2010 Aralik Annelerinin Dogum Hikayeleri

Names cnm harika anlatmışsın sende yaşıyor insan okurken... allah sağlık versin ikinizide analı babalı büyüyün...

names cok güzel bir dogum olmuş ne güzel
darısı başıma inş
saglıkla büyüsün bebişin

Names tekrardan hayırlı olsun canım.Ve tebirk ederim.İnşallah bizlerde kolayca doğum yaparız dualrım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun.

namescim maşallah çok güzel bir doğum hikayesi gerçekten.
inş bizlerde senin gibikolay doğumlar yaparız

names maşallah canım bebeğinle sana ailene sağlıklı uzun ömür diliyorum canım darısı başımıza.....

merhaba kızlarr epiduralli normal doğum olduğu için hemen ilk fırsatta yazayım daha fazla geciktirmeden dedim

ilk baştan yazayım cuma günü bebişimin hareketleri bana daha az gelmişti ama hareket ediyordu yani
diyelim 2-3 kere hareket ediyorsa 2-3 saat etmiyordu ama normalde daha çok olduğu için bana az gelmişti bu
eşimde yarın annenlerle bi gir dr.a istersen dedi bana bende dr. dalga geçer dedim,çünkü bu ara hareketleriazabilir falan
demişti bana zaten
neyse cumartesi sabah eşim 6.30da kalktı işe gitmek için benimde 6.45te karnımda böle sanki adet sancısı ama
adet sancısıda değil yani tuvalete gitsem adet olduğumuz zamanlar hani gelsede rahatlasam hissi var ama
acısıda var yani böel 30-40saniye sürüyo sonra tamamen eser yok sanki hiç olmamış gibi oluyo eşime dedim ama
bunun sancı olduğunu bilmiyordum ozamanlar,sonra bu ağrı 15dk da bir tekrarlıyor hep bazen 10 bazen 7 bazen 18 diyelim
bi düzen yok ama süreklilik var yani ama sayılar bi iniyo bi çıkıyo
hatta burada arkadaşlarımızla konuşmanın üzerine hastaneye gitme kararı aldım
yanlış alarm olup geri dönmek istemedim bide sancı geçince sanki hiç olmamış
yada benmi abarttım acaba diyordum okadar bir biriyle alaksız anla çünkü
neyse gittik hastane sadece dikkat ettiğim şey sancı sürelerinin uzamasıydı 1dk.yı buluyordu yani
dr.um hemen nst ye gönderdi 20dk içinde 4tane 100lük sancı çıktı ve uzun süreliydi ve aralarda da 50,75ler falan vardı
dr.a sonucu gösterdim,ağrıların başlamış dedi,açılmaya baktı açılman yok dedi,rahim kasların çok kuvvetli dedi
bebeğimi kontrol etti geçen hafta 3kg çıkan bebeğim 2.5kg çıktı boyu herşeyi çok küçük çıktı
dr. bebeğin kanala indiği için sağlıklı ölçemiyorum bide kasılmaların var sürekli bebek toplanıyor ölçüm vermiyor dedi
bundan 300-400gr fazla olur dedi,seni bu durumda eve gönderemem dedi yatış verdi
bende doğum nezaman olurki dedim,ya sabaha karşı ya da yarın olur tahminen ama artık bekliyoruz yani dedi
neyse eşimi aradım söledim oda işten çıkçaktı işte yanıma gelmek için buarada odama geçtim artık
odamda nst ye bağlandım işte 1-2 saat içinde hala sancılar çekiyorum ama nst de 15 çıkıyor 20-25 çıkıyor ama dayanamıyorum yani
bi gariplik var yani 15-20ye dayanamıyordum artık,eşimle arkadaşım falan var muhabbet etmeye çalışıyorlar
ama çok kötü geliyordu sancılar hemşire geldi muayene etmek için kıza dedim 15-20ye dayanamıyorum yani 100leri hissetmiyordum bile diye
bi baktı açılmam 6cm olmuş,buarada sabah dr.um ağrıların çoğalınca ve sıklaşın hemşirelere sölersin beline epidurali yaparlar demişti
doktorum direk kendisi bu şekilde yönlendirdi yani,aslında çokta iyi olmuş,hemşire bunlar işte doğum sancıların dedi
açılma ile birlikte olanlar 15-20 yle bile bana zor gelmişti,yaşamadan atıp tutuyordum epidural bile yaptırmam diye
ama doktorumunda dediğine göre bu artık lüx değil gereklilik dedi,bende siz ne derseniz güveniyorum dedim
neyse hemşire 6cm deyince hadi doğumhaneye çıkıyoruz dedi saat 3-4 arası falan sanırım yada 5,çünkü hiç saate bile bakmadım
epidural yapıldı anestezi uzmanı bayan çok tatlıydı,ilk önce yatağa oturdum öne doğru eğildim
belime ince bi iğne vurdu böle bişeyler aktı içime sonra başka bişey daha yaptı bunda da elektirk çarpması hissi olabilir dedi,aynende öle oldu minik minik elektrik çarpıyor gibiydi
sonra epiduralin dozu az bırakıldı sanırım,çünkü daha 6cm deydik ya hemşire diğer dozu yanına aldı belimden uzanan iğne borusundan devamını ekliyecekti zamanı gelince
