2010 Aralık Anneleri Bebişlerine Neler Aldı?

esracım bu günlüğün içinde ilk tekmelediğim gün ilk arabam ilk oyuncağım ilk kelimem
gibi anne karnından okul çağına kadar çocuğumuzun tüm ilklerini kaydedeceğimiz
sayfalar var. ben sizin için bi kaç sayfa çektim şekerler

bız bebısımıze ilk olarak bu günlüğü aldık
ilk öğrendiğimiz tarih ilk kimlere söyledi ilk kalp atışları
ilk fotoğrafı:) bütün ilklerini kaydediyoruz

aynısı bende de war cnm.kesinLikLe çok harika birşeyy.Her annede buLunması Lazım bence

sağol canım ilgin için, bi bakayım buralarda da var mı, olmadı internetten sipariş veririz artık:)

kızlar hepsibuarada da var. fiyatı da nekadr uygunmuş 11 lira.
ben de alıcam en yakın zmanda.

http://img231.imageshack.us/img231/7583/dsc03564i.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/7613/dsc03565x.jpg
bunlar annemin yaptirdigi battaniye ve pike, ortadaki sari el orgusu babbtaniye tam 30 yasinda yani benim bebeklik battaniyem annem ormus, ve o pembe elbisede benim bebeklik elbisem eger kizim olursa mutlaka giydircem

http://img263.imageshack.us/img263/6562/dsc03566a.jpg
bunlardan ananne ve babanneden turkisi yorganlarimiz

http://img96.imageshack.us/img96/3431/dsc03569l.jpg
buda son aldiklarim

Son düzenleme:
ayyyyyyyy dilemcim ciciler çok güzel
en son aldığın o takım çok güzelmiş.
çok beğendim.
ne gzüel eşyelarını da saklamışsın.

sagol canim, onlari katalogdan siparis vermistim kaydirigubbakcemile3

annem sagolsun saklamis, bi battaniyem bide elbisem var gerci annemlerde daha benim bebekli karyolamda duruyo, kismet olursa insallah annelere gidince bebisimi yatircam bebeklik ytagima

Topiğimiz hayırlı olsun pek bi güzel olmuş :)) Dilem ciciler pek bir güzel bebiş sağlıkla iyi günlerde giyer inşallah. Bende daha hamile kalmaadan battaniye ördüm işlemesini kayınvalidem yaptı. Bir tane GS li çıtçıtlı badi aldım.Baba GS li başka şansımız yok kaydirigubbakcemile3 Bir de yine hamile olmadan önce pembe bir çift çorap almıştım kalıplarıyla çok güzel duruyor diye hayırlısı bakalım.Foto anca yeni eve taşınıp yerleşince kızlar onlar kimbilir nerde :)))

ayy dilemcim yaa, çok tatlı bunlar, banane ben de istiyorum, alışveriş yapmamak için kendimi zor tutuyorum, hatta bazen panik oluyorum, alınacak bir sürü şey var, ne zamana yetiştiricem, ne zaman alıcam bunca şeyi diye. Hoş düğün alışverişimizi bile 1 haftanın içinde yapmıştık biz, onları da alırız elbet ama işte insanın içine sinmiyo, benim bebişimin de bişeyleri olmalı :)

kızlar şimdi aklıma geldi, acaba en azından ilk 6-7 ay için(ki ondan sonra sanırım ustalaşırız) gerekli olan malzemelerin listesini mi çıkarsak ilk sayfaya, birimizin aklına gelip de diğerinin gelmeyen şeyler olabilir. Bebişlerimizin hiçbişeyi eksik kalmasın dimi ama. Ne dersiniz? Özellikle ilk bebeği olacaklar için bu baya sıkıntılı bi dönem, ne alıcaz, ne gerekli, ne gereksiz... Daha öncesinden deneyimli olan anneler de bize yardımcı olur belki. 3'er aylık bölümlere ayırırım, ilk 3 ay,3-6 ay, 6-9 ay diye. Nasıl olur sizce?

kızlar ufak bi araştırma yapayım dedim de nelere ihtiyaç varmış yaw, bunları şimdiden almaya kalksak ancak biter, Alın size bi ön liste, bunların arasından zorunluları,zorunlu olmayanları çıkarırız kaydirigubbakcemile3

Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

Bebek İçin

* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 6-7 adet (0-3 AY)

* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 4- 5 adet
(ayaklı olması çook faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, Mevsim (iklim)e göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)

* ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) innDirim oluyor) 5li 7li Paketler uygun

* iç zıbın 2 adet yeterli (çook çabuk büyüdükleri için)

* hastane çıkışı tk. (2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)

* uzun kollu body 3-4 adet

* her boy tulum 3ad.

