2010 Ağustos Anneleri

aşkolsun acil paylaşıma ihtiyaç duydugum bir konu idi kimse birşeyler yazmadı.

kızlar yakınları bu durumu hiç yaşayan yokmu cevaplütfen

canım dişle ilgili henüz bir sorun yaşamadığım için hiç araştırma yapmadım.. hani bri yakınım bir tanıdığım da yok yaşayan. ama doktorun önerdiği ilaçları kullan bence.

canım dişle ilgili henüz bir sorun yaşamadığım için hiç araştırma yapmadım.. hani bri yakınım bir tanıdığım da yok yaşayan. ama doktorun önerdiği ilaçları kullan bence.

sağol tatlım cevap ayzdığın için

kızlar yakınları bu durumu hiç yaşayan yokmu cevaplütfen

Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi?

Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır.

Son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alalaması ve koltukta uzun süre oturamaması nedeni ile diş tedavisi yaparken anne rahatsız olabilmektedir.

HAMıLELıKTE AĞIZ ve DıŞ BAKIMI

Ağız ve diş sağlığının devamlılığını sağlamak için yaşam boyu etkili ve yeterli bakım gereklidir.

Ancak kadınlarda ağız diş bakımı , yaşamlarının belirli bölümünü alan puberte, bebek emzirme, hamilelik, mensturasyon ve menapoz , dönemlerinde ayrıcalık göstermektedir.

"Her doğumda bir diş kaybedilir" düşüncesi doğru mu?

"Hamilelik sırasında bebeğin kendisi için gerekli olan kalsiyumu annenin dişlerinden alarak annesinin dişlerinin çabuk çürümesine yol açtığı, bu nedenle hamile annelerin diş kaybına uğradığı " düşüncesi tamamen yanlıştır.

Hamilelik sırasında annenin dişlerinden kalsiyum kaybı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Bu dönemde bebeğin ve annenin kemiklerinin sağlıklı olabilmesi için annenin günlük 1200-1500 mg kalsiyuma gereksinimi vardır.

Hamilelik döneminde kadın süt ve süt ürünleri ile yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum dan zengin gıdalar alarak kalsiyum gereksinimini karşılamalıdır. Eğer gıdalarla yeterli kalsiyum sağlanamazsa bebeğin gelişimi için gerekli olan miktar annenin kemiklerinden karşılanır.

Dişlerden kalsiyum çözünmesi olmaz.

Eğer iyi bir beslenme ile beraber yeterli ağız diş bakımı yapılırsa hamilelik döneminde normal dönemden farklı bir diş sorunu ile karşılaşılmaz.

Hamilelik sırasında beslenme hem annenin hem de bebeğin genel sağlığı ve ağız diş sağlığı için oldukça önemlidir.
Bakınız: 1-Diş Sağlığı ve Vitaminler, 2-Dengeli Beslenme

Hamilelikte bebeğin diş gelişimi 5. ve 6. haftalarda başlar.

Ağız ve diş sağlığı açısından tüm hamilelik döneminde:

A,C,D vitaminleri ile fosfor ve kalsiyumdan zengin temel yiyecekler alan meyvalar ve sebzeler, tahıl , süt ve mandıra ürünleri ile ile , et , balık ve yumurta dengeli olarak alınmalıdır.
Şeker mümkün olduğu kadar alınmamalı (özellikle yemek aralarında).
Kurutulmuş meyve ve karemel gibi yapışkan şekerli yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

yukarı

Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi?

Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır.

Son üç ayda tedavi için gerekli olan pozisyonları rahat alalaması ve koltukta uzun süre oturamaması nedeni ile diş tedavisi yaparken anne rahatsız olabilmektedir.

Hamilelik sırasında ekstra bir ağız-diş bakımı gereklimidir?

Günlük ağız ve diş bakımım kesintiye uğratılmamalıdır.
Hamilelik öncesi tam bir ağız muayenesinden geçerek optimal ağız hijyenine kavuşmalı ve bunu sürdürme alışkanlığını kazanmalıdır.
Çünkü plak birikimi, ve diş eti hastalıkları ile hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler arasında direkt ilişki vardır.
Hamilelik sırasında oluşan hormon artışı ağız mukozasını dış etkenlere karşı özellikle bakteri plaklarına karşı daha hassa yapar.
Günde en az iki kez diş fırçası ve diş ipi kullanarak etkili diş bakımı yapılarak plak birikimine engel olunmalıdır. (Bakınız, Diş Fırçalama)
Ağız gargaraları ya da ılık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Özellikle ılık tuzlu su diş etlerini rahatlatır ve dişeti hassasiyetini azaltır.
yukarı

Hamilelikte dental anestezi yapılabilir mi?
Diş rontgeni çekilebilir mi?