buarada dünden 1 tas çorbayı bile zor içmiştim ve sabah aç geldiğim için lavman yapılmadı serum takıldı ama açlıktan ölüyordummmmm,neyse yine odama indikkk
annemlerde sabahtan beri yanımdaydı ama eve göndermiştim onları açılma olmadan önce gece gelirsiniz diye,yarın olur diye düşünüyordum ben,neyse hemşire annenleri çağır artık doğum olur yakında dedi
buarada yine odamda nst bağlandım ve 15lik sancılarım yavaş yavaş 50ye 100e çıktı bende tık yok hissetmiyorum bile,hemde hiççççç,azönce 15e dayanamıyordum halbukii,buarada nişanım gelmemişti, hemşire eliyle açılmaya bakarken halletti onuda artık sürekli akan bi nişanım vardı hasta bezi koydular işte,önlükle öle takılıyordum odada
hemşireye bana artık sancılarını çok hissetmiyeceğin için en son kaka yapma isteği gelir bişey olduğunda bana sölüyosun gidiyoruz dedi,işte yarım saate öle bi istek geldi hemde fecii sanki yapcam çıkıcak gibi
hemen dr.umu aradılar beni doğumhaneye çıkardılar tam 7ydi doğumhaneye gittiğimde ve açılmam 10cm i geçmişti sanırım öle takıldık yukarda biraz dr.um gelmemişti daha muhabbet falan ediyorduk çatalda ebeler hemşireler falan,ben çataldayım böle allah ne verdiyse sonra ebe bakalım ıkınabiliyormuyuz dedi 1-2 kere denedik bi baktı bebeğin saçları sakın ıkınma bebek çıkcak dedi,dr.u bekliyoruz dedi 7.30da dr.umdan haber geldi 5.dk ya yanımda olacaktı neyse geldi epiduralin kalanıda yapılmıştı işte son beklerken
sonra dr. kontrol ederken bi baktı bebeğin saçları ne yaptınız siz getirmişsiniz bebeği dedi gülerek
hadi başlıyoruz ozaman dedi ebe karnımdan bastırcaktı dr.umda alttan bekliyordu sanırım o sırada
kesiğide yapmış 1kere ıkındım ve bebiğim çıkmıştı ama
ağlamadı baktım böle küçücük bişey ben heralde 1.5-2kg falan diye düşündüm,sonra onu giyinmeye götürürlerden diğer odadan ciyak ciyak ağlama sesleri geldiii,ben işte dr.la muhabbet ediyordum niye ağlamıyor diye yok kaç dikiş var,yok karnım buruştu diye,dr.da ne çenen açıldı dedi bana adam dikiş atmaya çalışıyor bende önlüğü kaldırdım karnıma bakıyorum ne alemde diye dr.dur kız aletlerimi devircen ne yapıyon sen orda diyor bana :)) karnımı merak ettim dedim sonra bebişimi getirdiler
7.40ta bebişim olmuştu,çok güzeldi ebe öp diyor bana öpecek yer bulamadım kıyamadım,parmaklarını öptüm
koluma vermek istedi,alamadım korkudan biyeri acır diye ebe tutarak verdi omzuma çok güzeldi
sonra aşıları için götürdüler
buarada eşim doğumhanenin kapısından dr.um geldiğini görmemeiş 40dk. benden haber alamyınca doğumhanenin kapısını zorla elleriyle açmış güvenlikle takışmışlar biraz osırada bebişimde yoldaymış ebe gösterivermiş hemen,
buarada benim gebeliğin son zamanlarında azıcık hemoroidim başlamıştı ama ağrılı falan değildi öle pekte dışta değildi
dr. doğumdan sonra hemoroidin oluştu geldiğinde tedavisine başlarız dedi tabi ben epiduralle anlamamıştım bişey
neyse odama indim kocacağım annem babam işte kuzen falan kapıda bizimkiler ağlaşıyorlarr bende bir damla bişey yok mutluluktan uçuyorumm,bebeğim 2900 gr. ve 49cm. di herşeyi çok normaldi
çok iyiyidi,çocuk hekimi geldi bebişimi inceliyorlardı yarım saate yanıma yollucaklardı
ben indim odaya ve yarım saate bebişim yanımdaydıı,hemencik emzirdimmmm mis gibiydi,
doğumu anlamadım bile desem yeridir kızlar çok kolay ve çokk güzeldi,eğlenceliydi,daha çocuk istesem 10kere daha böle yapabilirim diyebilirim yani
hiç korkmayın,
sadece 1-2 detay söliyim doğumdan sonra hemoroid çok kötü ağrı yaptı bende daha önce bilmediğim için çok zor geldi bu bana,hemen ayağa kalkabildimm,yürüdüm falan işte oturuken hem dikişten hemde
hemoroitten zor oturdum ona dikkat edin
bide okadar getirdiğim herşey okadar gereksizmiş ki sadece 1havlu terlik gecelik,dönüş kıyafetleri bide ikramlıklar okadar bebeğe hastane takımı yeterli sadece bide bebek bezi iç zıbın,ıslak mendil falan,aklıma gelirse yazarım yine
yalnız çocuk hekimi unibaby i gösterdim yeni doğan için ilk zaman pamuk su kullan dedi
sürekli emzir dedi,istediği herzaman ve en geç 2saatte bir bizimkide maşallah sürekli emiyor hiç reddetmiyor
hemende sütüm geldi kızlar şimdilik aklıma gelenler bunlar,inşallah allah hepinizee çooook kolay doğumlar nasip eder

