2010 Ağustos Anneleri

kıslar ben gidiyorum. inşallah hayırlı haberler veririm size cnalarım kendinize ve bebişlere cici bakın.. hepinizi kocaman öpüyorumm muuckkk

Hadi canım iyi akşamlar , bebişe iyi bak . Haftasonu iyi dinlen kötü olan herşeyi unutttt. Ben de seni kocamannn öptüyorum iyi haftasonları

Hadi canım iyi akşamlar , bebişe iyi bak . Haftasonu iyi dinlen kötü olan herşeyi unutttt. Ben de seni kocamannn öptüyorum iyi haftasonları

İNŞALLAH CANIM SANA DA İYİ HAFTA SONLARI HAYATIM.
pıtpıt duymaya gidiyoruz inşallah bebeğimi de özledim bir göreyim bakalım ne kadar büyümüş

Ben burdayım, benden başka 8 kişi daha gözüküyor , herhalde geçmişi okuyorlardır. Buyur canım

Ebrucum valla hem yaprak dökümü yoktu hem de bu akşam hanımın çiftliği de yokmuş ( italyadayım ama Digiturkum var herşeyi takip edebiliyorum :))

Ya varya kızlar pıtpıt görmeye giden arkadaşlar var ya mesela şimdi demette gitti ben de en az onlar kadar heycan yapıyorum burada ( sizde aynı şeyleri hissediyor musunuz ? sanki her seferinde ben gidiyorum doktora :))

kızlar biraz da gırgır yapalım..ben acaip güldüm aşağıdakini okuyunca :)))

Çocuklarım olmadan asla diyorsan ALıYE'Yı;

Çocuklarım için seve seve veririm diyorsan BıNBıR GECE'Yı;

Çocuklarım küçük yaşta versin diyorsan KÜÇÜK KADINLARI;

Çocuklarım çiftlikte versin diyorsan HANIMIN ÇıFTLıĞı'Nı ;

Çocuklarımın hepsi tek bir kişiye versin diyorsan YAPRAK DÖKÜMÜ'NÜ ;

Sülalenin hepsi birbirine versin diyorsan AŞKI MEMNU'YU izle )))

memnun oldum canıncım. bende demet :ecrin_bebek:
bende memnun oldum canım
benimde adım da canan adaşiz vereliniortakvereliniortak

aaa ne güzel adaş olmamız çok memnun oldum canım

Enee herkes gerçek adını söylüyor... Ben de söyleyeyim bari (kambersiz düğün olur mu hiç?). Benim adım da Çiğdem....

memnun oldum çiğdemcim sen çok şanslısın canım maşallah benim eve kadın gelmezse yapacak kimse yok valla eşim tamamen bir beceriksiz

ayyy canım aynı benim eşim bende kayınvalideme her fırsatta kızıyorum ne biçim alıştırmışsın diyorum benimkide yapma diyor ama olmuyor işte adamlar pisliğin içinde yaşıyorlar onlara göre hava hoş ama kadınlar çıldırıyor valla benim artık hamilelik boyunca iş yerinin temizlik personeli gelicek 15 günde çözülmül oldu sorunum

ZEYTINYAGLI BAKLA
KAÇ KıŞıLıK: 6
HAZIRLAMA SÜRESı: 15 dk
PıŞME SÜRESı: 40 dk

Malzemeler:

1 kg bakla

1 limonun suyu

3 soğan

1 dal taze sarımsak

8 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tozşeker

1.5 su bardağı sıcak su

5-6 dal dereotu

Tuz

Hazırlanışı:
* Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın.

* Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

* Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Bakla nasıl pişirilir?
Çorbasından mezesine, zeytinyağlısından etlisine kadar birçok yemeği yapılıyor baklanın. Taze bakla taze fasulye gibi temizlenerek pişiriliyor. Bunun için baklanın iki ucunu koparıp kenarındaki kılçıkları bıçakla alın. Temizledikten sonra baklanın yeşil rengini koruması için limonlu suda bekletin. Soğanı sotelerken biraz un ilave edip baklayı ekleyin. Baklanın zamanı geçtiğinde ve biraz kartlaştığında ise barbunya fasulyesi gibi ayıklayın. Elde ettiğiniz iç baklayı tıpkı tazesini pişirdiğiniz gibi pişirin. Kurutulmuş iç baklayı baharatçılarda veya semt pazarlarında bulabilirsiniz. Tıpkı kuru fasulye gibi akşamdan ılık suda bekletip ertesi gün suyunu değiştirin ve dilediğiniz gibi pişirin.

