- 13 Ağustos 2010
- 1.262
- 73
- 113
işte çok bilmiş olunca bi insan nasıl karar verio çocuğun doymadığına hayret ediorum aslında onun derdi başka bana alışsın istemio çocuk gözünün önünde sağolı sütlerim var bende süt yoksa çocuk doymuyosa o süt nerden gelio bunu düşünse aslında bilioda işte kokuma bana alışsın istemio.aile ile barışma meselesine gelince konusuna gelince cnm o konu çok derin bi mesele yani dünyada en son olacak şeylerden biri şimdilik ailemde bi kin varki allah kimseye vermesinmerhaba herkese yoklamamı vereyim dedim.şehri hüzün e de çok üzüldüm sakın kv ni dinleyip mama falan verme anne sütü ne kadar önemli o nasıl karışıyo ya ne hakla.ailenle barışmak görüşmek için de elinden geleni yapmalısın hiç kimse yada hiçbirşey anne babadan daha değerli değil bence ne yap ne et mutlaka gönüllerini al.eminim benim kv de karışmak isticek yorum yapıcak ama kusura bakmasınlar kimseyi dinlemeyi düşünmüyorum.mantığıma yatan şeyler hariç.yeni bebeğe gerek olmadıkça mama vermek de büyük mantıksızlık.
yok cnm nie kusura bakayım bende senle aynı fikirdeyim olcak iş değil görümcemle asla sıkı fıkı olmam zaten ben mantıklarımız uymuyo.eşime söledim bu olayı ben desem ne değişcek biz yokken yapacağını yaparlar dedi konuyu kapadı haklıda nasıl görcezki sadece düşüncesi bile kötü batıl inanç uğruna minicik meleklere yapılanlara bakmaşaallah senin kayınvalide ve ona uyan görümceye ya. ne kadar akıllılar öyle. aman nazar değmesin sakın onlara. yok yok maşaallah demekle olmaz, onlara da mı içirsek bişeyler.
kusura bakma canım tepem atıverdi.
ohaaa diyorum baska bisey demiyorum, allahtan benim kv turkiyede, 7senedir hic sorun yasamadik ama araya cocuk girince degisiyolar galiba!!!!
allah sana sabir versin canim, sen yine sabirlisin ben olsam pat diye soylerim valla!!!
gecenlerdede bana 40lama hakkinda bi kac sey soylediler, bununda batil bi inanc oldugunu nette okumustum sadece dinimizde yeri olan, kadinin temizligiymis, neyse bebek kirklanirken tuzlanirmis yok bilmem ne yapilirmis falan filan, sizleri bilemem ama ben karsiyim, tabiki orf ve adetlerimizde oldugu için 40lanacaz ama oglumun hicbir yerine tuz gibi seyler surdurmem
bende 5 senedir sorun yaşamadım cnm ama senle aynı evde yaşayınca uzun bi süre artı çocuk olunca değişebiliyolar hiç görmediğin yönleri çıkıyo ortaya.ben sabırlı değilim aslında pat die sölerim ama elim mahkum diğer türlüsünde işten çıkıp benim bakmam lazım çocuğa oda maddi durumu zorlıcak yoksa kimseye karıştırtmam .bide o 40lanmanın bizde 20 40ı varmış kayınvalideden duydum ilk kez 20 günlükken taş toplayıp kovaya koyup hem kızım hem ben banyo ettik birbirimizi görmeden ne alaka demi.tuzlandıda benim kız 1 saat yatırdılar tuza (bunu benim annemde yapardı kaçış yokdu) aslında hepsi batıl inanç tuz konusundada bozdum kayınvalidemi sen dedim tuzlanmışın ama kokuyosun eee ne anladım ben tuzlanmaktan hani dedim tuzlanan kokmuyoduXDD bişe diemedi ama tuzlandı gene yavrucuğum
