Defneemmmm canımmmmmm seni benden ve ladyfogdan daha iyi kimse anlayamaz...kızlarrr bir yer açın kızımızın içini rahatlatmaya geldiimmmm :))Sağol canım araştırıcam 2 gün vaktim var.Cumartesi amniyosentez yaptırıcam çünkü bu iki gün içinde en az 1 doktorun daha görüşünü almalıyım.
Canım bak, ben ikili testi yaptırdım doktorum sonuçlarıma baktı ve dediki "amniyosentez öneriyorum,kararınızı verin ve yaptırın, ister burda ister devlette ve bana sonuçları getirin" dedi. Zehir gibi günler de o andan itibaren başladı.
Çok strese girdim, aklıma geldikçe ağladım durdum. Araştırdıkça daha kötü oldum, neler neler vardı intenet sitelerinde konuyla ilgili. Kafam karıştıkça karıştı.Amniyosentez bana çok korkutucu geldi..
Kartal ssk ya gittim, çok sallamadılar beni. Benim bi daha test yapcaklar diye beklerken bana dedilerki "amniyosentez yaptıralım, riskli gebelikten randevu al" dedi ve koyun gibi diğer hastaya geçti. Delirdim resmen. Hiç bişi yapmadan, eşime gidiyoruz bu yerden, ağlıyorum bi yandan. Hayvan muamelesi resmen... :sm_confused:
Daha sonra bi tanıdık bana bi doktordan söz etti, muayenesi pahalı ama, bi görün dedi. adam kesin sonuç veriyo falan.. Bende bi umut gittim. Doktorun dört boyutlu renkli ultrasonu var, bana direk dediki, herşey normal görünüyo,gelişimi haftasına göre normal filan ama varya o konuştukça mutlu oluyodum,belki de duymak istediğim için.. Doktor bana testler yaptı, kan değerlerim düşük diye ferro sanol verdi, vitamin v.s. kullanmaya başladım. Ama amniyosentezden söz bile açılmadı düşün yani.. :1no2:
Çok pahalı diye gitmek istemedim bi daha.
Kendi doktoruma geldim "üçlü test yapmak istiyorum" dedim, o da bana dedi ki "üçlü testin temiz çıkması,ikili testin riskli çıktığını değiştirmez." Korkutucu bi cümleydi ama duymamazlıktan geldim.Ama yine de istedim yaptırmak üçlü testi... O da bana dörtlü yapalım dedi.... Yaptık ve değerler normal çıktı. :dance:
2 hafta sonra dopplere girersin, bebeğe iyice bakılır, eğer ters bişi var sa o zaman ben sana kesin amniyosentez yap derim dedi. Ama benim içim rahatlamıştı bi kere. Dopplere de gircem canım bakalım, ama o kadar kötü günlere rağmen, içim rahat.. Olumsuz bişi düşünmüyorum bile. İkili testten sonra da boşuna üzülmüş,gerilmişim. Sende vakit kaybetmeden iyi bi doktora git, bi de onu dinle... İnş.herşey yoluna girer canımcım. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
:1hug:
Ya çok rica ediyorum böyle şeyler söylemeyelim kızlar..yaprıracak olanlarımız var ve biz böyle şeyler duymak istemiyoruz..Bize iyi dilekleriniz gönderin sadece..ben bir kaç kişiden amniyosentezin riski olduğunu bebeğe sakıncası olduğunu duydum istersen araştır önce nette
Ya çok rica ediyorum böyle şeyler söylemeyelim kızlar..yaprıracak olanlarımız var ve biz böyle şeyler duymak istemiyoruz..Bize iyi dilekleriniz gönderin sadece..
Defneemmmm canımmmmmm seni benden ve ladyfogdan daha iyi kimse anlayamaz...kızlarrr bir yer açın kızımızın içini rahatlatmaya geldiimmmm :))
canım benim yaşdan dolayı kesin bana amniosentez önerildi ense kalınlığımız falan çok güzel çıksada risk değerimiz 1/219 çıktı..yani tüm dünyadaki benimle tıpatıp aynı değerlere sahip 219 kadından sadece 1 kadında down sendromu var..ve tüm doktorlar 270 in altı oldu mu mutlaka öneriyorlar..canımmmmm bak o kadar çok okudumki hiççç merak etme ..emin ellere kendini teslim ettikten sonra hiçbir korkulacak tarafı yok..sana istanbuldasın birkaç doktor ismi vermek istiyorum..maddi durumunu bilemiyorum ama bu ellere kendini emanet edersen neredeyse hiçbirşey hissetmeden o masadan kalkarsın..ve ben adım kadar eminim ikimizde burada tertemiz sonuçlarımızın müjdesini vereceğiz..
Kızlar bu arada lütfen yok riski var yok gerek yok falan demeyelim..doktoru öneriyorsa bize sadece desteklemek ve sadece pozitif taraflarını göstermek düşer değil mi ...
Hadi bakalım derin bir nefes alalım ve bebeğimizle hayaller kuralım bakın bir bakmışız o günler gelivermiş..
