2010 Ağustos Anneleri

dorukk ve italyadan güzel haberlerinizle gelmişsiniz çok şükür ALLAH daim etsin..
cinsiyet konusuna gelince göğüslerim oldukça büyüdü ve göbeğim sivri değil.. ben bu denli kız belirtisi verirmişimde sonradan erkeğe dönermiş:)
Sohocum bu pazar benimde doğum günüm:):)

cinsiyet konusundaki yaşadıklarımızda eş konusuda aynen dahil canım zor hemde çooook zor :lepi:

hepinize çok teşekkür ederim......
kızlar istanbulda olanlar için bi öneri... nettende bi araştırın ben tam emin değlim ama galiba ayın 21 inde anne-bebek fuarı var yeşilköyde.....ben gitmeyi çok istiyorum bi aksilik olmazssa.... tarihe netten bakın emin değlim....

hallisnacım tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun kızın inş. şimdiden yeni yaşında kutlu ve hayırlı olsun a.s.

canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun :Saruboceq:

kızlar tam tarih 18-21 şubatmış...............fuar için.....

defne25 internetten bu öneriler belki işine yarar...

*Bazı baş ağrısı düşük kan şekeri tarafından tetiklenir. Bu sebepten dolayı hamilelikte beslenirken çok fazla diyet yapmamaya dikkat edin. Vücudunuzun kalorilere ihtiyacı olacaktır.

* Bol bol su için vücudun susuz kalması dehisrasyona sebep olacaktır ve dehidrasyon da baş ve eklem ağrılarına sebep olmaktadır.

* Yüksek sesle müzik dinlemekten , gürültülü restoranlardan uzak durmak gerekir. yüksek ses kişinin baş ağrısını tetikler

* Çevresel şartların uygun olmasına dikkat edin. az işiklandırılmış bir ortm baş ağrınızı arttırabilir. Ya da dumanlı ya da tozlu bir ortam sizin ağrılarınızı
arttıracaktır.

* Dışarı çıkıp yürüyüş yapın şunu unutmayın ki yapılan kaliteli bir yürüyüş sizi daha iyi hissetdirecektir.

* Meditasyon ve yoga yaparak vücudunuzu dinlendirin.

*Hamileyken iyi bir fikir ilaçların her türlü alarak önlemek için's. Ancak, uygulayıcısı bunu önerir, bir paracetemol ama sizi sayısını sınırlayın.

Karanlık ve sessizlik
Strese dayalı baş ağrısıyla mücadele etmenin ilk yolu olarak aklınıza hemen bir ağrı kesici ilaç içmek gelmesin. Çünkü ağrının önüne geçmenin doğal yolları var ilaçtan önce. Migrene dayalı bir ağrı ise yaşadığınız, karanlık ve sessiz bir odada yatarak krizi atlatmayı tercih edin.

Açık hava yürüyüşü
Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin.
Kendinizde o gücü buluyorsanız, açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.

Masaj
Şakaklarınıza, kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına doğru cildinizi gererek masaj yapın.

Sıcak duş
Sıcak duş, vücudunuzda gevşeme hissi yaratır. Duşa girmezseniz, ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekletin. Ardından su ılık olana kadar soğuk su ekleyin. Ayak banyosundan sonra çorap giyin ve dinlenmek üzere yatın. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısı sona erebilir.

Soğuk kompres
Bir bezi soğuk suyla ıslatarak veya poşete buz koyarak başınıza soğuk kompres yapın.

Muz, makarna, balık yağı
Beslenme uzmanları, muz, makarna ve balık yağının baş ağrısına iyi gelen besinler olduğunu söylüyor. Ayrıca, acı kahveye bir iki damla limon suyu karıştırarak içmek de baş ağrısına iyi gelebiliyor.

İlaç
Ağrı kesici kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Ancak, her ağrıda ilaç kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz, bir süre sonra ilaç ağrıları yaşamaya başlarsınız. Yani ilaç bağımlısı olduğunuz için ilacı almadığınızda ağrı başlar. Dolayısıyla mümkün olduğunca ağrı kesici almamakta fayda var.

Sık tekrarlayan ve uzun süren baş ağrısı şikayetiniz varsa sağlıkla ilgili her konuda olduğu gibi, bu durumda da uzman bir doktora başvurmak en doğrusudur.

Ya sakın rezene içmeyin düşük yaparmış doktorum demişti bana duydunuz mu?DıKKAT DıKKAT REZENE HATTA YEŞıL ÇAY BıLE YOKKKKKK

aaaa aaaa ne güzel ne şans :))) Allah bebeklerimizle beraber yeni mutlu yıllar nasip eder inş. :)):Saruboceq:

Ya tepkı verın duydunuz dı mı?sakın sakın rezene ıÇmeyın burun aÇmak ıÇın vıks sÜr canım benım baŞ aĞrım genelde burun tıkanıklıĞından oluyor. Ama rezeneye hayırrrrrr

Cevap verdiğin için sağol canım.Ama 4 ündür yapmadığım kalmadı ne aklıma gelirse yapıyorum bebeğime zararlı değilse tabi.Rezene çayını da televizyonda şu bitki kürü yapan doktorlar öneriyordu hamilelere birkaç sefer duydum.Bir de netten baktım günde iki fincanı geçmezse zararı olmuyormuş.Aslında içme taraftarı değildim ama dayanamıyorum artık.....

canım çok geçmiş olsun bana ılık duş iyi geliyor umarım sana da iyi gelir

hallisnacım tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun kızın inş. şimdiden yeni yaşında kutlu ve hayırlı olsun a.s.
canımm çok çok teşekkür ederim.. bebişlerimizle eşlerimizle ailemizle sağlığımızla huzurumuzla ömür geçirmek nasip olsun hepimize inş..

aaaa aaaa ne güzel ne şans :))) Allah bebeklerimizle beraber yeni mutlu yıllar nasip eder inş. :)):Saruboceq:

aminn tatlımm hepimize inş.. son adet tarihlerimizde yakın bebiklerimizde aynı gün çıkarmı acep:)

Ya tepkİ verİn duydunuz dİ mİ?sakın sakın rezene İÇmeyİn burun aÇmak İÇİn vİks sÜr canım benİm baŞ aĞrım genelde burun tıkanıklıĞından oluyor. Ama rezeneye hayırrrrrr

genel olarak tüm bitki çayları zararlı..... bende böyle biliyorum......çünkü ilaçların içeriğide bitkiler......
duydum seni........ serdemmmmmalkisalkisalkis

Ya tepkİ verİn duydunuz dİ mİ?sakın sakın rezene İÇmeyİn burun aÇmak İÇİn vİks sÜr canım benİm baŞ aĞrım genelde burun tıkanıklıĞından oluyor. Ama rezeneye hayırrrrrr

canım çok fazla demlemedik zaten az bişey bir fincan içtim.Burnumda tıkanıktı dediğini yaptm daha önce.Viks sürdüm burnuma.Papatya buğusuna durdum,çiğ patates bağladım başıma,sirkeli bez koydum eşime masaj yaptırıyorum vazelinle günde 3 kere minoset alıyorum ama hiiiiiç birinin faydası yokkkk.Rezeneyi deniyeyim dedim birde ama suyunda çok az var zaten o da geçiricek mi bilmiyorum((

canım ben zaten ne olursa olsun ıhlamurdan başka bitki çayı tüketmiyorum...

walla canım sudan başka şey içerken korkuyorum çay bile içeceksem çok ama çok açık olmasına dikkat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…