inşallah allah yardımcın olsun cnm bnm demekki yerini sevio emin ol çıkınca sen ne güzeldin karnımda dersin XDDcanım bende pazartesi suni sancı alıcam dr. muayenede bişi demedimi olur yada olmaz diye benim dr. çok kolay olur suni sancıyı alacak kıvamda plesenta dedi işallah pazartesi bir avazda kurtuluruz
çıkaramadım de çok meraklıysanız siz çıkarın de töbe töbee doğumun da vakti var onlara nekiay moral mi kaldı sorulardan psikolojim bozuldu aynı kişiler hergün soruyo.bide daha çıkarmadınmı diyolar ya iyice delirtiyolar sanki zorla çıkarıcam
sende bendensinnnn benim k.v burda zaten bide görümcemler geldi onunda bebeği 2 aylık delirdim resmen sesten sıkıntıdan evde olduk birden 7 kişislm kızlarr... ayy bunalımlardayım valla kvdem burdaydı kaç gün burnumdan geldi sütüm bile kesildi çok şükür şimdi gitti de rahat bir nefes aldım allah bu kvdeleri bildiği gibi yapsın inşallahhhh
bende altını bağlayamıyodum bi kere bezi kaymış te poposuna inmiş tuvaletini yapınca bebişte heryeyi batmış tepki şu görümcemler yanında annen çok güzel bağlamış altını vs vs dedim bende 10 keremi çocuk doğurdum öğrencem heralde ondan beridir altını bağlarken strese giriyorum.bizimkide emzirieken bakar durur uyuyo o emmio der durur halbukü emip emmediğini hisseden benim ama illa bişeye karışcak ya.seninkide öle duramıyolar bi bırakında bizde öğrenelim rahatca yapalım görevlerimizi bizden 10 yıllık anne gibi davranmayı beklemesinler ilk bebeklerimiz dimi ama
ay sorma benimkide herşeye burnunu sokuyo...
altını değiştiriyorum aman çabuk çocuk üşüyecek..
aman dikkat et biyeri acıcak..
artık sinirli bi ses tonuyla alışacak artık dedim..
bide altını değiştirirken sokuluyo yanıma ne var arkadaş sokulma koklayıp duruyo kokla bişi demem ama gıcık oldum ya bikere herşeyi sinirimi bozuyo...
cnm senin için hangi doğum hayırlısıyla öyle yap inş normal veya sezeryan ben biliosun kendi isteğimle oldum sezeryanı pişmanmıyım die sorarsan değilim ama doğumun her şekli zor.bebeğin ve senin için hangisi ii olcaksa öle olsun.onun kilo alır daha kalsın içinde vaktini biliodur meleğin40+3 ve hala doğurmadım... doktor kontrole çağırmıştı bugün ama izin almış. farklı bi doktora gittim. neyseki kendi doktorumla tamamen aynı şeyleri söyledi. suyumuz gayet iyi, kalp atışları güzel. beklemekte bi sakınca yok... başı kanala girmiş ama tam aşağıda değil dedi. problem değilmiş, 1-2 saatte bile inebilirmiş. doğmazsa haftaya suni sancı ile doğum yapılabilir dedi. yalnız bebeğim biraz küçük. sağlıklı olduktan sonra problem değil dedi. 2700 gr civarı ölçtü. geçen hafta doktorum 3110 gr ölçmüştü. tahminimce ikisinin arasında bişey olacak...en azından doğuramadıkça büyüyo, normal doğuramıcam diye stres yapmıyorum:)
doğuruncaya kadar ve doğurduktan sonraki tüm heves, heyecan ve sevinçlerimizi gölgeleyen bütün akraba, eş, dost, tanıdık kim varsa hepsini şiddetle kınıyorum...
