merak etmeyin alışıyosunuz ve öyle bi açıyosunuz ki. yine de çok rahat olmamakta fayda var bence....iki arkadaşıma doğumdan sonra yardım etmiştim emzirebilmesi için. ilk zaman zor oluyo çünkü. tecrübesiz oluyosunuz. hemşireler de bi tutturup bebeğe gidiyolar. sürekli başınızda durmuyolar. annenizin yanınızda olması fayda var hastanede... gerekirse gerisini kovalarsınız dışarı. siz kovalayamazsanız hemşireye rica edin. zaten onlar fazla kalabalık oldu mu kızıyo ve çıkarıyolar herkesi...:)
inşaallah canım hepimizin çok güzel doğum hikayeleri olur...
bu arada hiç zahmet etme plan yapmaya çünkü işe yaramıyo. önce herkesler hevesini alacak sonra sana sıra gelecek. bununla ilgili de çok komik anılarım var yazmıştım daha önce...:) malesef hiçbişey yapamamıştım. tek yapabildiğim sancı anında çıkın odadan diye bağırmak olmuştu.
kızlar bugun cok oldum ama kafamı ancak size sorarak rahatlatıyorum..
park yatak yada sepet alan arkadaşlar bebek eşyalarını koymak için nasıl bir çözüm buldular.dolapmı aldınız yada kendi dolabınızdamı yer actınız yada başka bişey?
merhabalar pat diye atladım ama kusura bakma,Günaydın kızlar çok kaynatmışsınız okuymadım :)) Küçükprensim daha iyisindir umarım.Gece benimde bacak ve ayaklarımda kasılmalar oldu ya da krampmı bilmiyorum :) Çarşamba doktora gidicez sorarız artık.Oğluşu özledim bende.
merhabalar pat diye atladım ama kusura bakma,
canım kasılmayı tarif eder misin nasıl oluyor, doğum sancısı nasıl bişi bende hiç bilmiyorum ama bazen adet olacakmış gibi bir sancı geliyor belimde ağrıyor acaba onu mudur kasılma.....
Aklımıza takılanları soracağız ki herkesin işine yarayan şeyler bunlar canım...
Ben park yatak alacağım ve aynalı dolabın altından 2 çekmecesini ve büyük dolabım var orayı oğluma ayırdım...
selam annisler
kucukprenscim gecmis olsun ya
daha iyisindir umarim
bende dun fazla yoruldum bugun kasiklarim agriyo uzandim biraz
dun kayinvalidemde kaldim sabah geldim eve
yemek yapmamlazim
aysedurudan haber varmi kizlar?
enson acilmasi vardi 1cm???
nefret ediyorum rusyadannn delikafaduldenallaha emanet et sen cnmslm kızlar bende kıskanç oldum yaaa
bide kocam doğumda burda olmicek yurt dışına gidiyo hemde
nereyee rusyayaaaaaaa
çok geçmiş olsun cnm ya bu kadarınaa şükür kalp atışları iyiymiş demekki bebek bizim doğum espirilerimizi duymuş 1. çinko ben olim bari demiş kaydirigubbakcemile3Kıslar hastaneden geliyorum, oğluşun hareketlerini hissetmedim 2 saat falan tatlı yedim yemek yedim banyo yaptım yok kar etmedi, neyse bizde gittik nts ye bağladılar, kalp atışları normal hareketleri normal ama sancım başlamış( Oğlum haftası ile tam uyumlu 1650 gr, daha çok küçük çok erken gelmesi içinsenağlama. Doktor kasıklarında ağrı baskı hissedersen hemen gel dedi, normalde bu sancı ile de yatırabilirim ama bol bol su iç şimdilik yatışına gerek yok dedi.
O katta doğum katı, yeni bi bebek doğmuştu hemşirenin kucağında ağlamaya başladı, bende onunla birlikte ağladım:a015:, aslında bol su içiyorum ama daha çok içeceğim artık:1no2:
Selam kızlar.Ben dün 100'lük şeker yüklemesi yaptırdım ve sonuç iç açıcı olmadı.Tablom aynen şu: Bu arada 29+6 oldum bugün.
Glukoz açlık refarans aralığı 110 sonuç 84mg
Glukoz 30 dk 180, sonuç 138 mg
60 dk 190, sonuç 196 mg
...120 dk 165, sonuç 236 mg
180 dk, 145, sonuç 164 mg.
