2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

mErhaba ekim anneleri,
pglunu sunnet ettirenlere bir sorum var. Narkoz olayi nasil oluyor ben biraz endiseleniyorum da..
canım lokal anestezı yapılıyo ılk basta o bolgeye bı krem suruluyo uyusturuyo o krem sonra ıgne ıle bolge tamamen uyusturuluyo krem oldugu ıcın ıgne acısını duymuyorlar sonra kesılıyo ve bıtıyo
hadı hayırlı olsunnnnnnnnn senın oglanın ılk ek gıdalarıııııı hhhhhhhh

tesekkur ederız teyzesı

daha kolayı var elmayı ikiye kes ondan sonra kaşığıyla kazıyarak yedir hem püre hem suyu oluyor ben öyle veriyorum

selam ekim anneleri bende bu hafta patates ve havuca gectim hazir siselerden veriyorum bir cay kasikta kanolya yagi birakyiorum simdi cok seviyor kizim su yavas yavas alisiyor ek gidayi verdikten sonra emziriyorum tabi isterse deniyorum birde kizlar ben kendi düsüncemi söylüyorum meyveler yerine havuc daha iyi vitamin bakimindan ben simdiden alistiriyorum ki ücüncü hafta havuc patates dana etine gecicem dana etinde d vitamini bol oldugundan cok önemliymis

Son düzenleme:

Merhaba cerkeskizi
cok tesekkurler cevabin icin ama lokal anestezi olunca bebek kipirdamiuor mu?? Nasil kesiyorlar? Ben yenidoganda lokal, biraz buyuyunce genel diye duydum ama umarim yanlistir:)
sen ne kadarlikken yaptirmistin acaba?

Bu kan ilacıyla başımız dertte. Dün kızım durduk yere kustu. Kusmukta, kakasındakiler gibi kan izleri vardı. Hemen doktoruna götürdük. Kan ilacından olmuş, birkaç gün verme dedi. Mecbur olmasam hiç vermeyeceğim.
Yanağındaki kızarıklığa da egzama ama ilaç kullanmaya gerek yok, fazla ilerlememiş dedi. İnşallah ilerlemez.

ben daha püreye geçmedim.. şimdilik suyunu süzgeçten geçirme yöntemiyle süzüp veriyorum..
elma püresi için en ideali cam rende diyorlar ama ben şahsen sadece elma için cam rende almayı düşünmüyorum..

kan ilacı çok acı olduğundan kızçem içmek istemiyo.. daha kaşığı yaklaştırırken kokusunu duyup kafasını çeviriyo..
iyimi yapıyorum bilmem ama bende reçele birlikte veriyorum.. napiiim içimiyo başka türlü..

2011 anneleri göbüşlerini paylaşıyor inanamıyorum yaa ne ara büyüttük bebişleri de yeni anneleri görüyoruzzz

Kızlar eylülbalım a corba yaptım patates havuç kabak koydum ıcıne bence cok oldu ama yemıyor sımdıye kdr verdıgım herseyı kabul eden bebek bunu yemedi hemde böğürdü resmen tksındı içinde tuz baharat hıcbısey yok yasak oldugunu bılıyorum koymadım hersey usulune uygun ne yapıcam sebze yemeyecek mı bu kız :S

Merhaba cerkeskizi
cok tesekkurler cevabin icin ama lokal anestezi olunca bebek kipirdamiuor mu?? Nasil kesiyorlar? Ben yenidoganda lokal, biraz buyuyunce genel diye duydum ama umarim yanlistir:)
sen ne kadarlikken yaptirmistin acaba?

3aylıkken yaptırdım canım o zaman simdiki kadar hareketlı degıldı bı de 1yasına kadar mecbur kalınmadıkca genel anestezı yapılmıyomus lokal anestezı yaparlar buyuk ıhtımalle

canım bari elma suyuna falan katıp ver ya reçel yemesi doğru değil gibi geliyor bana

çokkk geçmiş olsun canım bize 7 damla verdiler kılosuna göre veriliyormuş falan dediler ama sende 5 damla veriliyo dedin kafam karıştı ya bu doktorların ( söyledıklerı bırbırını tutsa ne güzel olucak

sen yanılmıyorsun kiloya 1 damla veriliyor 7 kiloylsa 7 dml 8 kg ise 8dml...

shisco evet kilo başına 1 damla ben aylardır kullanıyorum demir damlasını 4 damlayla başladık şimdi 7-8 veriyorum ..biz sabah aksam verıyorz bide lanet ilacı 16 damla yapıo ..cocuk artık alıştı kasıgı uzatınca azını acıyor ılk zamanlar sevmıyodu..bakıyor bu annem bana ek gıda vermıyor kan ılacını alıyor maşallahhh acı şeyı nasıl yıyo bılmem

benim yavrum 1 aylıkken tanıştrı o ilaçla ben alıştım artık kan ilacı kırmızı kusmasına aylardır böyle ..lanet ılac gazsız oglumu gazlı yaptı karın agrısı yan etkılerı var bulantı

selam kizlar kan ilaci neden veriyorsunuz benim dr an ilaci falan hic bir sey söylemedi sadece dogdugu günden beri bir damla vitamin ilacini veriyorum

selam kizlar kan ilaci neden veriyorsunuz benim dr an ilaci falan hic bir sey söylemedi sadece dogdugu günden beri bir damla vitamin ilacini veriyorum

Benim oğlanın kanı düşük çıktığı için kullandık. 1 aylıkken kan tahlininde çıkmıştı..Bu ay tekrar kan tahlili istiycem drdan bakalım azalrtırmı kesermi artık .ek gıdalardan alsın demiri yavrum

dana etinde d vitamini cok yedirdikten sonra elma suyuda bir kac yudum icir o zaman vitamini daha cabuk alyiormus vucudu bebegin biz hic kan tahlili yapmadik yani dr yapmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…