2010 Aralik Annelerinin Dogum Hikayeleri

tebrik ederim tubaa allah anali babali buyutsun masllah bebegine duygulanmadim desem yalan olur.sanki senin yerien ben hastanede dogum yapiyor hissine kapildim guzel anlatmissin:92::92::92: (yanlis alinti oldu snairim biraz once pardon kizlar)

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar allahım yüce rabbim tez zamanda hayırlısıyla hepinize kurtulmayı nasip etsin inşallah

Dilay ve Toobam çok güzel yazmışsınız ağladım tutamadım kendimi Allah analı babalı büyütsün tekrardan kuzularınızı.Darısı başımıza heyecanla merakla beklemekteyim.

Son düzenleme:
kızlaarr hepinize çok ama çok teşekkür ederimm...
allahım bekleyen hepinizi sağlıkla kurtarsın yavruşlara hayırlısıyla kavuşun inşallah...

dilay ve toobacım çok güzel anlatmışsıız.
bebişlerle huzurlu sağlıklı günleriniz olsun inşallah.

Dilay Ve Tooba ağzınıza sağlık hikayelerinizi okurken yanınızdaymışım gibi hissettim o heyecanı tattırdınız teşekkür ederm. bir ömür yavrularınızla mutluluklar

teşekkür ederim canlar.. sizinde doğum hikayelerinizi bekliyorum.. Allah herkese gönlünce doğurmayı nasip etsin

herkesin farklı farklı dogum hikayesi oldu cok güzel okumak sanki canlanıyo gözümüzde o anlar
sıra bizde artık az kaldı doguma hikayesi olcak inş herşey yolunda ve güzel olur

Kizlar ben de Ocak annesi olucam inşallah hayirlisiyla...Dogum yapan arkadaşları okudum ve cok duygulandim hepinizi tebrik ediyorum yeni hikayeleri de merakla bekliyorum Allah kurtarsın hepimizi ....

hayırlı ugurlu osun canım saglıklar gelmiş duru cun
negüzel anlatmıssın okurken gözyaslarımı tutamadım
ben sezaryen oldum genel anezteziyle ama kızım karnımdan cıktıgı anki sesine uyanmıstın ne muhtesem bir an derken şimdi okuduklarımdan sonra imkan olsada
normal dogumu tatsaymısım diyorum
neyse canım yavruna ve sizlere uzun ömürler
gözün aydın olsun
cok şükür yavrun kucagında ve saglıklı önemli olan o mutlu olun

arkadaşlar hepinizin gözü aydın
Rabbim bebeklerinizi hayırlı günlere byütmenizi nasip etsin
saglıklı sıhhatli mutlu yavrular olsunlar inşallah

