2010 Ağustos Anneleri

kızlar listeyede bakıldığında en kilolu benim; meyve ağırlıklı besleniyorum.

kahveyi çok severdim bıraktım , bitki çaylarınıda .

merak ettiğim siyah çayın zararı olur mu ; işyerinde çogunlukla çay içiyorumda.

merhaba canım bende çayı çok severdim ama içemiyorum çok içersemde çok çok açık iki abrdak falan içiyorum
türk kahvesi içiyorum ama fincandan iki yudum alıyorum çok seviyorum çünkü tamamını içmiyorum

Allah allah gayet dengeli besleniyosun aslında ama bi ay daha bekle gene bu hızla gidersen doktorunla konuş olmadı bi diyetisyenle filan görüşürsün şimdi diyoruzki bebeklerimiz sağlıklı olsun da biz kilo alalım ama bizim fazladan aldığımız kilonun bebeğe bi faydası yok

siyah çay fazla içmemen gerekiyo günde 2 bardak filan iç. onun yerine ıhlamur yada kuşburnu içebilirsin. tabi iş ortamında biraz zor oluyo her istediğini yiyip içmek ama hiç olmazsa azaltmaya çalış ve açık içmeye
walla canım inan öyle yapıyorum kabızım ondanmı anlamadım yani cidden anlamıyorunm durumu

kabızlıktan olmaz canım kabız olsan bile ne fazla yarım kilo farkeder

ıhlamur ve kuşburnunun bi zararı olmaz değil mi hayatım ;rahatlıkla içebilirim yani
doktorumda iç dedi nette zararlı diye duydum

daha önce doğum yapmışların topiklerini okuyorum da çoğunun kilosu problem doğumdan sonra eski kıyafetlerini giyememekten emzirdikleri için diyet yapamamaktan şikayetçiler. ve hep şunu söylüyolar ilk aylarda alınan kilolar anneye 5. aydan sonrakiler çocuğa gidermiş. zaten şuan bebekler bikaç gram

aynen öyle canım 4 ocakta kalp atışlarını duymak için gidicem o zaman sorarım o zamana ne olurum bilmiyorum ama cidden anlamıyorum yani bu kadar hızlan gitmesini yesem derimki iştahlandım yiyorum ama normal yiyorum yani sabah tartılınca sinirlerim bozulkdu noluyo diye yani yesem ne olacak düşünmek bile istemiyorum kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

türk kahvesinihiç içmiyoeum ama masa başında oturuncada bişeyle içmek istiyorum çünklü üşüyorum ....

walla canım inan öyle yapıyorum kabızım ondanmı anlamadım yani cidden anlamıyorunm durumu

Kabız olduğundan öyle çıkmıştır merak etme zaten dengeli besleniyorsun. Açık çay içebilirsin ama sanırım max 2 bardak , 2 türk kahvesi de max ama bunların hepsi bir arada değil tabi. Aynı gün içinde Çay içiyorsan kahve içme ya da tam tersi anlamışsındır. Ben de cumartesi dr'a soracam bu kabızlık için , çünkü çıkacam diye acaip kanatıyorum kendimi , zaten fazla kanım yoktur onu da kanalizasyona gönderiyorum canım da acıyor aynı zamanda. Ben bir çözüm bulamadım, havuç pişirdim dün bu sabah iyi çıktım gerçi. Sevgiler

bende de 1 kez olmuştu 13. haftamda 1 kilo almıştım 16. haftamda gittiğimde 3 kilo birden almışım düşünebiliyomusun 3 haftada 3 kilo kaydirigubbakcemile3 dedim bu hızla gidersem sonum kötü. neyse en son geçen salı gittim hala almamışım

ailelere nasıl söylediniz?
yada nasıl söyleyeceksiniz?
ben yılbaşında söylemeyiş planlıyorum ama nasıl olacak bilmiyorum

Biz bugün söylemeyi planlıyoruz, gerçi daha kalp atışlarını duymadık ama kısmet inşallah onuda duyarız.

klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava: klava:

akannehir Annem annem sopayı yemişimm ben kaççıııınn hallisna geliyooooodelikafadulden

Çook geçmiş olsun, bol bol sakız çiğne çok iyi gelecektir. Doktor kuzenime önermişti.

Valla ben tam 5 haftalıkken gitmiştim, doktora iki hafta yasak koydu ve iki hafta sonra gel dedi. Eşimde izne geliyo bugün, iki haftadır görüşmüyoruz ama yassak hemşerim alkisalkisalkis

Maşallah maşallaaaahhh ayyy şekerler yaaa, inşallah bizde görürüz hayırlısıyla:Saruboceq:

Tosun paşa geliyooo, maşallah süphanallah! Darısıda bizlere olsun:Saruboceq:

Merhaba gülay, gözün aydın olsun. Hayırlısıyla kalp atışınıda görürüz inşallah!

