2010 Aralık Anneleri

Arkadaşlar bişi sorcam oğlum 2ay 1haftalık gülmüyor hala ne zaman gülmeye başlar?Sizinkiler gülüyor mu?

canım az daha bekliyorr tamm karşılık vererek gülmesii 3 ayın içinde oluyorr
internetten süreklii tekip ett
2 aylıkk bebek gelişimi yazz çıkıyor ordan okuu

bizim bugün 3 ay bitti
tam olarak 3 aylık olunca gülüyorlarrr
bizimki artık kahkaha atmaya başladıı
gözleriylede takip ediyorr

benim oğlum en fazlaa 2 saat uyumudan uyanıl kalabiliyor sonra hemenn uyuyorr 2 saat kadarrr
sonra gene kalkıyorrrr

Slm kızlar kızımın ateşi çıktı gece dörtte 37.9 dü sabah 7 de 38.5 olmuş gece verdim ilaç ama şimdi 6 saatiin dolmasını bekliyorum soydum biraz ıslak bez tuttum 38 e düştü iştahı yok.( atesliyken bebek emmemı

canım 8.9 haftalar büyüme atakları oluyor googlea arat sonra 12.haftada oluyor.yazdığın gibi belirtiler olabiliyormuş,bizimde birkaç kere olmuştu ama sürekli değil

İnşaallah geçici bir dönemdir, yoksa dayanılcak gibi değil yani.Yiğenim 2 yaşında onunla uyku saatleri aynı: ) büyümüş de öğlen uykusuna 1 kere yatıyor.Mesala bugün sabah 9'da kalktı 13.00 de yeni uyudu 4 saat uyanık.Şimdi kalkınca tekrar akşama kadar uyumazsa diye çok korkuyorum

benim oğlum en fazlaa 2 saat uyumudan uyanıl kalabiliyor sonra hemenn uyuyorr 2 saat kadarrr
sonra gene kalkıyorrrr

Canım benim kızımın da deli gibi uykusu oluyor , hatta uykusuzluktan huysuzlanıyor ama yatmıyor işte.

benim kızda dün az uyumuş doğru düzgün uyumamış ama gece şükür ki güzel uyudu 10 da uyudu 3,30 uyandı.

carna senin kız gece uyuyormu bari gündüz bu kadar uyanık bari gece uyusa.

Gelisim ataklari

Mutlaka ve mutlaka her anne babanin bilmesi gereken bir konu : Cocuklarda gelisim ataklari/büyüme ataklari...

Bazi belli dönemlerde cocuklar cok yorucu olabiliyor, normalde yapmadiklari seyleri yapabiliyor, sakinlesmeden durmaksizin agliyabiliyorlar. Bu "Zor" dönemlerde bedensel ve zihinsel degisimler ve gelisimler yasiyor cocuklar. Bu zorlu dönemler ilk 20 ayin icinde 10 adet büyüme atagi ile kendini gösteriyor...

Almanya da yasayan anne-babalarin bu konu ile ilgili mutlaka ve mutlaka okumalari gerektigi bir kitap var:

"Oje, ich wachse"

Yazarlar: Hetty van de Rijt ve Frans X. Plooij

Ben ilk kizimda ne bu kitaptan nede büyüme ataklarindan haberdar degildim... Ve belli dönemlerde cok zorlandigim oldu... Cocugun bir derdi oldugunu saniyorsun, herseyi deniyorsun, bebisini sakinlestiremeyince tedirgin oluyorsun, sen tedirgin olunca bu cocuga da geciyor ve dahada huysuz olmaya basliyor...

Ama bu dönemlerden haberdar olunca, insan kendini daha önceden hazirliyabiliyor ve bu dönemler geldiginde bebisinin neden huzursuz ve huysuz oldugunu bildigin icin daha rahat ve sabirli davraniyorsun. Ve böylelikle anne-babanin sakinligi cocugun biraz da rahat olmasina ve bu onun icin zor dönemleri daha kolay atlatmasina yardimci oluyor.

Büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

yani ilk büyüme atagini bebis +/- 5. haftalikken yasiyor.

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. Anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

Bebislerimizin bu dönemlerde sizin anlayisiniza, sevginize ve sabriniza daha da cok ihtiyaci var... Siz sakin kalip, cocugunuza güvencede oldugu hissini verin... Bazen elbette bu zor dönemlerin atlatilmasi iple cekilir... Ama unutmayin, bebislerimiz cooook cabuk büyüyor... O yüzden hem tatli hemde aci anlarin daima kiymetini bilelim... Büyüyüp evden gittiklerinde eminim uykusuz geceleri, nöbet tuttugumuz saatleri, aglamalarin kulak agritacak boyutta olmasi ni bile özliyecegiz...

