Çok geçmiş olsun, her işte bir hayır vardır, sıkma tatlı canını
Sizden sonra doğuran olmadı sanırsam, yoksam yamuluyormuyum bilemedim
ALINTIDIR:
Emzirme sorunları ile ilgili bunu buldum, inşallah bir an önce emmeye başlar :
Bebek emmez ise...
Yeni doğan bebeğin emmeyişi ya rahimde yeterince gelişmediğinden ya da erken doğmasındandır. Her iki durumda da bebek zayıftır. Dudak kasları memeden süt emecek güçte değildir. Bebek aç olduğu halde ememez. Anne gerçek sebebi bilmediğinden telaşa kapılır ve üzülür. Eğer günlerce bebeğin emmesini bekleyecek olursa maalesef sütü kesilir.
Ne yapmalı?
Bebeği zayıf veya erken doğan anneler daha ilk günden bebeğin emmediğini gördükleri takdirde elle veya elektrikle çalışan bir süt pompasıyla, sütünü çekip, steril bir bir kaba boşaltarak, kaşık veya deliği geniş açılmış bir biberonla bebeğe vermeliler.
Bebeği emmeye alıştırmak için yavaş yavaş biberon memesinin deliğini küçültmeli, yani deliği gittikçe küçülen başlıklar takmalıdır.
Ayrıca, bebek pamukçuk veya benzeri bir ağız içi yarasından rahatsızsa yine meme ememeyecek, rahatsızlığın uzun sürmesi halinde anne sütten kesilecektir. Bu durumda ağız yarası tedavi ettirilmeli, iyileşinceye kadar yine süt pompasıyla meme boşaltılmalı ve süt kaşıkla verilmelidir. (Biberon yerine kaşık kullanmak, bebeğin memeden emmeye kolay alışması açısından önemli)
selim:97:
dilem sen dogumu tetikletecek bi yontem deneyecektin
noolduuu?:78::78:
niye vazgectin kisss?
aradinmi hastaneyi?
daha iyi olmus haklisinRandevu bölümünü aradım, dolu sabahtan direk kadın doğumu arayın araya alabilirler dediler. Sabahta kalktım kar yağıyor, tek başıma şimdi kim gitcek hastaneye dedim. Aradım p.tesi alayım diye ama yarın sabaha yer varmış bende hemen aldım. Hem eşimle gideriz daha iyi olur
heee anladim canimay denemedim, cunki tetikleyen spremlerde bulunan bi enzimmis, ama esim hepatit b tasiyicisi ve asi yaptirmama ragmen hepatite karsi korumam olmadigi icin, hamilelik doneminde iliski oldugunda prezervatif kullanmamiz gerekiyodu...yani spermin nimetlerinden faydalanamadik
ay denemedim, cunki tetikleyen spremlerde bulunan bi enzimmis, ama esim hepatit b tasiyicisi ve asi yaptirmama ragmen hepatite karsi korumam olmadigi icin, hamilelik doneminde iliski oldugunda prezervatif kullanmamiz gerekiyodu...yani spermin nimetlerinden faydalanamadik
selam kızlar,
günlük yoklamamı vereyim öncelikle. hala doğurmadım. sabah kontrol için hastaneye gittim ama doktor arka arkaya sezeryan ve normal doğuma girince öğleden sonraya kaldık. 13:30 da gitcem tekrar. gezip gelmiş oluyorum işte değilse bi değişiklik yok yani...
fenerbahcemre doktorun ne diyo peki. ne kadar daha bekleyecekmiş. bu arada sürekli kontrol altındasın di mi...bak özüm ilk doğumunda suni sancıyla çok rahat doğurmuş, hep onu düşünüyorum. gerek kalmaz inş ama kalırsa da suni sancıyla onunki gibi doğururuz umarım biz de...
bu arada benim bi arkadaşımın bebeğine iki doktor 4500 gr dedi. normal doğuramazsın deyip sezeryana aldılar. bebek 3750 doğdu. bi doktor yanılıyosa art niyet ararım da ikisi de yanılınca bu ölçümlere hakkaten hiç güvenim kalmadı...
daha iyi olmus haklisin
belkide gelen nisandir
yarin doguma gidersin
heee anladim canim
beklemeye devam et bakalim
aaaa desene daha beklicen senyani sperm olmak zorunda işin içinde hı.desene yanlış tetikleme yöntemi olmuş bizimki bende diyorum bu da fayda etmedi:78::96:
Çok teşkkür ederim kızlar. Dilemcim özel mesaj için ayrıca teşekkür ederim. Doğum hikayemi fırsat bulduğum ilk anda yazacağım. Çok kolay oldu sakın normal doğumdan korkmayın. Ama tabi epiduralin etkisi büyük,kesinlikle değelendirin derim. Kızlar cucu girmedi mi daha?
Çok teşkkür ederim kızlar. Dilemcim özel mesaj için ayrıca teşekkür ederim. Doğum hikayemi fırsat bulduğum ilk anda yazacağım. Çok kolay oldu sakın normal doğumdan korkmayın. Ama tabi epiduralin etkisi büyük,kesinlikle değelendirin derim. Kızlar cucu girmedi mi daha?
rica ederim canim
cucudan hala haber yok, herhalde bugun filan cikar hastaneden..
burda oyle normal dogumda 4-5gun kaliniyo, sezeryanda 1hafta tutuyolar hastanede
Haftaya cuma kırkımız çıkıyorrr bizinde
ilk aşımızı oldukk
ateş falan yapmıyorrrr o yüzden şuruba gerek kalmadııı
2 gündür gaz sancılarımızz başladııı
bendee kimyon çayıı verdimm anında çıkardı
aklınızda blunsunnn kimyonn çayıı
Haftaya cuma kırkımız çıkıyorrr bizinde
ilk aşımızı oldukk
ateş falan yapmıyorrrr o yüzden şuruba gerek kalmadııı
2 gündür gaz sancılarımızz başladııı
bendee kimyon çayıı verdimm anında çıkardı
aklınızda blunsunnn kimyonn çayıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?