canımm çok çok teşekkür ederim.. bebişlerimizle eşlerimizle ailemizle sağlığımızla huzurumuzla ömür geçirmek nasip olsun hepimize inş..
aminn tatlımm hepimize inş.. son adet tarihlerimizde yakın bebiklerimizde aynı gün çıkarmı acep:)
Halisnacıımmmm canımmmm öncelikle çokkkk teşekkür ederim canım..ve aynı şekilde geçen gün ben düşünüyordum NPSL nerde diye..umarım herşey yolundadaır o da serum falan alıyordu çünkükızlar NPSL nerelerde haberi olan var mı?
dün benim doktorumda dedi şeyet kahve iyi geliyorsa günde 1 bardak içebilirsin diye..tabii burada espresso veya cappucino var sadece ..ama ben maalesef en son bir deniyim dedim lavoboya zor attım kendimi..içemiyorum kahve ..oysa ne severdim akşam yemeklerinden sonra şööleeee bir türk kahvesi keyfini..hatta şımarıklığına bi de kapatırdım bakardımmm bebek geliyor mu diye ...hehehheben de eskiden çok içerdim çayı günde 10 bardak falan masa başı işi olunca sıkıntıdan sürekli çay içiyordum ama şimdi günde 3 bardak bile olmuyor çaycının bile dikkatini çekmiş sürekli neden çay içmiyosun diyor:))
baya soğudum yani şükür:)
2 litreye yakında su içiyorum
malesef 1 bardakta nescafe o da sırf kabızlık için:))
canım çok geçmiş olsun bana ılık duş iyi geliyor umarım sana da iyi gelir
dün benim doktorumda dedi şeyet kahve iyi geliyorsa günde 1 bardak içebilirsin diye..tabii burada espresso veya cappucino var sadece ..ama ben maalesef en son bir deniyim dedim lavoboya zor attım kendimi..içemiyorum kahve ..oysa ne severdim akşam yemeklerinden sonra şööleeee bir türk kahvesi keyfini..hatta şımarıklığına bi de kapatırdım bakardımmm bebek geliyor mu diye ...hehehhe
dün benim doktorumda dedi şeyet kahve iyi geliyorsa günde 1 bardak içebilirsin diye..tabii burada espresso veya cappucino var sadece ..ama ben maalesef en son bir deniyim dedim lavoboya zor attım kendimi..içemiyorum kahve ..oysa ne severdim akşam yemeklerinden sonra şööleeee bir türk kahvesi keyfini..hatta şımarıklığına bi de kapatırdım bakardımmm bebek geliyor mu diye ...hehehhe
Kızlar ben çıkıyorum hoşçakalınmirmirmirmir
Aslıcım valla bende şaşırdım kaldım..süt iç, yoğurt ye, meyve ye, sebze ye, balık ye, kırmızı et beyaz et ye, ceviz ye, fındık fıstık ye...günde 2 litre su iç ..anacım biz dünya gibi olucaz bu gidişleee..neyi yiyip neyi içeceğimi şaşırıyorum yaaaben başlarda hergün süt içiyordum ama neredeyse 10 gündür süt içemiyorum gerçi peynir yoğurt yiyorum ama keşke sütte içebilsem
defne25 internetten bu öneriler belki işine yarar...
*Bazı baş ağrısı düşük kan şekeri tarafından tetiklenir. Bu sebepten dolayı hamilelikte beslenirken çok fazla diyet yapmamaya dikkat edin. Vücudunuzun kalorilere ihtiyacı olacaktır.
* Bol bol su için vücudun susuz kalması dehisrasyona sebep olacaktır ve dehidrasyon da baş ve eklem ağrılarına sebep olmaktadır.
* Yüksek sesle müzik dinlemekten , gürültülü restoranlardan uzak durmak gerekir. yüksek ses kişinin baş ağrısını tetikler
* Çevresel şartların uygun olmasına dikkat edin. az işiklandırılmış bir ortm baş ağrınızı arttırabilir. Ya da dumanlı ya da tozlu bir ortam sizin ağrılarınızı
arttıracaktır.
* Dışarı çıkıp yürüyüş yapın şunu unutmayın ki yapılan kaliteli bir yürüyüş sizi daha iyi hissetdirecektir.
* Meditasyon ve yoga yaparak vücudunuzu dinlendirin.
*Hamileyken iyi bir fikir ilaçların her türlü alarak önlemek için's. Ancak, uygulayıcısı bunu önerir, bir paracetemol ama sizi sayısını sınırlayın.
Karanlık ve sessizlik
Strese dayalı baş ağrısıyla mücadele etmenin ilk yolu olarak aklınıza hemen bir ağrı kesici ilaç içmek gelmesin. Çünkü ağrının önüne geçmenin doğal yolları var ilaçtan önce. Migrene dayalı bir ağrı ise yaşadığınız, karanlık ve sessiz bir odada yatarak krizi atlatmayı tercih edin.
Açık hava yürüyüşü
Stres ve gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın. Bulunduğunuz yerin havadar olmasına özen gösterin. Ağrıdan dolayı ışığa karşı duyarlılığınız arttıysa karanlıkta dinlenin.
Kendinizde o gücü buluyorsanız, açık havada yürüyüş yapmak da baş ağrısına iyi gelir.
Masaj
Şakaklarınıza, kaşlarınızın arasından alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına doğru cildinizi gererek masaj yapın.
Sıcak duş
Sıcak duş, vücudunuzda gevşeme hissi yaratır. Duşa girmezseniz, ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekletin. Ardından su ılık olana kadar soğuk su ekleyin. Ayak banyosundan sonra çorap giyin ve dinlenmek üzere yatın. Beyinde yükselen kan akışı bu şekilde ayaklara aktarılır ve baş ağrısı sona erebilir.
Soğuk kompres
Bir bezi soğuk suyla ıslatarak veya poşete buz koyarak başınıza soğuk kompres yapın.
Muz, makarna, balık yağı
Beslenme uzmanları, muz, makarna ve balık yağının baş ağrısına iyi gelen besinler olduğunu söylüyor. Ayrıca, acı kahveye bir iki damla limon suyu karıştırarak içmek de baş ağrısına iyi gelebiliyor.
İlaç
Ağrı kesici kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Ancak, her ağrıda ilaç kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz, bir süre sonra ilaç ağrıları yaşamaya başlarsınız. Yani ilaç bağımlısı olduğunuz için ilacı almadığınızda ağrı başlar. Dolayısıyla mümkün olduğunca ağrı kesici almamakta fayda var.
Sık tekrarlayan ve uzun süren baş ağrısı şikayetiniz varsa sağlıkla ilgili her konuda olduğu gibi, bu durumda da uzman bir doktora başvurmak en doğrusudur.
Kızlar ben çıkıyorum hoşçakalınmirmirmirmir
ben başlarda hergün süt içiyordum ama neredeyse 10 gündür süt içemiyorum gerçi peynir yoğurt yiyorum ama keşke sütte içebilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?