2010 Ağustos Anneleri

Ben de aynen canım.8 haftamdan bu yana gebe panyolonu kullanıyorum.Ama iç çamaşırları almadım.Sütyeni deyişmem gerekli göyüslerim büyüdü.

aynen canım bende südyen almam lazım benimkilerde büyüdü ve damarları çok belirginleşti süt dolmaya başladılar herhalde :):ecrin_bebek:

ya ben hiç yemek yiyemiyorum yani hep zorla korka korka midem bulanıcak diye 1 tabağı tam 1 saatte yiyorum ama bu öğlen iyi yedim acaba kociş yok diye mi ona mı naz yapıyor bizim bebiş.

hoş buldum hayatım.bu gün girdik ultrasona doktorumuz biri erkeye benziyor dedi.10 şubatta kontrolum var o zaman bence daha da belirginleşir...
yanlış hatırlamıyosam şu idrar ve sütle yapılan testi sen yapmıştın değilmi...?

peki bebeğine müzik dinletmeye başlayan var mı?
ben sanat müziği çok severim babamızda öyle onun da kulağı alışsın hatta şarkı bilem söylüyorum ama eşim bana deliymişim gibi bakıyor saçmalama diye

benim göğüslerim hiç büyümedi sadece çok acıyolar gerçi ben sütyeni çıkarmaya korkuyorum acıdığı için belkide büyümüşlerdir:))

aynen canım bende südyen almam lazım benimkilerde büyüdü ve damarları çok belirginleşti süt dolmaya başladılar herhalde :):ecrin_bebek:

evet benim de öyle canlaar... bir de ben beyaz tenliyim beyaz peynir kadar düşünün üzerime resim çizilmiş gibi duruyor.. mor mor ne zaman süt gelmeye başlıyor bebek doğduğu andan itibaren mi? 2. bebişlerine hamile olan hanımlar bu sorum sizeeeee :)))

ben ev için plan yapmak istiyorum dışarı organizasyonunu o yapar walla en basiti ne alsam diye bile düşünüyorum ki ben hiç güçlük yaşamamıştım eşime hediye alırken bu defa kafam basmıyor

benim genel olarak bu konulara hiç kafam çalışmaz canım dahiyane bir fikir sunacakmışım gibi sordum sana da ama pek yaratıcı değilimdir bu konularda

Benimde sevgililer gününden iki gün sonra doğum günüm olduğu için bende bi süpriz falan yapamıyorum çünki kociş arada sevgililer gününü kaynaıp direk doğum günüme atlıyo, zaten adamın özel günlere alerjisi var

Arkadaşlar hepinize merhabalar...
Ne güzel bugün baya kalabalığız eskiyi okumaya ara ara çalıştım ama oku oku bitmiyor
Hepinizi öpüyorum tekrardan merhabalar

evet bende merak ediyorum süt nezaman gelir acaba ikinci hamileliğini yaşayan anneler varmı burda yoksa hepimiz acemi annelermiyiz bilmiyorumkismile

walla ben göğüslerimle hep dalga geçerdim bunlar ergenlik sivilcesi diye maşallah samanta fox gibi oldum ben ne zamandır sütyen kullanmıyorum çok rahat oluyor :))

hayır canım çünkü henüz tam olarak duyu organları gelişmedi... bak konu ile ilgili ne buldum :))

Doktorunuz size hamileliginizi müjdelediğinde insan vücudunun en önemli hücresel yapılarının büyük kısmı oluşmuştur. Hücreler hızla bölünmekte ve sinir sisteminin çeşitli bölümleri oluşmaktadır. Bunu takip eden organ gelişimleri insanı varetme sürecinde hızla yol alınmasını sağlamaktadır. İnsanın beş duyusu arasında karmaşık organizasyonuna rağmen duyma duyusu anatomik kompakt yapısı sayesinde oluşumunu diğer duyulardan daha önce tamamlamaktadır. Öncelikle beynin her iki yanındaki beyin loblarına giren sinir lifleri oluşmaktadır. Bunu salyangoza benzetilen iç kulak kemiklerinin oluşumu takip ederken; bir yandan da dış kulak yolu ve sesi toparlayıp odaklamaya yarayan kulak kepçesi oluşmaya başlar. Daha 11 haftalık embriyoda dış kulak delikleri izlense de kulak yapısının sinir iletimi tamamlaması için çok zaman vardır. Henüz sizi duyamamaktadır ancak oluşum hızı yine de büyüleyicidir. 5 hafta kadar sonra iç ve orta kulak bağlantılari tamamlanmış olacaktır. Yine de ilk ses dalgalarının beyine ulaşması için daha zaman vardır. Ancak ana rahminde “amnion” denilen sıvı içerisinde ağırlıksızca duran fetus bu sıvının dalgalar şeklinde ileteceği sesi dış kulak yolundan beynine iletip onu "duymak" icin 17. haftayı bekleyecektir. 17 haftalık olan fetus titreşimlerle ana rahmine iletilen sesin yine rahim içerisindeki sıvıda yaptıkları titreşimleri kulak ve iç kulakta hissedecek ve "duyma" ya başlayacaktır. Öncelikle annenin bağırsak sesleri ve kalp seslerini duyacak daha sonra annesi konuşurken titreşen ses tellerinin oluşturduğu vibrasyonun akciğerler ve karın yoluyla dağılıp kendine gelmesi ile annesinin sesi ile tanışacaktır. Bir süre sonra dış dünya ile tek ilişkisi olan bu duyma fonksiyonunun önemini kavrayacak ve bu duyduğu sesin kendi yaşamının bağımlı olduğu kişinin kendini var edenin sesi olduğunu hissedecektir. Bu an itibariyla anne kalp atışlarının sesi ve anne sesini duyduğu sürece kendi yaş..... dair bir tehdit olmadığına inanacak ve huzur duyacaktır.

19. HAFTADAN İTİBAREN DIŞ SESLERİ ALGILAYABİLİYOR

19-20. haftalar civarında dışarıdaki sesler bebeginizin kulaklarına bir miktar filtre edildikten sonra ulaşmaya baslayacak ve “ikinci ses” denilen sizin de duymadığınız ancak başkaları ile konuşurken duyulan sesinizi de duymaya başlayacaktır. Sizin sesiniz yanında yaşadığınız evdeki sokaktaki yüksek sesleri de duyacaktır. Babalara gelince onlar seslerini duyurmak icin 20-21 hafta civarini beklemek zorunda kalacaklardır. Bu haftalar itibariyla dış dünyayla tek iletişim yolu olan duyma duyusunun bütün gücünden faydalanacak ve sizinle dünyayla iletişimini sürekli kılmaya çalışacaktır.

ayy konular ne kadar hızlı değişiyor maşallah kızlar sizlere yetişmek zor valla kaydirigubbakcemile3

walla ben göğüslerimle hep dalga geçerdim bunlar ergenlik sivilcesi diye maşallah samanta fox gibi oldum ben ne zamandır sütyen kullanmıyorum çok rahat oluyor :))

canım işe gelmesem ben de kullanmam biliyor musun gerçekten çok rahat oluyor:) hafta sonları kullanmıyorum ben de :)))

bende geldim canlarr
yemek yeyip
maşallah ne hızlı geçmiş sayfalar okuyamadım bile:))

benimde doğum günü 16 şubat cicimmkaydirigubbakcemile5
ve aynı durum sevgililer günü kaynayıp direk doğum gününe geçiliyoropuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…