2010 Aralık Anneleri

aah aha bende uykuya hasret kaldım canım yan yatır kusarsa boğazına kaçmasın,benim kız da gece uyumuyo gunduz uyuyo,delircemdemin ugrstım kaldırıyım dıye yok hıc oralı olmuyo gece 11de bı uyanıyoruz sabah 6 ya kadar oturuyoruz valla...

selam kızlar Bakim dedim kim napıyor.Biz bibirimize alışmaya çalışıyoruz.
Hala oturamıyorum o yüzdn fazla bakamıyorum sizlere.Birrde göğüs uçlarım gidici napcaz bilmem krem mrem hak getire

aman canım ben 20 gun aglaya aglaya emzirdim hemen önlemeni al yoksa fena oluyor kanıyo felan,zaytinyağı iyi geliyor bi dene istersen..

canım serranın bu emzirme, alt değişme, kusması üst değişme, gaz çıkarma kısır döngüsü yüzünden ne kendime bakabildim ne oğluma bakabildim. Doktor c vitamini vermişti demir ilacım vardı sabah içilecek ama kendimi öyle bıraktım ki ne yattığım saat belli ne kalktığım. Bi düzene girmeyi çok istiyorum. Eşim yardımcı oluyo sağolsun ama hiçbişey kadın eli gibi olmuyo.

maske çok iyi fikir ben geç kaldım artık, çok iyi düşünmüşsün. Aynen benim burnumda silmekten yara oldu artık. kış annesi olmak ne zormuş...:96:

Meme ucu catagina ne iyi geliyor arkadaslar?lansinoh ve gametan kullaniyorum,emzirdikten sonra goguslerim afrikali kadinlar gibi disarda geziyorum kurutmak icin yine de bana misin demiyor.aglaya aglaya emziriyorum oglaniBebisimle en yakin temasimiz izdiraba donustu,acayip moralim bozuk

selam kızlar Bakim dedim kim napıyor.Biz bibirimize alışmaya çalışıyoruz.
Hala oturamıyorum o yüzdn fazla bakamıyorum sizlere.Birrde göğüs uçlarım gidici napcaz bilmem krem mrem hak getire

krem işe yaramıyo gibi görünsede kullanmaya devam et canım işe yarıyo.
Bide her emzirme öncesi göğsünden azıcık süt sıkıp parmağınla ucuna sür krem gibi, hem göğsünün çatlamasını önler hem bebişin ağzı pamukçuk olmaz.

çok düzenli olmamakla birlikte sancılarım başladı sanırım. 10 dakika ile yarım saat arası değişiyo sancı araları...kendimi yollara vurdum bugün. onun etkisi mi bilmiyorum ama bi süredir yatıyorum ve devam ediyo. az sonra yine sıcak suya oturmayı düşünüyorum. her sancıyı da dakikasıyla yazıyorum. oğlumda da yazmıştım, hoş bi hatıra oluyo:)

Altini acinca uyanmiyor mu?bizimki cik derin uyudugunda altini acip islak mendille yada pamukla poposunu ve gobegini siliyorum.aninda cin gibi oluyor27:

canım sabret valla ben cok cektim bilirim acısını bi gece kızım kan kustu sürekli kan emmiş yavrum,aklım başımdan gitti ama ne yapcan mecbur işte,şu avent in gögüs kalkanı var ondan al hemen,o çok iyi geliyor,birde madela nın purelan diye bi ilacı var o da biraz idare etti beni,artı zeytinyağı sür,ben her şeyi denedim ama biraz zaman gecince kendiliğinden iyileşiyor...sabırlı ol bir de emzirme aralarını uzatma,sık sık emzir uyuşuyor meme ucları emzirmek kolay oluyor..

nasılsınız kızlar
sanırım tellinaz doğum yaptı
sağlıkla büyüsün inşallah kuzucuk
beraser haala beklemede.
başka doğuramayan vrmı.

bizde gazla uğraşıyoruz.
bebeişim çok huysuzdu bugün.
pek uyumadı.
hep memeye gelmek istio
gazı çıkıo ama yeterli değilki
uyuynca hemen uyanıyo
rahatsız oluo kuzum.
sonra alıyorum ien memeye
orda uyumaya bayılıyo
bakalım bu gece durumumuz ne olacak.
zombi gibi oldum valla
tam o uyudu bend eyatayım diyorum 10 dk sonr başlıyo ağlamaya
hadi yine al baştan.
birde sarılığımız çıktı
o yüzden her ağladığında emzirmek de istiyorum
emiyoruz da
ama o da bende yoruldum
şu uykualrı bi düzene girse ne süper oluck

vitaminelre başladık acd3 ve ferrum diye 2 damla
szilr neelr kullnıyosunuz.

