Ayşecimm geçmiş olsun tatlım. Allah beterinden saklasın.
Kızlar ya benim çok canımı sıkan bir durum var. Ablacımın düğünde taktığı kelepçeyi kaybettim. Tatile giderken çıkarttım evde,bu denizde düşer diye düşündüm. Döndüğümde görüp görmediğimi hatırlamıyorum. eşim evdeydi bu süreçte. Eve yabancı kimse girmedi. Sanırım evde bir yere koydum ama hatırlamıyorum. İhtimal dahilinde her yere baktım. Çok üzgünüm. Manevi olarak çok değerliydi benim için. Ben yokken eşimde görmemiş. Off. Maddi olarak biraz sıkışığız bu dönemde,diğer bileziklerimin bir kısmını bozduracağım ama o yanımda olsun başka bir şey istemiyorum. Off ya..
Kızlarr ben geldim..
Gayet iyiyiz çok şükür
Doktorum da aynı şeyleri söyledi malesef
Ama korkulacak bişe yokmuş
Bebeğin önden gitmesi gününü doldurmadan bi doğum olursa da güçlü olurması demekmiş
Açılmayı durdurmak için yine ilaç verdi
Tansiyonum gayet iyi
Şimdi tek tek cevaplayalım bakalımm..
kızlaaar bakıyorumda 33. haftasını gecen arkadaslar war 1 ay icinde topiğin melekleri gelmeye baslicak bakalım acılısı kim yapcak cok merak ediyorumdelikafadulden
Kızlar ya benim çok canımı sıkan bir durum var. Ablacımın düğünde taktığı kelepçeyi kaybettim. Tatile giderken çıkarttım evde,bu denizde düşer diye düşündüm. Döndüğümde görüp görmediğimi hatırlamıyorum. eşim evdeydi bu süreçte. Eve yabancı kimse girmedi. Sanırım evde bir yere koydum ama hatırlamıyorum. İhtimal dahilinde her yere baktım. Çok üzgünüm. Manevi olarak çok değerliydi benim için. Ben yokken eşimde görmemiş. Off. Maddi olarak biraz sıkışığız bu dönemde,diğer bileziklerimin bir kısmını bozduracağım ama o yanımda olsun başka bir şey istemiyorum. Off ya..
kızlaaar bakıyorumda 33. haftasını gecen arkadaslar war 1 ay icinde topiğin melekleri gelmeye baslicak bakalım acılısı kim yapcak cok merak ediyorumdelikafadulden
Kızlarr ben geldim..
Gayet iyiyiz çok şükür
Doktorum da aynı şeyleri söyledi malesef
Ama korkulacak bişe yokmuş
Bebeğin önden gitmesi gününü doldurmadan bi doğum olursa da güçlü olurması demekmiş
Açılmayı durdurmak için yine ilaç verdi
Tansiyonum gayet iyi
Şimdi tek tek cevaplayalım bakalımm..
slm kızlar bende kıskanç oldum yaaa
bide kocam doğumda burda olmicek yurt dışına gidiyo hemde
nereyee rusyayaaaaaaa
HAyırlısıyla gelsin bebişlerimizde bende çok merak ediyorum :))
Aaa gördünüz mü teşekkür et butonu eklenmiş, bunun yerine beğen butonu ekleselerdi ya facebook gibi:)))
E bi hafta sonra 36 haftası dolmuş oluyor sezeryanla bile alıyorlar 36 dan sonra bebek büyümüşse, o zaman prematüre olmuyor ki, 9 ay bitmiş oluyor. Açılmada normal olabilir bu durumda.
Ayşecim üzme kendini canım yarın kendi dokltoruna görünürsün birde.Herşey yolundanır inşallah.
