2010 Ağustos Anneleri

Canım daha 4+5sin sen dur bakalım bak ben 7. haftama giriyorum anca başladı panik yapmaa yerimseniben

Eyvah bende mide bulantım yok diye seviniyodum :)) Demek 7.haftada oluyomuş!!

Yürüyüş işini güzel yapmışsın, bende yarın sabah çıkacağım. Kabızlık sorunu bende de başladı, yürüyüş iyi gelir herhalde. Ben yukarı rafa bile uzanmıyorum, hemen bi sandalye çekiyorum aman dikkat hanımlaaarr!! Allah korusun bebişlerimizi:Saruboceq:

klava: Aman gülüm naptın sen, Allah esirgesin. Gerçi eskiler neler yaparmış, ama biz yeni nesil nazlıyız herhalde:1no2:

dmtumt, bende aynen. Sadece yemek yapıyorum, haftada birde temizlikçi geliyor elhamdülillah. Arada bir toz alıyorum falan o kadar. Ha bu arada ne olur bitki çayı içme tamam mı???

:roflol:
Sizin işyeri eleman arıyor mu??:roflol:
kaydirigubbakcemile3

:lepi: süper fikir kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 dağılın ÇETE geliyooooooooo!

herkese ii akşamlarr.. kıslar bende hamileyim.. bugün dr.a gittik. kesemizi de gördük. kalp atışları daha yoktu. 5 haftalık bu arada.. allah herkese nasip etsin bu duyguyu..

evaa hoşgeldin aramıza!! a.s.

Ebrucum, bende 5 Ocakta gidicem inşallah, hadi bakalım senin hayırlı haberini bekliyorum :Saruboceq:

Cnm bİtkİ Çayı zararlı mı? Anlamadım ben

Evet canım bazı bitki çayları adet söktürücü olduğu gibi erken doğum ve düşüklere (Allah korusun cümlemizi) sebep olabiliyomuş. Sadece su, süt ve süt ürünleri içiyoruz hamilelikte. Kahve ve çay açık olmak kaydıyla günde 2 taneden fazlası yasak

ben çayı hep açık içerim ama hergün saat 5 te kahve içerim şekersiz türk kahvesi zararlı mı bu da çayla çok aram yok zaten içmesem de olur yaniibuyrunnnnnnnnn

iyi akşamlar çiçişkolar:)

ayy butun yazdıklarınızı okumaktan ancak yanıt verebildim:)

bide tam bi tembellik abidesiyim midem bulanmıyor ama ;gaz,kabızlık ve uykuu ful tıme devam ,...
ben zaten işten ayrıldığım donemde hamile kaldım ve şimdi evde kahvaltıyı unuttum 11 de kalkıp resmen öğle yemeği yiyorum
havadan ,gripten korktugum için bahar gelmeden yürümeyi planlamıyorum...

bende tarabyaüstünde oturuyorum ama tasınmak istiyoruz yer bakıyorum.annemler mecidiyeköyde doktoruda fulyada buldum baya sempatik cana yakın hosuma gitti insallah doğumlarıda iyi yaptıran biridir.
aslında bahçeköye tasınacaktık bahceli ev istiyorduk ama çocuk olayı işin içine girince annemden uzak kalamayacağıma karar verdim.

çünkü ilk çocuk ve yalnız bakamam diye korkarım birisi olmalı
yanımda kalıcak kardeşimde yok tekim

ama iyiki sizler varsınız en azından laflayıp herşeyi paylaşıyoruz.

benim randevum 20 ocakta bizim eşimle kan uyuşmazlığımız var bide onun için ttest yapılcak insallah bişey çıkmaz

simir testi yapıldı temizmiş ama iltahap var bi antibiyotik yazıcam dedi doktor.bende tehlikeli değilmi dedim ,değil bunlar uygun olanlar dedi.
ama yinede 3.ayda veriym için raht olsun dedi.bakalım

ben çayı hep açık içerim ama hergün saat 5 te kahve içerim şekersiz türk kahvesi zararlı mı bu da çayla çok aram yok zaten içmesem de olur yaniibuyrunnnnnnnnn

Bende çok açık olarak 2 bardak içiyorum günde, kahve hiç içmiyorum. Ama Ebrucuğuma doktoru iki tane içebilirsin demiş. Ama alışkanlığın yoksa içmesende olur. Ayıca kola da da kafein var, onu da içmiyorum artık. Asitli içecekler mideme zarar vermesin diye içmiyorum.

