2010 Ağustos Anneleri

merhaba arkadaşlar.geçmiş konuşmalara baktımda bir hemşire olarak beni çok rahatsız eden bir konu oldu.bazı arkadaşlar sağlık ocağından evlerine gelen hemşire yada görevli arkadaşlardan rahatsız olurcasına ,niye geliolarki şeklinde konuşmuşlar.ya kusura bakmayında o insanlarda işini yapıyor.keyfinden gelmiyorlar.sanırım önemsenmekte bazı insanlara yaramıyor maalesef.benim arkadaşım ebeev ziyaretinde feteskopla doğumu yakın bir anneyi muayene ederken bebeğin kalp atışkarında duyamamılştı.ve gittiler hastaneye kordon dolanması acil sezaryana alındı ve bebek kurtuldu.bu yüzden lütfen ön yargılı olamyalımm.ilgilenilse suç ,ilgilenilmese suç.lütfen özel hastane gibi para kazanmak amacından uzak gelen bu kişileri böyle değerlendirmeyelim.sizden ricam biraz olumlu düşünün.teşekkürler.

ben de 11+4 üm canım.. çarşamba günü randevum var 12. haftam dolmuş olacak hatta 13. haftama başlamış olacağım. inş. ben de hayırlı haberler alırım okadar çok korkuyorum ki.

canım benim yaradanımn izniyle hayırlı haberlerini alırsın inşllh ,bende yaptıracağım o testleri , haklısın insan ister istemez korkuyor.

kızlarr bu arada hepinize merhabalar

kısslar annem geçenlerde bna dediki yaşları 28 - 32 arasında değişen 2 - 3 arkadaşının kızları var . onlarda hamilelermiş , onların kızı olacakmış.

annem bu sen kız senesi heralde seninde olabilir kızın diyor. herşeyin başında sağlıklı sıhhatli olması temennisindeyiz sürekli ellerimiz açık dua halindeyiz .

eşime bunu söylediğimde sinirlendi (erkek istiyor ilk çocuğu beyimiz) , sen bol bol tatlı ye diyor ; aksine bende ekşiciyim daha çok ekşileri seviyorum , bardak bardak limon içiyorum diyebiliirim

ıçimizde bir hemşire arkadaşın olması güzel, bir arkadaş daha vardı galiba adını unuttum şimdi. Bize teknik konularda yardımcı olabilir. Süt su kaçınca falan alnını çekiyorsun galiba. Ben çok dar gırtlakmışım ne yesem ters kaçarmış annem parmağım senin gırtlağından çıkmıyordu diyor. Doğumdan sonra hemşireler nasıl yıkanacağını falan gösteriyorlarmış sonra da eve gelip gösteriyorlarmış ama tek kalınca bakalım nasıl olacak , başkasının bebeği olmadığı için herhalde daha metanetli oluruz. Bana giydirmek bile sanki bir yerlerini incetecekmişim gibi geliyor yeğenlerimin çorabını bile zor giydiriyorum.

canım ben ebelik mezunuyum zaten mezun olmam için 40 doğum yaptırmam şarttı.yaptırdım bnde.sonra yenidoğan yoğun bakımı tercih ettim ve hep öyle çlaıştım .500-600 gr bebeklere baktım:)şimdi öle baktığım büyüyyen bebeklerrin anneryile görüşüorum resimlerini yolluolsr çoookkk güzel bi duygu.1000 gr bebek bile kucaktan anlıo.bazı geceler nöbette seviodum kucağımda iyi olanlarını.bırakıodum ağlıyorlardı::) sonra mecbur gene alıodum susuodu .uyyyyy masum meleklerrrr.