Defneemmmm canımmmmmm seni benden ve ladyfogdan daha iyi kimse anlayamaz...kızlarrr bir yer açın kızımızın içini rahatlatmaya geldiimmmm :))
canım benim yaşdan dolayı kesin bana amniosentez önerildi ense kalınlığımız falan çok güzel çıksada risk değerimiz 1/219 çıktı..yani tüm dünyadaki benimle tıpatıp aynı değerlere sahip 219 kadından sadece 1 kadında down sendromu var..ve tüm doktorlar 270 in altı oldu mu mutlaka öneriyorlar..canımmmmm bak o kadar çok okudumki hiççç merak etme ..emin ellere kendini teslim ettikten sonra hiçbir korkulacak tarafı yok..sana istanbuldasın birkaç doktor ismi vermek istiyorum..maddi durumunu bilemiyorum ama bu ellere kendini emanet edersen neredeyse hiçbirşey hissetmeden o masadan kalkarsın..ve ben adım kadar eminim ikimizde burada tertemiz sonuçlarımızın müjdesini vereceğiz..
Kızlar bu arada lütfen yok riski var yok gerek yok falan demeyelim..doktoru öneriyorsa bize sadece desteklemek ve sadece pozitif taraflarını göstermek düşer değil mi ...
Hadi bakalım derin bir nefes alalım ve bebeğimizle hayaller kuralım bakın bir bakmışız o günler gelivermiş..
Ayyyy ne güzel yaaa çok duygulanıyor insan biliyorum ben de ama kendim
almıştım ordan biliyorum.
Haftalardır cinsiyetini bildiğim halde daha bişey almadım bebişe.
Tek bir tane alttan çıtçıtlı zıbın aldım onu aldığım gün sarılıp ağlamıştım.
Ben babaannem dışında kimseden hediye almadım((( O da çok güzel 2 tane hırka bir de yelek örmüş.Çok tatlılar. 
Hediye gelsin diye değil ama birilerinin benimle aynı sevinci yaşadığını
görmek istyorum.
Ya çok rica ediyorum böyle şeyler söylemeyelim kızlar..yaprıracak olanlarımız var ve biz böyle şeyler duymak istemiyoruz..Bize iyi dilekleriniz gönderin sadece..
Hoşbulduk canım benim..opuyorumnanaktanvereliniortak
Altına her koşulda imzamı atıyorum.
Özellikle amniosentez konusunda söylediklerin için... Tam ben yazacaktım.
Bu arada hoş geldin..opuyorumnanaktan
Canım gittiğin doktorunun adını verebilir misin?4 boyutlu ultrasonu var dediğin bu 4 boyutlu ultrasondan bişeyler anlayabiliyorlar mı ki doktorlar?
Evet canım Prof Dr. Hayri Ermiş ..Yaz canım telini de : 212 291 52 00 ..amniosentez ve laboratuar ücreti toplamı 700 tl alıyor..yeri nişantaşında..Canım benim biraz önce senden bahsettim ben de.Pınarın morali çok iyi falan dedim ama kendimle seni karşılaştırınca senin sadece yaştan dolayı isteniyor amniyosentez benim se 4 değerimden ikisi normalden düşük çıktığı için risk yükseliyor.
Doktorum kesinlikle öneriyorum ama sen diyorsan ki evet benim de down sendromlu bir bebeğim olsa onu asla aldırmam doğururum diyorsan hiç yaptırma dedi.Ama ben o kısmını sonraya bırakıyorum.Şimdilik mutlaka öğrenmeliyim bebeğim sağlıklı mı değil mi?
Doktorumda maddi durumun yoksa devlet hastanesine yönlendireyim dedi.Ben kabul etmedim allaha şükürr.Sen bana ver isimleri bakalım.Amniyosentez için mi vericeksin doktor ismi?
Hoşbulduk canım benim..opuyorumnanaktan
Arkadaşlar ben senelerce Çapa tıp fakültesinin Perinatoloji profleri ile beraber dirsek temasında çalıştım..Prof Atıl Yüksel veya Prof Hayri Ermiş veya Prof Recep Has..Hayri Hoca ile geçenlerde e-mailleştik ve bana dediki amniosentez yapan doktorun tecrübesi çok önemli ..tecrübeli ise risk 400 de bir falan olur yani o kadar düşükki..down sendromlu olmasından çok daha düşük yani..
Evet canım Prof Dr. Hayri Ermiş ..Yaz canım telini de : 212 291 52 00 ..amniosentez ve laboratuar ücreti toplamı 700 tl alıyor..yeri nişantaşında..
Ben daha önce de söylediğim gibi %100 eminim ki her ikiniz de tertemiz güzel haberlerle geleceksiniz... Aslında söylediğimiz herşey aynı yola çıkıyor... Risk... Kesin değil Risk... Bir olayın meydana gelme olasılığı
Pınarcım,
Biz de destek olmaya çalışıyrouz senin yaşından dolayı yaptırman gerekiyor tabii ki ama mesela ben onu yaptırmak istemediğim için test bile olmak istemedim zorla yaptı doktor Allah'a şükür bir şey çıkmadı. Bu tercih meselesi. Şu da bir gerçek burada bizimle aynı kararları alın ya da almayın biz hep destek oluruz ben bu sayfadan daha çok iyi düşünen insanın bir arada olduğunu görmedim çünkü bu bebişlerimizin sayfası ve emin olun siz trestlere girerken ben kendim adıma söyliyim her gece dua ediyorum size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?