Sporum straım çok güzel yazmışsın.Çok güzel ve kolayda bir doğum olmuş darısı başımıza :)) Bende heyecan ve merakla beklemekteyim canım.Kokla Masal kızımızı benim yerime.

Tatlım tatlımmmm Allah'ım bizede böyle kolaycacık doğurmayı nasp etsin inşallahhhhh. Harika yazmışsın vallahi,epidurali icat edenin ellerinden öpüyoruz. Tereddütlüydüm ama bir aksilik çıkmazsa mutlaka epidural alacağım bende...

gözün aydın sporstar
çok güzel bir doğum olmuş allah uzun ömürler versin masal bebişe
darısı biz doğum yapmayanların başına inşallah

geçen cumartesi kontrolümde bebiş 3.880 kg. çatı muayenesinde 1 cm açılma ve yumuşama çıkınca doktor kilosu fazla aşağıda çok yırtılma olabilir ama önce normal doğumu deniyelim olmazsa sezeryana alıcaz dedi ve perşembe günü bizi çağırdı o günden itibaren içimi bi heyecan sardı annemlere haber verdik.herşeyi planladık perşembe sabahı hastaneye yatıcaktık 7de annemlerde oraya gelicekti direk. eşimde senelik iznine ayrıldı çarşamba günü çok geç geldi bu yüzden o akşam içimizde bi heyecan ben tekrar kontrolüm ediyorum çantaları aman bişi eksik kalmasın falan diye son akşamımız bebişimizle yarın kucağımızda olucak diye bi sevinç. o akşam 11 de yattık 6 da kalkıcaktık ama ben heyecandan 4.30 da dikildim. 5:45 te eşim kalktı hazırlandık ben yatağımı gitmeden hazırlamak istedim geldiğimizde herşey hazır olsun. bebişimiz yatağı zaten hazırdı. abdestimizi aldık sabah namazımızı kıldık 6:45 de yola çıktık 5 dk da hastaneye vardık. doktorum zaten bilgi vermiş personele beni direk doğumhaneye aldılar ama ben annemleri beklemek istiyordum ailenizi sırayla alıcaz müsayit oldukça dediler. doğumhaneye girdik eşimden ayrıldım. oda yukarı çıkıp oda işlemlerimizi ayarlatmış.
hemşireler beni nst ye bağladı bebişimin kalp atışları kulağımda sonra damar yolu açacaklarken bi türlü beceremedi hemşireler sonra birden etraf dönmeye başladı, kulaklarım çınlıyordu birden bi ses kendinize gelin iyimisiniz diye ben kendimden geçmişim tansiyonum şekerim düşmüş bebeğin kalp sesleri yavaşlamış nöbetçi doktoru çağırıyolar acil olarak. ben hala kendime gelemiyorum kalp atışları hala yavaş oksijen maskesi taktılar derin nefes al diyolar bi zaman sonra kendime geldim doktor geldi şekerim düşmüş meyerse. kalp atışlarıda normale döndü ama bende hemşirelerde çok korktu gerçekten de. sabah sabah bizi çok korkuttunuz dediler serum takıldı kendimi toparlamam için bu arada ailem dışarda ama onlara sölememişler meyerse hiç bir şey içersi müsayit olunca sizi alıcaz demişler sadece. kendime gelince lavman yapıldı sonra annemi içeri aldılar annem beni görünce tabi şok oldu. noldu diye yavaş yavaş anlattım heyecan,korku bide aç gel dediği için doktor hepsi birbirine karıştı tabi. saat 8,30 da suni sancı takıldı 9 da doktorum geldi kendisine bilgi verdiler hemen yanıma geldi durumuma baktı sancılarım nst de sık ve kısa olarak başlamıştı ama ben dahalık hissetmiyordum sancının dozunu yükseltelim dedi doktor ben arada kontrole gelicem dedi ve çıktı sonra eşimi aldılar içeri oda panik olmuş biraz kaldı sonra tekrar annem geldi dönüşümlü olarak bu arada saat 10 sancılarım sıklaştı doktor geldi açılmayı kontrole edelim dedi.