Hamilelik esnasında birçok ilacın kullanılmaması ya da kontrollü kullanılması önerilmesine karşın, dental tedavilerde kullanılan lokal anesteziklerin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir.
Lokal anestezi kullanılmasında üretici firmanın önerileri doğrultusunda hareket edilmelidir.
Herhangi bir uyarı yoksa lokal anestezik kullanmada bir sakınca yoktur.
Anestezi altında yapılan tedavide hasta ağrı duymayacak ve daha az stres yaşayacaktır.
Diş çekimi yada herhangi bir müdahale için gebelik sırasında lokal anesteziklerin kullanılmasında üretici firmanın önerileri doğrultusunda hareket edilmelidir. Herhangi bir uyarı yoksa kullanmada bir sakınca yoktur.
Antibiyotik kullanımı özellikle Penisilin ve türevleri (amoxicilline vs. ) kullanımını bebek için herhangi bir sakıncası yoktur.
Tetrasiklin gurubu antibiyotikler alınmamalıdır. Tetrasiklin gebelik sırasında alınırsa bebeğin dişlerinde "tetrasiklin renklenmeleri" dediğimiz renklenmeler oluşur.
Ağrı kesici kullanmada dikkat edilmeli ve kesinlikle üretici firmanın önerilerine uyulmalıdır.
Diş hekimliğinde kullanılan röntgen makinalarında radyasyon çok düşük seviyede olmasına rağmen hamilelerde röntgen çekiminden kaçınılmalıdır.
Zorunluluk yoksa bu işlem doğum sonrasına ertelenmelidir.
Eğer acil bir tedavi için kesinlikle röntgen filmi çekilmesi gerekiyorsa :
Anneye özel koruyucu önlük giydirilmeli, hızlı film kullanarak ve düşük doz uygulaması yapılmalıdır.

sağol hayatım ya araştırmışsın neti ; kimi yerlerdede bebek llk 3 ayda anneden beslenmediği kordon oluşumu tamamanamdığı için ilaç augmentin kullanılabilri diyor .

sağol hayatım ya araştırmışsın neti ; kimi yerlerdede bebek llk 3 ayda anneden beslenmediği kordon oluşumu tamamanamdığı için ilaç augmentin kullanılabilri diyor .

rica ederim cnm.. mutlaka bir çözüm yolu olmalı.. herşeyde olduğu gibi.. üzme canını

içinde bir can var yaşamaya başlamaya çalışan ; hemde ilk kez hissediyorsun bunu.onu zor bir duruma zor bir hayata itmek istemiyorsun ; sebebi sen olmak istemiyorsun. innaki hep böyle sızlayacağını bilsem ona zarar vermeyeceğini bilsem bu iltihabın 7 ay boyunca katlanırım ben , ilaç içmem onun sağlığı benim için daha önemli.

nasıl bir korkudur bu ; nasıl bir annelik içgüdüsüdür bu anlamaya başlıyorum yavaş yavaş. .

dimi dimii insan o oraya düşmeden anlayamıyor onun değerini... inan aklıma geldikçe gözlerim doluyor.. nasıl bir mucize yaşadığım aklıma geliyor... çok haklısın cnm..

çok mu ağrıyor dişin? şişti mi? Allah sabır versin cnm.. :Saruboceq:

oncelikle cok gecmis olsun canim ... bence internette yazilan hersey dogru degil bunu hepimiz biliyoruz .. insan okudukca karmakarisik oluyo ... eger hem jinekologun hemde dis doktorun sana bu ilaci tavsiye ettiyse eminim korkulacak bir sey yoktur .. bence yinede az az al .. cunku enfeksiyon iltihap gibi seyler bebek icin daha zararliymis diye duymustum ..
bende asiri sekilde gribim bogazlarim cok kotu surekli oksuruyorum
artik oksurmekten karnim mahvoldu .. surekli portakal yiyorum vitaminlerimi aliyorum bol bol dinlenmeye calisiyorum .. ayni senin gibi ilac kullanmak istemiyorum bide burdaki doktorlara hic guvenim yok .. onlar icin bebek olmus olmemis hic umurlarinda degil bebege zarari varmi yokmu herseyden bi haberler ... en ufak bi riskte hemen aldir diyebiliyo jinekologum .. deli olucam ..
esim gidelim doktora diyo ama gitmiycem annelik duygusu olmayan o kadini gordukce daha bi sinir oluyorum
neden turklerdeki merhamet bu avrupanin soguk insanlarinda yok ya neden ..

