2010 Ağustos Anneleri

bence zorlayalım. mecbur gireceksin diyelim. ama benim eşim küçükken kalp ameliyatı olduğu için yapamam derse zorlamaya korkarım. ama akşama bir çıtlatacağım bakalım ne diyecek? kaydirigubbakcemile3

bence zorlayalım. mecbur gireceksin diyelim. ama benim eşim küçükken kalp ameliyatı olduğu için yapamam derse zorlamaya korkarım. ama akşama bir çıtlatacağım bakalım ne diyecek? kaydirigubbakcemile3

tabi girmeleri lazım biz ve bebişimiz ordayken onun dışarda ne işi var benim yakın arkadaşım fotoğrafçılık yapıyor o zaten giricek belki oda ondan cesaret alır bende akşama bi sorayım kaydirigubbakcemile3

dimmi ammaa güzel fikir zemuszemus bakalım doktorla konuşmamız lazım.çok komik olucak ammaakaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 düşünsene eşin yerde bayın yatıyomuş..yok beni kaldırmayın eşime bir poz vereyim öyleeekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3ne çatlak bir annne olurum ben yahuaklinialirimsmile

vereliniortak alkisalkisalkis katılıyorum sana ..biz sonuçta beraber yaptık bebişimizii o yüzden anca beraber kanca berabeee..girsin görsün ne emek verdiğimizii.onada bir hatıra kalır sonuçtaa..görmüyomusununz baby tv dee eşler hep yanlarında orda girmeyeni asıl tuhaf buluyolar..okadar doğalki hatta bazıları evd tek başına eşleriyle doğum yapıyolar..ben çok duygulanıyorum onalara bakınca.hep araştırmalar gösteriyoki o tür zamanlarda eşler yanlarında iken çocuklarınada daha bağlı oluyolara.s

ah benimde fotorafçı bir kuzenim olsaaa..çok şanslısın vallaaa missgarfik..bol bol çektiriirsin sen

ah benimde fotorafçı bir kuzenim olsaaa..çok şanslısın vallaaa missgarfik..bol bol çektiriirsin sen

çok istediğim birşeydi zaten canım çok şükür yakınımda :) gerçi daha yeni başladı bu işe ama benim doğuma kadar tecrübelenir iyice kaydirigubbakcemile3

Bende normal dogumda yanayım kızlarr .. saglık sorunu olmayanlar sızde dusunun ınş. saglıgımız elverırıde son aana kadar bısey cıkmazda bormal dogum yaparız. esımın gırmesınıde ıstyıorum kendı kendıme duusnuyorumda ona henuz soylemedımm oda gırsın gorsun ne zorluklara katlandıgımızı :))

Ama daha cook waryaaa sımdıden heycanlandım walllaaa:)) o günleri görebılırız ıns. bebısımın cınsıyetını çok merak edıyorum, kıme benzıycek dogdugunda ayyhh :)

çko çok saolun güzel dilekleriniz için.. Çevremdekilerde hep bişiler görüyorum ama bende fazla bir şey olmayınca korktum işde. Umarım hepimize bebişlerimizi elime almayı nasib eder rabbim...

Dr.Alper Mumcu:Saunalar genelde rahatlama ve stres gidermek için tercih edilen ortamlardır. Hamile bir kadın da bu tür rahatlamalara çoğu zaman gereksinim duyar. Daha önceden düzenli olarak sauna, kaplıca gibi sıcak ve sıcak suyun rahatlatıcı etkisini kullanan ve bu ortama alışkın kişiler gebeliklerinde de bu alışkanlıklarını devam ettirip ettiremeyeceklerini merak ederler.

Ancak ne yazık ki hamilelik sırasında sauna, kaplıca, sıcak su banyosu gibi ortamlara girilmesi sakıncalıdır. Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar cemiyetinin (ACOG) de dahil olduğu pekçok bilimsel dernek ve doktor sauna ve sıcak su banyolarının hamilelik sırasında kullanımını onaylamamaktadır.

Yüksek sıcaklık değerleri özellikle bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık dönemde teratojen yani sakatlık yaratabilecek etkilere sahiptir. bebek gelişimi üzerindeki bu olumsuz etki azalmakla birlikte ikinci ve üçüncü üçaylık dönemde de devam etmektedir.

