2010 Ağustos Anneleri

mim takma öyle şeyleri kafana üzme bebişi sakın iyi şeyler düşün.. ya gerçekten wcye çok gitmiyormusunuz ben nerdeyse orda yatıp kalkıcam gerçi çokta su içiyorum ama tutamıyorum :))

tamam işte oldu şimdiŞeniz

ben esime sordum dogum aninda yanimda olmak istermisin diye."istemem seni aci cekerken gormek ,hemde dayanamam bakmaya ama sen istersen girerim seninle doguma" dedi...acikcasi bende karar veremiyorum.bazen o da benimle girsin dogumada bebegi ne sartlar altinda dunyaya getrdigimi gorsun diyorum bazende beni o halde gorup uzulmesini istemiyorum.../FONT]

mim takma öyle şeyleri kafana üzme bebişi sakın iyi şeyler düşün.. ya gerçekten wcye çok gitmiyormusunuz ben nerdeyse orda yatıp kalkıcam gerçi çokta su içiyorum ama tutamıyorum :))

kendi adım akonuşuyorum canım, çomk aşırı gitmiyorum.mesela sabahtan beri iki kere gittim bu saate kadar. 3 bardak su içtim. (bğyğk kola bardaklarından)

slm anneler ve tatlı bebişleri..
paylaştımmı bilmiyorum ama yine tekrar olsun paylaştıysamda..
yatma pozisyonumuza çok dikkat etmemiz gerekiyormuş..
yüzüstü zaten yatamıyoruz.. sırtüstüde özellikle 12.haftadan sonra yatmamak gerekiyormuş.. tabi öncesinde de yatmazsak iyi olur.. bebeğin gelişimi ve (ALLAH korusun) kordon dolanmasına karşı önlemmiş bu..

sağ ve özellikle sol tarafa yatmak en ideali en sağlıklısı imiş..

kendi adım akonuşuyorum canım, çomk aşırı gitmiyorum.mesela sabahtan beri iki kere gittim bu saate kadar. 3 bardak su içtim. (bğyğk kola bardaklarından)

aa ne güzel ben gece 2 kere uyandım ve sabah 7 den bu saate kadar 5 kere falan gittim şimdi elimde su bardağı var bitsin yine giderim kesin:))

aa sırt üstü yatmamakmı lazım ben hep sırt üstü yatıyorum sağıma yatamıyorum çok rahatsız oluyorum soluma hiç yatmadım şu yaşıma kadar ama bebişim sağolsun bundan sonrayatıcam sanırım boshayallersmile

bilgiler için saol canım. ben sırtüstü yatamıyorum. nedense karnım rahatsız oluyor geriliyor gibi. ya sağa ya sola. çok şükür uysal yatarım.ne kığırdarım ne de ani hareket yaparım.:dance::teytey:

canım benim nasıl geçiyor hamilelik :1rolleyes:

canim ben malesef sol tarafima yatamiyorum..cok tuhaf ama ne sirt üstü yatabiliyorum nede sol tarafima...kabus görüyorum cünkü..sadece sag tarafima yattigim zaman kabus görmüyorum rahat uyorum...ne yapacagimi bende sasirdim.....diyer hamileliklerimde böyle birsey yasamamistim

Son düzenleme:
bende gece birkac sefer yuz ustu donmusum bilincsiz olarak. ama artik dikkat ediyorum.sirt ustu yatmakda daha rahat geliyor hamilelik doneminde ,sirtimiz dinleniyor.ama ne yapalim bebegimiz icin katlanicaz artik...hem normalde de saga donup yatmak daha saglikli...

ilk 3 ay istediğiniz gibi yatabilirsiniz yazıyor druna bu konuda soran oldu mu?
canım 3 aydan sonra genelde sol tarafa yatın deniliyor anne ve bebek için en sağlıklısı
ama sağ tarafada yatabiliyorsun, sırtüstü pek yatılmıyor zaten nefes alamıyorsun öle yatınca ister istemez pozisyonunu değiştiriyorsun...

işte benimde bu tarz bir sorunum var bende yattığımda mutlaka arkamda duvar önümde oda kapısı olması lazım yoksa uyuyamam yani sol tarafıma yattığım zaman kapıyı görmem mümkün değil bende artık yatağın yerini değiştiricem yada ayak ucuna yatıcaz 9 ay: zemuszemus

ama ben sola donup yatmanin neden daha saglikli oldugunu anlayamadim...sol tarafta kalbimiz var sola donup yatmanin dr lar zararli oldugunu soylerler hep...bence saga donup de yatabilirsin baklavacim ...hem arkadasta saga donup yatmak zararli dememis.

canım benim nasıl geçiyor hamilelik :1rolleyes:
bol mide bulantılı.. herşey kokuyor uklam.. sabah yine duş aldığım suyun kokusuna kustum:)
onun haricinde kalp sesini duyduğumdan beri bir sonraki kontrol günümü özlemle bekler oldum..:)
ALLAH sağlıklı vakitli doğumlar nasip etsin hepimize inş.....
sen nasılsın canım ve senin mide bulantın oldumu ne kadar devam etti?

Kızlar valla 1 saattir geçmiş okuyorum ne kadar şey kaynatmışsınız :))) doğum şeklini seçme şansı olanları çok kıskandım. Bizim burada yok öyle keyfi şunu istiyorum demek..çatır çatırrrr adama normal doğum yaptırıyorlar . Tabii ters bir durum veya aciliyet yoksa...aramıza yeni katılan arkadaşlara da merhaba demek istiyorum..Çokkk güzel bir gün diliyorum..

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

Ben sol tarafa doğru yatamıyorum burnum tıkanıyor ve kalbime baskı oluyor . Oldum olası sağ kolumun üstüne yatmazsam ve burnumdan nefes alamazsam hayatta uyuyamıyorum.

Annecikler,
Biz yemeğimii yedik zaten obez oldum ya ne bulsam yiyorum sizlerde iyisiniz okuduğum kadarıyla. benim eşim hayatta doğuma giremem dayanamam diyor zaten mecbur belimden dolayı genel sezeryan olacağım yani bir başıma kalacağım sanırım ama ben de kuzenimin gelip bebeğin tam kordon bağı kesilirken fot çekmesini istiyorum bakalım daha çok var ya kızlar nasıl geçecek zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…