çok zor oluyor ama alışıyor insan :) teşekkür ederimHoşgeldin. İkizlere yalnız bakabiliyorsun demek maşallah sana =) Ekim anneleri başlığı altında "Ek gıdalar"la ilgili bilgiler var, hatta anneler günlük gıda maceralarını da yazıyorlar oraya bak istersen.
Bu arada benim kızım da 11 ekim doğumlu =)
ben başlayalı 15 gün felan oldu bende ilk havuç suyu verdim miktarlarını artırarak sonra elma suyu sonra pürelerini verdim (her ikisini karıstırarak da verdım) ama aralarda yoğurt ta verdim bugün ilk kez 2 çay kaşığı kadar muz püresi verdimbenim kızımda 11 ekim doğumlu.bende bugün ilk kez 2 çay kaşığı havuç suyu verdim.bu 3 gün havuç suyunu biraz artırarak devam etcem.sonraki 3 gün sadece elma suyu.alerjik reaksiyon olursa hangisinin yaptığını anlamak için tek tek veriliyo.sonra bunların püresi olacak yani daha pütürlü hali.sonra sebze çorbası şeklinde bişi vercem.mesela kabak havuç patates( buharda pişerse daha iyi) ezilip anne sütü ile sulandırılıp onu vercem.bunlar doktorumuzun söyledikleri.bu ay sonu tekrar gitcez 6 ay sonrasını konuşcaz.sanırım muhallebi yoğurt kaşık mama başlatcak
kızlar ek gıdaya geçtiğimizde 1 yaşına kadar hangi gıdaları asla vermememiz gerek süt yumurta beyazı bal şeker tuz dışında.
yüzüm asık oluo noldu neşeli oluyoum noldu biri bu adama izah etsin yaaa bişeyim yok bi sebebi yokkk deli olcam:2:
eec senin dr unu tebrik ediyorum cok güzel bir bilgi vermis patlicanin icinde kofeyin varmis onun icin vermeyin benim beslenme konusunda yardim aldigim bayanda bana demisti yarin patates ve havuca gecicem bir hafta boyunca birde kizimla yüzmeye gittik allahim allahim ben o kadar heycanlandimki sormayin ilk defa yüzücekti kizim ayaklarini bir cirpiyor bir mutlui oldu anlatamam size cok güzel bir seydiMerhaba canım benim doktorum bunlara ek olarak iki yaşına kadar patlıcan verme dedi.
Hoşgeldin. İkizlere yalnız bakabiliyorsun demek maşallah sana =) Ekim anneleri başlığı altında "Ek gıdalar"la ilgili bilgiler var, hatta anneler günlük gıda maceralarını da yazıyorlar oraya bak istersen.
Bu arada benim kızım da 11 ekim doğumlu =)
benim kızımda 11 ekim doğumlubenim kızımda 11 ekim doğumlu.bende bugün ilk kez 2 çay kaşığı havuç suyu verdim.bu 3 gün havuç suyunu biraz artırarak devam etcem.sonraki 3 gün sadece elma suyu.alerjik reaksiyon olursa hangisinin yaptığını anlamak için tek tek veriliyo.sonra bunların püresi olacak yani daha pütürlü hali.sonra sebze çorbası şeklinde bişi vercem.mesela kabak havuç patates( buharda pişerse daha iyi) ezilip anne sütü ile sulandırılıp onu vercem.bunlar doktorumuzun söyledikleri.bu ay sonu tekrar gitcez 6 ay sonrasını konuşcaz.sanırım muhallebi yoğurt kaşık mama başlatcak
hehehe buda gelir buda geçer alışmalısın alışmalısın hahayüzüm asık oluo noldu neşeli oluyoum noldu biri bu adama izah etsin yaaa bişeyim yok bi sebebi yokkk deli olcam:2:
kızlar günaydın
dün oğlumu doktora götürdük yanaklarında kızarıklıklar oldu
atopik dermatit (egzama) olmuş((( belirli bi yaşa kadar devam eder dedi
bu durumu yaşayan varmı nasıl geçecek lütfen bilgi verin
nası bi kızarıklık ben doktora götürmedim ama benimkindede var çenesine yakın yerde yanağında
kızlar aklıma bişi geldi bebeklere 6 aydan önce su vermeyin diolarya bebekler yıkanırken ağzına su kaçmıyomu peki ölede yıkama suyundan yutmuş oluyolar kaçırmadan yıkamayı başaran varmıdır ben zannetmiyorum .
benım kızım su içmiyor ya..ek gıda alıyor ama suya gelınce itiyo diliyle...önümüz yaz alışır inşallah...
bence hazır almaktan çok kendi hazırladıklarına öncelik ver canım... içinde ne olduğu belli değil sonuçta hazır olan herşeyin...
zararsız diolar ii diolar sonra zaman geçio bi bakıosun tü kaka diolar...
en iisi hiç riske girmemek... sebze çorbasıymış, meyv püresiymiş hepsini ellerimle hazırlıyorum tosunuma :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?