selam meliscim nasılsın
eymen kuzu nasıl?
iyiyim canım kuzumda iyi cok sukur sen nasılsın prenses napıyo
hoşgeldin canım gurbette neredesın
kızlar kızıma diş buğdayını yaptık,son dakika kararıyla altı ay kınasınıda yaktık...bindallı giydi benim prenses kızım...herkes durup durup maşallah dedi fındığıma..darısı sizin başınıza..
kızlar biliyorsunuz bizim dişimiz henüz yeni çıktı,ama eltimin bu hafta doğumu var biraz acele ettik o yüzden hediye falan alamadım.Buğdayı akşamdan ıslattık,ertesi gün düdüklü tencerede 20 dk. kaynattık. ikram ederken bir tencerede leblebi şekeri,fındık,leblebiyle karıştırdık.Üzerine toz şeker ve narla süsledik..Yanınada poğça ve pasta yaptık.. Akşam ananeler,babaneler,amcalar,dayılar,teyzeler davet edildi.Yani epey kalabalıktık..Sağolsunlar hepsi hediye getirmişlerdi.Bir tepsiye öncelikle küçük bir kuran,tarak,ayna,altın dizdi..Kızıma tepsiyi uzattık,Kuran ı ve altını aldıBu arada üzerine gelinlik giydirdim ..Servisi dağıttık buğday tabaklarının birinin dibine para saklanıyor parayı bulan yine hediye alıyor :) Sonra yedik bir güzel ikramları..Daha sonrada altı ay kınamızı yaktık..
diyarbakırdayım 10 yıl ankarada kaldıktan sonra buraya alışamadım bir türlü tabi birde kimseyi tanımamak var işin içinde
çok bir adetmiş.tebrik ederim.. darısı bizim oglumuzun başına. daha dişimiz cıkmadı ama.. yakında bekliyoruz.
Bırakmayız canım.dikili izmir dikili mi bizde yaz gelsede gitsek güzel olur valla
cok guzel ya bayıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?