Hamile bir kadının vücut sıcaklığını arttıracak hertürlü eylem anne karınındaki bebek üzerinde potansiyel zararlara sahiptir. Benzer şekilde gebelik sırasında ateşin kontrolsüz yükselmesi de bebeğe zararlı olabilir.

Hamilelikte sauna önerilmemesinin tek nedeni bebek üzerindeki teratojen etki değildir. Hamilelik sırasında kadının kan hacmi artar. Sıcaklık olduğunda vücut terleme yolu ile ısı kaybetmek amacı ile cilde yakın damarlarda genişleme yaratarak kan akımının buralara yönelmesini sağlar. Bu durumda anne adayının beynine giden kan azalcağından ani bayılmalar olabilir. Yine aynı nedenlerle bu dönemde bebeğe giden kan miktarında da azalma olabilir.

yasakkelimeKızlar ben bu hafta iki kere kaplıcaya gittim eşim taş düşürüyor iyi gelir diye korktum yaa, düşük yok herhangi bi sıkıntı da hissetmiyorum ama sakat kalma ihtimali beni ürküttü yaaa, başka forumlarda da düşüğe neden olur kasları gevşettiği için filan demişler.oofff offff:gitme:

Canım sıkma canını, internette her okuduğumuza inanmamalıyız bence. Tabi ki doktor tavsiyelerini dinlemek gerekir ama bence bundan sonra gitmezsen hiçbişey olmaz. Sonuçta kaplıca sauna gibi değil, içini rahat tut. Stres bence sıcaktan daha zararlıdır.

mim korkma düşük tehlikesinden dolayı benim bildiğim sıcak su önerilmez bebişinde hala seninle olduğuna göre sorun yok bence hemde daha o zaman miniciktir o fark etmemiştir bile. bende geçen hafta ev taşıdım bebişim benimle şükür korkma o yüzden

ben düşükten çok sakat kalma riskinden korkuyorum, bebişim şuanda benimle ve biliyorum hayata sımsıkı tutundu düşmez Allahın izniyle ama sakat kalma ihtimali.... :Saruboceq:

ay canım ya üzülme inşallah birşey olmaz ama bilmiyor muydun ki? banyo yaparken bilşe rahatsız oluyorsun azıcık şu sıcak olunca. kötü düşünme canım allahım hayırlısını nasip etsin inşallah bebeğine birşey olmaz tatlım korkma.dua et.

ben geldim doğru dürüst yazamıyorum işlerden bide wcye gitmekten :))

ayy canım yaaa benim o kadar gelmiyor allahtan çok da su içiyorum ama. mercimeklerimiz iyi olsun da gerisi boşşşolumunekankayizsmile

tatlım inanmam kolay kolay zaten de bu bürün sitelerde öyle yazıyor

ben düşükten çok sakat kalma riskinden korkuyorum, bebişim şuanda benimle ve biliyorum hayata sımsıkı tutundu düşmez Allahın izniyle ama sakat kalma ihtimali.... :Saruboceq:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
klava:klava:klava:
valla dövicem şimdi yaa.. bebişlerimiz çok iyi maşallah. kötü şeyler düşünmeyin yaaaklava:

Sıcak banyo düşüğe neden olacağını duydum ama sakatlık duymadım. Birşey olsaydı kanama falan yapardı, bir daha çok sıcağa girme dikkat edersin olur biter. Üzme kendini olan olmuş, dediğin gibi sakatlık duymadım. Ilık banyo yapmamız gerekiyor.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
klava:klava:klava:
valla dövicem şimdi yaa.. bebişlerimiz çok iyi maşallah. kötü şeyler düşünmeyin yaaaklava:

Yok yok benim bebişim de sapasağlamdır Allahımın izniyle, öyle iki gıdım sıcağı görünce hemen sukoy vercekse olmazki bu iş dimi amaaaa, hem zaten çok durmadım sıksık çıktım sudan kenarlarda dolaştım,azıcık tansiyonum düşer gibi olmuştu iyiki de çıkmışım, bidaha da gitmemmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…