2010 Aralık Anneleri

aynen cemilecim ya,söylenene kadar az daha uyumaya calissaymisim keske

kızlar bebişlerin doğum tarihini aralıkmı yazdırıyosunuz
ocakmı
kimlikelrini çıakrttınızmı

bizimki hangi gün doğarsa o gün yazdırmayı düşünüyorum ben doğumgünü özel bi tarih çünkü ayrı ayrı olunca yani gerçek başka kimlik başka hiç hoş değil.hem okumaya hem askere daha erken gidip geliyolar bence daha iyi eşimde öyle düşünüyo ama bizimki yeni yıla ancak doğar

Offff burcum beni bizi tarif ettin aynen ya
Çok zor tekim kimse yok yanımda eşimi işe gönderiyorum
sonra o işe gitti diye arayıp kıyamet koparıyorum
bizim velet gece gündüzü ayırmıyor
gece uyumuyor gunduz kalkmak bilnmiyor
herkes diyor ki o uyuyunca sende uyu
oooo nerdeee bizimkikusacak boğulacak diye yumabilirmiyim gözümü
zaten uyanıkken yapışık ikiz gibiyiz anne karnında nasıl duruyorsa kucaktada öyle gazını çıkar uykuya geçmesini bekle yerine koy 10 dk uyumasın hemen vığ cığ ortalığı yıkıyor
Ya sıkılmak değil bıkmakda değil sakın yanlış anlama ama çok zormuş
o ağladığında ne demeye çalıştığını anlasak kolaylaşacak aslında :)

hepimiz aynı şeyelri yaşıyoruz demekki.
ama ben az az o uyurken uyumaya çalışıyorum
gerçi şuan annem var
o gidince de aynı güvenle uyuybilecekmiyim bakalım
ağlarsa ben duymasam o duyar diyorum
gerçekten zormuş.
gece ışıkalrı açmayın kzılar.gece olduğunun farkına varmaları egerekiomuş
uyumuosasda yatkrta dura dura uyuyaklıo
am o uyuyana kadr be sürekli bakıyorum
dalsın uykuya diye
uykudn uyanıp bakıorum kafası haal yandamı diye
ya kusarsa diye
bu endişeler normal heralde

ya bi benim kocammı ikilemde kalıo
oca yazdırsakmı dye
ve sormuş oluomuş ocak yazdırmak
bakalım ne yapıcaz
bz daha çıkarmadık

tansiyonum hep normal cikiyor yarin dr kontrolum var
bakalim sikayetlerimi soyledigim zaman hep normal diyor buna ne diycek
sen nasilsin taze anne

aynen burcucum,bikmak falan degil bu..kucagina alinca dünyalar senin oluyor o bambaska..
Allah kimseyi evladindan ayirmasin,o duygu bi baskaymis hakkatende..
ama gece milyon kere kalkmak,gik dese memeyle teselli olmasi,gaz sorunu derken zombiden farkim kalmadi..
1 hafta hastanede esimle benim gögsümde uyudu,simdi ayni düzeni istiyor..
yataga birakinca kiyametler kopuyor..
esimi görmüyorum ayni senin gibi,ise gidiyor diye aglamaya basliyorum hemen..
hava acik olsa alcam sipayi azcik yürüyüse cikicam ama eksi bilmem kac derece..
annem yanimda ama yazik oda ne yapabilir ki..
insallah en yakin zamanda bi rayina oturur düzenlerimiz..
ne yapsakta rahatlasak bilmiyorum ki..
herkes ayni durumda sanirim..birbirimize destek olalim madem

öyle denizim ya..
ama tam sen dalacakken o bagirmaya basliyordur kesin..
bizde öyle sahsen:)
yok hic acmiyorum,önceleri kirmizi gece lambasi yakiyordum,oda patladi,degistirmedim ama farkettim ki tam karanlikta daha az sesi cikiyor :)

Selam hatunlar,

Cucum un yazısını okudum şimdi sanırım herkes aynı durumda, şaftım kaydı daha doğumun yorgunluğunu atamadan uykusuz her gece gerçi iki gece oldu daha ama :)) Sancı çektiğim geceyide sayarsak nerdeyse 3 gece gündüz doğru dürüst uyumadımmm :S

