2010 Aralık Anneleri

gecmis olsun canim...insallah cabucak gecer...
ameliyatin iyi gecmesine cok sevindim, insallah bundan sonra sorunsuz gelisir hersey...tekrar gecmis olsun....

canim bende mama vermek zorundayim, doktorumuz bunu soylediginde gozlerim doldu nerdeyse aglayacaktim, cok hevesliydim emzirmeye, ama ben hala devam ediyorum 10dk bi gogus, 10 dk digeri pesindende mama veriyorum 60ml hazirliyorum eger az gelirse tekrar bi 60lik hazirliyorum, ama emzirmeyi kesmicem ne alirsa kardir, hic yoktan iyidir...

capak sorununa gelince burda fizyolojik su diye bisey var eczanelerde satiliyo, ben onu kullaniyorum, pansuman bezlerine dokup gozun burun kismindan baslayip disa dogru siliyorum, her goz için yeni bez kullaniyorum..doktorum demisti ayni bezi kullanma eger birinde mikrop varsa digerinede gecermis...

guzelim benim eşim mamayla büyümüş ama burnu bile akmaz.aksine ben annemin sütünü dibine kadar içmişim 2 sene ama havadaki tüm mikrop ve virüsleri herkesten önce kaparım.çocukluğumdan beri popom elek gibi iğne olmaktan.ne emen bebek daha sağlıklı bebek ne emziren anne daha iyi anne.hiçç canını sıkıp da bu stresi bebeğine geçirme. bebişlerimiz bomboş birer sayfa gibi.her türlü duygumuzu hissediyorlar. çok canını sıkan ve üstüne gelen olursa da dilsan-ı münasiple cevabını ver,geç git.sıkma canını

canım benim de en cok canımı sıkan sey o oldu herkes bebek sağlıklı mı sorusundan önce süt veriyomusun aaa sütün yok mu diye soruyormuş meğer bunu gördüm benim bebeğim 13 aralıkta doğdu suan 45.günümüz fln.biraz da iştahlı bi bebek o yüzden ben her 3 saatte 1 90cc veriyorum ama 60cc hazırlıyorum memeyi verdikten sonra 60ı verince eger doymadıysa zaten belli ediyor ağlıyor o zaman 30cc daha yapıyorum o zaman sakinleşiyor bazen de 30 a gerek kalmıyor demekki doymuş diyorum ben de günlük alması gereken miktar 720 cc imiş ona göre ayarlamaya calışıyorum ben de doktorumuz bu şekilde bi ayarlama önermişti.senin sütün sağınca ne kadar çıkıyor bilmiyorum ama benimki az gercekten iki göğüsten toplam 30 fln cıkıyor ancak doktorumuz ilaç niyetine 1 damla da olsa ona yararı var demişti..sonrasında ne olur vazgecermi bilmiyorum ama bebeğim de emme refleksi çok kuvvetli bir bebek emiyor az da olsa..
sen nasıl ayarlıyorsun?bu arada benim gibi olanların da olduğunu bilmek rahatlattı:) cünkü insan sanki tüm dünya kadınlarının sütü var da kendinin yokmuş gibi hissediyor galiba bu durumda olunca..

arsivist canım sıkma canını, azıcık da olsa ona yarıyordur sütün merak etme sen. Hem bu senin seçimin değil ki, göz göre göre göğüslerim sarkmasın diye emzirmeyen kadınlar var, sonuçta böle bi durum yok ortada, sen sütünü arttırmak için elinden geleni yapmışsın, yinede gelmiyosa yapacak bişey yok, ben de bu süt olayının tamamen bünyesel olduğunu düşünüyorum, yiyecekler bi yere kadar arttırıyor.ben de normal doğum yapamayacağımı öğrendiğimde çok kötü olmuştum, kendimi yetersiz hissetmiştim, çok ağladım bebeğimi doğuramıyorum bile diye, ama şimdi düşününce gülüyorum. sonuçta alternatifimiz var, aç bırakmıyorsun ya bebeğini. Pozitif düşün, üzme kendini ki bebeğin de üzülmesin

gurbetgelini canım ameliyatın iyi geçmesine çok sevindim, bebekler çok daha çabuk toparlanıyorlar, merak etme, bir kaç ay sonra ameliyat izi bile kalmayacak. Şükürler olsun ki tedavisi olmayan bişey değil. Mert bebeğe şimdiden geçmiş olsun...

mert bebeğin iyi olmasına çok sevindim, inşallah çabucak toparlanır, evinize dönersiniz gurbet gelini.

kızlar oğluşumun göbek deliği azıcık dışarı çıkmış, bugün farkettim, fıtık mı acaba? ağlamaktan ve ıkınmaktan olur ya bu fıtık, mete beyde ikisi de fazlasıyla mevcut. çok az dışarda ama doktora götürsek mi acaba?

SLM KIZLAR...

canim cok skkin, az once hastaneden aradilar, oglumdan 4.gun kan alinmis ve degerleri yuksek cikmis, tuz kaybina neden olan yuksek horman seviyesi cikmis, sinirin biraz ustundeymis ama tekrar kan alinip bakilmaliymis, yarin eve hemsire gelecek, cok endiseleniyorum eger oyleyse omur boyu ilac kullanmasi gerekebilirmis, nolur dua edin, zaten kalp ekosu ve isitme testinden gececekti ve bunlar beni yeterince endiselendiriyodu simdi birde bu eklendi

ıkınmakatn göbek fıtığı oluyo cnm.. benim büyük oğlumda karşılaşmıştık aynı durumla sargı bezinin içine bozuk parayı sarıp göbeğinin üstüne koyuyordum bezlede sıkıştırıyordum doktor sölemişti .. bi dene istersen...
benim ufaklıktada balkadı ıkınmalar gaz sancıları bakalım nasıl geçiricez..

canım çok geçmiş olsun, sınırın biraz üstünde olduğundan tekrar bakılıyo madem, belki de sonuç iyi çıkar bu kez.

canım baya ıkınıyo ve sancı gelince çok ağlıyo, sonuca şaşırmamak lazım. işin kötüsü doktorumuza ulaşamadım.
para sarmayı komşum torununda denemişti ve geçmişti, o da aklımda ama önce bi doktorumuza danışıyım diyorum.

