2010 Ağustos Anneleri

hehe ben eşiminkiyle tokuşturuyorum bile onunki de 1 yılda çıkıverdi hemen.Diyorum sen mi dourucaksın ben mi?:roflol:Bence kullandığın ilaçtan değildir yani ben artık iyice farketmeye başladım ve ilaç falan da kullanmıyorum.E artık büyüyorlar tabi bebişlerimiz 11.haftanın sonunda 7 cm oluyor normale göre.....

Çok geçmiş olsun.Karından ne iğnesi oluyorsun?Bu konuda hiç bilgim yok ta....Öğrenmek isterim yani allaha şükür bir derdim yok şu an gebelkle ilgili ama başımıza ne geleceğini bilemeyiz....
Canım çok teşekkürler..ben de kan pıhtılaşma problemi var..diğer 4 bebeğimi de bu yüzden kaybettim..o yüzden kan sulandırıcı iğne oluyorum hergün..ama hergün iğnemi kendim yapıyorum ve diyorumki bebeğime can olsun kan olsun..allahım inşallah herşey yolunda giderde bebeklerimizi kucaklarımızı sağlıkla alırız...

Bizim tahmini d.tarihlerimiz aynı senle ama sat larımız değişik nasıl oluyor bu cnm sende mi bi hata var acaba benimkinde mi???

kaydirigubbakcemile3
biliyorsundur belki ama yinede yazayım belki bilmeyenler vardır..
en son doktora gittiğimde kaç milim olduğunu söylüyor ya hani.. hergün 1mm büyüdüklerine göre kendimizde hesaplayabiliyoruz.. geçen cuma gitmeden hesapladım 3,5cm falan olması gerekiyor diye şükür ki öyle çıktı..
şuan benimki 8,5cm olmalı (inş tabi) birde üşenmeyip cetvelle de ne kadar olduğuna bakıyorum.. :kedi:
annelik değişik bir durummuş yahuu:kedi:

kizlar bende bi sey sormak istiyorum .. basina gelen varmi merak ettim ?
benim rahimimde yukari cikmamis normalde bu haftalarda yukari cikmasi gerekiyormus
bu haftalarda tuvalete cikma istegi azalirmis 6. aylara kadar ama benim hala ayni bi bardak su icsem dahi tuvalete gidiyorum
afedersiniz birde icirden bi agirlik surekli vajinama baski yapiyo yururken filan bazen bacaklarimi acioyrum ordek gibi rahatlayabilmek icin
bazen oldugum yerde donup kaliyorum o basinc yuzunden sanki bebek disari firlayacakmis gibi ...
doktorum umarim cikar rahimin yukari dedi eger cikmassa bu aylarda tehlikeli olmasa bile 6 ayda erken dogum tehlikesi basliyormus
cok korkuyorum umarim birsey olmaz
agir birseyler kaldirmam kesinlikle yasak hizli yurumem kosmam yasak uzun araba yolculuklari yasak .. insallah bi dahaki randevuya kadar yukari cikmis olur

:

SOL TARAF MI?:1shok: NİYE Kİ?

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik kadında tam anlamıyla "tepeden tırnağa" değişikliklerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Bu değişikliklerin hepsinin ortak amacı sizin doğuma ve bebeğinizi beslemeye hazırlanmanızdır. Doğa sizdeki hazırlıkları en kötü koşullarda doğum yapacakmışsınız ve bebeğinizi de yine kötü koşullarda emzirecekmişsiniz gibi sizi ve bebeği maksimum korumaya alacak şekilde yapar. İşte sizlere gebelik dönemindeki değişikliklerden en ilginç ve belirgin olanları ve amaçları:
Gebelik döneminde;

• İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
  • Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
  • Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
  • Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
  • Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
  • İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
  • Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
  • Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
  • Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.

yaaaa çok üzüldüm çok geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Ne kadar güçlüsün ayrıca.Allah kimsenin başına vermesin ama benim başıma gelseydi yapamazdım heralde.Allah yardımcın olsun.bebeğine de sana da sağlık sıhhat versin.:teselli:

Bizim tahmini d.tarihlerimiz aynı senle ama sat larımız değişik nasıl oluyor bu cnm sende mi bi hata var acaba benimkinde mi???

