kıslar ben gidiyorum. inşallah hayırlı haberler veririm size cnalarım kendinize ve bebişlere cici bakın.. hepinizi kocaman öpüyorumm muuckkk
Bebişimin mışılı geldi sanırım, herşeyi çift görüyorum. Hadi kendinize iyi bakın. Yarın görüşürüz inşallah...
Hadi canım iyi akşamlar , bebişe iyi bak . Haftasonu iyi dinlen kötü olan herşeyi unutttt. Ben de seni kocamannn öptüyorum iyi haftasonları
kıslar ben gidiyorum. inşallah hayırlı haberler veririm size cnalarım kendinize ve bebişlere cici bakın.. hepinizi kocaman öpüyorumm muuckkk
hadi güle güle cnmm.. hayırlı haberlerini bekliyoruuzzzz
Ebrucum valla hem yaprak dökümü yoktu hem de bu akşam hanımın çiftliği de yokmuşBugün cuma olduğu için çok mutluyummmmm, haftasonu geldi. Ev işlerini bitirdim , yemeğim de hazır rahatladım. Akşama arkadaşlara king oynamaya gideceğiz. Yarın da kısmetse birkaç ev beğendim onlara bakar , alışverişimizi yapar evimize geliriz. Pazar da belki dışarı çıkarız ya da evimizde dinleriz. Şimdi dinleniyorum minnoşumla yorulduk bugün teyzeleri. Bu hafta yemekteyiz çok kötüydü, şimdi önümüzdeki hafta tanıtımı dönüyor o da kötü gözüküyor. Bu ara tv ile kavga ediyorum ; Salı günleri Canım ailemi seyrediyordum yayınlanmadı nurgül yeşilçayın dizini koymuşlar, çarşamba yaprak dökümü yoktu, yemekteyiz kötü sinir bastı :)) Ev hanımlarının da dertleri var görüyorsunuz ahhh ahhh
bende memnun oldum canımmemnun oldum canıncım. bende demet :ecrin_bebek:
benimde adım da canan adaşiz vereliniortakvereliniortak
Enee herkes gerçek adını söylüyor... Ben de söyleyeyim bari (kambersiz düğün olur mu hiç?). Benim adım da Çiğdem....
sen çok şanslısın canım maşallah benim eve kadın gelmezse yapacak kimse yok valla eşim tamamen bir beceriksizben ütü yapmıyorum eşim yapıyo.. hihih diyeceksiniz ki sen ne yapıyorsun?
valla ev işlerinden en sevdiğim temizlikti ama onu da durumdan dolayı fazla yapamıyorum.eşim süpürüyor siliyor. ben banyo ve tuvaletten sorumlu devlet bakanıyım..
maşallah maşallahh nazar değmesin.. kayınvalideme bunu okutmak istiyorum... çok kötü büyütmüş.. her dediğini yapmış.. utanmasa yemeğide kaşıkla ağzına verecekmiş okadar yani... yemek bile ısıtamıyor eşim.. elini yakıyor :bbo: benim oğlum olursa ben inş. öyle yetiştirmeyeceğim... diyorum ki hayatım evi temizlemem lazım nasıl halledicem bilmiyorum. bana dio ki boşver yapmaben yaparım yok yani.. boşver yapma evii.. götürsün :)))bilmiyorumkismile:dance:
kızlar biraz da gırgır yapalım..ben acaip güldüm aşağıdakini okuyunca :)))
Çocuklarım olmadan asla diyorsan ALİYE'Yİ;
Çocuklarım için seve seve veririm diyorsan BİNBİR GECE'Yİ;
Çocuklarım küçük yaşta versin diyorsan KÜÇÜK KADINLARI;
Çocuklarım çiftlikte versin diyorsan HANIMIN ÇİFTLİĞİ'Nİ ;
Çocuklarımın hepsi tek bir kişiye versin diyorsan YAPRAK DÖKÜMÜ'NÜ ;
Sülalenin hepsi birbirine versin diyorsan AŞKI MEMNU'YU izle)))
Sevgili Adaşım ben de acaip severim baklayı ama inanır mısın ben burada bulamıyorumZEYTINYAGLI BAKLA
KAÇ KıŞıLıK: 6
HAZIRLAMA SÜRESı: 15 dk
PıŞME SÜRESı: 40 dk
Malzemeler:
1 kg bakla
1 limonun suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
* Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın.
* Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
* Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Bakla nasıl pişirilir?
Çorbasından mezesine, zeytinyağlısından etlisine kadar birçok yemeği yapılıyor baklanın. Taze bakla taze fasulye gibi temizlenerek pişiriliyor. Bunun için baklanın iki ucunu koparıp kenarındaki kılçıkları bıçakla alın. Temizledikten sonra baklanın yeşil rengini koruması için limonlu suda bekletin. Soğanı sotelerken biraz un ilave edip baklayı ekleyin. Baklanın zamanı geçtiğinde ve biraz kartlaştığında ise barbunya fasulyesi gibi ayıklayın. Elde ettiğiniz iç baklayı tıpkı tazesini pişirdiğiniz gibi pişirin. Kurutulmuş iç baklayı baharatçılarda veya semt pazarlarında bulabilirsiniz. Tıpkı kuru fasulye gibi akşamdan ılık suda bekletip ertesi gün suyunu değiştirin ve dilediğiniz gibi pişirin.
Mutfağımızın en sevilen mezelerinden biri olan fava, kurutulmuş iç bakla ile hazırlanıyor. Zeytinyağlı bakla, kıyılmış dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapılıyor. Bakla çorbasına özellikle dereotu çok yakışıyor. Baklanın ayrıca parça etle de yemeği yapılıyor.
Baklayı satın alırken, lekesiz, canlı, yeşil renkli ve sert olanlarını seçin. Üzeri yer yer kararmış baklayı satın almayın. Tıpkı taze fasulye gibi ortadan ikiye koparıp tazeliğini kontrol edin. Satın aldıktan hemen sonra tükettin. Buzdolabında, poşet içinde 1-2 gün taze olarak saklayabilirsiniz.
Besinsel değeri çok yüksek
Bakla, sindirimi kolay ve çok besleyici bir sebze. Tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta bulunuyor. Baklagillere adını veren bu sebze, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içeriyor. Ayrıca demir ve kalsiyum mineralleri açısından çok zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri de bulunuyor. Baklanın zengin besinsel değerleri çok eski zamanlardan beri biliniyor. Güney Amerika Kızılderili
kabilelerinden Navojo'lar bakla bitkisini kısırlık tedavisinde kullanıyorlardı. Bitkiyi yiyen kadının kız çocuk doğuracağına inanılıyordu. ıdrar artırıcı, kuvvet verici, idrar yollarını temizleyici, ishal kesici ve bağırsak parazitlerini düşürücü etkisi biliniyor. Şeker hastalarında kan şekerini düşürüyor. Tohumlarından yapılan lapa yaralı deri hastalıklarında kullanılıyor. Baş ağrısına iyi geliyor, yüksek albümin ve böbrek kumları için tedavi edici özellikler içeriyor. Bakla cilt güzelliği için de yararlı bir sebze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?