2010 Aralık Anneleri

slm kızlar .. çalışabilir raporu ile ilgili bazı şeyler öğrendim .. arkadaşımın doğum izni yeni bitti ... ve parasını ancak 16 haftalık tatil sonunda alabilecek .. halbuki yarısı tatile çıkarken - yarısı da izin bitince verilebiliyormuş..siz de arkadaşım gibi her şeyi iş yerinizin yapacağını zannetmeyin ki .. paranızın yarısını izne çıkar çıkmaz alabilesiniz ... hatta bu yüzden ben bugün öğleden sonra izin alacağım ..
işlemler :)
* 32.hafta bitiminde hastaneden "çalışabilir raporu" almak.
* "çalışabilir raporunun fotokopisini" iş yerine teslim etmek ( iş yeri tarafından bir takım işlemlerin yapılması gerekiyormuş)
* "çalışabilir raporunun aslını" sigortaya - orada hazırlanabilecek bir "dilekçe" ile teslim etmek ( ben aslını teslim etmeden önce kendime de 1 fotokopisini çekmeyi düşünüyorum.
* 37.hafta çıkışınıza istinaden iş yerinize sigortaya bunu da bildirmesini gerektiğini hatırlatmak :) (unutabiliyorlarmış)
* paranızın yarısını tatile başladığınızda almak ( tam tarihini ben de henüz bilmiyorum )

Maşallah oğluşuna, kocaman olmuş kereta Ay canım siz diyince farkettim, ben hep 36 yı hesaplıyomuşum, 1 haftam bayram tatilinde yanacak nasılsa diye bayramdan önceki 1 haftayı çalışmamayı düşünüyodum ama 1 hafta çalışırsam 2 hafta kazanmış oluyorum, dişimi sıkayım da çalışayım bari, 2 hafta kuzucumun yanında fazladan kalırım, çok sevindirik oldum bak şimdi. Seninle aramızda tam 1 hafta var, bu durumda seninki 15inde bitiyosa benimki 22sinde biter hihoyyythihoyyythihoyyyt

Diğer iş hala belli değil...
Doktora çalışabilir raporu istediğimi söyledim 4 hafta daha ben ultrasonda iken hazırlandı sekreterinden almaya gittim...Onlarda SGK ya gönderiyor yani seninle ilgili hiçbir durum yok...Ama benim herşeyde sorun çıktığı gibi burdada çıkıyor vizite kağıdı kalkmış diyor Şirketim yok ama hastaneyi aradım şimdi 3 günü geçen ıstırahatlerde paranı alabilmek için bu rapora ihtiyaç var...Bana vizite kağıdını veren yok ama :gitme:

bu özelde de devlette de aynı şekilde mi oluyor acaba,
birde bu alınacak para izinli olduğumuz 4 ayın maaşımı oluyor? yani iki aylık maaşı öncesinde iki aylık maaşı sonrasında mı alacağız? yoksa sgortadan alınacak ektra bir doğum ücreti mi bu, ?

Öncesinde alabiliyosak süper olur valla, gerçi ben önce bi okula sorayım maaşımı yatırmaya devam edecekler mi, yok etmezlerse alırım öncesinde. Sözleşmeli öğretmen olunca bizim hakkımızda hiçkimse hiçbişey bilmiyo. Hem devlet memuru muamelesi yapıyolar hem işçi :gitme:

sigortalılar extra doğum ücreti almıyo diye biliyorum, bu sanırım bizim 2 aylık maaşımız olacak, ama kesintiler olmadığı için sanırım biraz daha fazla bir miktar alıyoruz

Sağol canım....
Şimdi baktım safa da benden 1 hafta geride yani sanırım seninki de 15inde bitecek benimki 8 inde

niye bizim işlerde hep pürüz çıkıyor anlamadım ya..gecen bende rapor almışdımya amniyosentezde bende şyerinden vizite kağıdı almadan gitmişdim.raporu vemiyorlardı.durumun cok anı olduğunu hazırlıklı gelmediğimizi yarın vizite kağıdını getireceğimizi soyledik oyle ikna ettik aldık raporu..ertesi gunde vizite kağıdını verdik...ama ben hala paramı alamadım sgkdan...yakınlık kodumu ne o eksikmiiş.onu halletmek içinde oraya girmem gerekiyormuş neyseki bi tanıdığı bulduk halletti 10-15 gun sonra alabilecekmişim bakalım..vizite kağıdı veriliyor canım..
şimdi biz işyerinden vizite kağıdı alıyoruz sonra doktordan calışabilir kağıdını alıyoruz peki hastanede rapor bölümünden herhangi bişey almıyormuyuz.doktorun verdiği kağıt rapormu sayılıyor yani.aman yaaa ne karışıkkk ufff

Bende anlamadım neden böyle sorunlar çıkıp duruyor şeytan diyor bırak git o olacak yani...Şirkette arayacağım kadının cebi kapalı iş teli çalışmıyor kadına ulaşmak bir problem...Vizite kağıdı yok dedi kadın buralarda netten çıkarılabiliyor şimdi baktım...Bak kağıdı bulmakla da iş bitmiyor bir ufak hata herşeyi mahvediyor...
Doktorun yanındaki hemşiresi ve sekreterler herşeyi hazırlıyorlar canım merak etme...