çatala çıktım muayene yapıldı açılma yoktu bi takım terimlerle konuşmaya başladılar vajina çıkışı tam olarak normal doğuma uygun değilmiş galiba sonra tekrar sancı odasına alındım yine sancı annem yanımda sancılar giderek sıklaşıyor artık saat 12 de tekrar muayene edildim hala açıklık yok doktor biraz daha takip edelim dedi. tekrar sancı artık ağlıyorum berbat bi adet sancısı giderek sıklaşıyor sancılarım düzene girdi ama açılma yok. ve her sancıda kızım yukarı çıkıyo aşağı inmiyor bi türlü o sırada yan tarafa suyu gelmiş biri geldi ona da sancı taktılar takip ediyolardı. bu arada annem sürekli başımda okuyor bi taraftan yüzümü siliyor ben artık ağrılara dayanamıyorum sürekli ağlıyorum artık bağırmaya başladım. eşimi istemedim o halde görmesin beni diye oda dışarda zavallım ablasıyla babamla bekliyolar. saat 2:40 doktor tekrar geldi tekrar muayene edildim ve hiç bir açıklık yoktu 8,30dan 2,45 e kadar sancı çektim hiç bir değişiklik yok bebeğinde kilosunu göz önüne alarak ben sezeryanı uygun görüyorum sana daha fazla acı çektirmeye gerek yok dedi doktor ben de tamam ama eşimede bilgi verin dedim onuda çağırcam şimdi dedi. tekrar sancı odasına alındım eşimi de içeri aldılar eşim beni o halde görünce şok oldu doktor gerekli açıklamaları yaptı eşimde tamam dedi sonra bizi yanlız bıraktı doktor. eşimde keşke bana daha önce haber verseydin bu kadar ağrıyı çekmendese dedi güçlü ol ben seni bekliycem dedi ve çıktı hemşireler geldi sonda taktılar gerçekten çok acı verici bişiymiş sonda bu arada. doktorum hemen ameliyathaneyi ayarlattı 15 dk içinde hazırdı herşey anestezi uzmanı geldi bazı şeyler sordu evap verdim bu arada sedye getirildi hazırlanıyor koridorda beni aldılar ailem dışarda onların arasından sedyeyle geçerek ameliyathaneye alındım. ameliyathane çok soğuktu gerçekten ameliyat masasına alındım bi sürü erkek arasında önlükle kalınca çok utandım anestezi uzmanı kapalı olduğun için mi çekniyorsun deyince efet dedim. burda bazı şeyleri erkekler yapmak zorunda sen kendinden geçene kadar mahremiyetine herkes saygılı olucak merak etme dedi kollarım bağlandı herşey hazırlandı doktorum geldi herşey çok güzel olucak dedi ve ben gitmişim.
15 dk sonra annemlere yenidoğan bölümünde bebeği görebilirsiniz demişler hepsi çıkmış eşim bi kere görüp bebeği geri dönmüş ben narkozdan çıkamamışım 1.5 saat yoğun bakımda kalmışım. kendime gelmeye başladığım boğazımda bi hortum tıkanıyorum sesleri duyuyorum ama konuşamıyorum sonra hortum çekildi bu sefer boğazımda birşey var öksürüyorum tıkanmışım bana kendine gel iymisin falan deniliyo ama tepki veremiyorum bu arada 2 hemşire başımda amma da nazlıymış uyanamadı diye konuşuyolar hepsini duyuyorum ağlayarak uyanmışım burnum tıkanmış burnumu siliyolar bi zaman sonra başımı sallayabilmeye başladım.
