2010 Ağustos Anneleri

Canım ya, benim ikili testim de riske yakın çıkmıştı 1/256.. Doktorum dörtlü test yaptı, sonucunu da cumartesi günü doktoruma gösterdim,sonuçlar iyi dedi. Ben çok mutlu oldum.Ama iki test daha güvenilirse......senağlama

ikili testimden sonra doktorum benden amniyosentez istemişti.Ama ben yapmamak için çok direndim, 2 farklı doktora gittim. Doktorlardan biri, üçlüyü de yapalım, o da riskli çıkarsa amniyosentez yaparız dedi. Öyle diyince rahatladım. Kendi doktoruma geldim, üçlü yapmak istiyorum dedim, ozaman dörtlü yapalım dedi.. Ve şimdi sonuçlarım iyi. İki hafta sonra doplere giricem, eğer orda sorun çıkarsa, amniyosentez yap derim,dedi. Bakalım ama içim rahat nedense.. Bu tarama testleri belli olmuyo ya,çok aldanmamak gerek.. Hepimiz içimizi ferah tutmalıyız. Bebeklerimiz sağlıklıdır Allahın izniyle

Canım benim, ayrıca çok sağlıklı ve çok gerekli testler olsaydı bunlar eğer, sence bütün dr lar istemezmiydi bu testleri!!?? ama bak çoğu istemiyor gereksiz buluyor..bi düşünnn...yani demekki var bi nedeni..

canım hemen kötü olanı düşünüp kendini strese sokma lütfen risk var deyilip sağlıklı olan bebiş sayısı o kadar fazlaki o yüzden sen bencede başka riskli gebeliklerde uzman olan bir doktora mesela benim arkadışımdada çıkmıştı amniyosentes istediler oda prof rıza madazlıya gitti yaptırdı ve herşeyi normal çıktı çok mükemmel bir doktor valla netten arat çapanın doktoru nişantaşında polikliniği var riskli gebeliklerde uzman bir doktor gönül rahatlıhıyla gidebilirsin

yok canım Pınar da da risk çıkmadı... 2li testi maşallah onun da tertemiz... sadece yaşından dolayı aynen şimdi senin yaptırcağın gibi sadece temkinli olmak amacı ile yaptırıyor testi.. o yüzden öyle soğuk kanlı... sen de öyle olmalısın çünkü 2li de 3 lü de temiz çıktı senin... Özlem doğru söylüyor... bazıları 4lüyü yaptırmıyor bile... misal ben :) 3lüyü bile yaptırmadım... 4lüyü hiç yaptırmicam :)))

kesinlikle bir doktora daha göstereceğim acaba 3 lü test yaptırsaydım riskim ne çıkardı bana 2 li ve direk 4 lü test yapıldı offf kafam karıştı yaaa....

Defneciğim,
Şimdi bu oran evet dediğin gibi senin değerlerine sahip olan 279 anneden 1 tanesinde anomali var demek.Yalnız şunu uutmamak gerek bu değeri değiştiren azaltan ya da arttıran anlık unsur çok fazla. Mesela bu aylarda bebeklerimizin barsaklarında beyazlık görülebilr, bunun üstüne hafta gelişimine göre kemik gelişiminin geri olması (ki ben de ikis de vardı ve zamanla düzeldi kendiliğinden.)ya da bir mm bile eksik ölçülmesi. Senin kan değerlerin... Hepsi birden bilgisayara girilnce bilgisayar bir oran belirliyor. ışte bize risk dedikleri oran o. Bazen hafta hafta görüldüğünde normal sayılan durumlar aynı haftada görülünce risk değeri artıyor haliyle.
Amniosentezde kesin sonuç alıyorsun evet. Ayrıca kromozom sayısına kısa testte bakıyorlar zaten. Uzun test dedikleri üç haftalık testte kromozomların hücre artışı düzenine bakıyorlar. Yani aslında sen kısa testte bebeğinin durumunu öğreniyorsun.

hoppalaaa... bir taraftan yapıyoruz bir taraftan yıkıyoruz gibi oldu şimdi... canım sen de kendine pimpiriklenecek şey mi arıyorsun aaaaa klava: lütfen kızlar yaa olmadık şeyler getirip aklınıza üzülmeyin... millet tarlada evde doğuruyor test yüzü görmüyor hem de bir tane 2 tane de değil 7 8 tane...bişey olacak olsa onlarda olur... ben de üzüleyim ozaman şimdi ben 4lü 3lü yapmadım ya bende de bişey çıakrsa... yaptırsaydım çıkar mıydı acaba... üzmeyin kendinizi bu kadar ya Allah yardımcımız olsun... sabır isteyin... ama lütfen felaket senaryoları yazmayın... döveriimm siziiii klava: klava:

tatlım aynen katılıyorum sana... Rabbıme cok sukur benım ıkı test sonucum baya ıyı cıktı doktorum ıstemedı 3luyu.... ve ben ıyı cıkcagını bılıyodum yanı... ma 2lı testın sonucunu alırken elım ayagım tıtrıyodu.... bundan sonra yaptırmama kararı aldım bende...Rabbımın korudgunu kımse koruyamaz cunku... ıcını ferah tut bebegınıde kndınıde uzme canımmm

dEFNECıM BAK RESıMDEKı GıBı BEBŞıN GÖZLERı SULANIYOR SEN BÖYLE YAPINCA O ıYı YA VALLA BUNA ıNAN BıRAZ OLSUN ıNAN ÇOK HAKLISIN ıŞTE BU YÜZDEN BEN ÇOK TESTLERDEN YANA DEĞıLıM AMA DOKTORLAR YAPIP DURUYOR YOK YERE PANıK YAPTIRDILAR

Sağol canım araştırıcam 2 gün vaktim var.Cumartesi amniyosentez yaptırıcam çünkü bu iki gün içinde en az 1 doktorun daha görüşünü almalıyım.

anladım canım çok sağol.

