2010 Aralık Anneleri

canım ben mama takvıyesi yapıyorum.sabahları mamaya 1 cay kasığı eytınyagı koyuyorum.facede kızlardan duydum.çok işe yarıyor..hemen kakasını yapıyor.gaz içinde yatmadan muskatla nöbet şekeri karışımını gögüs ucuna suruyorum.sabaha kadar gaz çıkarıyor.dene istersen....

günaydın kızlar,zeyintin yağı içirmek için küçük değiller mi ?

anaaam bi cevap veren bilem yok ya,nolduk biz böyle,face cıktı topik bozuldu zati...

Ben sadece emziriyorum, doğrudan mı içireceğim zeytinyağını.Bir zararı olmasın sonra.bir de nöbet şekeri dediğimiz şey beyaz renkli kalıp şeklinde.ezecek miyim onu.muskatı zaten hiç bilmiyorum,daha önce hiç görmedim.nasıl yapacağım

kızlar bu ayın 25 de dogum iznim bitiyor,nerde 6 ay anne sütü kampanyanları,Allah tan 15 tatile denk geliyoruz 2 hafta yırttık ordan,benim kızı kimse cekmez heralde bu gaz sancılarıyla,yavrum cok sıkıntılar ıcınde gercı o ağlarken bile seviyorum ben onu,çok hoşuma gidioağlaması bile güzel...ama işe başlayınca kv yandı gibime geliyor

muskatı bende kullanıyorum ceviz gibi bi şey onu en ince rende ile rendeliyorsun,sonra bi kaşığa sütümden koyuyorum içine böyle tırnak kadar azıcık muskat koyuyorum öyle agzına koyup hemen mememi dayıyorum anlamıo bile ne içtiğinifazla içirmemek lazım gerçi ben onu da bıraktım o da kabız yaptı benim kızı,doğal seyrine bıraktım ama su zeytınyagı na baslayabılırım sanki...

Selam kızlar ,yani güzel anneler

Biz de aşımızı olduk geldik :)bir bakim dedim aşısı olanların ateşi falan çıkmış mı :)
Bu kabız dediğiniz nasıl bir şey valla benim kız tıkınıyor tıkınoyor sonra epey bir ıkınıyor yapıyor şükür:)Bazen çok ıkındığında kıyamıyorum altını açıyorum rahatlıyor o zaman kendi kendine yapıyor.Hatta bir kaç defa elime bir kaç defa da battaniyelerine fışkırttı kuzucum söylemesi ayıp :)Çok fazla kazı olduğunu hissettiğimde elma yağı ile karnına masaj yapıyorum o da karnındaki sertliği alıyor.Kendi kendine yapamazsa poposunu zeytinyağlı kulak temizleyicisiyle dürtüyorum anında yapıyor çok şükür.Ben ilaç kullanma taraftarı değilim.Doktorumda kesinliikle önermedi.

Bizim sorunumuz başka burnu tıkalı yavrumun 3 gündür.Doktora götürdüm bir şey olmaz ,kızın turp gibi dedi hiç bir şey vermedi ama biz yine de burnunu aspire ettirdik ama hala tıkalı özellikle akşamları tıkanıyor.Bugün öksürmeye de başladı .Tıkanıklık için ne yapıyorsunuz ben peteklerden kaynaklandıgını düşünüyorum boğazında kuruluk yapıyor o da öksürmesine neden oluyor.Buhar makinesi alın dedi bugün ebe, ne önerirsiniz?Bu durumda olanınız var mı ?valla kızım bronşit olacak diye çok korkuyorum

Ayrıca kızımın ağzında pamukçuk oldu ona ilaç verdi doktor . anne sütüyle beslenen çocuklarda olur dedi mikostatin diye bir ilaç verdi ,iyi şimdi ağzı bayağı.

sporstar ben anlamadım deir hapı kabızlıkmı yapıyordu çocukta?

