2010 Ağustos Anneleri

defnecimm.. tatlım kesin bir tanı değil ama bu değerler sadece risk.. ki yaşın itibarıyle bile iyi konumdasın.. amniyosentez ile için daha bir rahat edicektir ve sonuçlar da tertemiz çıkacak.. yavrun sağlıklı senin.. buna inan öyle devam et öyle geçir bu süreçleri..
bunu en iyi yaşayan ladyfog.. bak onca üzüldüğü sıkıldığıyla kaldı.. şükür sonuçları güzeldi..
seninde öyle olacak inş.. bizim dualarımızda seninle...

Defnecim arkadaşımda da çıktı aminosentez yaptırdı hiç 1 şey çıkmadı ayrıca aminosentezi de yaptırıp yaptırmamak sana kaalmış ben olsam yaptırmazdım bile onu beklemek dert ayrıca yaptırınca Allah korusun risk de oluşuyormuş bence sen gönlünü ferah tut hiç 1 şey yok bebişte. Ama içim rahat etsin diyorsan yaptır tabii ama gör bak asla bir şey çıkmayacak yoksa şimdiye kadar belliolurdu bak meleğin kıpır kıpır üzme onu annesi sakın ağlama

Canım 1:350 olması gerekirken o da en azı.benim 1:279 çıktı.Kısa test nedir canım hemen sonuç alabileceğim bir test mi?
4 lü tarama testi 2 li tarama testinden sonra yapılan bir test bunun daha detaylı olduğunu okumuştum.Başka bir doktora da gitsem test kağıdım da riskli olduğu apaçık ortada hangi doktora gidersem gideyim bana amniyosentezi önerecek.

Bebeğim de birşey var mı yok mu onu araştırmak en zor olanı zaten.Eğer kötü birşey çıkarsa ki allah öyle bir durumla karşılaştırmasın ne yaparım hiç bilmiyorum.Kıyamam ben yavruma.

Seyma nın da dediği gibi bu testler herzaman net değiller.benim dr um prof. ve kendisi 2 li testimden sonra üçlü için filan hiç gerek yok dedi.önemli olan ikili dedi.ikili test daha güvenilirdir herzaman dedi.çünkü bazen 3 lü de filan riskler çıkabiliyo bu da insanı sürekli rahatsız ediyo..boşuna geriliyo bazen insanlar dedi.yinede siz bilirsiniz demişt.bende siz ne derseniz öyle olsun dedim ve 3 lüyü istemedim..bende testlerinde risk çıkıpta sağlıklı bebekleri olan o kadar çok kişileri duydum ve okudum ki..ki sende muhakkak duymuşsundur.o yüzden iyi bir dr agit başka bir dr a yani.ikinci bir göz herzmana daha iyidir.

bugün sancım vardı ağladım Allahım bebeğime bişey olmasın diye bide üzerine senin mesajını görünce tam bıraktım kendimi. yavrumuzu üzme defnecim Allahın izniyle kötü bişey olmayacak canım benim Allahtan başka kim bilebilir bunu? ben tanıdık bi hemşireden duydum canım testlerin yanılma payı çok yüksek diye, o yaptırmadı bende yaptırmadım yaptırmayacamda. allahım ne verdiyse başım gözüm üstüne. dualarım seninle canım üze kendini

tatlım yası 25 nası buyuk rısk cıkıyo anlamadım ya baska bı doktora gıt bencede kesınlıkle aienızde var mı boyle bısey... bence senın bebegınde yok boyle bsıey yaaaa

Canım allaha şükür ailemde de yok eşimin ailesinde de genetik bozukluk.Ama 4 lü testte yapılan kanda araştırılan 4 değerden 2 tanesi normalin altında çıkmış.Doktorum da bu yüzden riski çoğaltıyor dedi.Bence yaptır amniyosentezi dedi.İnşallah yoktur canım ama insan riskine bile dayanamıyor işte.