Sağolun kızlar ben durdukça ağlayıp duruyorum en iyisi
eşim gelene kadar gidip yatayım o gelince ben daha iyi olurum hem netten
falan bakarız nasıl olacak ne yapmalıyız falan işte.
Başımda çok ağrıyor ağlamaktan tramvayda zor tuttum kendimi.
Eve geldim ağladım ağladıkça açılırım dedim ama inanın ki
buraya yazınca daha bir rahatladı yine de içim.
Desteğiniz için sağolun kızlar...

kesinlikle bir doktora daha göstereceğim acaba 3 lü test yaptırsaydım riskim ne çıkardı bana 2 li ve direk 4 lü test yapıldı offf kafam karıştı yaaa....

Canım bak, ben ikili testi yaptırdım doktorum sonuçlarıma baktı ve dediki "amniyosentez öneriyorum,kararınızı verin ve yaptırın, ister burda ister devlette ve bana sonuçları getirin" dedi. Zehir gibi günler de o andan itibaren başladı.

Çok strese girdim, aklıma geldikçe ağladım durdum. Araştırdıkça daha kötü oldum, neler neler vardı intenet sitelerinde konuyla ilgili. Kafam karıştıkça karıştı.Amniyosentez bana çok korkutucu geldi..

Kartal ssk ya gittim, çok sallamadılar beni. Benim bi daha test yapcaklar diye beklerken bana dedilerki "amniyosentez yaptıralım, riskli gebelikten randevu al" dedi ve koyun gibi diğer hastaya geçti. Delirdim resmen. Hiç bişi yapmadan, eşime gidiyoruz bu yerden, ağlıyorum bi yandan. Hayvan muamelesi resmen... :sm_confused:

Daha sonra bi tanıdık bana bi doktordan söz etti, muayenesi pahalı ama, bi görün dedi. adam kesin sonuç veriyo falan.. Bende bi umut gittim. Doktorun dört boyutlu renkli ultrasonu var, bana direk dediki, herşey normal görünüyo,gelişimi haftasına göre normal filan ama varya o konuştukça mutlu oluyodum,belki de duymak istediğim için.. Doktor bana testler yaptı, kan değerlerim düşük diye ferro sanol verdi, vitamin v.s. kullanmaya başladım. Ama amniyosentezden söz bile açılmadı düşün yani.. :1no2:

Çok pahalı diye gitmek istemedim bi daha.

Kendi doktoruma geldim "üçlü test yapmak istiyorum" dedim, o da bana dedi ki "üçlü testin temiz çıkması,ikili testin riskli çıktığını değiştirmez." Korkutucu bi cümleydi ama duymamazlıktan geldim.Ama yine de istedim yaptırmak üçlü testi... O da bana dörtlü yapalım dedi.... Yaptık ve değerler normal çıktı. :dance:

2 hafta sonra dopplere girersin, bebeğe iyice bakılır, eğer ters bişi var sa o zaman ben sana kesin amniyosentez yap derim dedi. Ama benim içim rahatlamıştı bi kere. Dopplere de gircem canım bakalım, ama o kadar kötü günlere rağmen, içim rahat.. Olumsuz bişi düşünmüyorum bile. İkili testten sonra da boşuna üzülmüş,gerilmişim. Sende vakit kaybetmeden iyi bi doktora git, bi de onu dinle... İnş.herşey yoluna girer canımcım.
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

:1hug:

benim doktorumda 2 li test normal çıkarsa diğerlerine gerek yok demişti

Soho cum hemşerim valla ne güzel yazmışsınn...döv kız bunları ellerine sağlıkkkk vereliniortak

Canım,yapma yıkma işi de değil bu.. Her doktor farklı yorumluyo, yada tecrübelerine göre yorumluyo. Risk çıktı diye benim gibi üzülüp harap olmaktansa başka bi doktora da göstermekte fayda var. üzülsün istemiyorum kimse... senağlama

Sağol canım araştırıcam 2 gün vaktim var.Cumartesi amniyosentez yaptırıcam çünkü bu iki gün içinde en az 1 doktorun daha görüşünü almalıyım.

ben bir kaç kişiden amniyosentezin riski olduğunu bebeğe sakıncası olduğunu duydum istersen araştır önce nette

göstersin tabii canım haklısın onu konuda .... ben senin kendini üzmene kızıyorum.... sen de farklı şeyler düşünme lütfen...tamam mııııı??? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…