kendime geliyordum anestezi uzmanını duyuyordum iyimisiniz kafa sallıyorum ağrınız var mı yok diye sallıyorum kızım nerde diyorum ama kimse beni duymuyor. arada gözlerimi açıyorum saati gördüm 15 dk falan dışardan sedye bekledim. bu arada ailem beni soruyormuş sedye geldi ameliyathanenin kapısı açıldı eşimi gördüm sadece o bekliyodu kapıda elimi tuttu asansöre bindik kızımız nerde dedim sadece o duydu beni odada bizi bekliyo dedi. odaya geldik herkesi çıkardılar hemşireler beni giydirdiler altıma ped falan takıldı, eşim çiçek almış biri bana bak ne güzel çiçeğin var diyor nasıl bakıcaksam gözümü açamıyorum öbürü kadın canıyla uğraşıyor çiçeği nasıl görsün diyor falan. ailem geldi sonra hemşire bebeğimi karnıma koydu azıyla çenemi yalıyor ama ben hareket edemiyorum gözümü açamıyorum kendime gelemiyorum. sonra gitti hemşireler ailem yanımda herkes beni o halde görünce şok oldu bi türlü cevap veremiyorum kafa sallıyorum sonra sadece annem ve eşim kaldı herkes gitti doktorum geldi iyimisiniz diye kafa sallıyorum. bi zaman sonra biraz daha kendime geldim bebeği emzirmem gerekiyor annem tutuyor hemşire yardım ediyor sütüm yok gelmiyor bebek bi türlü doymuyor. saat 10 a doğru anca açıldım ve konuşabilmeye başladım. sonra hayal meyal hatırladıklarımı soruyorum annemle eşim anlatıyor. ilk gece çok zor geçti dengesiz bi bebek hemşiresi vardı yanımıza gelen eşim gece eve gitti. annemle kaldık bebek sürekli ağlıyor ama benim sütüm gelmiyor zavallı yavrum bi türlü tam doyamadı. ertesi gün biraz daha toparlandım.
sabah kahvaltı olarak sadece 4 büsküvi ve çay verdiler gaz çıkarmam gerekiyormuş habire ilaç verdiler ama bi türlü olmadı. öğlen sadece komposto bu arada bebeği emzirmeye çalışıyorum ama bi türlü yetmiyor. sabah akşam doktorum kontrole geldi. sondam çıkarıldı ayağa kaldırıp yürütmeye başladılar gece eşimde kaldı yanımızda o günkü bebek hemşiremiz farklı geldi ve daha iyiydi bebek bakımında herşeyi anlattı herşeyle ilgilendi. gece bebeğim yine acıkıp doymadı benim sinirlerim iyice bozuldu bebeğimi doyuramıyordum benim yüzümden sürekli ağlıyordu o ağlayınca bende başladım ağlamaya eşimle annem helak oldular ama yok yok. bebek hemşiresi en sonunda hazır mama yaptı ve onunla doyurdular anca bebeğimi. o gece habire gazımı da çıkarmaya çalıştılar hemşireler önemliymiş sabah anca çıktı wc ye de çıkabildim 3. gün artık doktorum bi gün öncesi mesayisi bitmeden gelip pansumanımı kendisi yaptı çünki cumartesi nöbetçi başkasıydı çıkmadan benimle ilgilendi gerekli bilgileri verdi ve salı günü hem ben hem bebişimi kontrole çağırdı. 3.günün sabahıydı dışarda fırtına kayınvaldemler de köydeydiler gece geldiler sabah hemen hastaneye geldiler. artık bu gün çıkıcaktık. hemşire geldi reçetemi getirdi eşim çıkış işlemlerini halletti bizde hazırlandık artık evimize gidiyorduk kızımla doğum belgeleri çıkış belgeleri herşey hazırdı. bizde hazırlandık ve hep beraber evimize geldik. bebeğimi gelir gelmez yatağına koyduk canım hiç yadırgamadı öğleden sonra babamlar geldi kardeşlerimle. herkes bana benzetti bebeğimi çok şükür artık sütümde gelmeye başladı. ama beni en çok kahreden bebeğimi hala tam olarak kucağıma alıp sevememek, dikişler ağrılar geçmediği için bebeğimle ilgilenemedim ilk günlerde ve onu doyuramadım bu beni kahretti gerçekten daha yeni yeni alışıyoruz birbirimize. işte bizim hikayemizde bu

