2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ölme eşeğim ölme kim uğraşçek onla.

ay bi aksilik olmazsa çarşamba temizlikçi gelcek. kaynanayı çağırayım o kıza baakrken baya dip köşe gireyim ben

kolay gelsin şimdiden.ben temizlikçi falan çağıramam hafta sonları yaptığım temizlik zaten dipköşe gibi oluyor :)

evet burda duydum konuşuluyo du netten faydalarını oku bak çok güzel zayıflama içinde faydası var yani dengeleyici ben zaten kilolu idim hamile kalınca hamilelikte almadım 5 kilo ile doguma gittim şimdi de aynı ne alıyor nede veriyorum ama süt olsun diye çok yiyorum emzirmek zaten kilo verdiriyo

dr bana elma,armut ve havuç suyu verebilirsin demişti.

ben okula giderken ögrendigime göre havuç suyu 20günlük bebege bile verilirmiş görme güçlensin diye bir zararı yokmuş ama benimki havuç u begen medi maglesef denedim bir iki defa suratı tuhaflaştırıp çıkarttı

ben elma suyunu daha önce verdim içmişti ama havuç suyunu denemedim bugün vermeyi düşünüyorum bakalım inşlh.sever

canım dun net gttı nedır bnm bu netden cektıgım kusura bakam ya mahcup oldum karsında ...

o kıtabı bnde almıstım bu kıtap ıcınde arıyım ya

10 kasık verdım rahatsız olmadı valla..

kızlar yoğurdu nasıl mayalıcaz hangi sütle
ne kadar süte ne kadar yoğurt eklicez
ayrıca hazır yoğurt mayasıyla olurmu
biri desin şu çocuğu besleyim adam gibi iyice moralim bozulmaya başladı
elma armut havuç
formül mamanın içine 2 cicibebe ezsem yermi acaba onuda denicem

Akşam yoğurt mayaladım öğlende 3 kaşık yedirdim çok fena kustu heryer battı bide aşısı var tek yıkadım mecbur.Bizimilk deneme hüsran oldu

canım ilkinde çok normal ama merak etme :) yoğurdu nasıl ısıttın canım, suyun içine mi koydun? ısıtınca sulanmıyo mu? ısıtmadan mı vercez yoksa.

ben ilk 5 ml elma suyu verdim, onu bile kusmuştu, ilkinde normal bence :) yavaş yavaş alışcak midesi :)

dediğiniz mantıklı ama benim doktorum önce elma suyu dedi, sindirimi daha kolay diye. yoğurt daha sonra. yine bu konuda da kesin doğrular yok tabii :)

bize önce 5 ml, sabah akşam, ertesi gün 10 ml sabah akşam, sonra 15 ml - 20 ml diye arttıracakmışız. bizimki çok ağırdan alacak anlaşılan ek gıdaya geçişi :) iyice yavaştan

ek gıdalar konusunda neden bu kadar heyecanlıyız acaba ben de dahil herkes heves ediyor sanırım

ben hiç heves etmiyoooom :) emzirmek çok kolay :) bir iki kere elma suyu hazırladım da, ohooo bi sürü iş :)

kızlar kefir de aldım tadı güzel miş onu nasıl içiyonuz günde ne kadar

canım ben 1 bardak içiyorum ama altınkılıç markadan aldım, bu marka daha iyi diye biliyorum, üstünde istediğiniz kadar içebilirsiniz diyor.

ben cam rendeyi sevmedim katı meyve sıkacağında yaptım olduu

olur tabi ya, limon sıkacakları da olur aslında, annem öyle yapardı. katı meyve sıkacağını temizlemek falan zor olabilir. cam rendenin espirisi şey, metal vitamin öldürüyor diye. öf amma ince iş bu, yok vitamini ölmesin yok bilmem ne

kefir süt için iyi canım, bulgur, boza, yeşillik, su, bunları biliyorsundur ama yine de yemeden olmuyor ya. ek gıdaya iyice geçinceye kadar sabret, sonra verirsin kiloları inşallah.

ben benimkinin zayıf olacağı gerçeğini kabullendim, takamıcam daha fazla

benimki daha hiç hasta olmadı maşallah, başka sıkıntımız da yok, sağlıklı olduğu sürece zayıflık çok dert değil, çevrenin dedikleri canımı sıkarsa da annesine çekmiş dicem evlenene kadar çöp gibiydim :) hahah çubuk kraker diyorlardı, rüzgarda nasıl uçmuyon sen diyorlardı ama hiç hasta olmazdım. şimdi de iyiyim.

benim gibi sağlıklı olcaksa varsın zayıf olsun napiim

merhaba kızlar,
bakıyorum da herkes ek gıda konusuna iyicene girmiş :) biz bu ay daha kontrole gitmedik.önümüzdeki hafta 4 aylık olucaz randevumuz o zaman.ama doktorumuz kilo alımını iyi bulursa ve ek gıdaya geçmezse ben bu ay da sadece anne sütüyle devam edicem.ne de olsa ek gıda verilecek bence acele etmeye hiç gerek yok

ben de 5 aylık oluncaya kadar sütle devam ediyorum inşallah

sonra başlıcam

Bende arzum bebbe yoğurt makinası var ona 6 kavanoz yaptım.Günlük sütaş inek sütü aldım kaynattım az ılıyınca 500 ml süte 2 tatlı kaşığı yoğurt mayasını sıcak sütten biraz alıp karıştırdım maya ayran kıvamında olunca tenceredeki süte ekledim tahta kaşıkla az karıştırıp kavanozlara doldurup makinayı çalıştırdım 8 saatte hazır oldu 4 saat de dolapta tuttum çıkardım odada ısındı biraz verdim.

sizin de bebişleriniz ayaklarını tutuyo mu ya çok şirin:) hatta bi kere çeke çeke çorabını bile çıkarttı hayret ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…