2010 Ağustos Anneleri

Ama şundan eminim Allah korusun bir şey olsa sigaraya bağlı olmasa bile ben kendimi suçlıycam. Neyse kızlar elimden geldiğince içmiycem bugün anneme gidicem zaten içemem ya tamamen bırakmıştım 1 hafta eşim yoktu annemdeydim o zaman bırakmıştım. Sonra eşimle bir tartışma yaşadık o gün yaktım 1 tane sonra işte arada bir geliyor öyle istek. Ama kesinlikle haklısınız ne güzel siz içmiyorsunuz. Her gün dua ediyorum Allah tiksindirsin canım istemesin diye

Bari sonuna kadar içme, sonları daha tehlikeli ne bileyim yakıp iki nefes alıp hemen at gitsin. İnşallah tiksinirsinde bırakırsın.

Yok sonuna kadar içemiyorum yarısına gelince başım dönüyor hafif (bütün gün içmediğim için) atıyorumklava:

HAMıLELıK ve SıGARA

Hamilelikte sigara kullanımı bebek ve gebelik üzerine son derecede olumsuz etkilere sahiptir. Gebelikte içilen sigara ile bebeğin gereksinim duyduğu kandaki oksijen miktarı azalacak ve gelişimi için olumsuz etkiler ortaya çıkacaktır.

Hamileliklerinde sigara içen gebelerde;

Gebelikte:
Erken doğum eylemi: Bebeğin 36. gebelik haftasından önce doğumuna "erken doğum" denir. Bu oran gebeliğinde sigara içenlerde yaklaşık 1/3 oranında artmaktadır.
(Web sıtemizdeki tek siyah-beyaz resimdir)
Amnion suyunun erken gelmesi (erken membran ruptürü)

Bebeğin rahim içinde gelişme geriliği (intrauterin gelişme geriliği)
Bebeğin anne rahminde ani ölümü (intrauterin exitus)
Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi)
Hipertansiyon
Plasentanın doğum öncesi ayrılması (dekolman plasenta, abruptio placenta)
Konjenital anomali (Doğuştan gelen anomaliler): Gebeliğin özellikle ilk üç ayında sigara içen gebelerin bebeklerinde konjenital anomaliler artabilir. Bunlar arasındda en sık olarak söz edileni yarık damak, yarık dudak anomalileridir.

Lohusalıkta:
Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntılı olması (respiratuar distres)
Prematur doğan bebeklerin akciğerlerinin gelişememesi sonucu ölümcül solunum sıkıntıları (RDS, Respiratuar Distres Sendromu) gibi pek çok olumsuzluklara kucak açar.
Düşük Doğum Ağırlığı: Gebeliği süresince sigara içen gebelerin bebekleri içmeyenlere göre %12 oranında daha düşük kilolu doğmaktadır. Bu bebeklerde ise serabral palsi (spastik özürlülük), mental retardasyon (zihinsel kusurluluk) ve ölüm riskleri normalden fazladır.
Ani Bebek Ölüm Sendromu (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS): Gebelikte herşeyin normal seyretmesine rağmen doğum sonu bebeğin hiç bir neden yokken, ani bir şekilde ölümüdür. Sigara içen gebelerde "ani bebek ölüm sendromu" iki kat daha fazla görülmektedir.
Yine, sigara içen gebelerin, doğum sonrasında anne sütünün kalitesi azalacaktır.

Uzun Dönemde:
Bebeklerde astım gibi solunum problemleri görülme sıklığı artar.
Bu çocuklarda öğrenme problemleri ortaya çıkabilir.
Ayrıca bu çocuklarda; davranış bozuklukları ve dikkat eksikliği hiperaktivite sendromu problemleri daha sık olarak ortaya çıkmaktadır.
Sigara içen hamilelerin doğan çocuklarının da sigara tiryakisi olma şansı artmaktadır.

Sigara içimi ile bağlantılı tüm bu riskler içilen sigaranın miktarı ile de direkt iilişkilidir.

Hamilelik her zaman için anneliğin bir başlangıcı olarak görülmelidir. Annelik ise her zaman için "fedakarlıklar" gerektirir. Bu bilinçle hareket ederek gebelik boyunca asla sigara içmemeli ve hatta sigara içilen ortamlarda dahi bulunmamalısınız. ıdeal olanı sigarayı gebe kalmaya karar verir vermez, gebelikten önce bırakmanızdır.