Canım ben hep o moddayım ama :))

Bebişimi şimdiden çok seviyorumopuyorumnanaktanBel ağrıları benim de sıklaştı.vereliniortak

Valla zaman yaklaştıkça bu şikayetlerimiz daha da artacak :bbo:

Ay cnm ya Allah kolaylık versin zor iş

Aynı soruyu bende sormak istiyorum. Names'cimCanım yarı parasını SGK'dan mı alıyoruz. Bende Özelde çalışıyorum

Offf sözleşmeli öğretmenlerin işi ne zordur benim amcamda sözleşmeli öğretmenlik yapıyordu da oradan biliyorum

aynen tatlım o şeytan aynısını banada diyo.bu ne boyle yaa....bizmi buyutuyoruz acaba.bende evham vardır ama sende olduğunu sanmıyourm.surekli duşununce insanın işide rastgitmiyor..

canım bu sigortadan alınacak 4 aylık ( aslında 16 haftalık) maaş ücreti .bu zaman zarfında iş yeri bişi vermeyecek zaten .... sadece sigortadan ; bazıları brütün 2/3 ü diyor . bazıları maaşın 2/3 ü diyor.. (devleti bilmiyorum canım .. ben özelde ssk lı olarak çalışıyorum)

ben de ilk yarı ücreti ne zaman verecekler diye araştırıyorum ama ;
nette genelde bilgiler doğum öncesi 8 hafta - doğum sonrası 8 haftalık izin alanlar için yazılmış ....
bu da (benim gibi izinlerini "3+13" hafta şeklinde yapmak isteyenler) ilk yarıyı ya doğum sonrası alacak ya da izne çıkışımızdan 8 hafta sonrası alabilecek anlamına geliyor ... diğer ikinci yarıyı da işe başlayınca alacak ..

Son düzenleme:

Ooooo annesi Maaşaalllaaaaahhh oğluşuna tosun paşa

Aynı soruyu bende sormak istiyorum. Names'cimCanım yarı parasını SGK'dan mı alıyoruz. Bende Özelde çalışıyorum

evet canım ilk yarıyı sigorta postaneye yatırıyor.. ve doğumdan sonra ara ara gitmemiz gerekiyor .. ama sigortaya dilekçe ve çalışabilir raporu vermeyi unutmayın ... arkadaşıma iş yeri söylememiş ve izin sonu parasını toplu almak zorunda kaldı ..

aynen tatlım o şeytan aynısını banada diyo.bu ne boyle yaa....bizmi buyutuyoruz acaba.bende evham vardır ama sende olduğunu sanmıyourm.surekli duşununce insanın işide rastgitmiyor..

Sabrımı sınıyorlar...Bakalım nereye kadar devam edecek canım...
Evet evham falan yoktur ki takmam da ama böyle de olunca insan gerçekten kötü oluyor... Hayırlısı diyelim herkesi ayağa kaldırdım arayarak umarım sonuç alırım :sm_confused:

o zaman sen turnayı gözünden vuranlardansın:)

Sağol canım....
Şimdi baktım safa da benden 1 hafta geride yani sanırım seninki de 15inde bitecek benimki 8 inde

mavrulam karıştırdın ortalığı canım ya. senin 37 haftan 14kasımda doluyo, üzgünüm bayram tatilin yanıyo.

esracım üzülme senin 37. haftan 21 kasımda doluyo. çalışabilir raporu alırsan 5hafta yerine 4 hafta çalışıyosun. ama doğumdan sonraya 5 hafta atıyosun. (tabi herşey yolunda giderse...:)

günaydin kizlar nasilsiniz?
benim icim daraliyor yaa bugün..havalardan sanirim,gri bi gökyüzü yine boshayallersmile
isimde yok bugün,ne is cikarsam kendime diye düsünüyorum simdi boshayallersmile

canimm massallah melegine kocaman olmuss
ah minik yaramazlar,keyifci olacaklar,poz bile vermiyorlar simdiden kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…