallisna, ne güzel adına sevindim. Bu sağlık ocağı yeni değil aslında benim yeğenim doğarken ablamada aynını yaptılar, 4 sene önce. O da çok memnundu takipten.
ya ben anlamıyorum...şuan annemim yanında sivasta olduğum için buradakii bir özel hastaneye gittim ve dr. sadece ultrasondan bakarak kalbinin attığını anladı işte, ama dinletmedi, ben de saf gibi sormadım bile... artı, ist.daki dr. demişti ki "aç gel test yapıcaz" buna da dedim öyle dediğini, tmm dedi, elime kağıt verdi kan ve idrar verdim, kan verirken de laborantlara sordum, aç olmanıza gerek yoktu, filan dedi, cnm sıkıldı, aç olarak gitcem diye 3 defa kusmuştum oysakanımı 2ayrı tüpe koydu, hormon testiydi biri büyük iihtimalle, öbürü neydi ola ki?
bikaç saat sonra dr. sonuçları da kendi ekranından bakıp "kan değerlerin iyi" dedi o kadar.. yine ben de saf gibi nesi iyi ne testiydi ki filan hiç demedim....
ben de sağlık ocağına mı gitsem ki...?
Canım seninle Satımız aynı :) Benimde 12 Aralıkda doktor randevum vardı ve kesemiz göründü, siyah küçücük bir nokta. 24 Aralıka randevu verdi doktorumuz kalp atışları için.
kızlarr.. haziran annesi olarak hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum...
umarım hepiniz güzelce ilk 3 ayınızı atlatır, ikili testlerinizi geçer ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız..
yüksek bir yere uzanmamaya, ağır kaldırmamaya, bir süre pek ev işi yapmamaya dikkat edin olur mu..
sağol cnm güzel dileklerin için diğer topikte senin yöntemlerini denedim geçen ay ve şimdi hamileyim
bunun içinde ayrıca sağol opuyorumnanaktan
ooo cok sevindim canımm delikafadulden
ben de hatırladım seni sevindim zaten..
hayırlı olsun bebişinnn
Canım tahlillere kaç para verdin? Ben de pazar günü yaptırdım yığınla tahlil idrart artı 2 tüp kan aldılar hormon testleri filan da varmış(troid vs). 460tl tuttu, benim özel sigortam vardı 80 ödedim ama çok geldi bana; senin ne kadar tuttu? Bu arad ist. medicana da yaptırdım. Normalde pahalı hastane değil muayene bile 80tl(ki çoğu özel hastaneden 100'ün üstünde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?