Geçmiş olsun aman çok dikkat et..bu haftalardan sonra tansiyon çok önemliymiş.her hafta ölçtürün diyolar.tansiyonun düşerse hemen uzan bi yere bacaklarını yukarı kaldır daya bi yere..bende nette okumuştum..iştah konusu benimde değişken.hiç belli olmuyor.
İkinci trimester, tansiyonunuzda muhtemelen hayat boyu en düşük değerlerle karşılaşacağınız dönemdir. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetlere neden olabilir.
Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar ve durup dururken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyonunuz düşebilir. "Postural hipotansiyon" adı verilen bu durumda ani yapılan ayağa kalkma hareketlerinde tansiyonunuz aniden düşebilir ve buna bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.
Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.
Kızlar dün apartman merdivenlerde bir düştüm ohaoldumsmile...Çok tuvaletim gelmişti sanki hamiş değilmişim gibi sen koştur koştur eve gidiyordum birden merdivenlerde ayağım kaydı allahtan dizlerimin üzerine düştüm göbeğimi çarpmadım..Eşimde arkamdan geliyordu çok korktu canım benim..sonrada çok kızdı ..ne o öyle çocuk gibisin bir yandan tuvaletin geliyor bir yandan düşüyorsun diye mafoldumben
biz erken erken ogrendıkk merakımız gıttı sıra sende senı merak edıyoruz :))) Allahım gonlunuze gore wersın ınsallah bellı olmustr coktan ama soylemıyolarmı? yoksa bebıs mı gostrmıyorr? Türkıyede olsan hemen ogrenırdık sana hemn bı randewu ayarlardk 5 dk ıcınde ogrenırrdık.. neyse gec olsunda guc olmasın boylesı daha heycanlıdır. ama ıcındekı warlıgın ne oldugunu bılmek daha guzelll ogrnınce anlarsın.. kızım yada oglum dıyebılmekkk..
gecmıs olsun tatlım... Allahım kotusunden korusun...
canım çok büyük geçmi olsun ltfn diikatli olun arkadaşalr , adım atarken düşünün :)
geçmiş olsun canım...
aman dikkat. Allah daha kötülerinden korusun...
Teşekkür ederim Bal Böcüğüm..eksik olmayın kızlar ...Pınarcım... Geçmiş olsun... bu zamanda çok dikkat etmek lazım hepimizin tansiyonlarında her an değişme olabilir... yavaş davranmak lazım... hoş ben bazen öyle sakar oluyorum ki duran cisimlere de küüt diye çarpabiliyorum.. baş dönmesi vs olmadan...
Kızlarrrr ben bıde seyı merak edıyorum... gazlı içecekler tuketıyomusunuz yoksa bıraktınız mı...
Kızlar dün apartman merdivenlerde bir düştüm ohaoldumsmile...Çok tuvaletim gelmişti sanki hamiş değilmişim gibi sen koştur koştur eve gidiyordum birden merdivenlerde ayağım kaydı allahtan dizlerimin üzerine düştüm göbeğimi çarpmadım..Eşimde arkamdan geliyordu çok korktu canım benim..sonrada çok kızdı ..ne o öyle çocuk gibisin bir yandan tuvaletin geliyor bir yandan düşüyorsun diye mafoldumben
canım ben elimden geldiği kadar tüketmemeye çalışıyorum... ama bazen dayanamıyorum çok canım istiyor iki yudum içiyorum...
bu arada içime kız doğuyor die isim bile bulmuştm:) şimdi eşim kıkır kıkır dalga geçio benimle:)
Bende soho cum gibi çok yanarsam yediklerimden vs.su kesmezse çaktırmadan dolaptan bi iki yudum içiyom kocama çaktırmadan.öle olunca gülesim geliyo.hani alkolikler olur ya çaktırmadan içmeye çalışırlar sanki öle gibime geliyo :)) gerçi normalde pek içmem kola filan ama afedersiniz etli yemeklerden sonra filan insan yanıyo o zaman işte bi iki yudum kaçamak yapıyom.vicdanım sızlıyo içince ama napayım heralde pek zararı olmaz.bi de arkasından hemen bikaç yudum su içiyom.aklımca belki zararını aza indirmiş olurum diye bilmiyorumkismile
bu arada içime kız doğuyor die isim bile bulmuştm:) şimdi eşim kıkır kıkır dalga geçio benimle:)
ayy evet ya ben de öyleyim... içince içim sızlıyor ama dediğin gibi bazen onsuz olmuyor :)) ben de çok içmem içemem yani ama zaman geliyor oofff olsada içsem diyorum içimden :)))
ne bulmustun ısım..:):)
ayy evet ya ben de öyleyim... içince içim sızlıyor ama dediğin gibi bazen onsuz olmuyor :)) ben de çok içmem içemem yani ama zaman geliyor oofff olsada içsem diyorum içimden :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?