1 hafta toplam 8 saat uyumustum..simdi saymiyorum artik..saydikca daha bi yorgun hissediyorum kendimi :95:

bende varııııııım

bende de uyku yok ya dün 1den 6ya kadar uyanıktık,huysuzluğu yok ama
gözler tavana dikili bakıyor öle masalım,ee kıyamıyorum bende onunla vakit geçiriyorum
hemen fırsat bu fırsat memeyi dayıyorum
amma velakin gündüzde benden enerjik bu velet,bikaç saat uyuyor aralarda
hani hep uyucaklardı ilk zamanlar :9
:

küçükprenscim canım arayamadım bidaha dün gelen giden oldu hep bugünde dr.a gittik dikişler için herşey yolundaymış şükür 40ında gel dedi bidaha

bebeğiminde 6.gün düştü göbeği çok rahatızz

sen nasılsın cnm prensimizz nasıl

gerçi sadece cucudan alıntı yaptım ama canlar, aynı durumda olduğunuz için hepinize yazıyorum. az daha sabredin. 40'ı çıktığında bi anda değişiyo bebekler. siz de alışıyosunuz ve daha rahat oluyo bakmak. hem artık gözleriyle rahatça sizi takip etmeye ve gülümsemeye başlıyolar. bi de laf dinlemeye başlıyolar ki ne konuşacağını şaşırıyor insan:) haklısınız çok zor , zaten kimse kolay demedi. bile bile istedik onları hayatımızda di mi. bakın şu anda sizin yerinizde olmak isteyenler var aramızda:) fırsat buldukça dinlenmeye çalışın. yoksa benim gibi bikaç gün sonra vücudunuz iflas eder ve bebeğinize bakamayacak hale gelirsiniz. Allah'ım önce bebeklerinizi korusun, sonra da size güç versin...

kızlar bebişlerin doğum tarihini aralıkmı yazdırıyosunuz
ocakmı
kimlikelrini çıakrttınızmı

biz aralığı tutturamadık zaten canım.30 kasımda çıkardık hemencik.gerçi aralık da olsa gününde çıkaralım demiştik eşimle.

kızlar ben de anneme güveniyorum şu an.uyuyakalıyorum bazen oturduğum yerde.
ama o gidince nasıl olcak bilmiyorum..
ah ah şu gazları olmasa daya memeği emsin uyusun emsin uyusun

öyle tabi canım kendimiz kaşındık.
ama açıkçası bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim
ya da düşünmek istememiştim.
ben de şu 40ını sabırsızlıkla bekliyorum bakalım.

canım elayak çekilince okadar rahat uyunmuyormuş ben onu anladım
valla kimseye güvenemiyorum ya
panikatak oldum ya

yolun yarısını geçmişsin bile. bundan sonrası daha kolay olur merak etme. hem bilseydin de bu kadar zor olduğunu yine yapardın. hatta eminim şu anda daha zor bile olsa çekerim onun için diyebiliyorsun rahatlıkla. annelik böyle bişey. bak ben bildiğim halde ikinciye kalkıştım bi de:) eğer emdikten sonra uyuyakaldığında gaz problem çıkarmıyorsa uğraşma çıkarcam diye. ya da sadece yüzüstü yatır azıcık. kendi kendine de çıkarabilir.

benim ilk doğumumda 3 hafta kalmıştı annem yanımda. sonra alıştım kendi kendimize yettik. sen de alışırsın. ayrıca normalde benim uykum çok ağırdır. ama anne olduktan sonra onun nefes alışı değişse gece uyanır oldum. Allah hepimizin içine koymuş o anneliği, kendine güven, sende de var o potansiyel ve beyza bebek yakında o poyansiyeli açığa çıkarır merak etme:) umarım hariçten gazel okuyo gibi gelmiyorumdur şimdi size. ama biliyorum çok zor ve biliyorum yakında çok çok farkedecek ve daha rahat olacaksınız. Allah sağlık sorunu vermesin yeterki...

evet kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz ya bu kadar olur yani
of herşeye ağlamaya başladım artık
ben çok güçlü bir yapıya sahibimdir
arkadaşlarım bile gıpta eder
ama bu lohusalıkdan mı ne valla göz yaşım durmuyor

canım elayak çekilince okadar rahat uyunmuyormuş ben onu anladım
valla kimseye güvenemiyorum ya
panikatak oldum ya

canım ya çok sıkmışsın kendini, rahatlamaya çalış biraz. sütün falan kesilmesin. yok mu gelebilecek birisi... tam anlamıyla dalıp uyuyamazsın biliyorum ama mutlaka dinlenmeye çalış. ne bileyim uzanıp seni rahatlatacak bişeyler yapabilirsin. kitap falan okuyabilirsin. 5 dakika bile olsa kendine vakit ayırmak iyi gelecektir. ayrıca da önce Allah'a sonra kendine güven canım...

çok sıkıntılıysan bi bakıcı bul olmazsa. zaten çalışacaksın di mi iznin bitince. hem şimdiden tanımış olursun bebeğini emanet edeceğin kişiyi hem de en azından ev işlerinde falan yardımcı olur. evde farklı bi ses olur. bu kadar sıkılman iyi değil...hepinize dua ediyorum canım...

evet kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz ya bu kadar olur yani
of herşeye ağlamaya başladım artık
ben çok güçlü bir yapıya sahibimdir
arkadaşlarım bile gıpta eder
ama bu lohusalıkdan mı ne valla göz yaşım durmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…