2010 Aralık Anneleri

benim üniversiteden en yakın arkadaşım hipotiroidi hastası.Onun rahatsızlığını annesi 8 aylıkken farketmiş.O dönemde doktorlar çok geç kalınmış zeka geriliği olur demişler.Ailesinin tedavisini titizlikle yürütmesi sonucu zeka geriliği falan olmamış. yalnızca boyu biraz kısa kalmış.Kısa derken cüce falan değil. 1.58 boyu vardı.Şimdi sapasağlam bir kızı da var. Evet ilaca bağımlı bir yaşam ama tedavisi olan bir hastalık çok şükür...henüz bebişine tanı konmamış.İnşallah değerleri normal düzeyde çıkar ama harap etme kendini.allah devasız dert vermesin.

Herkese gunaydin Yine uykusuz bir gece sancılı bir sabah hepimize kolay gelsin bayanlar nede olsa bir gun bitmeden digerine başlıyoruz

dilem canım geçmiş olsun, üzme kendini, inşallah bişey çıkmayacak, temiz gelecek tahlil sonuçlarınız. Kendini üzme ki bebeğinin sütü de azalmasın, hem artık bebişler herşeyi hissediyo, onun için topla kendini. 3 hafta sonra bize müjdeli haberler vereceksin inşallah...

sezen hayırlı olsun tatlım, darısı bizlerin başına. ama ben 2.ay aşısından çok korkuyorum, bebikimin hbaeri yok yavrum, gidiyo çöp çöp aşıları oluyo geliyo ama 3 aşı birden nasıl dayanacak yavrum bilmiyorum İnşallah sorunsuz bi aşı günü olur sizinkisi, deneyimlerini gelince anlat bize

kızlar sizin bebekleriniz gece kaçta uyuyo sabah kaçta uyanıyo? Biz daha oturtamadık saatleri, bi gece erken uyuyo bi gece geç. Gariptir ama gündüz uyursa gece de uyuyo, gündüz uyumazsa gece de uyumuyo, halbuki tam tersi olması lazım Dün gün boyu yarım saatlik bir kaç şekerleme yaptı kucağımda, yatağına koyduğum an açtı gözlerini hep, akşam babamız geldikten sonrada uyumadı. Uyumaması bişey değil de bizimki daha uyanık vakit geçirmeyi bilmiyo, sürekli ağlıyo, huzursuzlanıyo, kucakta olacak ve sürekli pozisyonu değişecek, kendi kendine debelense filan iyi olacak. Ben mi acele ediyorum bu tarz şeyler için bilmiyorum. Sizinkiler uyanık oldukları esnada ne yapıyolar. Kafayı yiyecem valla..

Slm kizlar benim kızım memeyi 9- 10 dk emiyor sonra birakiyor.. Acaba doyar mi bilmiyorum .. Sonra zorla vermeye calisiyorum agliyor bilmiyorum ki sizinkiler nekadar emiyor( kac dk)

Slm kizlar benim kızım memeyi 9- 10 dk emiyor sonra birakiyor.. Acaba doyar mi bilmiyorum .. Sonra zorla vermeye calisiyorum agliyor bilmiyorum ki sizinkiler nekadar emiyor( kac dk)

canım benimki de bazen uyuyor emerken ... uyandıramıyorsam altını değiştiriyorum .. iki iş oluyor ama sonrasında yine emzirmeye devam ediyorum ...

dun butun gun uyumadi kizim
bende gece uyur diye heveslendim
gece saat 4e kadar bagira bagira agladi
ananesi pispisladi biraz sakinlesti bide memede sakinlesti
ama yine agladi
cok gazli bu arakar
hicbisey fayda etmiyo sanki:26:

aynen canım ...benimki 5 dk emiyo gaz çıkarıyoruz tekrar emiyo 5 dk memeye gelince ağlıyo anlamadım ki ama 2 saat uyursa hiç geri çekilme falan yok

dilemcim çok geçmiş olsun canım benim inşallah hayırlı haberler alırsın içini ferah tut inşallah o çok tatlı bebişinde bisey çıkmıck hem çıkıcak olsada inşallah olmaz tedavisi var erken teshis önemli biliyosun rabbim dermansız dert vermesin rabbmçocuklarımıza saglık sıhhat versin her daim

vala canım benim bebeğim her daim uyuyo bende acaba anormallik bizdemidiye düşünüyorum sadece karnı acıktığında yada altı pislendiğinde uyanır altını temizlerim karnını doyururm gazını cıkarırım tabi bu işlemleri yapmam 1 saat sürüyo o esnada uyanık oluyo işlemler bitince tekrar uykuya dalıyo nerdeyse 2 aylk olucaz hiç öyle susmadan ağladığını bilmiyorum ağladığı zaman ya altı pislenmiştir ya karnı acıkmıştır hatta ben beşiğinden alıyorum sürekli sırt üstü yatyo omzuma yatırıyorum sırtı ağrımıştır diye düşünüyorum şuan bile omzumda uyuyo yavru kuşum dün akşam 7 8 gibi uyuduk gece 11 de uyandık 12 ye kadar yedirdim temizledim gazını cıkardım 12 de uyuduk 3.5 da kalktık 4.5 kadar tekrar aynı işlemler sonra 8 de kalktık o saatlerden sonra hemen uyumuyo yanyana yatıyorum bebişimle o bakınırken ben uyuyorum o etrafı izliyo sonra uyandımda bakıyorum dalmış oluyo bebeğim bizim hep böyle inşallahda böyle devam eder doğdu doğalı hiç zorluk yaşatmadı bana yavrukuşum allaha şükürer olsun haa tabi ben mama da veriyorum belki bunda mamanın etkiside vardır uyku yapabilir onu bilemiyorum

