2010 Ağustos Anneleri

cnm ceviz yiyosundur herhalde.. bağırsaklarım içinde süper oldu..

kıslarr bişi sorcam, hamilelikte çiğ et ellemeyin diyolar? bilgisi olan varmı?

Evet kesinlikle yemeyin diyorlar, bir bakteri varmış ve çok tehlikeyliymiş hamilelikte.

Ayrıca aynı bakteri kedilerden de geçebiliyormuş. Kediniz varsa temizliğini ve bakımını eşinize yaptırın diyorlar.

Son düzenleme:
etsiz çiğ köfte hastasıyım, etlisini hiçsevmiyorum allahtan. Ceviz yiyorum ama fazlaya da kaçmamak lazım çok kalorili sonuçta diye düşünüyorum. Ben 72 oldum kilo alan var mı başka benim gibi (

Evet kesinlikle yemeyin diyorlar, bir bakteri varmış ve çok tehlikeyliymiş hamilelikte.

Ayrıca aynı bakteri kedilerden de geçebiliyormuş. Kediniz varsa temizliğini ve bakımını eşinize yaptırın diyorlar.

bu bakteri dediğiniz şey toksaplazmadır arkadaşlar.çiğ ette olur. kediler evcilleşmeye en elverişli varlıklar oldukları için toksaplazma denilince akla kedi geliyor. ev kedisinde toksaplazma olmaz. toksaplazma sokağa çıkabilen, avlanma ihtimali olan hayvanlarda olur. özellikle farelerden geçer.

ben çok araştırdım bu konuyu. çünkü evimde kedi besliyorum. kedime test yapıldı bana test yapıldı ikimizde de toksaplazma çıkmadı. yine de temizliğe dikkat ediyorum. kumunu ben tamizlemiyorum eşime temizletiyorum. bu şekilde önlemli olduktan sonra hiç bir sakıncası yok kedinin. çiğ et yemeyin. bu çok önemli.
zaten toksaplazma insanlarda grip gibi seyir eden bir hastalık. ve bir kere geçirdiğinizde bağışıklık kazanıyorsunuz.
yine de dikkatli olmakta yarar var. kedimde toksaplazma yok diye de sürekli sarılıp öpmeyin:) o olmaz başka bakteri olur

ya ben onu doktorada sordum ama bulantı değişiyor.hiç bulanmayanda var çok bulanan çocugu beslenmeyende dedi.
bazen ilk hafta bazen 7.haftada başlar ama ilk 3 ay dışında görülmediği kesin dedi.

Benim bulantım yok gurultum var :))))

:) bende sendenim işte ebru o cevabı Alatariell için yazmıştım.

kilo alan varmı başka denincede bende 72 olmusum e normal bagırsak çalışmıyor,midede de bulanmıyor dışarı çıkış olmassa kilo kaçınılmaz
sabah zeytinyagına başladım zar zor

iyi akşamlar nasılsınız bakalım ,bugün epey muhabbet etmişsiniz oku oku çeneler iyice düşmüş kaydirigubbakcemile3
ben bugün uğramadım annemde daha çok vakit geçiriyorum hamişliği öğrendiğimden beri bana iyi bakıyo ondan galiba sositososito
geçmişi pek okumadım çok konuşmuşsunuz naaapim şimdide çıkmam gerek yemeği dışarda yiycez bugün hadi öpüyorum hepinizi kendinize ve bebişlere iyi bakın emi :CüvCüv:

zeytinyağına başlarsak bulantılarımız kesin başlar bence :))

angelsounds'u duydunuz mu almak lazım birer tane çok güzel bütün gün dinleriz içeriyi ne yapıyorlar diye :))

ya onuda içsem bi değişiklik olmuyor ben zaten o yönden sorunlu idim hep bitki çayları ile ancak bişeyler olurdu şimdi o çaylarda yasak hepten nefes alamaz oldum.eşimde doktora sinir oluyor neden bi çare bulamıyor diye...
ama adam normal olanı soyluyor sebze ye,kayısı ye bol su iç diyor.
sebze ile aram çok yok o yuzden hepsini karıştırıp blenderdan gecirip çorba içiyorum faydasını almak için suda en kötü 2 lt içiyorum kayısı her sabah yiyorum ama yok işte((
suan ben 5 aylık gibiyim göbek aldı gidiyo

angelsounds'u duydunuz mu almak lazım birer tane çok güzel bütün gün dinleriz içeriyi ne yapıyorlar diye :))

:)) evet ya bende duymuştum onu hatta biraz da araştırdım internetten,bende almayı dşünüyorum,çok güzel bişey yaa bebginin biçok şeyine evden şahit olabiliyorsun...acaba alıp kullanan var mı aramızda?

kızlar bugün çok kötüydüm.okula giderken okula varmadan,dolmuştan inip bi güzel kustum.dönerken de eve gelemeden yine indim kustum.eve taksiyle geldim.çok zor ya ama kaç gündür ilk defa bu akşam doğru dürüst yemek yedim.saolsun annem geldi.evimi silmiş süpürmüş,yemeğimi yapmış:) midesi bulanmayanlar özenmeyin hiç(

valla ben hiç özenmiyorum , hayatım boyunca kusmadım kusmak da istemem. Bir kere zehirlenmiştim deli gibi bulanıyordu ama çıkaramadım o zaman bile gittik serum bağlandı öyle kendime geldim. Allah yardımcınız olsun.

selam arkadaslar .. ben hala cok kotuyum canima yetti bu bulantilar kusmalar .. ne yersem cikiyor .. hic bir yemegin hatta suyun bile tadini alamiyorum agzim surekli zehir gibi
resmen koptum hayattan ..
bugun ilk defa bir seyler yedim kendime geldim birazcikda olsa
bebisim sadece elmayi seviyor elma disinda herseyi geri cikartiriyo ..
bide moralim cok kotu kiz kardesim 7. ayina yeni girmisti dun kontrole gitmisti suyu cok azalmis doktor yarin tekrar gel mutlaka gel demis .. eger bebegin 1 kilo 170 gr olmasaydi seni bugun doguma alirdim demis .. neyse bu eve gelmis gece suyu tekrar gelmeye baslamis hastaneye gitti gece hastaneye yatirdilar suan cok moralsiz doktor 15, 20 gun yada bir ay hastanede kalacaksin demis bebek bir bucuk kiloyu gecince aliriz demis riske atmayiz demis .. yazik ya hic birimizde moral kalmadi en cok ben etkilendim aglayip duruyorum, o beni teselli etmeye calisiyor ..

kızlar merhaba kimse var mı ben de yeni hamişlerdenim çok şükür.5 haftalık bebişim,ama daha doktora gitmedim,kesenin görülmesi için biraz bekliyorum,cumartesi gideceğim,inş bir aksilik çıkmaz da bebişimi görürüm,sizler neler yapıyorsunuz,bazı arkadaşların bulantıları var heralde,allah yardımcınız olsun,bulantı çok zordur,daha benim başlamadı ama daha yeni tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…