Sinemcim merakla doğum hikayeni bekliyordum valla çok makbule geçti.:) Çokta güzel detaylı anlatmışsın..Maşallah çok güzel bi doğum olmuş,bizde epidrual istiyoruz bakalım..Allah bizede böyle kolay doğumlar nasip etsin..Masal da ananeyle dedeyi beklemiş..Allah sağlıklı hayırlı uzun ömür nasip etsin..

almiracım çok geçmiş olsun canım.Çok şükür atlatmışsınız..Senin epidrual veya spinal anestezi olma şansın yok muydu diye merak ettim doğrusu..Sıkıntılı olmuş biraz doğumunuz ama geçmiş çok şükür..Dikişlerde iyileşir inşallah biran önce..Allahım sağlıklı,hayırlı uzun ömürler versin bebişine..Kendinide hiç üzme boşuna,geçmiş gitmiş nasıl olsa,bundan sonrasına bak sen,doya doya kokla,besle minik kızını..Bu arada doğduğunda kaç kiloydu?

İşte bu da bizim hikayemiz:

Oğluşum 37+3'te dünyaya geldi.
Doğumun sezeryan olacağını hamileliğimin son aylarında artık iyicene belli olmuştu çünkü astım hastasıyım normal doğumda tıkanma ve en önemlisi bebeğimin hayatını tehlikeye atamayacağım için doktorumla sezeryane karar vermiştik.
Fakat doktorum mutlaka spinal olmalısın zaten ciğerlerin problemli genel anestezi önermiyorum diyordu ben ise belden aşağım uyuşuk olmaya korkuyordum.
Neyse 2 aralık perşembe akşamdan hastaneye yattık ve 3 aralık sabahıda kalan kontrollerimiz yapıldı ve artık herşey hazırdı.
Bende bir heyecan var ki sormayın gitsin tabi yanında biraz endişe ama ne anneme nede eşime belli etmemeye çalışıyorum biliyorum ki ben azıcık paniklesem onlar daha beter panikler.
3 aralık sabahı saat 08:45'te sedye odama geldi ve ameliyathaneye doğru yol almaya başladık ve bu sırada bende oğluşumu içimdeyken son kez karnımı okşadım ve annecim az kaldı kavuşuyoruz dedim.
Ameliyathane kapısında anestezist ve doktorum karşıladılar ben ameliyathane masasına geçtim ve anestezi doktoru spinali vurdu ama gelin görün ki benim omurilik aralarım darmış ve ilk iğne içeri girmedi mecbur ikinci iğneyi yaptı ve ayaklarımdan aşağı bir ılıklık hissettim sonrası ise saatler süren uyuşukluk.
Dünya tatlısı anestezi doktorum operasyon boyunca başımdaydı ki zaten öyle olması lazım ama asıl güzel olanı tatlı dili ile beni rahatlatmasıydı.
Ve 08:55'te doktorum beni kesmeye başladı bu arada ameliyathanedeki ilaç kokusundan midem bulandı zaten geceden beri midem yanıyordu ve kustum tabi kusunca inanılmaz rahatladım.
Saat tam 09:00'da ise oğluşumun ağlamasını duydum tabi bu anlara eşimde başucumda şahitlik ediyordu kuzucuğumuz bizimleydi o anları kelimelere dökmek biraz zor ve öyle kendimi kasmışım ki sevinçten sadece kahkaha atmışım ağlarım diyordum ama ağlayamadım bile sadece oğlumu koklayıp güldüm.
