şükür geldin sema ya bi soru sorcam sana aşağıda görüyorum bi dakika sonra yoksun.şey dicektim bu 32.haftada rapor alıyruz ya maaşımızı doğumdan sonraki 8.haftadamı alıyoruz yoksa 32. hafta raporuylamı bilgin varmı?
canım normalde bu senin hakkın her ay düzenli alman gerek ama tabi bizimki devlet... özel sektördede maaş günü alman lazım diye biliyorum her ay.. muhasebecimizede sordum oda maaş gününde alır dedi ama özel sektör olunca tam emin değilim açıkcası
günaydınlar,
canım güzel bi liste yapmışsın kendine ama bikaç şey dikkatimi çekti. mesela ekmek ve meyveyi çok az yiyosun gibi.benim diyetimde günde 10 dilim ekmek (kepek vs.) ve 4 porsiyon meyve var toplam. sonuçta kilonu bilmiyorum ama ortalama 2000kcal. almamız gerekiyo. bu kadar kısıtlama bence. halsiz kalırsın yoksa...yine de doktorun ne diyosa o önemlidir tabi ... ayrıca bu şekilde devam edersen büyük ihtimalle kilo alımın durur veya çok yavaşlar. 6-7 haftadır diyetteyim ve diyete başladığımdan beri 1 kilo ancak almışımdır...
TELLİNAZ sirkeli suyuda denim bennnn.... aaa sirkeli temizleyicimde frosch marka doğal... oda olur sanırım...
canım ben normaldede toz alırken ve mobilya silerken felan hep sirkeli su kullanırım bir çok kimyasaldan daha etkili hatta lavaboyu bile kaynamış sirkeli suyla silerim çaydanlığın kirecini felan hep sirke kullanırım ev işlerinde.. öyle kötüde kokmuyo suyla karıştırınca
TELLİNAZ sirkeli suyuda denim bennnn.... aaa sirkeli temizleyicimde frosch marka doğal... oda olur sanırım...
kızlar naber nasılsınız...ben bu gün öğleden sonra izinliydim balkonu yıkayayım dedim bide baktımki halı yıkıyomohaoldumsmile 5 tane yolluk yıkamışım...bidaha balkon falan yıkamıycam vallasizden naber umarım herkes iyidir...
canım suyun gelirse evde falan bekleme sakın. zaten suyun gelmesi ile sancılar aniden hızlanıyo ve şiddetleniyo. öyle gezinecek gibi falan değil. hemen doktorunu ara ve onun yönlendirmesi ile hareket et. büyük ihtimalle hastaneye git diyecektir. benim suyum gelmişti evde. eşim geldi hastaneye gittik diyene kadar 1 saat geçti. hastanede de 2 saat sonra doğum yapmıştım. 1,5 cm açılma vardı gittiğimde. ağrı eşiğim düşüktür. 2 saat aslında çok kısa bi zaman ama zor geçti yani bağıramadım bile gücüm yoktu hiç. en sonunda kesin beni alın bebeği demeye başladım ama hadi sezeryana deseler hayatta gitmezdim. sezeryanı hiç istememiştim çünkü... yaşarken zordu ama o kadar çabuk unutuluyo ki. şimdi inşaallah ikinci doğumum da bu kadar rahat olur diyorum...:)
Canımm ya kimseyii korkutmak istemiyorummm ,doğum konusuu açılınca yaşadıklarımıı yazmakk istedimmmm
Amaaa 2ncii kızımdaa çok sancıı çektimm aynıı anlattığımm gibii olduu,o an yalvarıyordumm sezeryanee alınn kurtarınn benii bu sancılardann diyeee
amaa kesinlikle sezeryanlık değilsen ve normal doğuma gittiysen almıyorlar seniii
daha önceden sezeryaneee karar verirsenn alıyorlarr
Neyseee bende doğum korkusundann dolayıııı ,çocukk istemiyordumm böyle yazıncadaa çokk üzülüyorummmm aslındaa suçlulukk duygusuu benii mahvediyoo
eşiminn çokk ısrarlarııı sonucuu karar verdimmm bebişimeee
ama hamile kaldığımmm gündennn berii gözyaşlarımm kurumadııı ,banyoo yapsamm aklıma gelse ağladımm uykudan uyandımm ağladımm
gezerkenn ağladımmm bunlarınn tek sebebeii doğumm korkusu
heee herkeste aynı olacakk diyeee birşeyy yokk buuu benimm korkularımm
