Ben geldim kızlaaaarrr;
İkili test için ultrasona girdim ve kan verdim. Sıpamı gördüm nasıl zıplıyordu inanamadık. Babası da ilk kez gördü. Bir durmak bilmedi, karından bakıyordu doktor ama bir türlü istediği pozisyonu vermedi sıpa. Adam Karnıma pata küte daldı elindeki probe'la, dövdü resmen beni ama duruşunu değiştirmedi. Zaten benim müthiş enerji depolarım sayesinde görüşü de bozuktu, o yüzden vajinal bakmak zorunda kaldı. Ense kalınlığını öyle görebildi ancak. Gününden 4 gün ileriymiş. Progestanı ve şeker ilacını bıraktırdı, progestan çok bıktırmıştı, çok sevindim:)))
Kızlar ben testler konusunda gayet kararlıyım. Her türlü test yapılmalı bence. Sonuçları ile ilgili karar vermek başka birşey ama yapılmalı. Benim şahsi görüşüm dünyaya geldiğinde sağlıksız ve mutsuz olacak bir canlıyı ben öyle istiyorum diye dünyaya getirmek haksızlık. Benim yeğenim ailesinde ekonomik sıkıntılar var diye bu kadar sıkışacaktınız, beni de zora sokacaktınız, beni niye dünyaya getirdiniz diyor. Hele ki bir sağlık sorununda o çocuk ne düşünecek? Sonra hep yanında olup bakabileceğimizin bir garantisi yok ki. Ben 31 yaşındayım, herkes gibi ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Sağlığı ve aklı yerinde bir çocuk 15-16'sından sonra tek başına bile yaşayabilir, ama sıkıntısı olan bir insana ömür boyu bakacak insan lazım. Neyse, çok karışık bu konular, çok da kişiye göre değişen şeyler.
Bu arada kızlar, doktor çok emin olamadı ama erkeğe benziyor dedi:)))
demek erkek geliyor hayırlısı saglıklı olsunda canım bende aynı fikirdeyim her türlü testi yaptırmak lazım gerekenler yapılmadı hatta 35 yaş üstünde olanlar için yani benim mesela saglıklı olması en önemlisi hayat çünkü çok zor her anlamda...
tatlı kızzzzz, canımcım sen ankaranın neresindesin şekerim, bak sende evdeymişin kız uzak değilsek görüşsek ya:)
demek erkek geliyor hayırlısı saglıklı olsunda canım bende aynı fikirdeyim her türlü testi yaptırmak lazım gerekenler yapılmadı hatta 35 yaş üstünde olanlar için yani benim mesela saglıklı olması en önemlisi hayat çünkü çok zor her anlamda...
Ben geldim kızlaaaarrr;
İkili test için ultrasona girdim ve kan verdim. Sıpamı gördüm nasıl zıplıyordu inanamadık. Babası da ilk kez gördü. Bir durmak bilmedi, karından bakıyordu doktor ama bir türlü istediği pozisyonu vermedi sıpa. Adam Karnıma pata küte daldı elindeki probe'la, dövdü resmen beni ama duruşunu değiştirmedi. Zaten benim müthiş enerji depolarım sayesinde görüşü de bozuktu, o yüzden vajinal bakmak zorunda kaldı. Ense kalınlığını öyle görebildi ancak. Gününden 4 gün ileriymiş. Progestanı ve şeker ilacını bıraktırdı, progestan çok bıktırmıştı, çok sevindim:)))
Kızlar ben testler konusunda gayet kararlıyım. Her türlü test yapılmalı bence. Sonuçları ile ilgili karar vermek başka birşey ama yapılmalı. Benim şahsi görüşüm dünyaya geldiğinde sağlıksız ve mutsuz olacak bir canlıyı ben öyle istiyorum diye dünyaya getirmek haksızlık. Benim yeğenim ailesinde ekonomik sıkıntılar var diye bu kadar sıkışacaktınız, beni de zora sokacaktınız, beni niye dünyaya getirdiniz diyor. Hele ki bir sağlık sorununda o çocuk ne düşünecek? Sonra hep yanında olup bakabileceğimizin bir garantisi yok ki. Ben 31 yaşındayım, herkes gibi ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Sağlığı ve aklı yerinde bir çocuk 15-16'sından sonra tek başına bile yaşayabilir, ama sıkıntısı olan bir insana ömür boyu bakacak insan lazım. Neyse, çok karışık bu konular, çok da kişiye göre değişen şeyler.
Bu arada kızlar, doktor çok emin olamadı ama erkeğe benziyor dedi:)))
ohh ii ii maaşallah sağlıklı bebiş cnm bnm bildiğim riskli sınır 3 ten yukarısımerveciim yazmamışım demek, artık neremle yazdıysam:)))
19 mm dedi gayet normalmiş. Şimdi bakıcam nete ne aralıkta olması gerekiyormuş diye. Cumaya çıkacak test sonuçları. Doktor ikili test için bir form doldurdu, kilomu sorunca yüzünü buruşturdu. Galiba kilo yüzünden risk olduğundan yüksek çıkacak diye yorumladım ben.
kızlar bende ikili test için kan verdim cmtsi günü. dr. ense kalınlığını ve burun kemiğini ölçtü. down sendromu içinmiş özellikle bu test. ama üçlü test daha ayrıntılı onda nötral defektlerin olasılığı da hesaplanıyor. alfaprotein bakılıyor. benimki uykucuydu geçen randevuda kıpır kıpırdı bu sefer uyukluyodu.dr.dürttü ama bizimki pek oralı olmadı. bende karar verdim birdahaki randevuya girmeden tatlı bişiler içicem. dr. keyfi yerinde ondan böyle dedi. iyi bari dedim babasıda keyfine düşkünya ona çekmiştir:))
hepimizin bebeği çooookkk sağlıklı olacak inşallah, bak ne kadar iyi gidiyoruz hepimiz, allah bebeklerimizi verdiğimiz emeklerin yüzü suyu hürmetine bağışlayacak bizlere iiiinşaaalllahhh....
maşallah de kızım ya anlatırken.. Allah Allah nazar değdircen tosunumuza... bilge kişinin erkek çocuğu olurmuş.. :) bence de erkek.. erkek erkek...
TATLI KIZZZZZ, ben Çankaya dayım canım yaa(( Daha iki gün önce Sincandaydım.. Benim kuzen orada oturuyor, otobüslerin son durağına yakın bi yerde....
tatlımmmmm nasılsın bebiş nasıl görüşemedik uzun süredirrr özledim senii
zübeydeeeeee, canım nasılsınn. Yaa ben de seni merak edip duruyordum.. Topiğe baktım biraz geçenlerde kimsecikler yoktu, ama gece geç saatti.. Biz iyiyiz teyzesii, çok şükür şu ana kadar bir terslik olmadı.. Kanama falan da hiç olmadı ... Inşallah da böyle gider,,, sen de son durum ne şekerim.. Hala hamiş müjdeni vermiycen mi bize
Bilgeciiim, öncelikle gözün aydın tatlım, Allah herhalde gönlüne göre verecek:))) Oğlan geliyo desene.... Maşallahhhhhhh
Testler konusuna gelince ben de senin gibi düşünüyorum.. Allahım hiç kimsenin başına vermesin , hepimizin yüzünü güldürsün, ama olası bir terslıkte bile bile onu dünyaya getirmek bana göre de Ona haksızlık... Ama tabi hiç tartışılacak bir konu değil bu.. Herkes kendi hayat görüşü ile yorumlamalı.. Çok ama çok büyük bir sorumluluk.
Şekerciiiiim maşallah hem de hepimize maaaşallahhhh:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?