Günaydın kızlar...
Nasılsınızzz.
Dün doktordaydım oğlum kocaman olmuş 1800 gr herşeyi çok iyi dedi doktor...Suyum çok güzelmiş..20 gün sonra gel NST ye bağlayacağız dedi...Oğluma bir türlü poz verdiremedi doktor elini çekmedi yüzünden yaramaz şey dedi doktor o uğraşırken bende bol bol izledim oğlumu zemuszemus
Ezocum bende dün rapor aldım ama vizite kağıdım olmadığından vermediler direk SGK ya göndereceklermiş... Sanırım benimde safa83 gibi 37 hafta 15 Kasıma geliyor tam göremedim ki raporda ne yazıyor
kocaman olmuş maşallah oğluşun gozunaydın canım...sağsalim kucağınada alırsın inş...benimde 37. haftam 6 aralığa denk geliyor 2 hafta var aramızda..bende duruma gore çalışabilir yad çalışamaz alıcam bakalım...sen diğer işi ne yaptın ben burda olmadığım için kacırdım sgkdan öğrenebildinmi...hııı bu rapor olayı nasıl oluyor bide onu anlatın bizlerde acemilik cekmeyelim
slm kızlar .. çalışabilir raporu ile ilgili bazı şeyler öğrendim .. arkadaşımın doğum izni yeni bitti ... ve parasını ancak 16 haftalık tatil sonunda alabilecek .. halbuki yarısı tatile çıkarken - yarısı da izin bitince verilebiliyormuş..siz de arkadaşım gibi her şeyi iş yerinizin yapacağını zannetmeyin ki .. paranızın yarısını izne çıkar çıkmaz alabilesiniz ... hatta bu yüzden ben bugün öğleden sonra izin alacağım ..
işlemler :)
* 32.hafta bitiminde hastaneden "çalışabilir raporu" almak.
* "çalışabilir raporunun fotokopisini" iş yerine teslim etmek ( iş yeri tarafından bir takım işlemlerin yapılması gerekiyormuş)
* "çalışabilir raporunun aslını" sigortaya - orada hazırlanabilecek bir "dilekçe" ile teslim etmek ( ben aslını teslim etmeden önce kendime de 1 fotokopisini çekmeyi düşünüyorum.
* 37.hafta çıkışınıza istinaden iş yerinize sigortaya bunu da bildirmesini gerektiğini hatırlatmak :) (unutabiliyorlarmış)
* paranızın yarısını tatile başladığınızda almak ( tam tarihini ben de henüz bilmiyorum )
slm kızlar .. çalışabilir raporu ile ilgili bazı şeyler öğrendim .. arkadaşımın doğum izni yeni bitti ... ve parasını ancak 16 haftalık tatil sonunda alabilecek .. halbuki yarısı tatile çıkarken - yarısı da izin bitince verilebiliyormuş..siz de arkadaşım gibi her şeyi iş yerinizin yapacağını zannetmeyin ki .. paranızın yarısını izne çıkar çıkmaz alabilesiniz ... hatta bu yüzden ben bugün öğleden sonra izin alacağım ..
* "çalışabilir raporunun fotokopisini" iş yerine teslim etmek ( iş yeri tarafından bir takım işlemlerin yapılması gerekiyormuş)
* "çalışabilir raporunun aslını" sigortaya - orada hazırlanabilecek bir "dilekçe" ile teslim etmek ( ben aslını teslim etmeden önce kendime de 1 fotokopisini çekmeyi düşünüyorum.
* 37.hafta çıkışınıza istinaden iş yerinize sigortaya bunu da bildirmesini gerektiğini hatırlatmak :) (unutabiliyorlarmış)
* paranızın yarısını tatile başladığınızda almak ( tam tarihini ben de henüz bilmiyorum )
bu özelde de devlette de aynı şekilde mi oluyor acaba,
birde bu alınacak para izinli olduğumuz 4 ayın maaşımı oluyor? yani iki aylık maaşı öncesinde iki aylık maaşı sonrasında mı alacağız? yoksa sgortadan alınacak ektra bir doğum ücreti mi bu, ?
Maşallah oğluşuna, kocaman olmuş keretaAy canım siz diyince farkettim, ben hep 36 yı hesaplıyomuşum, 1 haftam bayram tatilinde yanacak nasılsa diye bayramdan önceki 1 haftayı çalışmamayı düşünüyodum ama 1 hafta çalışırsam 2 hafta kazanmış oluyorum, dişimi sıkayım da çalışayım bari, 2 hafta kuzucumun yanında fazladan kalırım, çok sevindirik oldum bak şimdi. Seninle aramızda tam 1 hafta var, bu durumda seninki 15inde bitiyosa benimki 22sinde biter hihoyyythihoyyythihoyyyt
Diğer iş hala belli değil...
Doktora çalışabilir raporu istediğimi söyledim 4 hafta daha ben ultrasonda iken hazırlandı sekreterinden almaya gittim...Onlarda SGK ya gönderiyor yani seninle ilgili hiçbir durum yok...Ama benim herşeyde sorun çıktığı gibi burdada çıkıyor vizite kağıdı kalkmış diyor Şirketim yok ama hastaneyi aradım şimdi 3 günü geçen ıstırahatlerde paranı alabilmek için bu rapora ihtiyaç var...Bana vizite kağıdını veren yok ama :gitme:
Sağol canım....