Sonra kuzucuğumu alıp içeri götürdüler temizlediler ve babamızda onunla birlikte gitti video çekimine onun yanında devam etti bense içerde anestezi doktoru ve kendi doktorumla muhabbet etmeye başladım.
Bu arada doktoruma teşekkür borçluyum inanılmaz eli çabuk ve rahat bir doktor kendisi beni öyle güzel sakinleştirdi ki sanki ameliyatta değilmiş gibi hissettim.:)
Anestezi doktoru sedasyon narkoz ister misin dedi yok dedim istemiyorum iyiyim peki sakinleştirici vurmamı ister misin onuda istemiyorum ayık olmalıyım dedim ve saat 09:20'de odamdaydım.
Herşey 35 dakika gibi bir sürede gerçekleşmişti ve bir rüyada gibiydim odama geldim ameliyat önlüğüm çıkartıldı geceliğim giydirildi karnıma kum torbalarım kondu ve oğlum kucağıma verildi.
Ve bebek hemşiresiyle uzun çabalar sonucunda oğluma ilk sütünü verdik biraz canım yandı ama onun kokusunu içime çekmenin keyfini asla anlatamam.
Bu arada iyi ki spinal sezeryan olmuşum diyorum ve sezeryan doğum yapacak olanlara spinali tavsiye ediyorum.
Ben oğluşuma şaşkın ördek gibi bakıyordum o da bana ben nereye geldim ama sen annemsin beni sakın bırakma der gibi bakıyordu.
Yaklaşık 9 ay önce başlayan maceramız mutlu sonla noktalanmıştı artık hayatımda hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.
Ameliyathanede oğlumu ilk öptüğüm, kokladığım an rabbim bu mutluluğu yaşamak isteyen tüm kadınlara yaşat diye dua ettim.
Hani derler ya bazı duygular anlatılmaz yaşanır işte bu öyle birşeymiş ve şunu iyice anladım ki gerçekten anne hakkı ödenmezmiş.
Zaten odama gelince anneme sarılıp hakkını helal et seni bugüne kadar eminim defalarca kırmış, üzmüşümdür deyip başını omuzuna koydum tabi o anda gözyaşlarımız sel oldu aktı.
Şimdi evimizde cennet kokusuyla dolu bir melek var rabbim hepimizin evlatlarını korusun ve sağlıkla büyütmemizi nasip etsin.

Son düzenleme:
Sporum straım çok güzel yazmışsın.Çok güzel ve kolayda bir doğum olmuş darısı başımıza :)) Bende heyecan ve merakla beklemekteyim canım.Kokla Masal kızımızı benim yerime.
koklarım canım valla çok şaşkınım ama daha 1kere koklayabildim hep incelemekle geçiyor şuan saatler yok parmakları şöle,tırnakları böle,burnu böle diye :))) inşallah seninde çook kolay bir doğum olur cnm
canım evet bende ellerinden öpüyorum valla,bebeğin başının çıktığı anı bile hissetmedim okadar yani,acı olarak hissetmedim his olarak oradan bişey çıktığını hissediyorsun tabi,eğer düşünüyorsan kesinlikle tavsiye ederim canım çok rahat ve kolay oldu,inşallah seninde öyle olur cnm
gözün aydın sporstar
çok güzel bir doğum olmuş allah uzun ömürler versin masal bebişe
darısı biz doğum yapmayanların başına inşallah
çok teşekkür ederim cnm inşallah darısı sizlerinde başına