merhaba kızlarrr... hikayeme başlıyorum sonunda ... 27 kasım akşamı eşimle kısa bir yürüyüşe çıkmıştık ve o sırada 39 haftamız dolmuştu .. ama bu kısa yürüyüş 3 saate yakın sürdü .. ve pazar sabahı kanamam oldu ... biz de apar topar acile gittik .. ve doğumun tam olarak başlamadığını ve kanamamın yorgunluktan olabileceğiniz söylediler .. o gün biraz da bizden kaynaklı oldupu için üzülmüştüm ama açılmamın da 2 cm olduğunu öğrendim ..ve bebekte doğum kanalına girmek üzereymiş ..pazartesi evde temizliğe devam .. ve son kontroller :)
ve 1 haftadır da kafamda sadece normal doğum var .. başka da bişey düşünemez olmuştum .. herkes kendini bu kadar şartlama demişti ama ben yine de sadece normal doğumu düşünüyordum..
pazartesi akşamı her zamanki gibi saat 23:00 gibi yattık ... eşim de yatar yatmaz .. normal doğuma çok taktığımı ve istersem sezeryana karar verebileceğimi .. son anda bile kararımı değştirebileceğimi .. herkesin sezeryan istediğini ve benim de istersem sezeryan olabileceğimi hatırlatarak bana alternatifleri hatırlatıyordu sezeryan olursam çok fazla üzülmemem ve takıntımı atabilmem için.. canım benim).... bu arada benim bacaklarım da 1 haftadır ufak ufak ağrıyordu .. (annemin doğumları da bacaklarının ağrıması ile oluyormuş )ama ben hem yorgunluk hem de bunun ırsi olması için dua ediyorum .. saat 00:00 gibi yine bacaklarım dahil bi ağrım oldu ... kendi kendime bu ufak sancılar olacak tabi diyorum .. e artık 39 haftam dolmuştu sonuçta ... çok yorgundum bi ara duş alsam mı diye düşündüm .. ama regli ağrılarımın yanında çok önemsiz gelmişti ... uyumuşum...
ve saat 2:50 ; ilk ağrımdan daha fazla bi sancı ki yine bacaklarım dahil ... lavaboya gitmek istiyorum ama kalkamıyorum ... eşimi uyandırdım ve galiba hastaneye gidiyoruz dedim .. dedim demesine de bi yandan da bu mu yani diyorum .. bi ara şimdi olmasın duş almam lazım diye düşünüyorum ... sancılarım için dakika tutmaya karar verdik ... baktım geçen bi sancı yok :) ama bu çokta uzun uzaadıya sürmedi .. çünkü ben yine eşimin yardımı ile kalkıp duş almaya karar verdim .. ve lavaboya gider girmez çok az kanlı suyum geldi... ve artık sancı süresi tutmanın ya da duş almanın mantıksız oldupuna karar verdik . sancım da mola vermişti.. .. ve 3:15 te yola koyulduk .. merdivenleri bile kendim indim .. yani bütün bu anlattıklarım toplam 25 dakika sürmüştü.. arabada bir kez daha sancım oldu ama .. normal normal konuşuyoruz..eşim de annemlere haber verdi.. saat 3:30 da hastanedeyiz. 2 erkek güvenlik görevlisi ve 3 hemşire .. ben glücük atıp şey biiizzzz ... siz anladını zaten diyebildim .. ve hepimiz gülmeye başladık .. beni tekerlekli sandalyeye oturttular .. tam kapının önünde de bir tartı .. bi dakka bi dakka dedim ... tartılmam lazım .. yine kendi kendime kalktım tartıldım ( 52 ile hamile kalan ben 64 kilo idim) ee ne oldu sizce hemşire ve eşim gülmeye başladı .. ve hala herkese en çok bunu anlatır .. beni sancı odasına götürdüler .. yattığımda da yine bu sefer regli sancısı çok cevap veremiyorum .. hızlı hızlı soruları cevaplandırıyorum .. NST vst .. her şey normal ve açılmam 67 cm .. ebe doktorumu raayıp haber verdi... doğuma hazır olunca çağırın demiş .. ve ben 10-15 dk sonra doğuma hazır bir şekilde çataldaydım .. doktorum hemen geliverdi.. sancılarım ufak ufak devam ediyor... bu sancılarımı iyi değerlendirmemi ve ıkınmamı istedi.. bebek doğum kanalına girmemişti henüz .. ıkınıyorum .. başarısız .. ıkınıyorum başarısız .. doktor hiç müdahale etmiyor .. bebğin doğum kanalına girmesini bekliyor.. sonra herkeste denenmeyen bişi .. yerde ıkınmamın rahat olacağını düşündü .. onu da denedim ama bu ıkınmalar da sadece bebeğin doğum kanalına girmesini sağlamak oldu . tek dediğim de normal olacak değil mi ? o sıra doktor böyle giderse szeryan olabilir demez mi .. ( doktorum bu konular da çok doğrucudur yapı gereği) ama ebe kesinlikle yapar diyor , çok cesaretli diyor ş bu kadar cesaretle normal isteyen çok azdır diye yorumlar yapıyor .. hem bana moral oluyor bunlar hem de doktorum bişey diyemiyor .. bu sırada doktorum bi ara dışarı çıktı .. eşime sezeryana bile alabilriiz demiş .. üşünebiliyormusunuz .. 6-7 cm açılma ile gelmişim ..15 dakikacık uraşmışız daha.. dediği alternatif sezeryan .. hayır diyorum normal istiyorum ben . ve daha bir cesaret geliyor.. .kendi kendime yardımsız sadece sözlerle yönlendirerek bebişimizin gelebileceğini düşündü.. çünkü sezeryan ihtimalini dile getiren doktorum bi yandan da dikişsiz doğurman için uğraşıyorum diyor .. ve her sancıyı değerlendir diyor .. ama olmuyor.. sancılarım çok şiddetli değil .. sancımın geldiği anları söyleyin diyorum doktora ki .. söyleyin ki değerlendireyim .. işte kızlar o kadar bi sancıdan bahsediyorum ... sanki sancıyı doktor çekiyor ama ben doğurmaya çalışıyorum olmayacağına karar veriyor ve ebenin karnıma bastırmsını istiyor .. ilk bastırma ve ıkınma başarısız .. meğer ebe kaburgalarıma , yani çok yukarı bastırmış .. ve kızlar ikinci bastırma daha aşapıdan ve son ıkınma bebişimiz dünyaya geliyor saat 4:45... .. yardım edilediği için de 6 - 7 dikiş .. ama normal oldu ya .. ben mutlu .. dikiş acılarını bile duymuyorum .. ama bi ara dikiş atılırken bakmış buşundum .. siz siz olun merak etmeyin .. bi dikişi çok daha fazla hissetmiş oldum ..
bebişim , biriciğim .. bana dikiş atılırken yan yatakta giydirildi .. seyrettim .. ve belkide dikişlerimin acısını onu seyrederek bastırdım ..
yaklaşık 20 dakika sonra bebişim kucağımda babasının yanına getirildik .. işte şimdi tam bir aileydik ... annemler gelmiş .. herkes mutlu .. ben hayal alemi gibi saçmalıyorum .. sanırım vurdukları iğne sadece ağrı kesici değildi ki .. bu kadar.. bi konuşma aldı beni .. odaya kadar susmadım .. kızlar uzun mu oldu bilemiyorum ama .. bu duygu seli ile de konuşmuş ve saçmalamış olabilirim o an .. emin değilim ...
sonuç olarak hastaye varışım ile birlikte doumun bitişi tam 1 saat 15 dakika sürdü .. Allah herkese rahat doğumlar - sağlıklı evlatlar nasip etsin...

