2010 Aralık Anneleri

slm kizlar,,
bakiyoumda herkes depresyonda...
doguramayanlarda ayri dert doguranlarda ayri...
allah hepimize kolaylik versin

doguramayanlar listesinde ben hala varim,yarin yine nst bakalim bi gelisme varmi...

doğum yapan anneler size o kadar özeniyorum ki..
sağlıklı doğacak mı bi sorun olur mu kucağıma alabilsem diyorum
günler geçmiyor :2:
bu arada boğulmasını önlemek için yan mı yatırıyorsunuz sırt üstü yatırmayın diyor doktorlar

Bu aydan sonrada bakıcı olayıyla ilgilenicem cnm
annemler yakınlar ama
kimse gelincede neden bilmem rahat edemiyorum
2 gündür oğlum 2 saatte bir emmeye başladı bende gece uyuyorum 2 gündür
tabi deliksiz uyku gibi olmuyor ama idare ediyoruz.
Çok saol cnm ya
dikkat etmem lazım bana bişey olursa bebeğime benden iyi kimse bakamaz

Selam kızlar Yoklamamı verim dedim.Dün çok kasılmalarım vardı ama gelen giden olmadı:bugünde dayanamdım sağlık ocağına indim kanala komple yerleşmiş beyimiz bekliyoruz artıkım perşembe son halimiz belli olcak gelmezse :26:

kanala mı yerleşmişş ay ne güzel sen hiç yerleşirken anladın mı kan geldi mi hiç

kanala mı yerleşmişş ay ne güzel sen hiç yerleşirken anladın mı kan geldi mi hiç

Kan falan gelmedi canım da dün kasık ağrılarım ve 10 dakikada gelen kasılmalarım vardı..Birde dün sabah ordan burdan sert vuran oğlum bugün gayet hafif vurmaya başladı çok dinlemem lazım anca öyle anlıyorum hareketini.Ebede kanala girince hareketleri yavaşlar dedi beklemdeyiz artık canım.HAyırlısıyla gelseler artık.

canım moral bozmak istemem ama ben gece deliksiz uykuyu 4,5 sene önce unuttum:) oğlum hiç öyle akşam yatıp sabah kalkmadı. hele dün gece kaç kere su içmeye, kaç kere tuvalete kalktı inan hatırlamıyorum:) son zamanlarda artık babamız kalkıyo genelde ama uyanmıyo pek sağolsun. oğlum tuvaleti geldiğinde yatağında dönmeye başlıyo. ta odasından geliyo sesi, bazen kalkıp yanımıza geliyo belli olmuyo. ama gelip odada bağırsa da babamız pek duymuyo. mecbur uyanıyorum. kalkabilirsem kalkıyorum, kalkamayacaksam eşimi dürtüyorum o götürüyo... dün gece de korkmuş herhalde yalnız yatmak istemedi. aynı odada yatınca her seferinde ben kalktım artık. sabah aynı sizin gibi uykusuz dolanıyodum ortalıkta:) ama üzülme bak vücut uyum sağlıyo bi süre sonra. ben uykuya çok düşkündüm ama alıştım artık... kendine çok iyi bak, moralini yüksek tutmaya çalış, dediğin gibi senden iyi kimse bakamaz kuzuya...

gozun aydin canim,ah bide bizikiler girse kanala

gözün aydın canım. hayırlısıyla da doğar inş. benim sıpa hala gayet aktif olduğuna göre yerleşme falan yok galiba:) bakalım yarın görcez ne durumda. başıyla zorlamaya başlamış demişti cuma günü doktor.

büyük oğlum okuldan geldi, ben biraz onunla sohbet edeyim. görüşürüz...

gozun aydin canim,ah bide bizikiler girse kanala

Amin canım inşallah sağlıkla hayırla bir atlatsak hepimiz.

Ebe dedi elle bizimde kesin perşembe belli olcak canım ama artık yürürken acaip baskı var önceden o kadar değildi. HAyırlısı artık bekelemk zormuş valla

Bende gidim azcık mutfakta dolanıyım bakim :)))

Son düzenleme:

amin canim...

neyse bende cikiyorum bo yorgunluk var ustumde biraz uyumaya calisacam

ay canım sağolasın ya...
okudukça yazdıklarını valla güvenim arttı yaaa...
allah hepimizin yardımcısı olsun...
deneyimlisin canım paylaşımların önemlii..

esracım sana demediler mi günde en az 3 lt sıvı, kahve ve çay tükeceksin bol bol diye.. spinal ve epidural anestezi alanların baş ve sırt ağrısı çekmemesi için bunlar önerilir.. benim çok cins bir bünyem vardır yan etkilere açık ama baş ve sırt ağrısı yaşamadım hiç.. yalnız benim operasyon sırasında bulantım oldu bi işte
benimki kız ama sizin oğlanlardan farklı değil maşallah.. hatta çişi geçtim.. ilk dr kontrolümüzden geldiğimizde bezini açtığım gibi tazyikli bir kaka yapışı vardıki pantolonum gömleğim saçlarım heryerim kaka oldu.. daha 1 haftalık bebe dersin gücü ne dersin ama üstümün başımın yüzümün gözümün halini görmeliydiniz :))
39+6 ve hala herhangi bir doğum emaresi olmaksızın burdayım...
ehi! ehi! senin oğlan 24 aralıkta doğacak canımcım happy christmas
bu arada oğlan dedim ama kız da olabilir

kızlar beyza emerken uyuyakalıyor sonra gazını
çıkarmaya kıyamıyorum uyanacak die
ama çıkarmam da lazım
çok arada kalıyorum...?

walla bende kıyamayacak gibi oluyorum ama kusması benim kabusum o nedenle gazını çıkarmadan koyamıyorum yatağa.. hoş bir keresinde emmesinden 2 saat sonra kusmuştu da iyiden iyiye takıntılı olmuştum.. o oluş o oluş..
içimde gizli gizli yaşıyorum heralde bu depresyon hallerini.. genelde sakin seyrediyorum ama kafam iyi değil hiç.. umarım patlak vermez..
memeler açık gezeceğine göğüs kalkanı kullansana cnm. ben öyle yapıyorum memnunum hemde ütte heba olmuyo..
benim sıpada emerken uyumayı seviyor başka türlü uyutamıyorum pek. kucağıda seviyor..

