canım ya çok sıkmışsın kendini, rahatlamaya çalış biraz. sütün falan kesilmesin. yok mu gelebilecek birisi... tam anlamıyla dalıp uyuyamazsın biliyorum ama mutlaka dinlenmeye çalış. ne bileyim uzanıp seni rahatlatacak bişeyler yapabilirsin. kitap falan okuyabilirsin. 5 dakika bile olsa kendine vakit ayırmak iyi gelecektir. ayrıca da önce Allah'a sonra kendine güven canım...
çok sıkıntılıysan bi bakıcı bul olmazsa. zaten çalışacaksın di mi iznin bitince. hem şimdiden tanımış olursun bebeğini emanet edeceğin kişiyi hem de en azından ev işlerinde falan yardımcı olur. evde farklı bi ses olur. bu kadar sıkılman iyi değil...hepinize dua ediyorum canım...
Selam kızlarYoklamamı verim dedim.Dün çok kasılmalarım vardı ama gelen giden olmadı:bugünde dayanamdım sağlık ocağına indim kanala komple yerleşmiş beyimiz bekliyoruz artıkım perşembe son halimiz belli olcak gelmezse :26:
kanala mı yerleşmişşay ne güzel sen hiç yerleşirken anladın mı kan geldi mi hiç
Bu aydan sonrada bakıcı olayıyla ilgilenicem cnm
annemler yakınlar ama
kimse gelincede neden bilmem rahat edemiyorum
2 gündür oğlum 2 saatte bir emmeye başladı bende gece uyuyorum 2 gündür
tabi deliksiz uyku gibi olmuyor ama idare ediyoruz.
Çok saol cnm ya
dikkat etmem lazım bana bişey olursa bebeğime benden iyi kimse bakamaz
Selam kızlarYoklamamı verim dedim.Dün çok kasılmalarım vardı ama gelen giden olmadı:bugünde dayanamdım sağlık ocağına indim kanala komple yerleşmiş beyimiz bekliyoruz artıkım perşembe son halimiz belli olcak gelmezse :26:
Kan falan gelmedi canım da dün kasık ağrılarım ve 10 dakikada gelen kasılmalarım vardı..Birde dün sabah ordan burdan sert vuran oğlum bugün gayet hafif vurmaya başladı çok dinlemem lazım anca öyle anlıyorum hareketini.Ebede kanala girince hareketleri yavaşlar dedi beklemdeyiz artık canım.HAyırlısıyla gelseler artık.
gozun aydin canim,ah bide bizikiler girse kanala
gözün aydın canım. hayırlısıyla da doğar inş. benim sıpa hala gayet aktif olduğuna göre yerleşme falan yok galiba:) bakalım yarın görcez ne durumda. başıyla zorlamaya başlamış demişti cuma günü doktor.
büyük oğlum okuldan geldi, ben biraz onunla sohbet edeyim. görüşürüz...
Amin canım inşallah sağlıkla hayırla bir atlatsak hepimiz.
Ebe dedi elle bizimde kesin perşembe belli olcak canım ama artık yürürken acaip baskı var önceden o kadar değildi. HAyırlısı artık bekelemk zormuş valla
Bende gidim azcık mutfakta dolanıyım bakim :)))
yolun yarısını geçmişsin bile. bundan sonrası daha kolay olur merak etme. hem bilseydin de bu kadar zor olduğunu yine yapardın. hatta eminim şu anda daha zor bile olsa çekerim onun için diyebiliyorsun rahatlıkla. annelik böyle bişey. bak ben bildiğim halde ikinciye kalkıştım bi de:) eğer emdikten sonra uyuyakaldığında gaz problem çıkarmıyorsa uğraşma çıkarcam diye. ya da sadece yüzüstü yatır azıcık. kendi kendine de çıkarabilir.
benim ilk doğumumda 3 hafta kalmıştı annem yanımda. sonra alıştım kendi kendimize yettik. sen de alışırsın. ayrıca normalde benim uykum çok ağırdır. ama anne olduktan sonra onun nefes alışı değişse gece uyanır oldum. Allah hepimizin içine koymuş o anneliği, kendine güven, sende de var o potansiyel ve beyza bebek yakında o poyansiyeli açığa çıkarır merak etme:) umarım hariçten gazel okuyo gibi gelmiyorumdur şimdi size. ama biliyorum çok zor ve biliyorum yakında çok çok farkedecek ve daha rahat olacaksınız. Allah sağlık sorunu vermesin yeterki...
kızlar pek giremiyorum, kızım azıcık büyüsün yine burdayız inşallah. hala spinal anesteziden kaynaklanan baş ağrılarım var. kızımla birbirimize alışmaya çalışıyoruz...