Unutmayınız ki; sizin sigaranızdan dokuz ay süresince fedakarlık ederek uzak durmanız, bebeğinizin bir ömür boyu daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Bazı jinekolog hekimler maalesef 3 veya 5 sigaranın içilmesinin hamilelikte bir zararı olmayacağı yönünde hastalarına adeta "izin verir" durumda olmalarına rağmen, böyle bir konuşmanın hiç bir bilimsel karşılığı yoktur.

Sigara az veya çok da olsa bebek üzerine kesin olarak ZARARLI' dır. Anne adayı olarak sigarayı bırakmak sizin ELıNıZDE' dir !!!!

cnm seni üzmek istemem ama sonuçları bunlar. dikkatli ol lütfen

kızlar nasıl besleniyosunuz? neler yememiz gerekiyor?

canım esım veterıner hekım dalıda jınekolojı o bana hergun yogurt yemelısın dıyor 1 bardak sut ten cok cok daha yararlıymıs ama kesınlıkle evde yaptıgımız yogurtlardan degıl
hazır yogurtlar daha guvenılırmış.ben hergun yogurt yıyorum cok sukur bulantım cok degıl haftada bır mutlaka balık yemelıyız ama nekadar guvenılır balıklarda onu bızde bılemıyoruz cunku cogu denızlerde metal atıklar var ama ben yınede balıkta yıyorum haftada 2 kere et kesın yemelıyız ada cayı falan ıcme ben bı yerde okudum hamıleler kullanmasın yazıyordu.benım bı arkadasımda hamıleyken baklanın boyle ot gıbısı var salatalarda kullanılan ondan yemıs bebege cok faydalıymıs bende bulursam alcam onun oglu oldu sımdı cokta saglıklı ve zekı masallah şimdilik bu kadar canım kendıne ııı bak

dmtumt84 çok teşekkürler araştırdığın için ben de bugünden sonra elimden geldiğince içmiycem söz size

verdigin bilgiler için çok teşekkür ederim canım . bu arada cevizde çok iyiymiş hergün 1 avuç ceviz yemeliymişiz bebeg,n beyin gelişimi açısından önemliymiş.

verdigin bilgiler için çok teşekkür ederim canım . bu arada cevizde çok iyiymiş hergün 1 avuç ceviz yemeliymişiz bebeg,n beyin gelişimi açısından önemliymiş.

ceviz benim çok midemi bulandırıyor yaaa muz yiyiyorum ben bazen 3-4 tane. bir de badem ama hergün değil 2 günde 1. zaten şimdi ne yseke bebeğe gitmiyor ki arkadaşlar o olandan besleniyor. 3 aydan sonra dikkat etmek lazım şu anda ne yersen ekndine yani...hihihi:dance:

canım teşekkürler faydalı bilgiler içinŞeniz

Sigara ve alkol kullanmayınız.
Hekim önerisi dışında ilaç almayınız.
Hekiminizin önerdiği demir ilacını düzenli olarak kullanınız.
Uzun süre ayakta durmayınız.
Günlük işleriniz sırasında kendinizi yormayınız.
Bisiklet sürme tenis oynama kayak yapma gibi sporlardan uzak durunuz.
Mesleğiniz gereği de olsa ağır nesneler kaldırmaktan zararlı l kimyasal madde ve radyasyondan uzak durunuz.
Yolculuktan önce doktorunuza danışınız.
Bol ve rahat giysileri seçiniz.
Alçak topuklu rahat ayakkabılar giyiniz.
Pamuklu iç çamaşırları giyinin ve iç çamaşırlarınızı günlük olarak değiştiriniz.
Yüzük ve bilezik gibi takılar takmayınız.
Diş bakımına özen gösterin. Sabah uyanınca akşam yatmadan önce ve her öğünden sonra yumuşak fırça ile yavaş hareketlerle dişlerinizi fırçalayınız.
Röntgen ışınlarından sakının. Çok fazla zorunlu olmadıkça radyolojik inceleme yaptırmayınız.
Her türlü canlı aşıdan sakınınız.
Düşük riski yok ise son aya kadar cinsi ilişkide bulunmakta sakınca yoktur.
Haftada en az bir kez ayakta; duş alır biçimde ılık su ile banyo yapın.
Meme bakımına özen gösteriniz.
Sarkmayı önlemek için çok sıkı olmayan askılı pamuk dokumalı sutyen giyiniz.
Dolgunluğu önlemek için hafif parmak dokunuşları ile masaj yapınız.
Bol su içiniz.
C vitamini ve kalsiyum yönünden zengin gıdalar (Turunçgiller süt ve süt ürünleri) seçiniz.
Lifli besinleri tercih ediniz.
Gebelik boyunca 10-12 kg’dan fazla kilo almamaya özen gösteriniz.
Gebeliğiniz boyunca cep telefonunuzu karın bölgenizden uzak tutunuz