Son düzenleme:

ay canım sağolasın ya...
okudukça yazdıklarını valla güvenim arttı yaaa...
allah hepimizin yardımcısı olsun...
deneyimlisin canım paylaşımların önemlii..

canım benim, büyük ihtimalle 1 hafta 10 güne kadar ben de depresyonda olcam. korkmuyo değilim itiraf edeyim:) sizi çok iyi anlıyorum şu anda. hepiniz aynı durumda olduğunuz için birbirinize destek olabilirsiniz ama moral verecek birileri de lazım diye düşündüm ve kendimi sorumlu hissettim nedense:) belki siz de bana moral verirsiniz haftaya:) insan içindeyken göremiyo bazı şeyleri ve hiç bitmeyecekmiş gibi geliyo sorunlar çünkü:)

ehi! ehi! senin oğlan 24 aralıkta doğacak canımcım happy christmas
bu arada oğlan dedim ama kız da olabilir

Allah mı söyletiyo yoksa. Happy christmas olur, merry christmas olur, hiç farketmez. ben müsaitim o gün. olabilir yani... ama kız olmaz herhalde bu saatten sonra, gerek de yok zaten. o kadar hazırlıklar boşa gitmesin maksat. bi dünya uğraştım bebek şekeri yaptım mavi mavi...

kızlar yoklamamı veriyorum
bgun 11 den beri yarımşar saat arayla kasılmalarım var.
kasılmalarımla beraber belimden kuyruk sokumuma doğru bir ağrı giriyor
40 50 sn sürüyor
bakalım bekliyoruz
bugün gelse 21.12 güzel bir tarih ama 1-2 sürer diye düşünüyorum
hayırlısı bakalım

merhaba canlar!

uykusuz geceler konusu işlenmiş bayaa.. bizde ortak sayılırız.. ama daha çok 3 saatten fazla uyku uyumuyorum.. benim kız tam bi hanımefendi çok şükür ama bazen edepsizliğide tutmuyor değil.. dün değil ondan önceki gece doğumdan sonra ilk defa en uzun uykumuzu uyuduk 5 saate yakın.. gözümü açınca çok panik oldum ama.. yawrum aç kaldı diye.. o da nasıl uyuyakaldıysa acıkınca kalkan ve uyuyorsa hayatta emmeyen çocuk uyanmadan emdi ilk defa.. yavaş yavaş herşeyi rayına oturtuyoruz galiba

sizlerin dönemindeyken çok ağır uyuyordu yalnız yawrum.. hatta bir keresinde banyo bile yaptırmştıkta uyanmamıştı

kusma korkusu yüzünden bir sabah kendime geldiğimde kollarımda sallarken buldum kuzumu.. neden aldım ne zaman aldımda kucağıma sallamaya başladım hatırlamıyorum.. bir gece tam dalacakken garip sesler geldi yawrumdan baktığımda kusmuş ve nefes almaya çalışırken buldum.. sanırım ondan dolayı takıntı yaptım.. Allah korusun hepimizin bebeğini, bize bağışlasın..

ha birde bugün artık eminiz sosyal gülmelerimiz başladı
bugün diyorum ama bir haftadır emin olmaya çalıyordum.. aslında bugün emin oldum..
sıpacığım doğumunun ikinci gününden itibaren gülüyordu zaten özellikle uykusunda.. ama bunlar refleksif gülümsemelerdi.. 1,5-2 ay civarı sosyal gülümsemeleri bekleriz 1 ayı bulmadan başladı kuzucuğum çok mutlu etti bizi.. maşallah sıpacığıma.. inşallah hep böyle güleç olur.. Allah herkese yaşatsın bu duyguyu daha çok bağlanıyor insan yawrusuna

benimle aynı gün doğuma giren bi hatun vardı.. doğum öncesinde biraz muhabbet neyin etmiştik.. neyse doğum sonrası gaz çıkarma voltalarında mı karşılaştıkta bana 9 ay boyunca kız olcağını söylediklerini ama oğlan doğurduğu söylemişti.. hala şaşkındı kadın.. olur mu olur.. bende eşime takılıyordum ne tepki verecek bakalım ya oğlan olursa diye bana "sakın öyle bişey yapma!" dedi :)) nasıl yapacaksam.. yalnız bende içten içe panik olmuştum bi gece rüyamda doğuma yakın, gebeyim ikinci gebeliğim ve oğlum olacakmış ilk çocuğumda oğlanmış gördüm.. nasıl yusuflamıştım uyku etkisiyle, sonrada çok güldüm :))
ama kıza mavi eşyalar giderde oğlana pembe hiç gitmez beraserim ya.. yani o hatumun yaşadığı daha bi fiyasko :))

tugbacim massallah meleginee
bizimkide gülümsüyor uykusunda ama bende en kisa zamanda gercek gülümsemelerinin baslamasini diliyorum...
ohh büyüttün sen massallah,darisi bize insallah..
insallah dahada düzene girer ufakliklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…