herkese merhabalar.Arkadaşım yazdıklarında haklısın ama herkes için geçerli değil yazdıkların.benim kızım doğduğunda bizim sağlık ocağındaki hemşireler bebeğin aşılarını orada yaptıralım diye hem eşime hemde bana o kadar dil döktüler gittiğimizde kapıda karşıladılar çok ilgilendiler bizde hastaneye gitmektense evimize yakın olan sağlık ocağında yaptıralım hemşirelerde çok ilgililer diye düşündük ve kaydımızı yaptırdık, daha sonra gittiğimizde ise sağolsunlar doğru düzgün yüzümüze bile bakmadılar kilosunu tartmak bile zorlarına gitti, sonra bizim kaydımızı alan hemşire yoksa kendi hemşireniz aşısını yapsın diye beklettiler, aynı şeyler benim arkadaşımın da başına geldi kayıt yaptırana kadar iyi sonra yüzünüze bakmıyorlar.Bende doğal olarak bidaha gitmedim özel hastanede yaptırdım aşılarımızı. kızım iki yaşına gelince de bizim hemşire beni cepten aradı aşılarınızın bitmiş olması gerekiyor bütün aşılarını yaptırdıysanız dosyasını kapatacağım diye bende çok sinirlendim bu duruma neden şimdiye kadar aramadınız ya aşılarını yaptırmasaydım dedim, kayıt yaparken çok ilgiliydiniz sonra yüzümüze bakmadınız dedim.Yani beni yine aramazdı ama karma aşılar önemli olduğu için aramış önce yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamıyorum dedim baya bi korktu.Madem bu kadar ilgili aşı zamanı geldiğinde arasaydı.Kayıt yaptıkları her çocuk için para alıyorlar ve kayıt yaptıktan sonra işleri bitiyor gebe takibide böyle bişey sanırım o yüzden kesinlikle düşünmüyorum.ama bu durum her yerde böyle değil genellememek lazım. Annemler ilçede oturuyorlar ordaki hemşirelerde ev ev gezip aşı yapılmayan çocukları evde aşılıyorlar.Aslında çok güzel bir uygulama ama keşke herkes işini düzgün yapsa.

bende ugrasıyorumda yapamadım yaa daha ayrıntılı anlatsana cnm :))

Lilypie - Pregnancy ticker scene selection

1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

sanırım yeni anne adaylarımız var :))) yeni yeni kişiler görüyorum.. konuyu okuyan kısmında :)))

kızlarrrrr ben geldimmm nasılsın bakalım keyifler nasıl bebişler nasıl üzmüyolar inşallah annişleriolumunekankayizsmile

kızlarrrrr ben geldimmm nasılsın bakalım keyifler nasıl bebişler nasıl üzmüyolar inşallah annişleriolumunekankayizsmile

hoşgeldiniz hoşgeldinizzz efeniiimmm buyrunnnnnnnnn bizler iyiyiz çok şükür onlarında keyifleri yerinde gibi duruyor.. inş. öyledir.. sağlıklı sağlıklı onları görmemizi bekliyorlardır :))

kızlar hepinize merhaba. 2 gün önce herkesin bulantısı var benim niye yok diyordum allahım demez olaydım dünden beri sürekli çıkarıyorum (( artık midemde bişey kalmadı midem çıkacak gibi hissediyorum. dr u aradım yağsız şeyler ye diyor ama canım hiç bir şey yemek istemiyor bide emadur diye bi fitil varmış istersen onu kullan dedi ne yapmalıyım acil yardımmmmmmm

Hoşgeldin canım, oturuyoruz biz de mercimek ile sulu kar başladı, keyifteyiz. Umarım sen ve bebiş de iyidir.

Nazar değdirdin kendine, senin de cetvelin yok göremedim kaç haftalıksın ? Artık bulantıları olanların bile bitiyor yavaş yavaş. Belki birşey dokunmuştur. Bu arada emadur bulantı hapı fitil değil. Camı aç biraz temiz hava çek ciğerlerine iyi gelir. Kara döndü buarada sulu yağıyordu artık beyazladı yağış. Bakalım yarın nasıl olacak hava? Anneme gidemiyecem galiba...

merhaba canım... valla okadar çok şey konuşuldu ki hangi birini aktarayım sana :) bende de yok mide bulantısı bazen hafif oluyor ozaman tuzlu çubuk kraker yiyorum bastırıyor. bir dene istersen.

selamlar herkese maşallah sayfalar uzamış gitmiş dorukk canım inşallah serklajın iyi geçmiştir allahım sağlıcakla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin bende salı günü olucam serklaj aslında bende çok korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok malesef bebeklerimiz için herşeye katlanıyoruz allahım hepimizi korusun bebeklerimizi bize bağaşlasın sağlıklı noksansız kusursuz hayırlı evlatlar olmalarını nasip etsin inşallah

bugün tam 7 haftamız bitti. cetvel yapmayı bilmediğim için yok. doktor hapı da var fitili de dedi. bi de zaten midem bulanmıyor aniden çıkarıyorum her yere. berbat durumdayım yani ((

amiin cnm amiinn.. tüm dileklerine katılıyorum :Saruboceq: :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…