Doktorum beğenmedi değerleri, hmen yatış yapalım kontrolde ol dedi.bende gerek yok evde dikkat ediyorum dedim, tartıda göreceğiz dedi. 73,5 kg'dan 72,2 Kg olmuşum bebiş kilo almış ama kilosu 1639 gr. 40 cm boyu. herşey yolunda bebeğim için. Böyle git kilo alma dedi. şeker ölçme cihazı aldırdı. günde 4 kere ölçecekmişim. yedikten hemen sonra ölç dedi, değeri sormadım ne çıkması
Facede de paylaştım. Bu durumda bana evde kan şekeri ölçüm cihazı ile ölçüm yapan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Doktorum sabah 7.00', öğlene doğru 11, akşam üstü 17, gece 21.00'de yedikten sonra ölç dedi, duruma göre inisülün uygulanacakmış...[/QUOT
diyetten başka yapcak bişey yok zaten yazdk neler yemiyeceğimizi ben yemekten 2 saat sonra ölçüyorum 120-133 lerde geziyo bu bile canımı sıkıyoraç karnına çok öenmli değilde tok karnına ölçülen şeker daha önemli oluyor birde bol salata şekeri düşürüyormuş aklında olsun
nerdil kız allah iyliğini versin kocanın memesini aççak dışarı çıkın dicek he:roflol: kız bendede aynı dert var kayın validem gelicek mecbur aççam çık diyemem çünki evdede o olcak çocuğa sürekli bakacak kaçarım yok yani. ben bi burun ameliyatı oldum 1 sene önce kolumda serum vardı başım dönüyodu tuvalete gitmem gerekti eşimin gözünün içine baktım ama kimse ona bırakmadı 4 kişiyle tuvalete gittim yapana kadar beklediler:roflol::roflol::roflol: ya hastane hali ne kadar istemesende illa birileri görür düşünemiyorlar aman nolcak bizdede var aynısı diye bilseler bizim rahatsız olacağımızı ama nerdeeeeeeeeee
cucu ,beraser,fenerbahcemre,tuğbasi,mavrulam... kızlar hepiniz cok sağolun
beraser tatlım ben oda alıcakdım halada dusunuyorumda.kurban geliyorya kurbanda kesersek biraz acılmış oluruz maddi anlamda diye aklımda yeni fikirler oluşturmaya çalışıyourm.bende dolabımda yer acmaya calışdım ama malesef beceremedim.yeni bır dolap alacaksamda oda takımı alırım daha mantıklı olur diye dusunuyourm...sonrada aldığım dolabı nereye koyucamki..şuan boşte bir odam var ütü ve çamaşır odası olarak kullandığım.orayı boşaltıp cocuk odası yapıcakdım .halada karar veremedim hangisi daha doğru olur diıe
Kıslar hastaneden geliyorum, oğluşun hareketlerini hissetmedim 2 saat falan tatlı yedim yemek yedim banyo yaptım yok kar etmedi, neyse bizde gittik nts ye bağladılar, kalp atışları normal hareketleri normal ama sancım başlamış( Oğlum haftası ile tam uyumlu 1650 gr, daha çok küçük çok erken gelmesi içinsenağlama. Doktor kasıklarında ağrı baskı hissedersen hemen gel dedi, normalde bu sancı ile de yatırabilirim ama bol bol su iç şimdilik yatışına gerek yok dedi.
O katta doğum katı, yeni bi bebek doğmuştu hemşirenin kucağında ağlamaya başladı, bende onunla birlikte ağladım:a015:, aslında bol su içiyorum ama daha çok içeceğim artık:1no2:
kizlar bende oglusumu görmeye gidiyorum..
herkesi öpüyoruzzz
EZOCUM bende park yatak aldım
yatak odama koyucam kıyafetlerinide
aynalı şifonyerimi boşalltım tek tek ütüleyip yerleştiriyorum artık:ecrin_bebek:
Bende bebek ilk zamanlar hep benimle yatacağı için ve maddi durumum biraz sıkışık olduğu için şimdilik park yatak alıyorum ( annem alıyor daha doğrusu sağolsun ) 5-6 aylık olunca yaza doğru kendi odasını yaparım...
Zaten öyle çokta kıyafet falan almadım en fazla 6 aylık çekmecelere rahatlıkla yeterler...Odasını aldım mı kıyafetlerini de çoğaltıp yerleştiririm diyorum...
