[ kızlar şimdi durumu şöyle açıklayayım iş yerinde bu gibi hatta hertür izin ve raporla ilgileniyorum eğer 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız yıllık izin yada vb. başka hiçbir izin ve rapor alamazsınız mecbur 37. haftaya kadar çalışacaksınız aldığınız an doğum öncesi izniniz başlar eğer erken doğum yaparsanız isterse 30. haftada olsun direk doğum sonrası izni başlar doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp mesela 35. haftada doğurursanız sadece 32. ve 35. haftalar arasındaki izninizi aktarabilirsiniz yani ben 37. haftaya kadar zaten çalışacaktım ama 35. haftada doğurdum kalan 2 haftayıda aktarayım olmuyo yani bilip öyle haraket edelim değilmi...
canım ama iş erinede kalmış biraz mesela bizimkiler ayarlıcak ben bayrama kadar gelicek beyramdan sonra gelmicem ama iznim 22 kasımda başlıcak... doğumum tahmini 21 aralık yani 1 ay izin almış olucam 3 ayımı sonra kullanıcam....çok rapora takılmıcaz bizim işyerinde...
Hadi ya çok üzüldüm. Benim zaten sezeryan bir hafta önce olucak birde bayram var ben bir hafta da ne yaparım. Bayrama bir hafta kala senelik izni almaktı niyetim. of ya
tellinaz ben kullanabiliyorum çünkü bizde yıllık izin seneye aktarılamıyor yoksa yanıyor müdürlükten kullanabileceğimi söylediler.
yani bende birazda iş yerinizle alakalı bu konuları konuşmak lazım fazla sır vermeden....
canım özelde ayarlayabiliyolar ama kanuni olarak böyle yani...canım ama iş erinede kalmış biraz mesela bizimkiler ayarlıcak ben bayrama kadar gelicek beyramdan sonra gelmicem ama iznim 22 kasımda başlıcak... doğumum tahmini 21 aralık yani 1 ay izin almış olucam 3 ayımı sonra kullanıcam....çok rapora takılmıcaz bizim işyerinde...
canım bunu pek bilmiyolar ama mesela bizim kıl bi muhasebeci var geçen yıl doğum yapan bir arkadaşa ne zorluklar çıkarmıştı kadın valla doğurduğuna pişman oldu sonra sizde çatarsınız felan dengesizin birine onun için dedimHadi ya çok üzüldüm. Benim zaten sezeryan bir hafta önce olucak birde bayram var ben bir hafta da ne yaparım. Bayrama bir hafta kala senelik izni almaktı niyetim. of ya
canım o zaman sadece çalıştığın günler aktarılır tabiki bozulur illa 5 hafta değil istersen 34. haftaya kadar çalışıp izin alabilirsin yani ya 32. hafta ya 37. hafta değilcanım cok sağolasın.
peki 37.haftaya kadar calışır raporu aldık diyelim.35.hafta doktor dediki senin durum riske girdi çalışmaman lazım ozaman 37.haftaya kadar çalışabilir raporu bozulmuş oluyormu yeniden çalışamaz raporu alabiliyormuyuz...eğer alırsak da sonrasında ne kadarını kullanabiliriz..
canım insiyatif kullanmış olabilirler tabi müdürüne göre değişir aman dikkat et sonra başın ağrımasın çünkü kanuni olarak yasak özelde ayarlayabilirler ama sgk ya bildirmezler mesela... bildirirlerse sgk sorun çıkarabilirtellinaz ben kullanabiliyorum çünkü bizde yıllık izin seneye aktarılamıyor yoksa yanıyor müdürlükten kullanabileceğimi söylediler.
güle güle kullanın...:)
canımcım güle güle kullan iyi yapmışsın bana mail atarlarsa alıcam pompadan ya yeni doğum yapmış bi bayan görmüştüm sütü gelmemiş pompayı falan sonra alın bence demişti ama herkesin öyle olcak die bi kaide yok sonuçta deniycem ben gelmesede pompa lasım olur mutlaka ...