* çorap, yün patikler

* yün ve penye yelekler 3-4 adet

* yün hırka 2 ad.

* özellikle süyeterler çook kullanışlı oluyor omuzdan düğmeli yün 2-3 ad.

* minik penye önlükler 7-8 adet (iyi emici olanlarından)

* penye şapka, eldiven (ev içinde bile Mevsim (iklim)e gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirkenn çıkarmalı ama)

* mermerşahi (ince tülbennt) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.

* banyo havlusu 3 adet

* banyo havlusu içine tülbennt (mothercarede çook hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet

* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çook kustukları için çook gerekli oluyormuş)

* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet

* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzannma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.

* banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi)

* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)

* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)

* pişik kremi ilk zamanda yeterli (nivea çook iyi), bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)

* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çook çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı

* canbebe alt değiştirme örtüsü

* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çook kullanışlı

* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)

* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (kare ve ince uzun dikdörtgen şeklinde olan) kenndinizde dikebilirsiniz.

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.

* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı)

* emzirme atleti,normal külot (renkli göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)

* emzirme pedleri ya da avent göğüs hazNellleri)

* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çook olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çook sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çook uyarılmamalı erkenn doğuma sebep olabilir.

* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler

* emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)

* kırmızı saç bandı (ev için) ve kırmızı oyalanacak yemeni (hastane için) [kapalı olanlar için] (bir pijamayı kırmızılı birini pembeli al emi/bennim düşşüncem yani Cheesy )

* antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)

* klasik orkid ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezi de olur)

* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine bennzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)

* çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)

* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çook uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )

öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşııkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

HİJYEN VE BESLEME

* sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşııkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çook daha ekonomik)

* minik plastik bebek kaşııkları 2-3 adet

* kirli çamaşır kutusu, torbası

* 1 yenidoğan biberonu (avent yada dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan) anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin

* emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)

* sütü artırıcı humana still tee (eczanneden al)

* Bebeğin eşyalarını dalan roxy matik (sabun tozu) ile yıkanabilir ve iyi bir markanın bebe yumuşatıcısı (az miktarda) kullanılabilir. (Narbebe.com adresinden de alınabilir hem uygun hemde sorunsuz teslim yapılıyor güvenilir bir siteymiş.)

NOT: belli bir zamandan sonra yavaş yavaş normal deterjanları kullanmaya başlayabilirsiniz. ileriye doğru aksi halde çocuğun teninde alerji olabiliyor.

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı

* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet

* bebek pikesi, uyku seti

* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)

* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)

* puset

* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa Süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

* kapı süsü

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler)

-yatak koruyucu

-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı

-pijamaya uygun; yemeni ve 4 adet çorap

-1 adet terlik

-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çook üşüyormuşsun)

-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot

-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)

-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)

-1 Paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur)

-tarak,diş fırçası-macunu,b

sagolun kizlar daha iyileri sizin bebislerin olsun kaydirigubbakcemile3
esracim liste içinde tesekkurler en azindan bilgimiz oldu a.s.

cucuda paylaşmış benzer bi listeyi muhabbet topiğimizde:) El birliğiyle güzel bişey olacak inşallah

kızlar slm,

bende inşallah bir aralık annesiyim:) herseyı almak istiyorum ama biraz zaman geçsin diye bekliyorum.Bu hafta kontrolde hareket ettiğini görünce daha da benimsedim. Bebiş için badiler aldım:)kıyafetfer alamıyorum elim kız kıyafetlerıne gıdıyooo erkekse yazık olur diyee:)) öğrenırsen ona gore alıırım dıye beklıyorum:)

ben hala bırseyler almaya korkuyorum elım gıtmıyor..Aman alınır ya hele bı dogum yaklassın dıyorum kendı kendımeaklinialirimsmile

kızlar annemle çocuk donansın diye don aldık
ilk aldığım bukaydirigubbakcemile3

evet canım ben de don aldım :) hatta ocakta ... karar verdiğimiz an .. test sonucunu da eşime annemlere donla beraber verdim ilk söylerken ... bi erkek için bi kız için zemuszemus kız için olanı da ikinci için saklayacam inş.

umarım ekleyebimişimdir .. bunlar da bizimkiler :)

Eklentiler

• $11111111111111.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 113
  • $222222222222222.webp
    3,6 KB · Görüntüleme: 69
  • $33333333333333.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 67
  • $5555555555555555.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 75
  • $66666666666666666666.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 69
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…