Park yatak alan herkes neredeyse aynalı çekmeceleri boşaltmış baksana sempatiksalakcinni
nerdil kız allah iyliğini versin kocanın memesini aççak dışarı çıkın dicek he:roflol: kız bendede aynı dert var kayın validem gelicek mecbur aççam çık diyemem çünki evdede o olcak çocuğa sürekli bakacak kaçarım yok yani. ben bi burun ameliyatı oldum 1 sene önce kolumda serum vardı başım dönüyodu tuvalete gitmem gerekti eşimin gözünün içine baktım ama kimse ona bırakmadı 4 kişiyle tuvalete gittim yapana kadar beklediler:roflol::roflol::roflol: ya hastane hali ne kadar istemesende illa birileri görür düşünemiyorlar aman nolcak bizdede var aynısı diye bilseler bizim rahatsız olacağımızı ama nerdeeeeeeeeee
cucu ,beraser,fenerbahcemre,tuğbasi,mavrulam... kızlar hepiniz cok sağolun
beraser tatlım ben oda alıcakdım halada dusunuyorumda.kurban geliyorya kurbanda kesersek biraz acılmış oluruz maddi anlamda diye aklımda yeni fikirler oluşturmaya çalışıyourm.bende dolabımda yer acmaya calışdım ama malesef beceremedim.yeni bır dolap alacaksamda oda takımı alırım daha mantıklı olur diye dusunuyourm...sonrada aldığım dolabı nereye koyucamki..şuan boşte bir odam var ütü ve çamaşır odası olarak kullandığım.orayı boşaltıp cocuk odası yapıcakdım .halada karar veremedim hangisi daha doğru olur diıe
nefret ediyorum rusyadannn delikafaduldenallaha emanet et sen cnm
zaten alışmak değil o ilk an bebeğini ilk emzirdiğin an çok önemi tanışma faslı yani sonrası daha kolay olur hemşirenin ilk bebeği tutturması anında kimseyi istemiyorum eşim oğlum ve ben o yüzden doğuma habersiz gitsek dyorum... ben annemi isterim tabiki ama kayınvalidemin hakkını yiyemem hasa olduğumda annemden çok o baktı bana o yüzden annemi alıpta kayınvalideme sen çık hayatta olmaz ben ikisinden de çekinirim bebeğimi sevemem herkesin yanında öyle bi yapım var bakalı9m olunca ne olacak herşey değişecek mi çok çocukta seven biri değilim mesela dışarıda bebek görsem kimisi bıc bıc alır kucağına sever ben öle bakaarım sevemem yani hayatta gidip kucaklayamam arkadaşlarımın çocuğu dahil... bu nedenle sevgisini yalnız gösterenlerdenim heralde yalnız kalmak istiyoruuuummmmmdelikafadulden
bi arkadaş anlatıyodu bebeğini emzirirken kayınvalidesi tepesinde durup memesine bastırıyomuş parmağıyla çocuğu boğucaksın diye kız canımın yandığına mı yanim utandığıma mı sinirimden öldüğüme mi çocuk benim niye boğim diyodu... oda çok fena mesela benim kayınvalidemin hoş yapıcağını sanmıyorumda böyleleride var...
kimse bendn önce almasın hevesini dayanamam sinirden çatlarım valla yok öle cefasını çeken ben ilk hevesi alıcak annesindenbbasından başkası olmasın delikafadulden deliririm allahım en hayırlısıyla geçsinde....
burcu güzel haberlerini bekliyorus...
sağolun kızlar..evet herkes aynı seyi yapmış ...bi diyourmki fırsat bu fırsat yap.daha sonradan belkide maddi anlamda sıkıntı cekersek yapamam diye ben çalışmıyo oluursam diye yani...
Bende bebek ilk zamanlar hep benimle yatacağı için ve maddi durumum biraz sıkışık olduğu için şimdilik park yatak alıyorum ( annem alıyor daha doğrusu sağolsun ) 5-6 aylık olunca yaza doğru kendi odasını yaparım...
Zaten öyle çokta kıyafet falan almadım en fazla 6 aylık çekmecelere rahatlıkla yeterler...Odasını aldım mı kıyafetlerini de çoğaltıp yerleştiririm diyorum...
Park yatak alan herkes neredeyse aynalı çekmeceleri boşaltmış baksana sempatiksalakcinni
kurban kesmeyin o zman bu sene çokda pahalı bebeğin masrafları felan ben düşünmüyorum allah affetsin ama odamızıda aldık allahım günah yazmasın .... neyse canım siz kendinize göre ayarlayın :1hug: ama şu aynalı şifonyer boşaltma mantıklı geldi bana... bi park yatakla...
ay sorma geçende hasta olduğumda kayınvalidem baktı sağolsun tuvalete gidemiyodum baş dönmesinden kadın her gün geldi evde ikimiz tuvalete götürdü beni ben indirim dio aman allahım hayatta izin vermem ayakta duramıyodum ama yok dedim çık ben yaparım.....öle yani utanırım gözüm kapalı tutuna tutuna giyindim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?