canım valla yeni doğumlar olmadan yetiştireyim dedim,hiç işin edebiyat kısmını bile geçtim,
sadece işe yarar kısımlarını yazayım dedim,daha sonra tabi işin romantik kısmınıda paylaşırız biara
inşallah sizinde gönlünüze göre olur cnm çokk kolaycacık geçer doğumlarınız

gecenin bu saatinde, okudum hikayelerinizi, cok duygulandim, hepinize hayran kaldim, allahim bizlerede guzel dogumlar nasip etsin, insallah bizlerde buraya guzel dogum hikayelerimizi yazariz

kızlar bende doğum hikayem söyle gelişti 5 aralık pazar günü av mevsimine gittim sinemeya sinemada hafif sancı vurmuştu gelip gecici sinemadan sonra o akşam annemde kalıcaktım ertesi günü annemi doktora götürmeyi düşünüyodum kendiside rahatsız olduğu için herneyse saat 10.30 civarı sancılanmaya başladım 5 10 dakikada bir adet sancısı tarzı sancılar vuruyodu bikaç saniye sürüp geçiyodu dedim bunlar doğum sancısı olabilir 2 gün sonrasındada sezaryan tarihim verilmiş ama benim bebiş iki gün erkenci davrandı normalde fakültede doğum yapacaktım ama sancılar başlayınca dedim belki normal doğurabilirim burda özel bi hastane var epidural normal doğum konusunda en iyisi orası ben oraya gidim dedim zaten fakültedeki doktorumda sehir dışındaydı ordada gittim bi doktor vardı onu isterim dedim eşimi aradım geldi beni aldı yegenim eşim ve ben hastanenin yolunu tuttuk hemen bizi doğum katına cıkardılar ebe baktı 4 cm acıklık var dedi ama nst de hic sancı cıkmadı ilginçtir ki sonra doktoru aradı doktorum geldi oda baktı o sırada saat 12 civarı idi bu doğum sabahı bulur dedi sonra bana suni sancı verdiler 6 cm 10 cm derken acılma oldu ama gelin görün ki bebeğin kafası yukarda aşağı inmiyo ebe bana ıkın ıkın diyo ıkınıyorum ama belli bi noktada nefesim tıkanıyo sürdüremiyorum ıkınmayı daha cok ıkınmalısın diyo ıkınıyorum ıkınıyorum yok olmuyo bebeğin kafası inmiyo aşağı koridorlarda yürüyorum ki bebeğin kafası aşağı düşsün ama yok banamasın demedi 5 saat ugraştık olmuyo olmuyo olmuyo doktorumda olmuyo böyl ededi bu ıkınmayla bu bebeği getiremeyiz dedi yok dedim ıkınamıyorum nefesim tıkanıyo belli bi noktadan sonra o zaman seni sezaryana alıcaz dedi bu arada epiduralide yaptılar bana sonra tekrar ameliyathaneye girdim bu seferde spinali yaptı anestezi doktoru tamamen uyuştum sonra 10 dakinanın icinde bebeşimin sesini duydum inanılmaz bi duyguydu bebeğimi sordum hemen kilosunu 3 kilo dedi doktorum cok şaşırdım benim hoca 3.5 kilo olduğunu söylemiştim en son 3.5 kiloyuda geçer diye düşünoyudum oysaki sonucta sağlıklı bi şekilde doğdu önemli olanda o sonra bebişi temizlediler bana öyle gösterdiler bembeyazdı cok tatlıydı inanamadım bu benim bebeğim mi diye düşündüm hic kimseye benzetemiyordum cok farklı gelmişti bana sonra odaya aldılar beni bebeğimi yanıma verdiler emzirmek istedim ama hic sütüm gelmedi maalesef hastanede mamayla beslemek zorunda kaldık bebeğimi simdide cok aman aman bi sütüm yok inşallah zamanla artar benimde doğum hikayem böyle rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…