2010 Aralık Anneleri

şuan itibariyle farketmekteyim ve pnömokok aşısıyla rota virüsü farklıymış benim sağlık ocağında yapılıyor dediğim pnömokok muş sanırım laviusc arkadaşımızın dediği gibi dışarıdan alıp yaptırıcaz,ee diğer aşılarla bir yapılırmış o biz hepsini yaptırdık buayki,nasıl olcaz onu şimdi,canım sıkıldı bak off

ayy şimdi kendi dr.umuzu aradım rota virüsü aşısı yapılmadı bize sağlık ocağında dedim biz onu 3.ayda bebeklerin hiç aşıları olmadığı için 3.aya aldık rutin kontrole geldiğinizde 3.ayda burada yapıcaz dedi,eczaneden alıcakmışız,sevindirik oldum

Son düzenleme:

Ben normal de 36 bedendim, 38 beden oluyor.Aslında çok vahim değilim ama , eski kilomda olmak istiyorum.Ben veririm ama diyetin sütü azalttığını ben kendimde gördüm.O yüzden bir süre daha böyle takılacağım.

ANAA !!

Doktorumuz bize böyle bir Aşı dan söz etmedi ama.Ne yapacağız şimdi? ben en iyisi Ablamın eşine bir sorayım Eczacı ya kendisi.Aşı kendilerinde mevcut mu?

ohh iyi yapmışsın ne güzel,bi ben yapamadım şu tek gezme işini,hadi güzelce atlatırsınız inşallah bende annemlerde yaptım mevlidi rahat oldu
darisi basina diyiym o zaman sinemcim
cok iyi gelio walla lohusa bunalimi falan kalmadi dunden beri
saol canim ne guzel atlatmiossin sende
pantolonlardan uzak dur cANIM
bende etek aldim alt olarak
40 beden ama zayiflayinca daralticam

mevcuttur canım hem pahalı bi ialçmışta ohh ne güzel tanıdık var iyi olmuş,sen alda git bence yapılsın çıksın sağ.ocağında bana demediler deseler alırdım bende bugün,bak hapşurukta yazmış tehlikeli bi durum bence yapılmalı bu aşı,benim bu diğer ay yapılcak artık dr.umuz kendisi yapcakmış

Belki bizim Doktor da diğer yapıcak.Yani aslında bahsetmesi gerekiyordu.Anlamadım valaha.

Bizimki öğlen 1'den beri uyuyor 4 gibi kalkıp emdi , emerken uyudu halen uyuyor.Ayy bu sefer gece uyumazsa Bıcı bıcı yaptı ondan uzun uyudu galiba.

slm kizlarr...

asi olan miniklere gecmis olsun...

bizde 7marta olacaz, insallah hasta olmadan atlatiriz....

bzim tek asi 6hastaliga karsiymis( polyomelit,difteri,tetanos, hepatit...)rotavirus asisinida ayni anda yaptircam burda devlet karsilamiyo 70euroymus doktorumuz tavsiye etti siddetli ishali onluyomus..
yaza arabayla turkiyeye gidecez, yolda hastalanabilir, veya hava degisiminden ishal olabilir en iyisimi tedbiri almak....

birde hatirlarsaniz oglumdan kan alinmisti omur boyu ilac kullanma riski vardi allahima binlerce sukur olsun sonuclari temiz cikmis....

ohhhh ne güzel. yanı planı bende babasına bırakarak perşembe günü yapamayı düşünüyorum
bakalım durumlara bağlı yinede.
çok ihtiyacım vaar hava almaay
aslında havaalr iyi olsa kızımla giderdim aam malesef.
arkadaşla çıkıp tüm ihtiyacım olabalrı almayı düşünüyorum
bidaha zor çıakrım.
baaklım belki indiirmlerden faydaalnırız dimi
ben d emartın ortasında yapıcam bi alternatifim var aslında giymek için
ama daah gzül bişi bulursam alıcam inşallah.