İşte harika bir doğum hikayesi. Names çok teşekkür ederiz canım benimmm. Alllah analı babalı büyütsün miniğini,hayırlı bir evlat olsun inşallah...

namescim,canım çok güzel bir doğum geçirmişsin,Allah herkese seninki gibi doğumlar nasip etsin.Yazıyı okurken -konuya şiddetli sancı çekmediğin açıklığını getirinceye kadar- sancıların nerede şiddetleneceğini bekledim durdum. :) Buda ırsi bi durum mu yoksa? Senin adına çok sevindim.Peki o dikişler sonradan seni zorladı mı? Benim korkulu rüyam -ilkinde başıma geldiği için-doğumdan çok sonraki dikiş acısı İnşallah yaşamayız.
Ailenle birlikte bir ömür boyu sağlık,huzur,mutluluk diliyorum canım..

names cok guzel anlatmissin cesaretinede hayran kaldim insallah bizim dogumlarimizda seninki gibi kolay olur cnm

names canım çok güzel anlatmışsın
azmine hayran kaldım ki herşey yolunda olduğu için azmetmenede hak verdim
şans ta senden yanaymış,miniğin uzun ömürlü sağlıklı hayırlı bi evlat olur inşallah

namescim, canım benim tebrik ederim, çok güzel bi doğum olmuş. Allah hepimize böyle kolay doğumlar nasip etsin. bu arada duşa girmeye fırsatın olmayabilir demiştim hatırladın mı:) kuzuyu kokla bizim için...

Namescim ne kadar cesaretlisin, hayran kaldım gerçekten.Benim gibi korkaklara da ders olsun : )

Bu arada dikiş atılmadan önce iğne vurulmadımı sana ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…