2010 Aralık Anneleri

atar miyim hiiiiccc
azcik sancim olsa diyorum hee zaten 2 hafta kadar önde,dogsada Allahin izniyle cok bi sorun cikmaz diye,öyle rahatlatiyorum kendimi
bende cok seviyorum doktorumu..cok rahatlatiyor beni,keske dogumada girse ama burda isler öyle yürümüyor maalesef..
sansimizdan iyi doktorlara denk gelmisiz canim,insallah dogumdada iyi doktorlar karsilar bizi

bu yorgunluklada yemek yapılmazki ya...
hiç yemek yapasım yok ama yapmam lazım...
kadın olmak çok zormuş ya...

bende yemek yapicam birazdan..esim evde ona devretsem keske bugün mutfagi..

tüyap'a git tatlım hele ki size yakın sanırsam güzel indirimler var.. katılımcılarda iyi.. senin dediğin kitabı bilmiyorum içeriği ne?
ben son sıralar sebahattin ali'ye sarmış durumdayım.. onun "kuyucaklı yusuf"unu aldım.. birde birkaç mesleki kitap... ama size onları tavsiye etmem sıkıcı olabilir teknik çünkü.. öncelike şunuda söyleyim internetten edindiğin bilgilere çok kanma.. kitap daha iyidir ya da çok sıkıştığında çocuğunu ve sizi tanıyan bir profesyonelin olsun.. zaten bir süre sonra doğru yardımı alınca sende profesyonel olursun.. tavsiye edeceğim benim ilk aklıma gelen " çocuğunuza sınır koyma" yazarı Robert J. Mackenzie. şimdiden okumaya başlayın, eşin de sende... çocuğun her dönemi çin bile yardımcı olacaktır.. J.J. rousseu'nun "emile"i de güzeldir ve bi kuramcının kitabına göre daha akıcıdır.. normalde sıkıcı olur onların kitapları.. zaten kendisini çocuk gelişiminin babası sayarız. yalnız kitabın sonlarına doğru kadınlarla ilgili düşüncelerinde saçmalamış.. o dönemlerin filozoflarında kadınları aşağılamak trendmiş sanırım :)) atalay yörükoğlu'nun kitapları iyidir.. haluk yavuzer de fana değildir. belma tuğrul'un "sevgi mönüsü" adlı kitabını çok sevmiştim.. ailecek yapılacak püf noktaları etkinlikler var içinde.. şimdi bunlar aklıma geliyor ama ben liste yapıp atarım bi ara sana.. kitaplığımı da kurcalarım.. şimdi üşeniyorum içeri gitmeye çok yordular bugün beni hem içerden hem dışardan

herkese meraba uzun zamandır bakamıyordum doğum yaptım oğlum dünyaya geldi ama biraz küçük daha kucağıma bile alamdım yavrumu aralık derken ekim annesi oldum
ooo hayırlı olsuun.. iyi olur inşallah endişelenme sakın.. e o zaman ilk annemiz senmişsin meğer :)) biz vay o olacak bu olacak derken.... durumundan haberdar et bizi mutlaka.. kuzucuk yaa küçücükmüş..
evet hiç doğurasım yok :))) 18aralık sata göre ogün doğurcam işte,önce gelmesin,biz hepberaber takılırız iştearalıkta :)))) bnece kasımda 5-6tane fire veriri gibi geliyor bana
ben kasım'da doğurucam yani inş..
ama önemli olan kasım'da doğması değil kasımın kaçında doğacağı

senin bi aksilik olmazsa dediğin gibi gelir canım erkek ya,ama kendini çok yormamaya bak sen,dikkat ettiğin sürece bi aksilikte olmazsa korkma sen :)
yawrukuşum özlemin bebeşi erkekti bak en erken o tuttu elini.. benim bi kız kuzenim 44 hafta civarı doğmuştu postmatür oldu sıpa.. belli olmuyor yani.. cinsiyete bel bağlamayın.. yoksa bizi ayazda bırakabilir bunlar:))

aslında sat'ı olmayanların ilk 8 haftadaki crl'si baz alınır.. doğru olan da budur diye biliyorum.. benimde 2 hafta civarı önden gidiyor ama 36. haftamdayım diyorum.. 2 hafta önden gidipte tam miadında doğan çok çocuk biliyorum

Son düzenleme:
kızlarrrr, hazır kalabalıkken haber vereyim dedim. Ablamla bugün alışverişe çıkmıştık, hadi Migrosa da uğrayalım dedik. Dalin sıvı deterjan 14.90, ve yanında Dalin yumuşatıcı hediyeliii. Fiyatı benim gördüğüm yerlerde hep 16 civarıydı, 5,5-6 civarı da yumuşatıcı zaten. Yani bize çok uygun geldi, hem ablam hem ben aldık birer tane. Malum aynı zamanda teyze oluyorum

