2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bebişler şaka maka büyüdü kızlar nerdeyse yaşını yarıladık :) geçen sağlık ocağına gıttık eylülden mınık bebiş vardı kızıma baktım bı de bebıse oooh buyutmusum ben dedım nasıl gururlandım anlatamam :)

kızlar kızıma diş buğdayını yaptık,son dakika kararıyla altı ay kınasınıda yaktık...bindallı giydi benim prenses kızım...herkes durup durup maşallah dedi fındığıma..darısı sizin başınıza..

neler yaptın? bize yol göstermek amacıyla, misafirlere hediye filan hazırladım mı?

günaydın hanımlar.. iyi haftalar, güzel günler.. çok güzel bir hava var dışarıdaa.. çok şükür ki yaz geldi artık..

pratikanne hadi hayırlı olsun diş buğdayınız.. inci inci, sağlam dişleri olsun miniğin.. bizde yapmayı planlıyoruz da neler yaptın bi anlatabilir misin? bize de yol gösterici olur..

kızlar biliyorsunuz bizim dişimiz henüz yeni çıktı,ama eltimin bu hafta doğumu var biraz acele ettik o yüzden hediye falan alamadım.Buğdayı akşamdan ıslattık,ertesi gün düdüklü tencerede 20 dk. kaynattık. ikram ederken bir tencerede leblebi şekeri,fındık,leblebiyle karıştırdık.Üzerine toz şeker ve narla süsledik..Yanınada poğça ve pasta yaptık.. Akşam ananeler,babaneler,amcalar,dayılar,teyzeler davet edildi.Yani epey kalabalıktık..Sağolsunlar hepsi hediye getirmişlerdi.Bir tepsiye öncelikle küçük bir kuran,tarak,ayna,altın dizdi..Kızıma tepsiyi uzattık,Kuran ı ve altını aldıBu arada üzerine gelinlik giydirdim ..Servisi dağıttık buğday tabaklarının birinin dibine para saklanıyor parayı bulan yine hediye alıyor :) Sonra yedik bir güzel ikramları..Daha sonrada altı ay kınamızı yaktık..

altı ay kınamız daTrakya ve Ege bölgesinde yapılan bir adet,,Kuzuma bindallı aldık, gelin gibi kına tepsisi hazırladık.Mum falan da yaktık üzerine..Ablamız kınayı içeriye götürdü ışıklar kapatıldı yüzüne kına örtüsü attık..etrafında kızlar dönerek yüksek yüksek tepelere türküsünü söylediler..Babanemiz ananemiz ağladı,duygusallaştı. Ellerine ablamız kına yaktı,sonrada bütün kızlara yaktık..Sonra kızlar kurtlarını döktü

çok bir adetmiş.tebrik ederim.. darısı bizim oglumuzun başına. daha dişimiz cıkmadı ama.. yakında bekliyoruz.

cok guzel ya bayıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…