:)) sende bendensin aman ya bi rahat bırakmıyolarki annene de yazık ya nasıl sinirleniyodur gelmicek kardeşim kayınvalide sonra gelsin kızın annesi kalsın yanında zaten el işte. zaten ben bu yaşananları ve yaşadıklarımı görünce asla yapmıcam gelinim olursa bu şekil.bak ne dicem benimki napıyo çocuğum emziğini ağzına alıp sonra çocuğa verio gelde sinirlenme ben annesiyim ağzımdan yediririm ama ona ne oluyo çözmüş değilim sadece sinirli sinirli bakıyorum ama anlamıyo söylesem küsecek gidecek.aynen canım ya bu kv hepsimi aynı allah aşkına aynı şeyler hep yok söyletut yok böyle yap cocuğu emziirirken hele tepemde dikilmesi yok mu allahım kör şeytan boğ diyo o an işte oğlumu bi sevmesi var cocuğumu yicek nerdeyse aynen benimde her hareketi her lafı aşırı derecede sinirimi bozuyo yok 10 gündür bu hafta içi damlar bi halt varmış gibi huzurumu bozuyo kadın resmen ya annemin bile siniri bozuldu hastanede ben ameliyatan cıkmışım annecim benim nasıl olduğumla ililenirken bunlar bebeğin başına uşüştüler annem bi sinirlendi bu nedir ya diye ama işte napcaksın eşinin anası atsan atılmıyo satsan satılmıyo
hayırlı ömürlü olsun cnm bnm aşık oluyosun demi resmen bebeğine keşke daha önce yapsaydım diosun çok güzel bişey rabbim herkese tattırsın bu mutluluğuherkese iyi aksamlar...biz geldik oğlusumla... bir haftalık taze bebğim ile geldik...cok mutluyuz darısı doğum yapmayanlara....hiç korkmayın arkadaslar doğum o kadarda korkunç değil Allah yardım ediyo...cok güzel bir duygu onu kucağına lamak karnımda kıpırdıyan o küçük şey bu mu diyorsunuz cok farklı cok
geri kat karnına ben öle yapcam bizimkide kucakta uyuyo yerine yatınca uyanıyo:)slm hatunlar nasılsınz, kızlar kızım hıc uyumuyor salonda kanepenin ustunde uyuyor ama yataga koyunca uyanıyor gece de cin gibiyiz delircem yahu
hehehe ben salak gibi geziyorum uykusuzluktan günleri tarihleri unuttum gayri merak etme tek değilsin XDUykusuz her geceeee,sicacik evimdeee,sabahlarim bazen günlerceeee,bebegim uyusun diyeeeeeesiyiriyorum galiba millettt
yorgunum...hemde çok...
oğlum sabah 4ten beri uyumuyo..
çok şükür yeni uyudu ama uyanıcak gibi tıslayıp duruyo...
gözlerim yanıo....
ilk defa böyle yaptı oğluşum kızlar....
annelik nasil gidiyo prenscim?
alistinizmi birbirinize???
Kızlar ben hala sacnıların sıklığını beklemekteyim 15dakikada bir şekil a uyku iyice yalan olduAllah hepimizin yardımcısı olsun.
Uykusuz her geceeee,sicacik evimdeee,sabahlarim bazen günlerceeee,bebegim uyusun diyeeeeeesiyiriyorum galiba millettt
gece 1 siddetli sancim oldu
uykumdan uyanip gecmesini bekledim
baskada yok
yilbasindan once gelsin bari
yilbasi gecesi kimseyi bulamam hastanede diye korkuyorum:18:
acaba sancilar paris yuzundenmi yahu
slm aralığın pırtlatamayan anneleri.bizde olmasak topikte in cin top oynicak.
ben deli gibi kaşınıyorum acaip kötü göbeğimi kaşımaktan delircem hep kabartılarla doldu ve kollarımda aynen durduk yere başladı alerji yapcaak bişeyde yemedim ama bu durum beni mahfetti.canım kocamda çok üzülüyo zaman geçtikçe sana bişey olmasında ben çocuk falan istemiyorum diyo.bakalım yarın dr gidicem ne dicek sezeryan istemiyodum ama artık bir an önce sağlıkla kavuşmak istiyorum kuzuma.Allah hepimizin yardımcısı olsun kimseyi kucağı boş yavrusuz bırakmasın rabbim.
ya arada bi sanci oluyo ben diyim 70lik sende 80likAlıştık yaa, en güzeli ne biliyomusun minik ayaklarını hep sağ yanımda hissederdim. Elimle gıdıklardım ayaklarını, şimdi aynı ayakları sahiden gıdıklıyorum elime alıyorum aynısı yani o kadar güzel ki teyzesiii.Allah ım tüm isteyenlere nasip etsin..