Mutfağımızın en sevilen mezelerinden biri olan fava, kurutulmuş iç bakla ile hazırlanıyor. Zeytinyağlı bakla, kıyılmış dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapılıyor. Bakla çorbasına özellikle dereotu çok yakışıyor. Baklanın ayrıca parça etle de yemeği yapılıyor.
Baklayı satın alırken, lekesiz, canlı, yeşil renkli ve sert olanlarını seçin. Üzeri yer yer kararmış baklayı satın almayın. Tıpkı taze fasulye gibi ortadan ikiye koparıp tazeliğini kontrol edin. Satın aldıktan hemen sonra tükettin. Buzdolabında, poşet içinde 1-2 gün taze olarak saklayabilirsiniz.

Besinsel değeri çok yüksek
Bakla, sindirimi kolay ve çok besleyici bir sebze. Tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta bulunuyor. Baklagillere adını veren bu sebze, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Ayrıca demir ve kalsiyum mineralleri açısından çok zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri de bulunuyor. Baklanın zengin besinsel değerleri çok eski zamanlardan beri biliniyor. Güney Amerika Kızılderili
kabilelerinden Navojo'lar bakla bitkisini kısırlık tedavisinde kullanıyorlardı. Bitkiyi yiyen kadının kız çocuk doğuracağına inanılıyordu. ıdrar artırıcı, kuvvet verici, idrar yollarını temizleyici, ishal kesici ve bağırsak parazitlerini düşürücü etkisi biliniyor. Şeker hastalarında kan şekerini düşürüyor. Tohumlarından yapılan lapa yaralı deri hastalıklarında kullanılıyor. Baş ağrısına iyi geliyor, yüksek albümin ve böbrek kumları için tedavi edici özellikler içeriyor. Bakla cilt güzelliği için de yararlı bir sebze

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

supersin gerçekten çok komikmiş, herkes birbirine veriyorsa aşk-ı memnu alkisalkisalkis

kızlar ben kızıma hamıleyken cok hurma muz balık brokolı ve bakla yedım..12.5 kılo aldım kızım ıkı hafta once 3040 dogdu hem kılo aldırmayan hem besın degerı yuksek gıdalar secersek bızde mutlu oluruz bebegımızde saglıklı olur,,,9 ay uzun bı sure ve en cok 5.aydan sonra ozellıkle son ıkı ay cok kılo alınıyo dogumdan sonra da vermesı zor oluyo cunku emzırırken asla dıyet yapamıyosunuz

Tatlım bu bakla tarifi de nerden çıktı durup dururken ben mi birşeyleri kaçırdım :)) Baklayı çook severim, kurusunu da tazesini de. Burda yemek konuşmak yasaklanmamışmıydı şimdi arkadaşlar kızacak :roflol:

Sevgili Adaşım ben de acaip severim baklayı ama inanır mısın ben burada bulamıyorum (

Merhaba Hanımlar, çok kaynatmışsınız sabahtan beri. Hepsini okuyamadım ama doktora gidecekler varmış, inşallah hayırlı güzel haberlerle gelirler.

Bende bugün Yasin okudum, hem kendim hemde sizlerin bebişleri için, Allah kabul etsin inşallah:Saruboceq:. Evi toparladım, bugün baya sancım oldu, uyudum. Akşama arkadaşlar gelecek, birlikte yemek yapacağız, şimdi yazmayayım canı çeken olurcokacimcoook

Akşama kadar iyiydim, şimdi midem bulanınca geldim bilgisayarın başına oturdum. Camı pencereyi açtım, offf ne fena oldum yaaaa...:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…