canım chiccounu phsyco diye bir emziği var kauçuk damaklı
çok gzüel
benim kız onu aldı valla
peline d etavsiye etmiştim acaba onunki aldımı
merka ettim şimdi

bizde bugün aşılarımızı olduk
baya ağlıyolar
biri bitio ağlıo susuyo çocuk dieğri geliyo.
neyseki evd ehuzursuzlanmadı
benimd edoktor aşıdan önce bişi vermene gerek yok demişti
ben vermedim ama eve gelince bi kaşık calpol verdim hemşirenin tavsiyesiyle.
benim kızımda 5880 gr 58 cm olmuş.
maşallah benim yavruma.
rota virüsü aşımız da birdahaki ay yapılacak.
3.ayda

benim bildiğim 6 aya kadar yapılabılıyor o ası kızlar ya onun ıcın ben yaptırmadım daha ıyıce bı arastırmak lazım galıba...

eskiden pnömokok ücretliydi, şimdi devlet karşılıyor ama rotavirüsü karşılamıyor. biz 2. ay aşılarımızı yaptırdık, bacaktan yapılanları iki hemşire aynı anda yaptı. rotavirüs ağızdan veriliyo, 3. ve 5. ayda yapıcaz dedi doktorumuz, daha önce 2. ve 4. aylarda yaptırmıştık büyük kuzuya. kalça ultrasonunu da 3. ayda yaptırıcaz.

Son düzenleme:

evet,orda 3 aşı ücretsiz yapılıyor.bu aşıyı ise kurum karşılamıyor.ben emekli sandığın bağlı çalışanım.

Slm kızlar nasıldınız biz Dr a gittik ishal olmuştu kızım ilaç verdi ne emıyor ne ilaç alıyor tüm gün Toplasan 90 gr icmistir emmiyor emmiyor emmiyor(

Ayrica demin face e kendimi tanıttım ama yazdığım geldimi bilmiyorum telden yazıyorum arada Facebook yorum yeri kitleniyor..

Üzülüyorum yaa dünden bugüne gr almamış normal diyorum emmiyor aşıdan oldu sanırım etrafa bakıyor agu yapıyor bı de emse!!

aşının adıROTARİX.bu ağızdan verilen extra bi aşı.diğer 3 aşıyla alakası yak canım.

canım az daha bekliyorr tamm karşılık vererek gülmesii 3 ayın içinde oluyorr
internetten süreklii tekip ett
2 aylıkk bebek gelişimi yazz çıkıyor ordan okuu

İnş cnm.Sürekli takip ediyorum zaten cnm da bir de sizlerin fikrinizi almak,tecrübelerinizden faydalanmak istemiştim.

Benim normalde günüm 25ocakta bitiyordu ancak erken doğumla 7aralıkta doğum yaptım.2,5kilo doğdu ğlum,şükürler olsun ki küvezde falan kalmadık hiç.Acaba erken doğmasının gülme konusunda ya da kendi kendine ses çıkarma açısından bir etkisi var mıdır?

çok uzun zamandır gülüyor canım gülmesi lazım seninkinin de ama her çocuğun özellikleri bir olmaz tabi bir sor istersen doktoruna

Bugünde iki kez gülümsedi ama bariz değil ya yeni bşlıyor gülmeye ya da yine meleklere gülüyor bilemiyorum evet doktoruna bi sorucam kontrole gittiğimiz zaman

canım benim ilk çocuğum 22 gün erken doğmuştu. Herşeyi geç oldu, gülmesi,konuşması,tuvalete alışması,yürümesi vs. Yaşıtlarına göre 3-5 ay oynadı biçok şeyi. moralini bozmak istemem ama biz 3-4 yaşlarında pedagoga filan götürmüştük. Pedagog bana erken doğma durumu olup olmadığını sormuştu.Biraz dikkat eksikliği filan vardı. Düzeldi çok şükür. Baya üstüne düşmek gerekiyo bebişlerin gelişim süreçlerinde. Eğer tedbirli ve ilgili olursak herşey yolunda gidecektir.

Saol cnm sürekli konuşuyoruz annemle inş en kısa zamanda bize karşılık verir

Ohh maşallah cnm şükürler olsun çok sevindim inan:)Vurudr senin durumun daha hassas tabi bende düşünüyorum vurdurmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…