Birde bunu buldum. Bir siteden alıntıdır. (daha önce bir arkadaş yazmıştı ama) :

"Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.
Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.

Fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba gibi bitkiler gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle uzak durulması gerekenler listesinde. Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bulgular bile var.

Kefir, eski bir ürün olsa da tıp dünyasına yeni girmeye başlamış bir içecek. Faydalı olduğu düşünülse de hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz kesin bir araştırma sonucu yok. Kesin olarak güvenliği kanıtlanmamış şifalı olduğu ileri sürülen ot ve bitkileri hamileliğinizin ilk ve son dönemlerinde tüketmemeniz yararlı olacaktır."

12. hafta sonuna kadar da devam etti. biraz bünyeyle alakalı. ikinci haftada hamileliğin tüm belirtilerini sayabiliyordum. adetim gecikmemiş olmasına rağmen

merhabalar arkadaşlar ben doktordan geldim miniğim çok iyi gelişimi iyi sağlığı iyi bende bulantı dışında iyiyim allaha şükürler olsun allahım hepimiizin bebişlerini korusun sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin
benim kontrollerim 15 günde bir oluyor o yüzden çabuk zaman geçiyor miyomum içinde bize sorun çıkarmıcak yerde o yönden iyi dedi allaha şükürler olsun geçen gittiğimden 700 gr vermişim oda normal dedi bulantı olunca ilk üç ayda kilo verilebiliyor dedi fazlada alamamı istiyor en kilolu ağustos annesi benim valla
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Kızlar ne çok muhabbet olmuş bugün ben okumaktan şimdi yazabiliyorum. Ben de Bahçeşehir'de oturup Davutpaşa'da çalışıyorum. Bulantım ise akşam saatler yani şimdi başlamak üzere, şimdi işten çıkacağım artık eve gidene kadar yandık. İşallah trafik yoktur. Bu arada ben kaç aylığa kadar araba kullanabilirim acaba sonra nasıl işe geleceğim Neyse çıkış saatim gelmiş ben gidiyorum kızlar kaynanoş bizde fırsat bulursam yazarım. Öpüldünüz

Gözün aydın olsun, çok sevindim Ben daha bir kere gittim, ikinciye 5 Ocak ta gideceğim inşallah bende güzel haberlerle gelirim.

Dikkat etmeme rağmen 72 oldum , yürüyüşe başladım biraz form tutayım hem bacaklarım kuvvetlensin hem de hava alayım dedim. Ama görseniz üşümeyeyim diye robot gibi oldum, kapişonlu kaztüyü mont ve kapişonlu sweatin içine de kaşkol sardım 3 tur, ayağıma termo çorap, trekking ayakkabıları falan :)) Maşallah sabah hariç iştahım açık yanmışımmmm :)) Ispanak yaptım yoğurtla yiyecem akşama belki bağırsaklarıma da iyi gelir.

Alıntıdır:
"Bu haftalar embriyonun gelişimi için çok önemli ve hassas bir dönemdir. Hızla çoğalan ve farklılaşan hücrelerde zehirli maddeler, bazı ilaçlar, mikrobik hastalıklar, radyasyon, ısı ve diğer bazı olumsuz çevre faktörleri bebekte sakatlık veya ölümle sonlanabilecek hatalara neden olabilirler. Bu yüzden anne adayları bu dönemde döküntülü hastalıkları olanlardan uzak durmalı, doktora danışmadan ilaç kullanmamalı, röntgen filmi gerektiğinde gebe olduklarını belirtmeli, olumsuz çevre faktörlerinden ve aşırı sıcaktan (sauna, küvet içerisinde banyo vb.) uzak durmalıdırlar. Unutulmamalıdır ki bu dönemde geçirilen herhangi bir ateşli hastalıkta hekime başvurarak alınan uygun ateş düşürücü ve antibiyotiklerle yapılan tedavi, yüksek ateşin kendisinden veya yüksek ateşe neden olan mikroptan mutlaka daha az tehlikelidir."

Son düzenleme:

hayırlısı olsun cnm.. bende de miyom çıktı dr. önemli deil dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…