Cnm gecmis olsun ins tez zamanda saglıgına kavuşur .. Ailede bı rahatsizligi olan varmiydi hiç bazen genetik oluyormuş.. Hamileliğim ve sonrasında bana da çok soru sordular ailenizde ne tür hastalıklar var felan diye.. Ona göre önlem alıyorlar erkenden teşhis etmeleri iyi ve saglıgına kavuşur merak etme.. herseyin tedavisi var. Dua et ki bebeğin seninle. Allahım onu annesine babasına saglicakla bagislasin

slm kızlar .. bakıyorum da diğer topiclere kimsecikler uğramamış ... doktor ilk günümüzden itibaren vitamin - damla - paranox fitil vermişti.. ben de bunların her zaman kullanılacağını düşünerek .. her gün fitil verdim .. 1 günde bazen 1 yarım .. bazen 2 yarım .. ilk 20 gün kadar devam ettim .. sonradan : fitilin sadece problem olduğunda verilmesi gerektiğini öğrendim .. çok üzüldüm .. sizce bir zararı olur mu bebeğime.. çok moralim bozuldu ..

Slm canım hemen hemen aynı haftalardayiz:)) ben zannetmiyorum sen sadece cikarmasina yardım etmissin kolayca yapmış.. Oldu bitti gecti... şimdiden sonra dikkat edersin.. bunlar ufak seyler Allah büyük sorunlar vermesin. senin bebek şimdilerde ne yapıyor .. Agu diyordur sen konustukca ağız hareketleri yapar seni dinler .. Benim kızım bugün ilk bagirmasini yaptı ağlamıyor ama bebekler arada bağırır yaa yanii ses çıkartır çok tatlılar yaaa

evet canım .haklısın çok şükür.. ağız hareketleri yapıyor .. agu da yapıyor bazen .. emziğini düşürünce beni çağırıyor öteki odadan ... bi de acıktık mı .. ee.. ee .. bunlar güzel yanları .. bunun yanında çok canımız acıyor .. gaz ve tuvalet sancımız var ve bu acıyı ancak emzirerek giderebiliyoruz .. süt kalmayınca da bağırıyor... 2 saatte 1 emziriyorum.. bu durum satte bir emzirmeme sebep oluyor ... yeni doğmuş gibi avazı çıkana kadar bağırıyor yavrum bazen .. dayanamıyorum .. bugün ılık zeytinyağı sürmeye başladım karnına..karnına dokununca bile ağlıyor bazen..

gurbetgelini - dilemcim..çok geçmiş olsun canım .. çok takip edemiyorum neti.. Allah şifalar versin ..

canım bu bahsettiğin tsh değeri mi? bizim de 5. günde yapılan tahlilde yüksek çıkmıştı. 15 günlükken tekrar bakalım dedi doktor. benim de gebeliğe bağlı hipertiroidi çıkmıştı ilk aylarımda ve 6 haftada geçmişti. doktor bunu duyunca endişelendi biraz hatta. neyse ikinci tahlilde tsh ve t4 bakıldı. çok şükür normal çıktı. biz pek tatmin olmadık ama 40ı çıkınca tekrar bakalım dedi. bu sefer farklı bi hastaneye gitcez. ciddi bi hastalık ve erken teşhis çok önemli. zeka geriliği olabiliyormuş ama erken teşhisle önlebiliyormuş. ilaç tedavisi uygulanıyormuş ve dediğin gibi ömür boyu ilaç kullanılması gerekebilirmiş. üstelik bizim ailelerde iki tarafta da var tiroid hastalığı. hatta eşimin yeğeni 17 yaşında,bi süredir ilaç kullanıyor ve hayatı boyunca kullanacak. umarım sizin de tahlillerinin temiz çıkar. Allah kimseye vermesin. seni anlıyorum ben de çok ciddi endişelenmiştim sonuç çıkana kadar. çok şükür ben rahatladım umarım sen de rahatlarsın...

canım çok geçmiş olsun, sınırın biraz üstünde olduğundan tekrar bakılıyo madem, belki de sonuç iyi çıkar bu kez.

gurbetgelini - dilemcim..çok geçmiş olsun canım .. çok takip edemiyorum neti.. Allah şifalar versin ..

cok sagolun kizlar, kendimi tutamiyorum aglamaktan gozlerim kan canagina dondu..allahim insallah sonuclari temzi cikar, tahlil sonuclari 3hafta sonra gelecekmis, 3haftada benim omrumden omur gidecek...
internette biraz arastirdim, bobrek ustu bezlerle ilgili bi hastalikmis, kiz cocuklarinda daha tehlikeli olabiliyomus, geneetik bir hastalikmis(ne bizde ne esimin ailesinde boyle bi sorun var) gelisim sorunlarina yol acabiliyomus
allah buyuktur insallah hersey temiz cikar,bizim icinde dua etmeyi unutmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…