Arkadaşlar bu korunma hakkında bugün ebe kafamı karıştırdı.Üç aylık iğnelerden alabilirsiniz dedi ben zararlı diye biliyordum.Bilgisi olan var mı bu konuda siz nasıl korunacaksınız

canım yaa neden bu kadr erken bitio doğum iznin

Arkadaşlar bu korunma hakkında bugün ebe kafamı karıştırdı.Üç aylık iğnelerden alabilirsiniz dedi ben zararlı diye biliyordum.Bilgisi olan var mı bu konuda siz nasıl korunacaksınız

walla iğnelerle ilgili bişe bilmiorum ama ben gelecek ay inşallah spiral taktırmayı düşünüorum
başka türlü zor korunmak

walla iğnelerle ilgili bişe bilmiorum ama ben gelecek ay inşallah spiral taktırmayı düşünüorum
başka türlü zor korunmak

O konudaki tespitlerim hiç iyi değil :) spiral taktıranların çoğu önermiyor.17 gün bile sürüyormuş adet hiç çekemem o kadar :) ayrıca hamile kalma riskide varmış .öf kafam karıştı

O konudaki tespitlerim hiç iyi değil :) spiral taktıranların çoğu önermiyor.17 gün bile sürüyormuş adet hiç çekemem o kadar :) ayrıca hamile kalma riskide varmış .öf kafam karıştı

bende spiral taktırcam kısmetse,cevremde herkes de var,kimse sıkayetcı degıl,hıc hamıle kalan da duymadım...

elancım kabızlık yapmıyordu da 2gün kakasını yaparken çok zorlanıyordu 1saat ıkınıyordu kızım ama gazını falan çıkarıyordu kakasını günde 2-3kere ama çook zorla ağlayarak yapıyordu
ben kendimce düşündüm benim içtiğim demir ilacı çok sıvı tüketilmezse kabız yapıyor bütün demir ilaçları gibi ferro sanol içiyorum buarada bana yapıyorsa bebeğimede yapıyordur belki diye düşündüm
2gündür içmiyordum
neyden kaynaklandığını bilmiyorum ama dünden beri bebeğim rahat rahat yapabiliyor
belkide hapla alakası bile yoktur denk gelmiştir ama onu bilemiyorum işte

buarada bende 3aylık iğnelerle korunmak isterim eşim bu sene burda değil 1-2 ay yanımda olucak hiç bişey taktırmıyım daha boşuna diyorum ama iğnlerle ilgili hiçbir fikrim yok sadece kuzenimin bu yolla bile hamile kaldığını biliyorum,iyice araştırmak lazım

slm kizlar ayy uzun zaman oldu yazmayali ozlemisim..

anne olmak cok guzel ama uykusuz geceler nede zormus ...
gece 4'ten sabah 9a kadar 15-20dkda bi uyandik!!!!

neyse bu arada biz mamaya basladik, hem emziriyorum hem mama veriyorum, oglum dogumdan sonra hic kilo almamisti (4020 gr dogdu 3790'a dustu) sali gunu doktora gittik mamada vermemiz gerektigini soyledi ve bugun kontrole gittik ve 4070gr olmus

bu arada korunmaya gelince bana dogumkontrol hapi yazdilar, ama emzirirken kullanilandan yani hic ara vermeden devamli kullaniliyomus,ve emzirmeyi biraktigim an normal hapa baslicem...

spiralle azda olsa hamile kalma riski var(2arkadasim boyle hamile kaldi) birde adetlerde duzensizlik yapabiliyomus ama tabii herkeste ayni sey olacak degil

dilemcim hapın adı ne söyler misin
ben de istiroum hapla korunmayı aslkında
hamilelelikten önce yasminle korunuodum çok memnundum
yine olsa hapla korunmak isterim

dilemcim hapın adı ne söyler misin
ben de istiroum hapla korunmayı aslkında
hamilelelikten önce yasminle korunuodum çok memnundum
yine olsa hapla korunmak isterim

bana verilen cerazette diye bi hap...

ben daha baslamadim, daha 3haffta oldu dogum yapali, kirkima yakin baslamayi dusunuyorum..

ah kızlar ya dusuncek ne cok sey var sımdıde korunma problemı var herseyı neden kdınlar yapıo... dogum yaptık sımdı ıyılesıoz derken bıde spıral dı yok haptı dıdınıp duruoz sankı parıs bı tek kadınlara parısss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…