yaw dün jokerde dolanırken bende uni baby yanidoğan'ın üçlü paketlerine al attım bi bundan da alak diye eşim "aman çocuk doğana kadar kurur o" diye deli etti beni pis.. sinir olup bıraktım.. gülsem mi kızsam mı bilemiyorum bazen eşekkafalıya yaa
bugün çok yoruldum tamda öğle zamanı bastırdılar.. deli oldum açlıktan.. son sıralar iyi giderken yeni hipoglisemi atağı daha geçirecektim neredeyse.. soğuk terler basarken kimseye bakmadan kaçtım odadan.. arkadaş bu milletin hiç insafı yok gebe hatun biraz soluklansın demiyo kimse.. hala kendimi toparlayamadım.. çarpıntım geçmeyince tansiyon ölçtürmeye gittim.. iyi çıktı tansiyonum çok şükür.. oradaki ebeye geceleri kasılmalarım olduğundanda bahsedince gel seni bir nst'ye bağlayım dedi.. gerek yoktu daha erken ama böyle davetlere icabet etmek lazım deyip atladım.. o da iyi çok şükür.. ama kıvrılsam uyurum.. o derece yorgunum hala
kızlarrr güle güle kullanın,bende azönce alışveriş yaptım e bebekten :))))
nukun emzik setini aldım bende,lierac krem 56ml,amzirme sütyeni ve atleti,sevi banyo filesi ve minderi,lonsinoh 60lı göğüs pedi 107lira tuttu hepsi 3ede bölündü,bende sabırsızlıkla bekliyorum şimdi
ayrıca sağlıkocağından 2 hemşire gelicek bebek tutuş pozisyonlarını anlatıcak diyelim emzirirken yıkarken uyuturken falan,bide bebek banyosunu anlatıcak,pif noktalarını sizlere sölerim kızlar,
dünde annem lohusa pijamamızı aldı,çok beğendik ikimizde biraz pahalı oldu o yüzden ama gecelikte böle bişey yapmıcaz,çok gecelik alışkanlığım yok zaten boşa gider ödediğimiz yani,çantamızı tamamlamak üzereyizz
buarada kızlar hemşiremiz özellikle söledi bebeğe ilk zamanlar ıslak mendik kullanmayın diye pamuğu önceden kaynamış ama ılımış suyla silin diye
kızlar hemşirelerimiz geldi bana çıktı getirmişler bebek tutuş pozisyonları ve bebek banyosuyla ilgili ama ben mail olarakta istedim kızdan bugün yarın sana mail atarım dedi,isterseniz sizede gönderirim,bebek alt değişiminin püf noktalarını anlattı ve kesinlikle pudra önermiyor pişik kremi kullanıyoruz ve önden geriye doğru siliyoruz,bunlar bildiğiniz şeylerdir mutlaka,bebek emzirirken başı enaz 45 derece dik olucak yatar pozisyon olursa süt ortakulak iltahabı yapabiliyor ve 6ay su bile vermiyoruz çünkü sütten alıyormuş bunu vs....öyle yani güzel geçti
sizler iyisinizdir umarım
Ayyy ne kadar birikmişş..
Nasılsınız kızlar?
kzılar öğlen yeni doğan bir bebeği ziyarete gittim
çok duygulandım ağladım nasıl minikti anlatamam..
anne çok kilo almıştı 20 kg civarı ama bebek 2.900 doğmuş
her ikisi de çok sağlıklı maşallah..
çok duygulandım şunun şurasında kısa süre sonra biz de yapayacağız bu duyguyu..inşallah
[ kızlar şimdi durumu şöyle açıklayayım iş yerinde bu gibi hatta hertür izin ve raporla ilgileniyorum eğer 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız yıllık izin yada vb. başka hiçbir izin ve rapor alamazsınız mecbur 37. haftaya kadar çalışacaksınız aldığınız an doğum öncesi izniniz başlar eğer erken doğum yaparsanız isterse 30. haftada olsun direk doğum sonrası izni başlar doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp mesela 35. haftada doğurursanız sadece 32. ve 35. haftalar arasındaki izninizi aktarabilirsiniz yani ben 37. haftaya kadar zaten çalışacaktım ama 35. haftada doğurdum kalan 2 haftayıda aktarayım olmuyo yani bilip öyle haraket edelim değilmi...
Canım çalışabilir raporu alınca yıllık izin kullanamazmıyız.mafoldumben
hoooyyy inşallah canım inşallah...çok heyecanlanıyorum düşündükçe.
canlar doktorum benim çalışabilir raporundan sonra sadece yıllık izin kullanabileceğimi söyledi rapor falan olmaz dedi.
birde ben doğum izniyle ilgili hiç hoşumuza gitmeyecek birşey daha duydum ama araştıracağım sallaştırıyorum hala.. ne zaman doğum yaparsak o zaman başlıyormuş sanırım doğum sonrası izin.. yani izine çıkmış bile olsak mesela 37'de çıktık 38'de doğum yaptık o zaman doğum sonrası izin başlıyormuş yanıyormuş yani o iki hafta. yanmaması için tam 40. haftada doğum yapmak lazımmış.. dün bir arkadaş dedi yüreğime oturdu.. bu konuda bi malumatı olan var mı yawrukuşlar? bende bir soruşturayım bu arada
canım ssk lıysan mal müdürlüğü kabul etmeyebilir geçen yıl yaşadık biz bu sorunu 4-B li bir personelde ama değişiklikler olduysa bilemem bence sgk ya bir sor
SElam kızlar.Bygün git gel yoğun bir gün yaşadım arada evde uyudum en sonunda ilaç raporlarını hallettim.Benim doktorum bana demir ve kalsiyum ilacı yazdı kullanan varmı kızlar.Bu konuyu gerçi bi toobama sormam lazım.Birde elevit kullanıyordum ettimi üç ilaç bu kadar kalsiyum yüklemesiyle nolurum ben bilmiyom :))
Annem annemmmmeyvahedigeldismile
Rus haber televizyonu “Russia Today”in iddiasına göre, Polonyalı bilim adamları, Gulf Stream sıcak su akıntısının etkisini yitirmesinden ötürü, Avrupa'nın bu sene son bin yılın en sert kışını yaşayabileceğini söyledi. Bu iddiayı hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise Gulf Stream'in etkisinde henüz bir azalma meydana gelmediğini belirterek, böyle bir durumun kısa vadede beklenmediğini ifade etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?