Canım geçmiş olsun 2 hafta büyükse 35 haftalık falan oluyorsun yani tehlikeli zamanı atlatmışsın.Sanırım Kasım ayında başlar bizim minikler gelmeye
Allah hepimize sağlıcakla doğum yapmayı nasip etsin
benim arkadasin doguma iki ay kala 2 cm acildi bir ay evden cikmadi.dr 36 haftaya kadar bekle sonrasi onemli degil demisti.onun sancilarida oluyordu .sabrettti simdi 3 haftasi kaldi 36 hafta dolmasina sabrettin dinlenin yormayin kendinizi
aysecim önce sakin ol tatlım
kendini sakın erken doğum yaparım falan diye şartlandırma......
benimde kızımda aynı şey oldu 1-2 cm açılma var dendi 8 aylıktım
ilaç kullandım serum istirahat vs. ve kızım tam günüde doğdu eğer
bi sorun olsa bile durdururlar bitanem
sen rahat olmaya çalış kasılma iyice.... rabbim hayırlısını versin inşş
dualarım seninle :Saruboceq:
aysecim uzme kendini
kotu bi durum degilki bu stres yapma
ama ken drnada gorun mutlaka
bebegin saglikli sorunsuz sonucta
benim arkadasim32 haftalik dogum yapti
ustelik bebegin anne karninda saglik durumu iyi olmadigi icin
sezeryan oldular
ama simdi kocaman oldu masallah cokta saglikli
bebisler saglikli olsunda
bazen biraz erken gelebiliyolar
saglikla gelsinler gerisi dert degil
ayşecim sakın canını sıkma
eminim şuan içini korkualr kaplamıştır.
ama kendini sakinleştirmeye çalış
yarın kendi doktorunla konuş bi muayene ol
sonuçta ultrasondan uultrasona farklılıklar oluyo
ve yanılma payalrı var
kendi dokorun sana yol göstericektir
1 cm açılmayla hemn doğum olması mümkün değil
zaten durdurmak için ilaç da vermiş.
inşallah herşey zamnında olucak.
sen rahat ol dinlen. ayağa kalkma çok
duru kız annesini özlemiş demekki
ama ben şimdi geelceğini düşünmüyorum
belki 37-38de
dualrımız seninle tatlım.
evettt her gün aynı saatte alarm kurmuş gibi uyanıyorum, 4.30da ayaktayım!
geçmişe şöyle bi baktım. ayşenin sancısı olmuş, çok geçmiş olsun canım, zamanında gelsin duru hanım, dinlenmeye bak mutlaka.
sporstarcım sana da çok geçmiş olsun, ben de benzer bi durum yaşadım 3 gün önce. haftasonu biraz fazla ayakta kaldım, annemdeyim, o da rahatsız bu ara, mutfakta uğraştım dinlenmeden, akşam oturunca belime korkunç bi sancı girdi. normalde öyle anlık girse de duruşumu değiştirdiğimde ya da yastık koyduğumda geçerdi, düzeltiyorum yok geçmiyo,artık eşim ve annem vardı yanımda bana bişey oluyo dedim. doğum da yaptığımdan doğum sancısı nedir biliyorum, ona benziyodu, ilk başlardaki sancıya. annem sakindir genelde, dur, bişey yoktur, ayakta kaldın ondandır falan dedi, dinlenince bi süre sonra geçti hakkaten. ilkinde oğluşum geç geldiğinden( 40+3) o da suni sancıyla- sanki bu kez de oğluşum geç gelicek gibi geliyo pek kaygım yoktu aslında ama böyle sancı olunca hiiç belli olmaz dedim. Dinlenmeyi ihmal etmemek gerek.
Aman zamanında sağlıcakla gelsin kuzucuklar.
günaydın canlar...
kısaca bakabildim geçmişe..
ayşecim canını sıkma inşallah hayırlı bir zamanda gelsinler bebişlerimiz eee senin duru hanım gördü tabi güzel odasını gelim miki dediki:)))
öpüyoruz hepinizi..
ankara yağmurluu baya bugün, yavaş yavaş gidip geliyorum işe hareketlerim yavaşladı baya...
günaydın kızlar..
