Seyma nın da dediği gibi bu testler herzaman net değiller.benim dr um prof. ve kendisi 2 li testimden sonra üçlü için filan hiç gerek yok dedi.önemli olan ikili dedi.ikili test daha güvenilirdir herzaman dedi.çünkü bazen 3 lü de filan riskler çıkabiliyo bu da insanı sürekli rahatsız ediyo..boşuna geriliyo bazen insanlar dedi.yinede siz bilirsiniz demişt.bende siz ne derseniz öyle olsun dedim ve 3 lüyü istemedim..bende testlerinde risk çıkıpta sağlıklı bebekleri olan o kadar çok kişileri duydum ve okudum ki..ki sende muhakkak duymuşsundur.o yüzden iyi bir dr agit başka bir dr a yani.ikinci bir göz herzmana daha iyidir.
Kızlar ben geldim.Ama hiç iyi değilim.
Moralim çok bozuk.Bugün 4 lü test sonuçlarımmı aldım.
Risk değeri yüksek çıktı.Doktorum amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi.
Sabahtan beri ağlıyorum.Gözlerim şişti ağlamaktan
Canım çok sıkkın.Sizi de üzmek istemem ama bende durumlar böyle maalesef.
Allah kimsenin başına vermesin böyle bir durumu.
Beklemekte çok zor bunu araştırmtas akta.
Cumartesi gününe başka bir doktordan randevu aldım.
Sonuçlar da 3 hafta da çıkıyormuş.3 hafta ne yaparım diye düşünüyorum.
Yavrum ben ağladıkça o da içimde kıpır kıpır.
Canım gerçekten içimi rahatlattın sağol senin risk değerin çok daha yüksekmiş benden.
Ben de şöyle düşünüyorum yani benimle aynı olan 279 anneden sadece 1 inde down sendromlu bebek var.Bu ben veya bir başkası sadece 1 tane değil mi canım doğrumu biliyorum yoksa bu değer tamamen mi yanıltıcı? ve şimdi bebeğimden alınacak olan sudan kromozom sayısına bakılacak.Çünkü daha önce araştırmıştım down sendromlu bebeklerde 46 kromozom değil de 47 kromozom olması.Bunu mu araştıracaklar doktorum 100 de 100 sonuç alıcaz dedi sonuca da güvenebiliyoruz değil mi?
İnşallah Özlemcim inşalah hiçbirşeyi yoktur bebişimn tek dileğim bu allahtan
Pınara diyordum sen moralini yüksek tut tabiki hiçbirşey çıkmayacak bebişinde diyordu.
Üstelik o okadar sakin ve serinkanlı ki ben kendime kızıyorum ben niye böyle olamıyorum diye.
Ama düşündüğüm birşey var Pınarın yaşından dolayı risk yüksek çıktı.Benim se kan değerlerimle alakalı inşallah birşey yoktur :Saruboceq:
Canım ya, benim ikili testim de riske yakın çıkmıştı 1/256.. Doktorum dörtlü test yaptı, sonucunu da cumartesi günü doktoruma gösterdim,sonuçlar iyi dedi. Ben çok mutlu oldum.Ama iki test daha güvenilirse......senağlama
ikili testimden sonra doktorum benden amniyosentez istemişti.Ama ben yapmamak için çok direndim, 2 farklı doktora gittim. Doktorlardan biri, üçlüyü de yapalım, o da riskli çıkarsa amniyosentez yaparız dedi. Öyle diyince rahatladım. Kendi doktoruma geldim, üçlü yapmak istiyorum dedim, ozaman dörtlü yapalım dedi.. Ve şimdi sonuçlarım iyi. İki hafta sonra doplere giricem, eğer orda sorun çıkarsa, amniyosentez yap derim,dedi. Bakalım ama içim rahat nedense.. Bu tarama testleri belli olmuyo ya,çok aldanmamak gerek.. Hepimiz içimizi ferah tutmalıyız. Bebeklerimiz sağlıklıdır Allahın izniyle
Canım ya, benim ikili testim de riske yakın çıkmıştı 1/256.. Doktorum dörtlü test yaptı, sonucunu da cumartesi günü doktoruma gösterdim,sonuçlar iyi dedi. Ben çok mutlu oldum.Ama iki test daha güvenilirse......senağlama
ikili testimden sonra doktorum benden amniyosentez istemişti.Ama ben yapmamak için çok direndim, 2 farklı doktora gittim. Doktorlardan biri, üçlüyü de yapalım, o da riskli çıkarsa amniyosentez yaparız dedi. Öyle diyince rahatladım. Kendi doktoruma geldim, üçlü yapmak istiyorum dedim, ozaman dörtlü yapalım dedi.. Ve şimdi sonuçlarım iyi. İki hafta sonra doplere giricem, eğer orda sorun çıkarsa, amniyosentez yap derim,dedi. Bakalım ama içim rahat nedense.. Bu tarama testleri belli olmuyo ya,çok aldanmamak gerek.. Hepimiz içimizi ferah tutmalıyız. Bebeklerimiz sağlıklıdır Allahın izniyle
Canım benim, ayrıca çok sağlıklı ve çok gerekli testler olsaydı bunlar eğer, sence bütün dr lar istemezmiydi bu testleri!!?? ama bak çoğu istemiyor gereksiz buluyor..bi düşünnn...yani demekki var bi nedeni..