Canım ben kağıdındaki sonuç için değil de en azından farklı bir yorum yapabilir diye demiştim..yani benim dr umun bana dedikleri gibi..

Ben 2'lli testten sonra 3'lü istemedim doktor 3'lü down sendromu için değil artık senin zaten 2'li testin temiz başka hormanel değerlere bakacağım diyip yaptırdı sende 2'li test temiz sen içini ferah tut canım

Defne ben de 1/350 olması gereken şey 1/14 çıktı. Ayrıca ikili test sonuçlarına göre 2 kromozomda daha 1/30 bozukluk riski vardı.
Amniosentez için erken olduğundan cvs yaptırdım. Yani plesentadan parça alındı. Örnekler laba gidince zaten otomatikmen o üç haftalık testi yapıyorlar.Çünkü tıp onu dikkate alıyor.Sonuç %99.99
Ama senin talebin doğrultusunda yapılan kısa testte anomali şüphesi olan 5 kromozom hemen inceleniyor. Yani yapısal bozukluk var mı yok mu bakılıyor. Sonuç iki günde elinde ve sonuç %98.99.
Yani ikis aslında aynı şey. Ama drlar teknik olarak uzunu tercih ediyor. çünkü onda tam kromozom sayımı yapılıyor.
Ben seni çok iyi anlıyorum inan. Şimdi sana ne desek teselli olmaz. Yaşadım çok iyi biliyorum. Ama o günlerimi hatırlayınca o kadar üzülüp bebeğimi strese soktuğum için pişmanlık duyuyorum. Konuyla ilgili istediğin her türlü bilgiyi verebilirim. Ne istersen sor lütfen. ıçinde tutuma. Ama bebeğini de üzmemeye çalış olur mu?

Birşey yok bebegınde tatlım senın 2lıyı yaptırıyosun sonuc temız 3luyu yaptırıyosun temız 4lude problem cıkıyo mantıksız yaaa.... onemlı olan herzaman 2lı test degılmı... ben olsam yaptırmazdım tatlım.... amniyosentez yaptırmakta rısklı sonucta Allah korusun...

canıımm... Çiğdemcim... yapma ama lütfenn... biliyorsun bunlar sadece risk tabloları olacak veya öyle diye hiçbişey yok... senin 2li testin mis gibi tertemiz çıktı mı? çıktı daha ne?? herkesin bildiği gibi 4 lü test 2li testten daha üstün değil yani fazla şeyi ortaya çıkarmıyor... ben %100 inanıyorum bebeğinin sağlıklı olduğuna... kesinlikle ağlayı moralini bozuk canını sıkma... ladyfog biliyorsun ki kendisi de burda anlatsın sana 1/14 risk çıkmıştı ne oldu.. maşallah sadece üzüldüğü günler kaldı geride... hiçbişeysi yok bebeğinin... sakın ama sakııın ağlama... ne gerekiyorsa yaptır sen yine de ama moralini yüksek tut... ağlayıpta onu da üzmee...

Ben de risk 1/14 çıkmıştı düşün.
ve sonuçlar tertemiz. Sadece tarama testi sonucu için sıkma canını.
Bak göreceksin bebeğin sapa sağlam çıkacak. İnan bana.

Sağolun arkadaşlar bir doktora daha göstereceğim sonuçlarımı kararımı verdim.Bir de amniyosentez yaptırmazsam içim hiç rahat etmez yaptırmalıyım bence.İnşallah herşey normal çıkar ve bebişim sağlıklıdır.Ama üzülmemek elimde değil.Ben hep yaşım çok büyük olmadığı için testlerimin sonuçlarını iyi çıkar diye düşünmüştüm.Zaten daha doktora girmedim açıp baktım zarfı anladım kapıda zor tuttum kendimi.İçerden nasıl çıktığımı bilmiyorum.