Ayşecim çok geçmiş olsun tatlım.İnşallah bidaha tekrarlamaz en hayırlı zamanda alırız bebişleirmizi kucağımıza
günaydın kızlarrr a.s. ayşecim çok geçmiş olsun akşam aklım sende kaldı valla iyisin değilmi şu anda :1hug:
Herkese Günaydınlar.....
Ay ayşeduru çok geçmiş olsun canım...
Açılmanda varmış sanırım...Ama bak bir sorun olmadı şükür...
Zaman geliyor yavaş yavaş artık böyle şeylere hazırlıklı olmalıyız.
Ayşecim geçmiş olsun tatlım, artık kendimizi yormamak lazım, sakınmak lazım, ben de habire geziyorum ya da misafirim geliyo dün yine arkadaşlardaydık. Sanırım yavaş yavaş istirahate geçme zamanı, benim de dün çok fazla ayaklarım şişti, eve gelir gelmez yattım, hemen uyumuşum. bizim minikler sabırsız galiba biraz.
aysecim ne özürü Allah askina..zaten acil cikmam gerekti..
sen ve Duru prenses iyi olunda biz 24 saat bekleriz..
gecmis olsun canim,telaslanmakta korkmakta haklisin cünkü artik sona yaklasiyoruz ve bizi ne bekliyor bilmiyoruz..
kasilma icin korkma canim,artik muhtemel sinyaller mutlaka olacak..
acilmada öyle dogumu baslatacak kadar bisey degil,ilac vermisler,kontrol altina alinir ve Duru prenses Allahin izniyle gününde gelir inanki..
doktora gitmekle cok iyi yaptin,kendi doktorunda bi görsün..dahada rahatlarsin eminim..
bol bol dinlen canim artik,37-38 dedin mi damlamaya baslar bu yayamas sipaciklar
uyku ve enerji depolama günlerimizdeyiz..
Ay bilmiyorum şeker hiç sormadım. ULT. kağıdında yazıyorya o nedenle gerek duymadım.
Canım internet sitesinin linkinide paylaşsan ne mutlu olurum anlatamam.
Aman boşver gelmesin mümkünse seni üzecek baksana yaptığı da terbiyesizlik yani
Canım büyük geçmiş olsun.
Açılmaya üstten mi bakıp söyledi alttan mı merak ettim şimdi ?
Ay boşver kuşum ya isabet olmuş gelmemesi hastalık bulaştıracaklar bide düşüncesiz davranışlara sinir oluyorum.
canım çok geçmiş olsun doktorun en iyisini bilir seni takip eden o sonuçta değerler doktordan doktora değşiyo işte göreceli... sen sıkma canını rahat ol dinlen....
canım iyi olmuş sen sonuçta bekledin üstüne düşeni yaptın takma kafana kolay gelsin yavaş yavaş hallolur herşey....
normal doğumda bebeğin baskısı ile tuvaletini yapabiliyorsun ben çok kişiden duydum bununla çk fazla karşılaşıldığı için ayıp bişi değil normal hemşireler ve doktorda normal karşılıyo ama son zamanlarda yediklerimize dikkat edelim yinede :kedi: lağma olur yada olmaz heryerde değişiyo ama çok duydum ıkınmayla yapanalrı... çekinmeyin normal...
benimde var anım benimki çatı ağrısı sabahları yürümekte bile zorlanıyorum gün içinde açılıyo.
Herkese Günaydın,
Ayşe Duru dün çok korkuttun beni, bugün kendi doktorundan gelince de yaz emi meraktayım inşallah iyisinizdir:Saruboceq:
Tugbasi, aynı ağrı bende de vardı gebelik kursunda sordum kas ağrısıdır dediler.
Hareketler yapıyorum o geçiriyor. Bir defa bacaklarının arasına yastık koymadan yatma, ikincisi de gece uyumadan önce kegel egzersizleri yap. Şöyle ki,
Bacaklarının arasında ki yastığı dizlerinle sıkıp 10 a kadar say bırak, bu hareketi 8 kere yapıyorsun.