Ahaaa dimek sancılar başladıı, ben 39+1 de doğurmuştumm hadi bugün senin günün olsuuunnnnn
slm kızlarrrr..
anam hala beklemedesiniz yaw..gelsinler artık yavruşlar...
hayırlısıyla tabi..
hapşurukum sen paris dedikçe ben stres oluyorum.40ım dolana kadar
umarım kalçamdaki sancı geçer
yoksam kocam depresyona girecek:26:
kız ne sancısı bu?dr danışdınmı doğumda falan bişey olmasın tabi doğumdan beri kaynaklanan bişeyse yoksa dikişlerim ağrıyo diyodun omu hala??
ay aman sorma canım ya dikişlerim geçeli baya oldu
doktorum da baktı bişey yok kabızlıktan dedi
kabızlık da bitti
netten baktım
kuyruk sokumu ağrısı olabilirmiş doğumdan kaynaklı
doktorumu aradım ortopediye git dedi
bu haftaiçi gidicem
ilaçla falan geçse bari diyorum
derdim de paris ha
otururken ve kalkerken çok acıyor
slm kizar...
ben hala buralardayim 41+2oldu...
simdi hazirlandim biraz hastaneye gidecez, insallah bi gelisme vardir ve suni sanciylada olsa yarin yavrumu kucagima alirim insallah...
pirtlatamaynalara, sancisi gelenlere, dogurupta uykusuz geceler gecirenlere allah yardimcisi olsun...
dualariniz eksik etmeyin kizlar....
slm kizar...
simdi hazirlandim biraz hastaneye gidecez, insallah bi gelisme vardir ve suni sanciylada olsa yarin yavrumu kucagima alirim insallah...
pirtlatamaynalara, sancisi gelenlere, dogurupta uykusuz geceler gecirenlere allah yardimcisi olsun...
slm kizar...
40+4...
hava güzeldi, yürüyüş yaptık biraz. eşimin yeğeni gelmişti haftasonu için belki bebek doğar diye bi hevesle ama malesef elleri boş döndü bugün...
paris olayı hikaye demiştim daha önce. küçükprens işe yaradı diyince bi daha bi gaza geldim ama sonuç hala burdayım. ağrı yapıyo yalnız sonrasında. boş sancı çektiğimle kaldım yani... artık ev de kalabalık zaten, ihtimal yok...
kalabalık da sıkmaya başladı zaten. gerçi bi tek görümcem var şu anda, sağolsun iyidir o da ama her ah dediğimde geliyo mu diye soruyo ya rahat edemiyorum. bi de hergün arayıp kvlere doğmadı daha diye rapor veriyo, iyice strese giriyorum. kötü niyetli değil ama işte ben normal değilim bu ara...umarım doğumdan sonra tüm aile toplanıp gelmez hemen. en azından biraz toparlanıncaya kadar vakit tanırlar...önümüzdeki hafta gelirler belki gibi bi laf etti görümcem de gelmesinler dedim. gerekirse söylerim azıcık toparlanayım diye, kaynım, kaynımın oğlu, kayınpeder falan olursa nasıl rahat etcem. anlayışla karşılarlar diye düşünüyorum...
canım gelmesinler die o kadar haklısınki..
benim ilk haftamda eşimin dayısıgül falan gelmişti yatıya,
oturamıyordum bile...
neyse geçti gitti ama o psikolojiyle iice zor oluyor valla.
iyi geceler. ya ben konuyla çok alakasızım bekar biri olarak ama mesaıj tesadüfen gördüm. kakasını yaparsa ne demek ya nasıl bişey doğumda mı yapıyo??? ay şok oldum
kimse bana cvp vermicek mi? :44:ya çok merak ediyorum nasıl oluyor hiç duymadım biriniz söyleyemez mii?? :96:
doğumlarınız çok yakın bu arada hepinizin Allah yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?