Bu arada henüz doğum yapmamış hatunlara bi önerim var, ilk gece bebeğin memeyi tutması çok zor oluyo, biz baya zorlandık, hem acemilik hem bebeğin tutamaması baya yordu bizi. İkinci akşam bi yöntem geliştirdik, ben kauçuk emzik almıştım, memeye vermeden önce annem emziği verdi bebeğe, onu tutunca da benim kucağıma verdi, emziği çıkarıp hemen memeyi soktuk ağzına, bu şekilde alıştırdık. Bence hastaneye giderken yanınızda bi tane emzik bulundurun. Zaten 3 gün sonra kendiliğinden alıyo, emziğe de gerek kalmıyo...
benimki kız ama sizin oğlanlardan farklı değil maşallah.. hatta çişi geçtim.. ilk dr kontrolümüzden geldiğimizde bezini açtığım gibi tazyikli bir kaka yapışı vardıki pantolonum gömleğim saçlarım heryerim kaka oldu.. daha 1 haftalık bebe dersin gücü ne dersin ama üstümün başımın yüzümün gözümün halini görmeliydiniz :))Bu çiş olayınıı sorma
Benim oğlanda altınıı açtıkk bir baktımm üstüme sıcakk birşeyler geliyoo ne olduğunuu benn anlıyana kadarrr yüzünee bilee işediii:26:
kaç kez kıyafet değiştiriyorummmm fışkırttırıyor resmennn heryeree
hee 2 kıza alışkınn oluncaa ilk zamanlarrr nasıll temizleyeceğimii bilemiyordumm
hemenn erkekk çocuğuu olann arkadaşlarımıı aradımm nasıll temizliyorsunuz dedimmm
altınıı açınca pipininn üstünee yumuşakk tülbent koyuyormuşş bende öyle yapıyorumm
bazenn öyleykende yapıyorr amaa üstümüze değil artıkk
ehi! ehi! senin oğlan 24 aralıkta doğacak canımcım39+6 ve hala herhangi bir doğum emaresi olmaksızın burdayım...
walla bende kıyamayacak gibi oluyorum ama kusması benim kabusum o nedenle gazını çıkarmadan koyamıyorum yatağa.. hoş bir keresinde emmesinden 2 saat sonra kusmuştu da iyiden iyiye takıntılı olmuştum.. o oluş o oluş..
kızlar beyza emerken uyuyakalıyor sonra gazını
çıkarmaya kıyamıyorum uyanacak die
ama çıkarmam da lazım
çok arada kalıyorum...?
içimde gizli gizli yaşıyorum heralde bu depresyon hallerini.. genelde sakin seyrediyorum ama kafam iyi değil hiç.. umarım patlak vermez..selam kizlar nasilsiniz?dakikalarla yarisiyorum suan yazarken,heran ingaaaaa sesiyle ortalik inleyebilir..
NERDIL doguma gitmis sanirim,hayirli haberlerini bekliyoruz..
kizlar bebislere alistiniz mi?keske diyorum yanlarinda kullanma kilavuzlariyla gelselerdi
bu arada gögüslerim mahvolmus vaziyette,üstelik silikon ucla emzirmeme ragmen...gece gündüz memeler disinda geziyorum,kremler falan fayda etmiyor..catlicam yeminle...
bizim gibi memede yasayan,kucakta uyuyan,birakinca ortaligi yikan bi bebisi olan var mi
birde depresyon halleri mevcut mu hatunlar?
ay canım sağolasın ya...
okudukça yazdıklarını valla güvenim arttı yaaa...
allah hepimizin yardımcısı olsun...
deneyimlisin canım paylaşımların önemlii..
ehi! ehi! senin oğlan 24 aralıkta doğacak canımcımhappy christmas
bu arada oğlan dedim ama kız da olabilir
canım benim, büyük ihtimalle 1 hafta 10 güne kadar ben de depresyonda olcam. korkmuyo değilim itiraf edeyim:) sizi çok iyi anlıyorum şu anda. hepiniz aynı durumda olduğunuz için birbirinize destek olabilirsiniz ama moral verecek birileri de lazım diye düşündüm ve kendimi sorumlu hissettim nedense:) belki siz de bana moral verirsiniz haftaya:) insan içindeyken göremiyo bazı şeyleri ve hiç bitmeyecekmiş gibi geliyo sorunlar çünkü:)
Allah mı söyletiyo yoksa. Happy christmas olur, merry christmas olur, hiç farketmez. ben müsaitim o gün. olabilir yani... ama kız olmaz herhalde bu saatten sonra, gerek de yok zaten. o kadar hazırlıklar boşa gitmesin maksat. bi dünya uğraştım bebek şekeri yaptım mavi mavi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?