ama yine agladi
cok gazli bu arakar

hapsurukcum sende dıkkat edıyormusun yedıklerıne..benım kızımda cok gazlı hala gazımızdan aglıyoruz hatta cocuk nefes alamıyor nerdeyse ıkınmaktan,ama ben hanı su ıcınde sıcak su torbası olan guvenlı yatıs yatakları var ya onlardan aldım gunduzlerı yuzustu ona yatırıyorum hemen dalıyo uykuya,karnı ısınıyor ya,ama hep yanındayım ne olur ne olmaz dıye,gazdan cok cektım ben hala da bıtmedı,bı de benım kız bu gaz ılaclarından verınce daha da beter oluyo onun ıcın hıc ılac kullanmıyorum bı tek muskat bıraz ıse yaradı..hımm bı de ayaklarını karnına dogru calıstır,bacakları haraket edınce de cıkıo gaz tabıkı bunlar kesmıyo gaz olayını ama bıraz hafıfletıo...

kuruyemiş,çikolata,bulgur,sogan ,sucuk,salam,sosis,sarımsak,çay,kahve..daha bu lıste:13: uzayıp gıdıyor..bı dene bakalım belkı faydası olur...

Son düzenleme:

Dilemcim canım çok geçmiş olsun.Allah daha beter hastalıklardan korusun.

ama yine agladi
cok gazli bu arakar

Kurutma makinası ile sakinleştirmeyi hiç denedin mi? bizde gerçekten işe yarıyor ve K.makinası sesi ile uyumayı da çok seviyor : )

Ben her gece bu gece uzun uyur diye bekliyorum.Yok ,yok kurulmuş saat gibi 2 saat ara ile kalkıyor.Hiç yatmamak en iyisi valaha.

Bu arada çok gazlı ise ya çok streslisin ya da yediklerinden kaynaklanıyordur.Ben hiç bir şey yiyemez oldum.Evime giren tek sebze ıspanak : ) baklagiller zaten yok ve daha bir çok güzelimm yemekler : ) gazımız minumun da seyrediyor.Yani en azından saatlerce ağlamaları yok.

Benim kızım da, bazen 10 ,bazen 15 , bazen 5 dk. emiyor.Zaten eğer doymuyorsa bir süre sonra tekrar istiyor.

Bebeğin kendini uzun süre aç bırakmaz merak etme.Doymazsa anlarsın zaten.

Feci kıskandım.: ) Allah bize de uzun uyumayı nasip edecek mi acep ? : )

Sen yine söyleme valaha nazar değer : )

annem der ki;uyku uykunun mayasıdırvalla bız hala uyanıkken evde kucakta dolasıyoruz..artık belim ağrıyor..hele eşimin nöbetci oldugu gunler tek basımayım...sırtım agrıyor valla..yakında fıtık cıkıcak bennde o uyumamalarda gazdan canım..kucagındayken karnı ısınıyor bebek gevseyıp uykuya dalıyor yatagına yatırınca senın sıcaklıgın gıdıyor,ben yuzsutu yatırıyorum bıraz pışpışlıyorum sonra bı 1 saat kadar yanında bekleyıp ıyıce dalınca yan cevırıyorum oyle uyuyorum,eger deneyeceksen dıkkatlı ol kusmasın yada uzustu kalıvermesın, Allah korusun yavruya bı sey olmasın

ayyy masallahbencede soleme kımseye maşallah kuşuma...benım kızımda soyle uyanıkken kanepe de yatak da felan aglamadan dursa yasin okuyacağım valla...işte buraya da yazıom :86:

Selam kızlar bizde bugün Aşımızı olduk kontrolümüze gittik geldik.Oğluşum burnu tıkalıymış doktorumuz damla verdi.Onun dışında herşeyimiz iyi çok şükür. Bende gittim doktora daha kapanmamış 2 dikiş yerim var onların kapanmasını bekliyorum bende :)) Pansumana devam yani :))

yok bizimkinden farklıymış sizinki. dua edelim canım,inş bişey çıkmaz... erken teşhis çok önemli sonuçta... 3 hafta da çok uzunmuş yahu, sen internetten falan araştırıp da kafanı bulandırma bence. Allah sabır versin zor tabi beklemek. ama inş güzel haberler alacaksın ve unutacaksın bu sıkıntılı günleri...

Aynı durum bizde de gündüz uyuyorsa gecede uyuyorr yoksa uyumadıysa ne gece nede gündüz uyuyor ve huzursuz oluyor ağlıyor uykusuzluktan insaallah düzelir hepimizinki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…