Altini acinca uyanmiyor mu?bizimki cik derin uyudugunda altini acip islak mendille yada pamukla poposunu ve gobegini siliyorum.aninda cin gibi oluyor27:

hemen denemeye gidiyorum öpüyorum kızlar hepsini bu arada ıslak mendil kullanmıyoruz,ıslak pamuk kullanıyoruz...

aynen gündüz uyuyoruz gece sabaha nöbet. 40 ı çıkınca döner diyolar, inşallah öyledir...artık beşiğinde bile yatsa sanki yanımda gibi geliyo dönemiyorum bile uyurken hep tedirginlik, sesi çıkmasa kustuda boğuluyomu :44:

canım bizde devit3 kullanıyoruz 15. gün den itibaren başlayın demişti doktorumuz.

ya kızlar bu arada bi liste ypsak yine bebişlerimizin kilosu ile ilgili,ben yapıcamda bilmiyorum,kilo takibi yaparız hem,aylık böyle ne kadar kilo aldıgını yazarız,bu aradadenizimben bi tek devit3 kullanıyorum..
yarın da aşımız var bakalım ne yapcak benim kız,gündüzleri top atsan uyanmıyor ya...

ewewt ewt öle diyolar inşallah döner yavrularımız..ben hep yan yatırıyorum arkasını kucuk yastıkla desteklıyorum sizde öle yapın..içiniz rahat olur kussa bile yatağa kusuyor öyle...

denizim bizde yalnıca monovit d3 e başladık bugün. topuk kanıda verdik. oğlum ağladı ben ağladım. Yarın da işitme testi için hastaneye gideceğiz. Yorgunum dostlarım,yorgunum yorgunnnn...

Çok geçmiş olsun canım ya, inşallah hemen iyileşir kuzucuk. Bende sen gibiyim, ne olacak bu bebişlerin uyku düzeni, dr kontrolündeydik bugün 3 saatte 1 emzir diyor benimki 2 saatte bir uyanıyor diyorum, olsun 3 saat diyor 1 saatte oyalan diyor. İşimiz yok zaten gece uykusuzuz dediğin gibi birde öyle mi bekleyeceğiz.

Sarılık olan ve geçirmiş tüm bebişlere ve annelere çok geçmiş olsun diyorum.

Kızlar selam.

Annelik zor zanaat bee : ) dünyadan koptuk.Hayal dünyasında yaşıyor gibiyim valaha : )
Geçmişe çok bakamıyorum, zaten baksam saatlerimi alır : )Hasta olanlar varmış geçmiş olsun diliyorum.Hamilelikte olduğuda kadar loğusalıkta ayrı bir bakım gerektiriyor.
Daha fazla dikkat etmeliyiz kendimize.Sanırım ben biraz loğusalık terlemesine aldandım üşüttüm, kızımda 2 gündür ishal.Onun haricinde pek huysuzluğumuz yok emiyor, uyuyoruz.Sağlık durumumuz iyi Zaten bugüm tam 1 haftalık olduk. En rahat dönemleri, daha uykusuz geceler başlamadı yani : )

Bu arada bugün benimde meme ucumdan kan geldi.Lansinoh krem kullanıyorum ama bir taraftan kızın emmesi, bir taraftan sağmak mahfetti meme uçlarımı, krem de fayda etmiyor yani.

Herkes doğurdu mu? Kim kaldı doğurmayan?Takip edemiyorum çok fazla.

Son düzenleme:
slm canlar..
yavrum ya bugün huysuzdu..
hasaneye gittim ben beyzayı anneme bırakıp.
kuyruk sokumum iltihaplanmış
normal doğumda olur dedi doktor
bana denk geldi o da napalım
o yüzden oturamıyomuşum
krem verdi masaj yapıcam her gün geçer inş.
uslu yavrum bugün beni özlemiş
ağlamış ben yokken
bir geldim hemen mememe yapıştı canım ya

ewewt ewt öle diyolar inşallah döner yavrularımız..ben hep yan yatırıyorum arkasını kucuk yastıkla desteklıyorum sizde öle yapın..içiniz rahat olur kussa bile yatağa kusuyor öyle...

aynı gidiyoruz canım.
bizim de aşımız yarın..
1 ayımız bitiyor nasipse.
ben de devit3 kullanıyorum.

Son düzenleme:
kızlar bizde bugün 23 günlük olduk cok şükür bu zamana kadar oğlum beni hiç üzmedi acıkınca uyanıyo yediriyorum uyuyo gecede 2.5 3 saatte bir uyanıyo benim tek sıkıntım sütümün olmaması yavrumu maalesef sütümle besleyemiyorum mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum maalesef bu durumda beni üzüyo gögüslerimden bende cok çektim en son faydayı evicap diye bi e vitamininde buldum sıkıyosun gögüs ucuna sürüyosun bana cok yaradı benimde bi arkadaşım tavsiye etmişti bana vitamin olarakta acd diye bi vitamin kullanıyoruz bizde

kızlarrrrrrrrrrrrrr dogum yaptım ancak yazabildim sizlere
melegim 23.12.2010 akşam saat 19.20 de oldu 50 cm 3.400 gr
spinal sezeryan ve genel anestezi eşliginde aldım kollarıma melegimi çok şükür
darısı bekleyenlere olsun inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…