birde ben doğum izniyle ilgili hiç hoşumuza gitmeyecek birşey daha duydum ama araştıracağım sallaştırıyorum hala.. ne zaman doğum yaparsak o zaman başlıyormuş sanırım doğum sonrası izin.. yani izine çıkmış bile olsak mesela 37'de çıktık 38'de doğum yaptık o zaman doğum sonrası izin başlıyormuş yanıyormuş yani o iki hafta. yanmaması için tam 40. haftada doğum yapmak lazımmış.. dün bir arkadaş dedi yüreğime oturdu.. bu konuda bi malumatı olan var mı yawrukuşlar? bende bir soruşturayım bu arada
birde ben doğum izniyle ilgili hiç hoşumuza gitmeyecek birşey daha duydum ama araştıracağım sallaştırıyorum hala.. ne zaman doğum yaparsak o zaman başlıyormuş sanırım doğum sonrası izin.. yani izine çıkmış bile olsak mesela 37'de çıktık 38'de doğum yaptık o zaman doğum sonrası izin başlıyormuş yanıyormuş yani o iki hafta. yanmaması için tam 40. haftada doğum yapmak lazımmış.. dün bir arkadaş dedi yüreğime oturdu.. bu konuda bi malumatı olan var mı yawrukuşlar? bende bir soruşturayım bu arada
evet cnm ya ama şükür ki anneciğimin şevkattli elleri beni çarçabucak iyileştirdi DR um bile çabuk iyileşmeme şaşırdı ve çok sevindi.
Ah kıyamam sana ya dinlen dinlen ayaklarını uzatmaya bak :teselli:
Saol cnm Amin Amin AMiiiiiiiinnnnaman burxhancım çok geçmiş olsun yaaa...allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin.
gebe olmanın verdiği ruhsal durumun payı çoktur iyileşmende.. çocuğa birşey olacak diye ödümüz koptuğundan çabucak toparlanmaya bakıyoruz.. yoksa daha nazını yapardın canım hem kendine hem yakınlarına.. benim öksürüğün bu kadar azalmasına kısa sürede çok şaşırdık mesela normalde bir başladımı 4 ay sürer hiçbir ilaca cevap vermezdi.. şimdi devamlı kendime iyi olmayı telkin etmekten iyi ettim kendimi heralde diye düşünüyorum.. normalde ciğerlerim bildim bileli çok zayıftır benim..
Allah'tan ortamım rahat burxkancım.. hastalar azalınca uzanabiliyorum 4'ü geçsinde uzanırım belki biraz
bende senin gibi düşünüyordum funahcım.. ekim sonu bırakayım diyordum 35. haftamda.. ama kafam karıştı.. eşimde kafa yorma çık izne bu hafta kurtul diyor.. işler öyle küt diye bırakılmıyor.. vebal konusu da var sonuçta.. bilemiyorum bi kurcalayacağım inşallah birkaç kişiyi ayrıntı öğreneyim aktarırım size
nasıl canım ya..nasipse 37.haftaya kadar çalışayım diyorum ama 34de falan ağırlaşırsam iice bırakırım yormayayım kendimi diyorum..anlamıyorum artık şu izin işlerini kafam karıştı iice..ücretsiz izne güveniyorum artık.
Yok canım daha neler bizim şirket öyle birşey demedi bizim şirkette birçok hamile var söylemiştim hatırlarsın belki cnm toplantı yapmışlardı 37. haftada çıktığımızda 5 haftalık çalıştığımız süre doğum sonrasına ekleniyor. Sana zaten 3 hafta için opsiyon tanınıyor yani 37+3=40 değilmi 38 de yaptın diyelim diğer 2 haftada yanmıyor ki
ayyy ne bilim şeker benimde şimdi kafam karıştı ya ben bu devletin yasayı çıkaranın ve bizi böyle zor duruma sokanın .....klava: klava: klava:
Yok canım daha neler bizim şirket öyle birşey demedi bizim şirkette birçok hamile var söylemiştim hatırlarsın belki cnm toplantı yapmışlardı 37. haftada çıktığımızda 5 haftalık çalıştığımız süre doğum sonrasına ekleniyor. Sana zaten 3 hafta için opsiyon tanınıyor yani 37+3=40 değilmi 38 de yaptın diyelim diğer 2 haftada yanmıyor ki
ayyy ne bilim şeker benimde şimdi kafam karıştı ya ben bu devletin yasayı çıkaranın ve bizi böyle zor duruma sokanın .....klava: klava: klava:
Anladım şeker sormak araştırmak lazım hakkaten ya Offf Offfbanada 2 yıl önce doğum yapmış hemşire bir arkadaş dedi.. zaten o 5 haftayı aktarma konusunda sıkıntı yok canım.. adamlar doğum yaptığın an iznini başlatırım diyormuş yani.. 37'de çıktın izne 5 haftayı aktardın diyelim ama 40. haftada değilde 38'de doğum yaptın diyelim o doğum öncesi olan izin hakkından kalan o 2 hafta yanıyormuş daha doğum öncesi 2 haftan daha varken hop doğum sonrası 8 haftalık izni başlatıyorlarmış.. dolayısıyla yanıyormuş 2 haftamız.. aktardığın o 5 haftayı kullanıyorsun yine.. ama dedim ya araştırmak gerek.. inanasım gelmedi işime gelmediği içün boshayallersmile
Canım bu çalıştığın yerle ilgili değil, Tobaa ardaşında dediği gibi ne zaman doğum yaparsan doğum izi o zaman başlıyor. 2008 yıında sezeryanla 39. hafta da doğum yaptım ve bir haftam yandı.40. haftayı doldurmadığım için.