>>ış yaşamı

Günümüzde çalışan kadınlarımızın sayısı oldukça yüksektir. Buna bağlı olarak da anne adaylarının önemli bir kısmı gebeliklerinin büyük kısmını çalışarak geçirmek durumunda kalmaktadır. Yapılan işin niteliklerine göre ve gebeliğin seyrine göre gebelik döneminde çalışmaya devam edip edilmeyeceği veya gebeliğin hangi haftasından itibaren iş yaşamına ara verileceği anne adayından anne adayına farklılık gösterir. Genel olarak söylemek gerekirse masabaşı işi gibi günlük yaşamı fazla etkilemeyen bir işi olan anne adayları gebeliğin son haftalarına kadar ve hatta tüm gebelikleri boyunca çalışmaya devam edebilirler.

Özellikle bedeni yoran mesleklerde (ağır kaldırma, sık yolculuk etme gibi), kimyasal maddelere maruz kalınan mesleklerde (boya sanayi, ilaç sanayi gibi), radyasyon ve enfeksiyon tehlikesine maruz kalınan mesleklerde (sağlık sektörü) çalışan anne adayları iş ortamının gebelik üzerine olan muhtemel riskleri konusunda bilgi edinmelidirler. Bu tür iş kollarında çalışan anne adayları ideal olarak gebelik planladıkları andan itibaren durumu işveren konumundaki kişiye haber vermeli, gerekirse pozisyon değişikliği yapılmasını sağlamalıdırlar.

muz da çok iyi bu soguk havalarda bol bol mandalina kivi ve portakal tüketin grip olmayalım. bol bol su içelim çok faydalı. şuan bebege gitmiyo evet dogru bebek bizden besleniyo biz iyi ve saglıklı beslenirsek genç yaşta kemik erimesi gibi hastalıklar başlamaz bana doktor bunları söyledi haftada 1 kez balık 1 kez tavuk 1 kezde yagsız siyah et yiyilmeliymiş.kızlar

evet demetcim çok haklısıın :)) doktorumda bana ilk 3 ay ne istersen yiyebilirsin (sucuk salam sosis dışında) dedi. dikkatli beslenmen gereken dönem 3. aydan sonra başlıyor demişti :) ama bizimde işimize geliyor :kedi:

ben hiçbirini yiyemiyorum. mide bulantısından dolayı

Allah hepimizin yardımcıısı olsun tam 6. haftada başlamıştı bulantılarım sonra koku hassasiyeti mümkün olduğu kadar başka şeyler düşünüp yada ilgilenip kendinize bulantılarnızı unutturmaya çalışın inş. 12. haftadan sonra hiç kalmıycak mafoldumben

canım bu bilgiler süpermiş... çok teşekkür ederiimm bayanssulusmile

inşallah tatlım inşallah. allahım yar ve yardımcımız olsun.Şeniz

canım bu bilgiler süpermiş... çok teşekkür ederiimm bayanssulusmile

rica ederim canım ne demek. okudum ve paylaşmak istedim. kaydirigubbakcemile5

canım güzel annelerim. benim çıkış vaktim evime gideceğim hemen yatacağım çok uykum var. eşim gelince birşeyler atıştırırz inşallah. allahım cümlenizi ve bebişlerimizi korusun annecikler. hepinizi kucaklıyor öpüyorummmmmmopuyorumnanaktan

İyi uykular tatlım ben de çıkıyorum yavaş yavaş biz anneme gideceğiz bugün. Annem neler yapmış neler ziyafet var bu akşam ne canım çektiyse ısmarladım. Sonra da eve gidip banyo ve uyku. Sonra 2 gün hep ark.la olacağız akşamları üff ben ne zaman dinleneceğim....Neyse buna da şükür Öpüyorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…