Şimdi baktım safa da benden 1 hafta geride yani sanırım seninki de 15inde bitecek benimki 8 inde
niye bizim işlerde hep pürüz çıkıyor anlamadım ya..gecen bende rapor almışdımya amniyosentezde bende şyerinden vizite kağıdı almadan gitmişdim.raporu vemiyorlardı.durumun cok anı olduğunu hazırlıklı gelmediğimizi yarın vizite kağıdını getireceğimizi soyledik oyle ikna ettik aldık raporu..ertesi gunde vizite kağıdını verdik...ama ben hala paramı alamadım sgkdan...yakınlık kodumu ne o eksikmiiş.onu halletmek içinde oraya girmem gerekiyormuş neyseki bi tanıdığı bulduk halletti 10-15 gun sonra alabilecekmişim bakalım..vizite kağıdı veriliyor canım..
şimdi biz işyerinden vizite kağıdı alıyoruz sonra doktordan calışabilir kağıdını alıyoruz peki hastanede rapor bölümünden herhangi bişey almıyormuyuz.doktorun verdiği kağıt rapormu sayılıyor yani.aman yaaa ne karışıkkk ufff
Canım ben hep o moddayım ama :))
Bebişimi şimdiden çok seviyorumopuyorumnanaktanBel ağrıları benim de sıklaştı.vereliniortak
kızlaaar merhaba
bugün topiğe öğleye doğru girmiştim
sonra flim koptu birden ..... bir anda herşey değişti :1shok:
iş yerinde anadolu yakasına şirketin merkez ofisine transfer olduk (eşimle aynı yerde çalışıyoruz)
10-15 gün içinde ev bulup taşınmamız gerekiyor , biraz çalışıp sonrada (37. hafta gibi) izne ayrılmayı düşünüyorum
nasıl olacak nasıl yapıcaz bilmiyorum eyvahedigeldismile
annem ve tüm akrabalarım anadolu yakasında olduğu için çok seviniyorum aslında ama
ooooooofffffff bu hamiş halimle nasıl ev bulup taşınıcam bilmiyorum
bir de sizden bir süre ayrı kalıcam ona da çok üzülüyoruum:sinifsinif:
birde bu alınacak para izinli olduğumuz 4 ayın maaşımı oluyor? yani iki aylık maaşı öncesinde iki aylık maaşı sonrasında mı alacağız? yoksa sgortadan alınacak ektra bir doğum ücreti mi bu, ?
Öncesinde alabiliyosak süper olur valla, gerçi ben önce bi okula sorayım maaşımı yatırmaya devam edecekler mi, yok etmezlerse alırım öncesinde. Sözleşmeli öğretmen olunca bizim hakkımızda hiçkimse hiçbişey bilmiyo. Hem devlet memuru muamelesi yapıyolar hem işçi :gitme:
yaaaa :gitme::gitme::gitme:
Bende anlamadım neden böyle sorunlar çıkıp duruyor şeytan diyor bırak git o olacak yani...Şirkette arayacağım kadının cebi kapalı iş teli çalışmıyor kadına ulaşmak bir problem...Vizite kağıdı yok dedi kadın buralarda netten çıkarılabiliyor şimdi baktım...Bak kağıdı bulmakla da iş bitmiyor bir ufak hata herşeyi mahvediyor...
Doktorun yanındaki hemşiresi ve sekreterler herşeyi hazırlıyorlar canım merak etme...
Günaydın kızlar...
Nasılsınızzz.
Dün doktordaydım oğlum kocaman olmuş 1800 gr herşeyi çok iyi dedi doktor...Suyum çok güzelmiş..20 gün sonra gel NST ye bağlayacağız dedi...Oğluma bir türlü poz verdiremedi doktor elini çekmedi yüzünden yaramaz şey dedi doktor o uğraşırken bende bol bol izledim oğlumu zemuszemus
Ezocum bende dün rapor aldım ama vizite kağıdım olmadığından vermediler direk SGK ya göndereceklermiş... Sanırım benimde safa83 gibi 37 hafta 15 Kasıma geliyor tam göremedim ki raporda ne yazıyor
Aynı soruyu bende sormak istiyorum. Names'cimCanım yarı parasını SGK'dan mı alıyoruz. Bende Özelde çalışıyorum
aynen tatlım o şeytan aynısını banada diyo.bu ne boyle yaa....bizmi buyutuyoruz acaba.bende evham vardır ama sende olduğunu sanmıyourm.surekli duşununce insanın işide rastgitmiyor..
Ooooo annesi Maaşaalllaaaaahhh oğluşuna tosun paşa
Maşallah oğluşuna, kocaman olmuş keretaAy canım siz diyince farkettim, ben hep 36 yı hesaplıyomuşum, 1 haftam bayram tatilinde yanacak nasılsa diye bayramdan önceki 1 haftayı çalışmamayı düşünüyodum ama 1 hafta çalışırsam 2 hafta kazanmış oluyorum, dişimi sıkayım da çalışayım bari, 2 hafta kuzucumun yanında fazladan kalırım, çok sevindirik oldum bak şimdi. Seninle aramızda tam 1 hafta var, bu durumda seninki 15inde bitiyosa benimki 22sinde biter hihoyyythihoyyythihoyyyt
Sağol canım....
Şimdi baktım safa da benden 1 hafta geride yani sanırım seninki de 15inde bitecek benimki 8 inde
Günaydın kızlar...
Nasılsınızzz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?