Canım gözün aydın
bitanem hoşgeldin sende
çok şükür herşey yolunda hayırlısı hepimizin hakkındaaŞeniz
canım hemen kötü olanı düşünüp kendini strese sokma lütfen risk var deyilip sağlıklı olan bebiş sayısı o kadar fazlaki o yüzden sen bencede başka riskli gebeliklerde uzman olan bir doktora mesela benim arkadışımdada çıkmıştı amniyosentes istediler oda prof rıza madazlıya gitti yaptırdı ve herşeyi normal çıktı çok mükemmel bir doktor valla netten arat çapanın doktoru nişantaşında polikliniği var riskli gebeliklerde uzman bir doktor gönül rahatlıhıyla gidebilirsin
anladım canım çok sağol.Defneciğim,
Şimdi bu oran evet dediğin gibi senin değerlerine sahip olan 279 anneden 1 tanesinde anomali var demek.Yalnız şunu uutmamak gerek bu değeri değiştiren azaltan ya da arttıran anlık unsur çok fazla. Mesela bu aylarda bebeklerimizin barsaklarında beyazlık görülebilr, bunun üstüne hafta gelişimine göre kemik gelişiminin geri olması (ki ben de ikis de vardı ve zamanla düzeldi kendiliğinden.)ya da bir mm bile eksik ölçülmesi. Senin kan değerlerin... Hepsi birden bilgisayara girilnce bilgisayar bir oran belirliyor. İşte bize risk dedikleri oran o. Bazen hafta hafta görüldüğünde normal sayılan durumlar aynı haftada görülünce risk değeri artıyor haliyle.
Amniosentezde kesin sonuç alıyorsun evet. Ayrıca kromozom sayısına kısa testte bakıyorlar zaten. Uzun test dedikleri üç haftalık testte kromozomların hücre artışı düzenine bakıyorlar. Yani aslında sen kısa testte bebeğinin durumunu öğreniyorsun.
hoppalaaa... bir taraftan yapıyoruz bir taraftan yıkıyoruz gibi oldu şimdi... canım sen de kendine pimpiriklenecek şey mi arıyorsun aaaaaklava: lütfen kızlar yaa olmadık şeyler getirip aklınıza üzülmeyin... millet tarlada evde doğuruyor test yüzü görmüyor hem de bir tane 2 tane de değil 7 8 tane...bişey olacak olsa onlarda olur... ben de üzüleyim ozaman şimdi ben 4lü 3lü yapmadım ya bende de bişey çıakrsa... yaptırsaydım çıkar mıydı acaba... üzmeyin kendinizi bu kadar ya Allah yardımcımız olsun... sabır isteyin... ama lütfen felaket senaryoları yazmayın... döveriimm siziiii klava: klava: 
dEFNECİM BAK RESİMDEKİ GİBİ BEBŞİN GÖZLERİ SULANIYOR SEN BÖYLE YAPINCA O İYİ YA VALLA BUNA İNAN BİRAZ OLSUN İNAN ÇOK HAKLISIN İŞTE BU YÜZDEN BEN ÇOK TESTLERDEN YANA DEĞİLİM AMA DOKTORLAR YAPIP DURUYOR YOK YERE PANİK YAPTIRDILAR
kızlar merhaba biz geldik.
kesinlikle bir doktora daha göstereceğim acaba 3 lü test yaptırsaydım riskim ne çıkardı bana 2 li ve direk 4 lü test yapıldı offf kafam karıştı yaaa....
Canım benim, ayrıca çok sağlıklı ve çok gerekli testler olsaydı bunlar eğer, sence bütün dr lar istemezmiydi bu testleri!!?? ama bak çoğu istemiyor gereksiz buluyor..bi düşünnn...yani demekki var bi nedeni..
hoppalaaa... bir taraftan yapıyoruz bir taraftan yıkıyoruz gibi oldu şimdi... canım sen de kendine pimpiriklenecek şey mi arıyorsun aaaaaklava: lütfen kızlar yaa olmadık şeyler getirip aklınıza üzülmeyin... millet tarlada evde doğuruyor test yüzü görmüyor hem de bir tane 2 tane de değil 7 8 tane...bişey olacak olsa onlarda olur... ben de üzüleyim ozaman şimdi ben 4lü 3lü yapmadım ya bende de bişey çıakrsa... yaptırsaydım çıkar mıydı acaba... üzmeyin kendinizi bu kadar ya Allah yardımcımız olsun... sabır isteyin... ama lütfen felaket senaryoları yazmayın... döveriimm siziiii klava: klava: 
Sağol canım araştırıcam 2 gün vaktim var.Cumartesi amniyosentez yaptırıcam çünkü bu iki gün içinde en az 1 doktorun daha görüşünü almalıyım.
Canım,yapma yıkma işi de değil bu.. Her doktor farklı yorumluyo, yada tecrübelerine göre yorumluyo. Risk çıktı diye benim gibi üzülüp harap olmaktansa başka bi doktora da göstermekte fayda var. üzülsün istemiyorum kimse... senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?