Selam kızlar.Naber nasılsınız?
Ben de şöyle böyle işte..dün kanamam olmuştu yazmıştım buradan.Serum taktık 2 litre kanama durdu.u gün de çokk az kahve rengi lekelenmem oldu hani özür dilerim de peçeteni vajinaya doğru azcık bastırsam çokkk açık rengli parmak ucu kadar akıntı deyiyor.Onu da yatarak ve bol bol su içerek gideriyorum.Bu gün müayeneye gitmedim.Arabaya binmeyeyim yine kanamam olur diye korktum.Yarın doktoru eve çağırdık.Evde muayene olucam.İnşallah bebişlerimim kalpleri atıyodur kızlar.Çok endişe ediyorumm. ((.Geçen gebeliğimde 6+3 de 4 görmüştüm kalp atışını.Acaba yarın görücekmiyim kızlarrr(((?
canım çok geçmiş olsun umarım herşey yoluna girer sağ salim alırsın bebişlerini kucağına....Selam kızlar.Naber nasılsınız?
Ben de şöyle böyle işte..dün kanamam olmuştu yazmıştım buradan.Serum taktık 2 litre kanama durdu.u gün de çokk az kahve rengi lekelenmem oldu hani özür dilerim de peçeteni vajinaya doğru azcık bastırsam çokkk açık rengli parmak ucu kadar akıntı deyiyor.Onu da yatarak ve bol bol su içerek gideriyorum.Bu gün müayeneye gitmedim.Arabaya binmeyeyim yine kanamam olur diye korktum.Yarın doktoru eve çağırdık.Evde muayene olucam.İnşallah bebişlerimim kalpleri atıyodur kızlar.Çok endişe ediyorumm. ((.Geçen gebeliğimde 6+3 de 4 görmüştüm kalp atışını.Acaba yarın görücekmiyim kızlarrr(((?
ah canım ya ne güzel duygular dimi bunlar. hayırlı olsun pıt pıtların. Allah herkeze nasip etsin bu güzel duyguları inş. darısı pıtpıtları bekleyenlerin başınaolumunekankayizsmileben gelkdiiiiimmm.
rabbime şükürler olsun bu kez zorda olsa bebeğimi görebildim .
kalbide nası hızlı atıyordu yarabbiimmmm.....
çok mutluyum..
şimdi anne olacağımı hişissediyorum.içimde bir kalp atıyor minicik....
canım 6+4 de biz de vajinal ultrason ile bebeğin kalp atışlarını gördük..doktor normal dedi..12 sinde duymaya gideceğim :))) acaba diyorumki doktorların ultrason cihazlarına görede bu değişiyor mu ??yaa 6 haftalıkken duyuluyormu kalp atışları ben neden duymadım inşallah haftaya duyarım çok merak ediyorum
yaa 6 haftalıkken duyuluyormu kalp atışları ben neden duymadım inşallah haftaya duyarım çok merak ediyorum
Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.
En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.
Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.
rabbim bebeklerini sana bağışlasın geçmişi bilmiyorum ama ikiz sanırım yarında inşallah kalp atışlarını duyarsın
canım 6+4 de biz de vajinal ultrason ile bebeğin kalp atışlarını gördük..doktor normal dedi..12 sinde duymaya gideceğim :))) acaba diyorumki doktorların ultrason cihazlarına görede bu değişiyor mu ??
sata göre seninle armızda 1 gün var demekki ikimizdede geç döllenme olmuş sen nazaman gidiceksin dr ? bakarsın ikimizinkide aynı zamanda gözükür pıt pıtları:lepi:
yok hayır direk benim doktor alttan bakıcaz dedi..üstten denemedik...peki senin normal ultrasoda görülmediği içinmi alttan bakıldı:uhm:
ben gelkdiiiiimmm.
rabbime şükürler olsun bu kez zorda olsa bebeğimi görebildim .
kalbide nası hızlı atıyordu yarabbiimmmm.....
çok mutluyum..
şimdi anne olacağımı hişissediyorum.içimde bir kalp atıyor minicik....
Bu arada 3 gün geç döllenmem var yani bugün aslında 6+6 olduk...yok hayır direk benim doktor alttan bakıcaz dedi..üstten denemedik...
Teşekkür ederim bir tanem inşallah duyarımm..
Canım çok geçmiş olsun. Burdan yazmadım ama benimde geçen cumartesi kanamam oldu 2 kere, apar topar doktora gittim. Bebişlere baktı karından ultrasonla ikisininde kalbi atıyordu ve bebeklerin etrafında kan görünmüyordu. Belki rahim ağzından kan gelmiştir korkacak birşey yok ama kanaman oldukça mutlaka kontrole gel dedi bana doktorum. Bu benim 3. kanama geçirmem, kahverengi akıntı ile başlıyor ve sonunda kan geliyor. 2 gündür yine kahverengi akıntılarım var. Ya heralde ikizlerde kanama daha çok oluyormuş ve hamilelerin %30 u kanamalı hamilelik geçiriyormuş o yüzden rahat ol ben artık alıştım. Hem biz şanslıyız bebeklerimiz ikiz olduğu için biri düşse bile diğerine zarar vermezmiş ( Tabi bu ayrı yumurta ikizleri için geçerli.)
ebrucum nerelerdesin yaa?
kilon süper maşallah...oyyy oyy yerim ben onun pıtpıtlarınııı zaman geçinceee nasıl bir mucizeye tanıklık edeceksin bir görsennn.... Allah sağlıklı uzun ömürlü hayırlı evlat olmasını nasip etsin meleklerimizin...
Canım benim 12. haftama kadar full mide bulantılı geçti yani çıkarmadığım öğün yoktu desem yeridir, mutfağa felan giremedim annem ve k.validem gelip yemek yaptılar hatta eşimin kokusundan bile (o bayıldığım parfüm kokusu) midem bulanır olmuştu
şimdi 3 haftadır çok şükür rahatım sadece sabah öğürme oluyor 5 sn okadar sonra geçiyor zamanla rahatlarsın canım..
58,600 kilo ile hamile kalmıştım halen 60,200 üm canım bulantılarda yemek olayını etkilediği için alamadım pek ama zaten ilk üç ay illa süt içeyim şunu yiyeyim diye zorlamayın kendinizi siz ne yerseniz yiyin bebek zaten direk vitamini alıyor sizden ben 3 ay süt içtim şimdi içemiyorum dr sakın zorlama ben zaten tavsiye etmiyorum gaz yapar onun yerine kaşar peyniri,yoğurt,beyaz peynir felan tüket diyor bunlardan alacağın protein süttekinden kat kat fazladır demişti..
mide ekşimelerin ve bulantıların için gaviscon şurup içebilirsin canım
birde bolca meyve tüket daha çok bastırıyor mideyi portakal mandalina özellikle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?