Canım inan buraya yazıp yazmamakta kararsız kaldım.Çünkü biliyorum burada herkes birbirine kendininki gibi üzülebiliyor.Siz üzmeyin bebişleri ben moralimi düzeltmeye çalışıyorum eşimdde gelir 2 3 saat sonra zaten.

selamlar güzel anniş adayları bizde geldikkkk doktordan allahımıza şükürler olsun bebişimde bende çok iyi durumdayız haftasıyla uyumlu kilo alımı güzel gelişimi normal rahim ağzında açıklık yok bebek yukarıda allahım daha ne isterimki 12 nisana detaylı ultrasona giricem en uygun zaman dedi her yeri tam net belli olmuş olur dedi 180 tl imiş sordum cinsiyetide kesin erkek dedi ama ben yatıyorum ya oda boylu boyunca uzanmış yatıyor valla tembel olacak herhalde dedim birde tam gittik doktorun odasına girdik doğum başlamış gitti yarım saatte doğurdu geldi kadın ya maşallah süper bir doktor dedim maşalllah şip şak dedim zor oldu bile dedi daha kolay olanlarda var dedi kadında bir bağırıyordu doğumhanenin kapısı açıldıkça içerden çığlıklar geldi bütün hamişler korktu ama ben yeterki yavrum sağlıklı olasun normal doğurmaya razıyım

çok katılıyorum canım sana... bana da doktor sadece önerdi 3lü testi ben de yaptırmadım... yaptırmayı da düşünmüyorum...

cnm benim diğer sonuçların iyidi,takma kafana lütfen üzme bebeğini sakın
çoğu insan 4 lü testi yaptırmıyor bile
hem bu gibi testlerin hiçbiri %100 güvenilir değil biliyorsun
sadece%60 güvenilirlik oranları
laborant olarak söylüyorum sakın endişelenme tatlım amniyosentezide için rahat olsun dersen yaptır bence hiçç gerek yokŞeniz

Canım gözün aydın

canımcım gözünaydın
çok seviniyorum herşeyin normal olmasınnnaaaŞeniz

canımcım üzme kendini nolur arkadaşlarında dediği gibi tarama testleri güvenirliği tartışılır
üzme demekle olmuyor biliyorum ama moralini yüksek tutmalısın bebeğin için bak diyosun içimde hop hop diye üzülme anne ben sağlıklıyım diyor sana
amniyosentez yaptırırsın istersen için rahatlar canım ama ne olur üzülme
herşey Allah tan bir imtihan değilmi bize , sen yine de şükret dua et O verir içine ferahlığı herşey yoluna gircek canım merak etme dualarımız seninle ve birbirimizleeeŞeniz

bitanem hoşgeldin sende
çok şükür herşey yolunda hayırlısı hepimizin hakkındaaŞeniz

Canım gerçekten içimi rahatlattın sağol senin risk değerin çok daha yüksekmiş benden.
Ben de şöyle düşünüyorum yani benimle aynı olan 279 anneden sadece 1 inde down sendromlu bebek var.Bu ben veya bir başkası sadece 1 tane değil mi canım doğrumu biliyorum yoksa bu değer tamamen mi yanıltıcı? ve şimdi bebeğimden alınacak olan sudan kromozom sayısına bakılacak.Çünkü daha önce araştırmıştım down sendromlu bebeklerde 46 kromozom değil de 47 kromozom olması.Bunu mu araştıracaklar doktorum 100 de 100 sonuç alıcaz dedi sonuca da güvenebiliyoruz değil mi?

İnşallah Özlemcim inşalah hiçbirşeyi yoktur bebişimn tek dileğim bu allahtan
Pınara diyordum sen moralini yüksek tut tabiki hiçbirşey çıkmayacak bebişinde diyordu.
Üstelik o okadar sakin ve serinkanlı ki ben kendime kızıyorum ben niye böyle olamıyorum diye.
Ama düşündüğüm birşey var Pınarın yaşından dolayı risk yüksek çıktı.Benim se kan değerlerimle alakalı inşallah birşey yoktur :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…