ınşallah yarın hayırlı haberlerle gelirsin.:Saruboceq: Benim sağ kasığımda şişlik yok ama daha çok sağ tarafım ağrıyo nedense:uhm:

Canummm Hallisna, buda geçecek tabi annesiii, bende çok bekledim. Rabbim kimseyi hasret ettirmesin, inşallah kucaklarımıza aldığımız günleride görürüz:Saruboceq:

bu arada listeyi temize çektim.. bilgi vermeyen sadece ismi bulunanları sildim..
eksik bilgileri olanlarda umarım ulaşır bana..

Liste süpper olmuş! Maşallah ve ellerine sağlık!!

Merhaba Galp, verdiğin bilgilere çoookkk teşekkür ederiz. ınşallah hayırlısıyla kucaklarız bebişlerimizi, çok kutsal bir meslek. Allah sizlerden razi olsun.a.s.

Son düzenleme:
hayır canım bunların zararı yok her bitki rahatlıkla kullanılmıyo tabiki ama bunları doktorlarda tavsiye ediyo

işyerimdeyim çekmecemde mevcut ;

hemen kalkıp sıcak su alayım teşekkür ederim hayatım bilgilendirdiğin için.

siğara içtiğim bilffiil 10 yıl ama evlendikten sonra bıraktım yaklaşık 4 ay oldu ; meyve yememe ragmen kilo aldım ; neden ise hareketsizlik ). sigaranın yerine meyve ve sıcak su , limon su ve çay almıştı.

birşeyler yudumlamadan da duramıyrodum ama bebişime zarar verir diye içmek istemiyordum ama mecburen alıyordum.

tekrar sağol hayatım

Hepimiz bitki çaylarının ne kadar sağlıklı vücumuza faydalı olduğunu biliriz ama hamilelikte ne kadar içmeliyiz fazlası vücumuzda ne gibi etkiler yapıyormuş hepbirlikte bakalım meleklerim
Melekler Mekanı - Hamileler ıçin Bitki Çaylarının Faydaları
Bitki çaylarından günde iki fincan tüketmeniz önerilir. Bu çaylar diğer birçok sıvıdan daha sağlıklı olabilse de içerlerinde bulunan etken maddelerin aşırı alınmasının, sağlıksız sonuçlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var.
Ahududu çayı, birçok hastalığa iyi gelir. Ancak doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi olduğu için hamileliğinizin son dönemlerinde kullanmaktan kaçının. Bir başka meyve çayı olan kuşburnu çayı da C vitamini bakımından zengindir ve vücuda direnç sağlar. Ayrıca iyi bir ödem söktürücüdür.

Yeşil çay ve ıhlamur, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucudur. Ayrıca yeşil çay kan dolaşımını düzenler; ıhlamursa ödem indirir. Papatya çayı ve zencefil çayı hazımsızlık düzenlemeye yardımcı olur, şişkinlik hissini azaltır. Uyku problemleri ve stres için papatya çayı önerilir. Zencefil çayı içerek bulantıları önlemek mümkündür. Rezene çayı, yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir

Öte yandan, hamileliğiniz boyunca tüketmemeniz gereken bazı bitki çayları da vardır. Örneğin, sinameki çayı müshil etkisi yaratır, bu yüzden vitamin ve mineral eksikliğine sebep olur. Keten tohumu ise kanama riskini arttırır. Rahim kaslarını uyarma etkisi bulunduğu için adaçayını da hamileliğin son dönemlerinde kullanmayınız. Ayrıca, kanama, erken doğum ve düşük riskine sebep olabileceği için fesleğen, biberiye, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, aloe vera ve karahindiba bitkilerini kesinlikle tüketmeyiniz

Masa başında canın birşey içmek istiyorsa süt iç tatlım , günde en az 2 bardak süt içmemiz gerekiyor.

ama genede fazla içmeye çalış canım en iyisi meyve yemek bence. ben çantama koyup işe getiriyorum valla. burda cnaım bişey yemek istediğimde yiyorum abur cubura alışmak istemiyorum.

ondandır inşallah
ay canım yaaa zaten sabahları taze portakal suyu içiyorum üzerine belki bi belki iki bardak çok açık çay türk kaheside öle tadına bakıyorum yani içmiyorum
bana doktorum havuç patates yeme dedi kabızlığını arttırır dedi hayret işte bazı besinler herkeste farklı etki yapıyo demekki

ay canım yaaa allah sağlıcaklan tamamına erdirir herbirimizin inşallah
yani diyorum ya yesem gam yemiycem neyse artıkın bakıcaz duruma doktora derim gidincee opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

opuyorumnanaktan aminnnnn... bir geldin pir geldin valla... opuyorumnanaktan

benim doktorum öyle dikkat ediyoki kiloma çok kilo alırsan vitamini bile bıraktırırım demişti kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…