2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

biz de 21 marttan beri her tarafa fılfır fıldır dönüyoruz. ondan önce bir müddet sadece yana dönebildi. 21 martta ilk kez tam olarak sırt üstünden yüzüstüne döndü. şimdi her iki tarafa da çok rahat dönüyor. çok dikkat etmeli artık dönmeye başladı mı kazalar kapıda kaç kere düşmesine ramak kala tuttum. Allah korusun bebeklerimizi.

amin canım. maaşallah bebişine:)

sadece alerji için deil demir eksikliğine ndn oluyormuş, o yüzden doktorlarda vermeyin diyorlar.

kızlar bizde ekgıdaya geçtikya ülker hero baby nin 7 sebzeli kavanoz mamasından azcıkyedirdim içinde domates suyumu ne bide yüzde1 tuz yüzde1 soğan var içinde bi sakıncası olurmu tuz soğan domatesin.siz yedirdinizmi hiçondan çok merak ettim geri kalanını atcam zaten

merhabalar herkese bebişler ve annişleri nasıllarmış.:)
bizim yaramazda ne emekleme ne de diş yok şimdilik örümcekte yaramazlıklarına başladı herşeyi elleme alma çabasında emekleyen bebiş anneleri özel birşey yaptınızmı merak ettim bizimki tembel heralde biraz.

birde desteksiz oturabiliyorlarmı benim kız yavaş yavaş oturuyo artık abla olduk büyüdük

benimkide 6 ay 11 günlük emeklemiyo desteksizde oturamıyo .eli hep ağzında ama dişi çıkmadı daha.yürüteçe doktor izin vermedi zararlı koyma dedi.sizin doktorlarınız izin verdimi size aslında bende koymak istemiştim.böle çok sıkılıyo sürekli kucak istiyo.abisini koymuştumyürütece aslında bişide olmadı çok bindi abisi.ama doktor koyma dedi kararsız kaldım.

oğlum 4 aylıkken her yönüne dönüyürdu.sağ,sol,sırt üstünden yüzüstüne,yüzüstünden sırtüstüne 4.5 aylıktan itibaren geriye emeklemeye başladışu ansa normal emekliyoe e desteksiz koltuğa tutunabiliyor.desteksiz 10 sn kadar oturabiliyor.dişlerimiz kaşınıyor.çıkmadı ama ne kadar geç çıkars o kadar iyiymiş.çok hareketli odayı dört dünüyor.bu ay 350 gram almış.ek gıdaya daha geçmedim.kilomuz 7600 boy 68 cm.ben de kilosu az diye üzülüyorum.her gören zayıf diyor.insanların obez çocuk merakını anlamıyorum.doktorm gelişimi çok normal.erken hareketlendi kilo almaması normal diyor.tam 6 aylığız ek gıdalara yarından itibaren başlıyourm.bugün sağlık ocağına gittik aşılarımız olduk.liste verdiler

Son düzenleme:
valla biz 7 aylığız daha 1 haftadır falan desteksiz oturuyor. sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama geri sırtüstü dönemiyor. emekleme sürünme falan hiçbiri yok henüz. o kadar bizim kuzunun maharetleri :) dişimiz de yok henüz, bi de baabaabaabaa demeye başladı o kadar işte :)

aynı benim bebeğimi anlatmışsın. hareketten alamıyorlar sanırım kilo. işte biz de zayıfız(aslında bana normal geliyor ama burada yazılan kiloları okuyunca daha yolumuz var diyorum) doktorumuz ek gıdalara geçince toplar dedi. gerçi eşim dert ediyorum diye kızıyor bak sağlıklı kıpır kıpır elinde daha ne istiyorsun diyor, haklı da aslında. bakalım yarın tam anlamıyla başlıyoruz ek gıdalara(2-3 haftadır az az meyve suyu veriyordum aslında ama asıl listemizi bugün aldık doktordan)

her bebek bir değil, hepsi kendi zamanlarını en iyi biliyorlar. sağlıklı olduktan sonra daha neler neler yapacaklar. bir gün bir bakacağız evin içinde bir o yana bir bu yana koşuyorlar(o günleri de görecek miyim diyorum ama zaman çok çabuk geçiyor)

daha ilk ek gıdalar için biraz karışık gibi geldi bana. ben meyve suyu ve sebze çorbasıyla başlamıştım(doktorun önerisiyle) sebze çorbasını bile her hafta yeni bir sebze ekleyerek veriyorum. kavanoz maması hiç almadım. şimdilik kullanmayı da düşünmüyorum zaten(asla demiyorum, belki yolculukta filan kullanabilirim mecbur kalırsam)

ben kıyaslamıyorum ama kıyaslayıp zayıf diyenlere kızıyorum.ilk 3 ay zaten tombişti.sonra dönüp emekleyince kilosu düştü.maalesef toplumumuz şişman bebeği sağlıklı görüyor.oysa oğlumun yaptığı hareket nerdeyse bir yaş çocuğunun hareketi.en iyiy takmamak

ben hazır hiçbişey vermeyi düşünmüyorum.unutmayın kavanoza giren herşeyde koruyucu vardır.inek sütü de vericem ben.

kızlar, bebeğimin başının arkasındaki yassılık gitmedi. yan yatırıyorum yine de dönmüş oluyor. üzülüyorum. (7 aylık) aynı durumu yaşayan var mI?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…