Son düzenleme:

benden bi tane daha.. aslında 34'ü doldurmuş 2,5 kiloyu geçmiş çocuk büyük ihtimalle başka bir rahatsızlığı yoksa çok rahat kotarır kendini ama sende bende garantici anneler olduğumuzdan biraz daha dursunlar istiyoruz.. yağlansın biraz sıpalar..

merhabalar kızlar
herkes iyidir inşş
ben üç gündür giremedim annemlerdeydim
bugünde vedeydim ama sağı solu topla derken yeni işim bitti daha
evi süpürdüm silemedim uff çok zorlanıyorum artk

metro markette 11,90tl sıvı deterjan (28 ekim / 11 kasım arası geçerli)

çok güelmiş ama canım inşallah güle güle kullanır oğlun buarada unnadoya üye olcam sana faydası varsa sen davetiye gönder bana senin referansınla olayım

Davetiyeyi göndereyim dedim ama ben mesajnı görene kadar üye olmuşsun zaten

Bizimkiler aynı gidiyor canımmm, benimki de 32+1 de 1850 gr çıktı Yoksa sende benim gibi vitaminini içmiyormusun ondan mı küççük kaldı bu bebişler
Baktım sitelere kiloları haftalarına göre normal canım. Şekerinin ve kanının iyi çıkmasına sevindim

Herhalde sadece listelere edit gelmiş, çünki baktım önceki mesajlarda yine edit yok sadece listenin olduğu ilk mesajda edit yapmışlar. Bi kaç tanesini güncelledim düzelttim ama sonra uykum geldi uyumuşum

Sana da geçmiş olsun, izne çıkar çıkmaz hasta oldun inşallah hemen iyileşirsin canım.

Ayy, hanımlar o göğüs kremi pek uygunmuş fiyatı.
Almayan varsa alsın. Ben 37 liraya almıştım
Battaniye de pek güzelmiş, yumuşacık görünüyor.
İyi günlerde kullanın canım

Teşekkür ederiz teyzesi daha iyisi sizin olsun

lansinoh kremi şimdiden başlıyormuyuz o zaman kızlar?
göğüs ucuna da sürecekmiyiz?

33 haftalık doğum yaptım bugün 6. günümüz sezeryanla oldu 2 kg doğdu küçük olduğu için küvözde şu an ama çok şükür iyiye gidiyor durumu emmeye başlayınca çıkıcak inşallah

ahh canım benim
gözün aydın
geçmiş olsun durumu iyi ya olsun
sağlıkla büyüsün bebğin canım

Biz geldik,biz geldiiiikkk
Nasılsınız hanımlar??
Biz gayet uykusuz ve yorgunuz..
Kızım gece tam 12'de uyandı ve sabah 6'da uyudu

morpa'nın yayınları iyidir canım.. bende severim.. ya-pa'da iyidir.. e etkinlik konusunda sana danışacağız artık.. bi yerde alanlarımız çok yakın.. meslektaş sayılırız ama ben daha çok gelişimsel problemlerle ilgileniyorum ya da gelişim destek işleri ama özellikle etkinlikler konusunda zengindirsin sen.. bu konuda sana asılmak lazım :)))

ya kızlar kendimizi çok yormamamız lazım demekki
özlemece de kendimi çok yordum ertesi gün doğdu dedi
aysede temizlik yapmıştı doğum yaptığı gün
ayyyy hava güzel ufak tefek işler yapıcaktım korktum şimdi

Oyyyy çook teşekkür ederim, bunları not ettim. Listeni de dört gözle bekliyorumm canım. Mahallenin en mutlu yumurcağı Harvey Karp ın kitabı imiş, bende pek bilmiyorum ama geçen D&R da gezerken tanıtım yazısını okudum ilgimi çekti :Çocuk gelişimi konusunda tanınmış bir uzman olan Dr. Harvey Karp, bu kitapta, ağlayan yumurcakları sakinleştirmede şaşırtıcı derecede etkili ve son yirmi beş yılın en faydalı tekniklerinden oluşan bir yöntem sunuyor...

Çok yorma kendini madem bebek yağlansın diyosun accuk dinlen iyi beslen inşallah zamanında gelir yavrukuşşş

lansinoh kremi şimdiden başlıyormuyuz o zaman kızlar?
göğüs ucuna da sürecekmiyiz?

Zaten göğüs ucuna sürmeyecekmiyiz biz bu kremi Ha bide bizim çocuk doktoru demişti ki lansinoh kremi temizlemeden bebeğinizi emzirmeyin, çocuğun sindirim sistemine girmesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…