Miskokulunuzu bu zor dönemlerde daha cok teninize, yakinliginiza, sesinizi ariyacak... Bir cok anne tanidim su ana kadar... "offff, kucagimdan inmiyor, indigi gibi agliyor, beni cok yoruyor, annem yakin olsada bir kac saat kurtulsam, dinlensem" gibi sözler sarf eden... Ama bebisinizin o anda en cok ihtiyac duydugu sey sizin sefkatli kucaginiz ve kokunuz.... Ona bu onun icin yabanci, yeniliklerle dolu gelisim dönemlerini daha kolay atlatmasi icin onu anlamaya calisin ve mutlaka bu kitabi okuyun...

Uykusuz geceler gecirseniz bile... Bunu kimin icin yaptiginizi unutmayin... Meleklerinizle gecirdiginiz her anin özel ve güzel oldugunu, degisilmez ve tekar yasanamaz oldugunu unutmayin...

Saglicakla ve sevgiyle kalin

SiBeL

Son düzenleme:
benim kızda dün az uyumuş doğru düzgün uyumamış ama gece şükür ki güzel uyudu 10 da uyudu 3,30 uyandı.

carna senin kız gece uyuyormu bari gündüz bu kadar uyanık bari gece uyusa.

Dün 23.00^de yattı gece 02.30 da uyandı, 04.30 da tekrar uyudu 06.00' da tekrar uyandı sabah 09.20 ' de uyandık 1 saat önce uyuduk işte : )

Son düzenleme:
Arkadaşlar bişi sorcam oğlum 2ay 1haftalık gülmüyor hala ne zaman gülmeye başlar?Sizinkiler gülüyor mu?

çok uzun zamandır gülüyor canım gülmesi lazım seninkinin de ama her çocuğun özellikleri bir olmaz tabi bir sor istersen doktoruna

carnacım bende aynı yazıyı okumuştum çok güzel açıklıyor herşeyi,yalnız senin durum ya büyüme atağıda olabilir yada şimdi takip et sürekli aynı saatlerde böyle yaparsa ve bu devam ederse kolikte olabillir,koliğide araştır hangisi olduğunun ayrımına daha iyi varırsın sen,
bizde bugün aşılarımızı olduk masalım uyuyor şimdi sağlık ocağında çok ağladı ama yolsa kesildi,inşallah ateş olmayız

her bebekte farklıdır belki kızlar ama bizimkide 1.5aylığa gelirken başlamıştı gülmeye agularımızda başlamıştı

Geçmiş olsun ekince ya...geçer bu da geçer..

selam annisler
rota virusu asisini gorunce yazmadan edemedim
ablam ikinci ogluna yaptirmamis bu asiyi
gerek yok diye dusunmus
ve ben dogum yaptigimda 2 yasindaki yegenim
hastanelik olmustu
oyle kotu durumdaydiki gunlerce hastanede yatti
bulasici oldugu icin goremedim onu
cok bitkinmis ve feci sekilde ishal olmus
ve ateste varmis
doktorlar sivi kaybi cok oldugu icin damar bulupta
serum verememisler
bide cocugun kollarini bacaklarini delik desik edip canini yakmislar
cok riskliydi durumu
hicbisekilde sivi verilemiyodu
sadece annesini emerek toparladi
ama ablam cok pisman oldu asiyi yaptirmadigina
ben kesinlikle yaptircam

bizim aşımız yarın inşallah
rota virüsü aşısını sağlık ocakları yapıyor mu acaba
sporstar canım sen sağlık ocağında yaptırdın heralde bu aşıyı da yaptılar mı

Ben dün yaptırdım o aşıyı.dr.çok önemli demişti.ağızdan verildi.aşı olmasına rağman alt bezini değiştiren kişi mutlaka ellerini yıkamalı diyodu.aşıdan sonra kakasından da bulaşabiliyor çünkü aşıda canlı virüsler var.hem rota virüsü bizim zehirli ishal dediğimiz ishali önlüyor başka sebeple olan ishalleri değil.ama en tehlikelisi de bu zaten tedavisi sadece sıı takviyesi yapmak.benim kızkardeşim zehirli ishalden ölmüş bebekken.o nedenle düşünmeden yaptırdım hemen aşıyı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…