Sonra pelvis kaslarını kademe kademe 4 kerede (asansör yöntemi) sanki tuvaletini tutuyormuş gibi yukarı doğru kasacaksın, ve bi kerede bırakacaksın. Umarım anlatabilmişimdir, bunu da 8 kere yapıyorum gece yatmadan.
Ve yapmaya başladıktan sonra çok rahatladım mutlaka tavsiye ederim. Artık gece dönerken ve sabah ilk kaltığımda o bikini bölgesi ağrısı olmuyor bende daha rahatım elhamdülillah.
günaydınlar
aysecim çok geçmiş olsun RABBİM yardımcın olsun inşaALLAH her şey yolundadir.
aman ayşacimm kendine dikkat ett
hastaneye yatış yapalım demedilermii
canım çocuğun 2 hafta önden gitmesinde bir sorunnn bencee çünküü benimkiide 3 hafta önden gidiyorduu
amaa sen bol bol dinlenn
merhaba bende Allah izin verirse Kaım annesi olacağım şu an yaşadığın durumu çok iyi anlıyorum ben 32 haftalıkken hastaneye gittim kontrol için o gün kendi doktorumun kongrede olduğunu söylediler bende başka bir doktora muayne oldum bana bebeğimin 2 hafta geride olduğunu çok zayıf olduğunu ve erken doğum riskim olduğunu söyledi bir sürüde ilaçlar verdi tabi doktor deyip güveniyorsun neticede ama 10 gün neler çektiğimi ben biliyorum verdiği ilaçları kullandım yan etkileride berbattı çarpıntı yapıyordu sanki kalbim duracak gibi oluyordu ve ben hayatımda yaptığım en büyük hatayı yaptım hiç yanılma payı vardır diye düşünmeden 10 gün hem yattım hem ağladım hemde ilaçları kullandım 10 gün sonra kendi doktoruma gittiğimde olanları anlattım çok şaşırdı çünkü gerçekten birden bire böyle bir sorun çıkmasına olanak yoktu zaten bende şaşırmıştım neyse kendisi baktı ve hayır herşey yolunda o ilaçları kullanma erken doğum riski yok bebek haftasıyla uyumlu dedi.... ben akıllandım ama geç oldu 10 gün çektiğim yanıma kar kaldı sayfanızıda işgal ediyorum ama okuyunca üzüldüm insan gerçekten çok kötü oluyor mutlaka başka bir doktora daha gidin kafanız rahat olsun bazen gerçekten yanılıyorlar Allah hepimizin yardımcısı olsun
o ne işe yarıcak :uhm:
bu arada ben çıktım yarın görüşürüz kızlaar...
HAyırlısıyla gelsin bebişlerimizde bende çok merak ediyorum :))
daha gusel diilmi daha erken kavuscan bebişine.. ama gunler ilerledikcede korkular mı artıyo ne delikafaduldenheee ben bı de tıcker dan bıras ondeyısdelikafadulden
ben sankı hıc dogurmayacakmısım gıbı oluyorum ,bilincim red ediyor sanırsam,sadece doktorun yanında rahtlıyorum...daha gusel diilmi daha erken kavuscan bebişine.. ama gunler ilerledikcede korkular mı artıyo ne delikafadulden
gulbencım nasılsın?biz iyiyiz ama ankara cok soguk ve sureklı yağmur yagıyor,oh sen ne guzel gezıyorsun..ewet cok anı oldu bılıyorsun eşimin iş yerinin işleri her şey plansız..bende kımseyle vedalasmadım bı yasemın ı gordum anca...slm hanımlar nasılsınız...
ben geldim..valla bugün acayip güzel bi hava var burda saat 2de dışarı bi çıktım daha yeni girdim...
sizler napıyosunuz..
Aysecim sanada çok çok geçmiş olsun canım ii dinlen bol bol yorma kendini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?