Kızlar merhaba. Geçmişi saldım çayıra :) Daha okunabilecek gibi değil. Burxkan iyileşmiş sanırım çok sevindim Allah tekrarını yaşatmasın. Temizlik yapmalıyım ama canım hiiç istemiyor. Yardımcı ablayı bu eve sokmaya utanıyorum. Allah sonumu hayır etsin...
Anladım şeker sormak araştırmak lazım hakkaten ya Offf Offf
Ama neden böle yapiyalar kiiiiiiiiiiiiiii
Bizi böyle zor duruma sokiyolarrrrrrrrrr kiiiiiiiii :gitme:
Döferim ben onlarııııklava:
Saol bebek iyiyim şükürler olsun
Allah hepimize sağlık sıhhat versin bal böcüküm :1hug:[/QUO
Düşünsene 34 yada 35 haftalıkken doğum yaptığını doğum öncesi izninden sadece 2-3 hafta faydalanabileceksin. Kötü bir durum.mafoldumben
Düşünsene 34 yada 35 haftalıkken doğum yaptığını doğum öncesi izninden sadece 2-3 hafta faydalanabileceksin. Kötü bir durum.mafoldumben
[ kızlar şimdi durumu şöyle açıklayayım iş yerinde bu gibi hatta hertür izin ve raporla ilgileniyorum eğer 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız yıllık izin yada vb. başka hiçbir izin ve rapor alamazsınız mecbur 37. haftaya kadar çalışacaksınız aldığınız an doğum öncesi izniniz başlar eğer erken doğum yaparsanız isterse 30. haftada olsun direk doğum sonrası izni başlar doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp mesela 35. haftada doğurursanız sadece 32. ve 35. haftalar arasındaki izninizi aktarabilirsiniz yani ben 37. haftaya kadar zaten çalışacaktım ama 35. haftada doğurdum kalan 2 haftayıda aktarayım olmuyo biraz uzun oldu ama yani bilip öyle haraket edelim değilmi...
sporstar cıım hayırlı olsun aldıkların. e-bebek hemen gönderiyor siparişleri bak bizimkiler iki günde geldi.
lohusa takımına da güle güle kullan canım. fotolarını alışveriş topiğine koyarsın canım.
bende yarın dr. kontrolünden sonra alışveriş te bir çok eksiği halletmek istiyorum artık sıkıntı vermeye başladı.
Canım çalışabilir raporu alınca yıllık izin kullanamazmıyız.mafoldumben
[ kızlar şimdi durumu şöyle açıklayayım iş yerinde bu gibi hatta hertür izin ve raporla ilgileniyorum eğer 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alırsanız yıllık izin yada vb. başka hiçbir izin ve rapor alamazsınız mecbur 37. haftaya kadar çalışacaksınız aldığınız an doğum öncesi izniniz başlar eğer erken doğum yaparsanız isterse 30. haftada olsun direk doğum sonrası izni başlar doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp mesela 35. haftada doğurursanız sadece 32. ve 35. haftalar arasındaki izninizi aktarabilirsiniz yani ben 37. haftaya kadar zaten çalışacaktım ama 35. haftada doğurdum kalan 2 haftayıda aktarayım olmuyo yani bilip öyle haraket edelim değilmi...
canım hiçbir şekilde izin ve rapor kullanamazsın yıllık izin, mazeret izni, rapor felan kullanamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?