benimki gec dollenme canim
adet tarihime gore temmuz annesiyim bebegin gelisimine gore(gelisimi cok kucuk) agustos annesiyim .. yumurtlamam 13 uncu 14 uncu gun degilde 23. gunmu ne olmus o yuzden 10 gun geriden geliyorum sata gore .. :) umarim anlatabilmisimdir cunku ben bile ilk anlattiginda doktorum anlamamistim :)

geçmiş olsun canım bu konu hakkında hiç bilgim yok ama inş en kısa zamanda yukarı çıkar..
erken doğum riskine karşılık önlem alınıyor artık (serklaj) ama beyinde bunu şartlandırmamak yani vücuda tabiri caizse bunu emretmemek gerekiyormuş..
inş bu durumla karşılaşmazsın inş sağlıkla vakitlice gelsin yavrun..
çocuklar seni yoruyor.. onun etkisi olabilir mi? hani dinlensen belki..?

[
[*]Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
[/LIST]
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.[/QUOTE]

Çok ilginç.Bilgiler için teşekkürler.Ben de sola dönük yatamazken şimdi sola dönünce uyuyorum bu da bana ilginç geliyordu.Son zamanlarda dikkattimi çekiyodu.Demekki bundanmış.Ama artık bilinçli sola dönüp yatarım heralde.Çok sağol bilgiler için.

Canım çok teşekkür ederim allah kimseye zorluklar vermesin...herkesin hamileliği su gibi geçsin..biraz önce haziran annelerine girip baktım bakiyim onlar ne konuşuyor diye..valla aynı bizim gibi aynı şeyleri konuşuyorlar..ve artık yazmaya başlamışlar kız mı erkek mi diye..gözlerim dolduuuu ve bizi hayal ettim...hepimizin cinsiyetlerini söylediği o günler de gelecek inşallah...Elifcim inşallah hiçbir problem olmaz canım benim de bir bilgim yok maalesef (

bende ayin sekizinde gitmistim .. bebegim 3.7 idi
bu cuma buyuk ultrasonum var bebegimin herseyine bakacaklar kalbine damarlarina plesantaya ense kalinligina yani herseyine .. acayip korkuyorum insallah bi terslik cikmaz
bide sorun gitmeden bir saat once iki litre su icmem gerekiyor ben bi bardak icsem tuvalete gidiyorum nasil sikicam nasil tutucam bilmiyorum
bebegi iyi gorebilmeleri icinde su icmek mecburmus sekreter ozellikle tembihledi telefonda .. allah yardimcim olsun cuma zor bi gun olucak ..

evet canim farkindayim bende egitim oldugu gun daha fazla baski var .. cunku cok yoruluyorum .. insallah serklaja gerek kalmaz ..

tesekkur ederim canim insallah hepimiz su gibi hamilelik geciririz anne olmak ne zormus .. onlar saglikla dogsunda biz herseye raziyiz ..
bende kizmi erkekmi cok merak ediyorum ikiside olabilir kesinlikle farketmez sadece icimde tasidigim canlinin ne oldugunu kizim diyemi oglum diyemi sevecegimi bilmek istiyorum bir an once :)

hayırlı haberlerle gel inş..
bekarken gördüğüm tedavilerde bu duruma alıştım ben.. su içiyordum fazla gelirse azıcığını bırakıyordum :kedi:
doktor öğretti bunu.. yani usgye yattım çok sıkışmışım mesane heryeri kapatmış bişey görünmüyor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 doktor git birazını bırak dedi.. nasıl olcak dedim giderse hepsi gider.. iyi ozaman git hepsini bırak bidaha su iç dedi..
gittim paşa paşa dediğini yaptım boshayallersmile

Benim doktorum bana öyle bişey söylemedi ama ben de herşeyin normal olduğuna ikna olamıyorum açıkçası.Çok aceleci bir doktorum var.Bebeğimin boyunu bile söylemiyor hareketlerini de göstermedi son randevumda.Alelacele bir ultrason fotoğrafı veriyor ben de gelecek randevya kadar defalarca bakıyorum işte.Benim hiç tuvalet belirtim de olmadı.Sık tuvalete çıkmadım yani.Ama bu haftalarda mesanenin üzerinden yukarıya doğru çıkıyormuş.Birkaç yerde okudum son haftalarda tekrar baskı yapıyormuşOzamanda sık tuvalete çıkabiliyormuşuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…