2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bebeklerinizi yürütece koycakmısınız kızıma amcası hediye almış ben yürüteç kullanmayı aslında istiyordum ama araştırdım biraz drlar önermiyor annemde kızıma yürütece koyalımda daha çabuk yürüsün diyor diyemedim yürüteç zararlıymış daha geç yürüyormuş o zaman bebekler diye zaten onu öyle yapmayın bunu böyle yapmayın diye diye yaptıkları herşeye çok karışıyorum bu gelinde çok biliyor dicek içinden :) eskiden yapılan herşey şimdi zararlı bizler nasıl büyümüşüz bilmiyorum :)

bizim doktorumuz 7. aydan itibaren günde 5 dak yürüteçe koyabileceğimi söyledi aklıma gelirse koyuyorum ben ama hoppala olmaz dedi

aynen benim oğlum da gece uyumadan önce mızmızlanıyor, dişleri çıkacakj diye düşünüyorum ben de..haftaya 6 ayımız doluyor artık yavaş yavaş dişler gelir herhalde di mi?
ben anne sütü dışında hiçbişey vermedim henüz, gece çayı falan zararlı değil midir?
haftaya ek gıdaya geçeceğiz kısmetse.. Bbeğin mamasını koymak için özzel bir kap aldınız mı? örneğin sebze çorbasını nasıl bir tencerede hazırlayacağız? (hijyen açısından yani) Çok acemiyim :)

bugün benim ufaklığı yere koydum(halının üzerine battaniye koyup onun için geniş bir alan yapmıştım.) nmutfağa gittim geldiğimde kendi alanından çıkmış halının ortasına doğru gelmiş. ben de odaya girince sen buraya nasıl geldin diye gülerek sordum, nasıl kıkırdıyor bi görseniz. çok şekerdi ya.....

canım ben bebeğim kolik olduğu dönemlerde 50 70 cc kadar verdim 100cc gün içine bölerek verilen oran bir defada 50 ye kadar ver

milupanın rezenesini kullandım valla o dönemde oğluma biraz olsun huzur verdi diyebilirim

Selam kızlar bebekleriniz de siz de iyisiniz umarım. Kızımın burnu tıkandı. İki gündür geceleri sürekli uyanıyor. Yavrum nefes almakta zorlanıyor. Serum fizyolojik ve ıhlamur veriyorum. Korkuyorum açıkçası en son burnu tıkandığında üç aylıktı ve bronşit olmuştu. Bir hafta öksürüp kusmuştu yavrum. Doktorunu aradım serum kullan dedi. Ne yapacağım bilemedim =(

geçmiş olsun cnm. yavrun kısa zamanda iyileşir ihşallah...

burnuna anne sütü damlatmayı denedin mi,anane yöntemi gibi geliyo başta ama geçen hafta bzimkinin de burnu tıkanıktı,uyanıyodu sürekli,uyurken damlattım,rahatladı,belki iyileşeceği vardı ama ben ona yordum,denemende zarar yok bence.. kızlar muhallebi yapmak istiyorum ama inek sütü zararlı bebeğe,siz ne kullanıyosunuz süt olarak???

kızlar hıpp marka mama hakkında bılgısı olan var mıı
cok iyi bir marka emin olabilirsin

cok gecmis olsun anne sütü bende damlatim gene gecmedi dr bir tane damla yazdi en sonunda onunla gecti allah kolaylik versin bebeklerde burun tikanikligi zor bir yasina kadar kesin hic bir süt cesidini kullanma hazir muhalebiler var yada suyla yap

Eşim hazır hiçbir şey aldırmıyor ben de yapabildiklerimi vermeye başladım. Muhallebiyi denemedim hiç. Suyla yap demişsin ben paket sütlerle yapmayı düşünüyordum. Organik yazıyor üstünde ne kadar doğru bilemem ama suyla tadı olur mu ki :/ Bir de nasıl yapıyorsun tarif verebilirsen sevinirim, deneyeyim.

cok iyi bir marka emin olabilirsin

bir yasina kadar kesin hic bir süt cesidini kullanma hazir muhalebiler var yada suyla yap

yoğurdu nası yapıyosunus süt kullanmadan bebeğim5 buçuk aylık oldu 1 aydır hiç kilo almamış 4 buçuk aylık kilosuyla aynı bişiler vermeye başlasammı .

Muhallebi: Gece yatmadan önce verilmelidir. (Saat 20.00) Muhallebi hazırlarken 1 su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırılarak iyice pişirilir. Ateşten indirildikten sonra 6-8 ölçek mama ilave edilir.
bir siteden aldım bu tarifi.tabi bebeğiniz bunu yer mi bilemem ama hazır olanları da var. sütle yoğurt birbirinden çok farklı.süt yoğurda dönüşürken kimyasal değişikliğe uğrayıp özelliğini kaybediyor.yani aynı şeyler değil.çoğu çocuk doktoru pastörize sütlerden yoğurt yapımını öneriyor.süt ise bir yaşına kadar kesinlikle verilmiyor bebeğe.

yoğurdu nası yapıyosunus süt kullanmadan bebeğim5 buçuk aylık oldu 1 aydır hiç kilo almamış 4 buçuk aylık kilosuyla aynı bişiler vermeye başlasammı .

daha başlamadınız mı ek gıdaya?çok şükür benim de sütüm iyi ama ilerde farklı tatlarda sorun yaşamasın diye bu ay ben de başladım.ben şimdilik yoğurt ve sebze çorbası veriyorum.ara ara da meyvelerden tattırıyorum.

ben sadece anne sütü veriyorum burndan ayri hic bir sekilde süt ürünü vermiyorum yogurtu bile 10 aydan sonra yavas baslayin diyor ama istege bagli saat 11 ile 1 arasi kasik mamasi istedigi kadar saat yatmadan 2 saat önce muhalebi kemik gelisimi icin iyi böyle yapyiorum

teşekkürler canım

kızlar hıpp marka mama hakkında bılgısı olan var mıı
canım ben kullanıyuorum organik mama en azından 6 ay bitene kadar organik yesinler fiytıda milupayla aynı sayılır18 kusur

hıpp alman markasımı üretildiği ülke almanya ve hırvatistan yazıyo.dinimize uygun olmayan hiçbişi katmıyolar dimi bu mamalara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…