ben varim canim ... bu aralar cok bos .. agustos anneleri hep birlikte uzun bi dinlenmeye cekildiler galiba :))

herkesin aynı anda dinlenesi geldi sanırım.. aahh ahh ben de çalışmasam keşke de ben gidip yatsam uyusam bool bool dinlensem.. ayaklarım işe gelirken geri geri gidiyor artık..

sağol cnı sızlamama var bide dişimi kullanamıyorum birşey yiyemiyoeum dişetim daha çok sızlıyor .

bu arada ögle yemeğine gitmiştim ama kk sayfasıı açık unutup gitmişim yanlış anlama olurmu tatlım , şimdi gördü yazdığını ve hemen cevap yazdım

yok canım anlamadım, herkes çalışıyor herkes her dakika bakamıyor... bunda alınacak bişey gok zemuszemus bayanssulusmile

sohocum çok geçmiş olsun ben 3haftadır aynı şekildeyim aşırı mide bulantısı tiksinme mesela yağlı şeylerden ve kokulu yiyeceklerden ve hatta sigara bağımlısıydım sigaradan dahi tiksindim (tabii bu iyi yanı) ama hiç bişey yiyemiyorum sabah öğlen akşam hiçbişey. 2gün önce hastaneye gittik serum taktılar bana sadece çubuk kraker rahatlatıyor bulantıyı birde emedur hap mide bulantsı için hamilelere veriliyormuş bana iyi geldi inşallah sanada yardımcı olur..tekrar geçmiş olsun canım.:çok üzgünüm:

herkesin aynı anda dinlenesi geldi sanırım.. aahh ahh ben de çalışmasam keşke de ben gidip yatsam uyusam bool bool dinlensem.. ayaklarım işe gelirken geri geri gidiyor artık..

ben haftada 4 gun turk cemiyetinde egitim veriyorum oda yarim gun ama bende biktim iyicene
beni gidip gelmek mahvediyo
bide egitim verdigim cocuklar 2,4 yas arasi kafa beyin kalmiyor
oyle yoruluyorum ki ama onlarla cok mutlu oluyorum
isimiz oyle zorki bebisler dogunca egitim cok zor ordaki cocuklari gordukce korkuyorum
cok zeki bi ogrencim var ismi kagan 3 yasinda
gecen hafta arkadasi boyasini aldi diye ona essek dedi .. bende kagan soyledigimiz sey dogrumu essek ne sen biliyormusun dedim
evet biliyorum ama babamda bana hep essek diyo dedi .. sok oldum
nasil toparlayacagimi bilemedim ..
cocuklar bizim tahmin ettigimizden dahada zekiler

ya arkadaşlar birşey sormak istiyorum size ben cuma günü ense kalınlığı için doktora gidicem nasıl yapıldığını bilen varmı doktora sordum normal karından muayne edildiği gibi yatacaksın renkli ultrasonda görecekler dedi birde kan alacaklarmış öyle dedi doktorum ve ben buna 250 tl ödeyeceğim

duygucum çok çok geçmiş olsun diş ağrısı hiç bişeye benzemez sana bi ilaç önericem lokal kullanılıyor bebeğine bi zararı olmaz ama tedavi amaçlı değil sadece ağrı ve sızısını anında geçiriyor eşimde şuan aynı durumda bun u kullanıyor ve kullandığı anda geçiriyor ağrıyı ismi jetokain ampul bu iğnelere enjekte edilen ampullerden pamuğa 1damla damlatıp dişine basıyorsun anında ağrıyı sızıyı geçiriyor umarım faydası olur sanada canım eczaneden reçetesiz alabilirsin eczacınada danış oda çok iyi geleceğini söylicektir tekrar geçmiş olsun umarım yardımcı olur sana..

Hiiii acaba severken falan mı diyor dicem ama kızdığı zaman demezdi ozaman... çok kötü ya velisine bildirdin mi? 3 yaşında çocuğa eşek denir mi yaa.. hoş bizimki o yaşa gelip bir fenalık abidesi olduğunda belki biz de kötü kelimeleri ağzımızdan kaçırıcaz ama o yaşta onu öğrenmesi kötü bence..

Allah sana da sabır versin canım.. daha seninki doğmadan bıkma bebeklerden :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…