İnanmazsınız kızlarr burda pek yazmıyorumm amaa psikolojimm bozuk şekildee geziyorummm ,sizler bebeklerinizz hakkındaaa okadar güzel şeylerr yazıyorsunuzz mest oluyorummmmm,
Ve benim sıkıntıdann dolayıı kendimii üzmemdenn dolayıı birgünn baktımm saçımınn öntarafında para büyüklüğündeee dökülme varr cildiyeyee gittimmm ve saç kıran olmuşumm
yanii okadarr bilinç altımıı etkilemişş benimmmm
ve psikatrise yolladılarrr,doktorlar konuştular benimleeee ,neden korkuyorsunn bu kadar gez dolaşşş sancılarınn sonra biteceğinii düşün dedilerrr,ve bir bebeğinn dahaa dünyaya gelecekk senden olann birr varlıkk olacakk bunlar senii mutluu etsinn dedilerr
elimde olmıyann birşeyy hemenn gözyaşlarınaa boğuldumm ordadaaa ve sakinleştirdiler beniii
Aklımaa sancılar geliyoooo ve ben o anı yaşamak istemediğim içinn sezeryan istiyorummm
İşinn öbür tarafııda ne biliyormusunuzzzzz
Eşimee bu isteğimiii hamile kaldığım günden berii dedimm ne olur bunda banaa destekk ol sezeryann olayımm dedimm ,banaa yok olmazz buda normall olacakk benn seninn iyiliğinii istiyorumm dedii amaa ben iyii değiliimm hazır değilimm dedimmm,
ne var birgünde benlee bu konuyuu konuşsaydııı
benii birkez olsunn dinleseydiiisenağlama
dinlemedii hiç birzamannsenağlama
o dinlemediğimii içindee içime attım heppp, herşey gözümde büyüdü büyüdüü kocamann olduu,evimle ilgilenemez hale gledimmm sadecee korkuuu vardı aklımdaaaa
Doktorlar kesinliklee korkuyuu atmamm gerektiğinii herkesinn doğurduğunuu söylüyoo bunlarıı biliyorummmm kendimee anlatamıyorumm sadeceee
doğum yapsamm bütün korkularım gidecek hissediyorummm
halen eşim diyokiii ,
normal yapppp
bizim kavgamız burda kopuyoo işteeee
seeryanii belkii uyanınca bebek yanımda olacakk herşeyy bitecekk gibii görmeye başladımm biliyorumm kii oda ameliyattt
oda acı verecekkk
frosch'un sirkeli çok amaçlı temizleyicisini çok severim ama mobilya temizliğine uygun olmabilir nagihancım. wc'de banyoda şahane çokta güzel parlatıyor. mobilyada aşındırabilir birde onun kokusu çok keskin bence bildiğimiz sirkeyi kullan mobilya temizliğinde
kızlar en acilinde bebk odası,cocuk odası yada genc odası ile ilgili guzel modelleri olan site istiyorum.akşam yetişebilirsek mobilyacıya gidicez.ornek bişeyler goturım yanımda
Canım benim çok sağol beni aydınlattığın için. Bu arada ben daha doktorumun yanına gidemedim liste falan yok elimde, kendi kendime uyguluyorum. Ekmek konusuna gelince kepekli fazla yenmemeli diye duymuştum, arada bir yemeliymişiz diye. sen bana kendi listeni yollarsan çok sevineceğim. Bugün öğlen yemeğinde allahtan hazır iş yemeği olunca balık yedim yanınada kocaman bir ot tabağı :) haa öncen mercimek çorbası 1 dilim ekmek. Tabi kahvaltımı yapmıştım 9'da. Tatlı yiyemiyorum ya kuduruyorum resmen, çekmecem dolu ama bakıp kapatıyorum :) Ayy geçici olsunda sonra yeriz napalım. Desteklerin ve destekleriniz için çok sağolun...
nerdil bakdım canım bikaç tane gorebildim ben şimdi çıkıyourm dua edin bana da hallolsun en guzelinden...
nerdil bakdım canım bikaç tane gorebildim ben şimdi çıkıyourm dua edin bana da hallolsun en guzelinden...
meraba arkadalar bi sey soracam sampuan fiyatlari ne kadar ?mesela elidor;pantene.garnier . vs..500ml ne kadardir
iyi akşamlar kızlar göbek bölgenize epilasyon yapıyomusunuz
zararlı diye duydum ama ben ilk günden beri epilasyon aletiyle yapıyorum kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?