ben kıyaslamıyorum ama kıyaslayıp zayıf diyenlere kızıyorum.ilk 3 ay zaten tombişti.sonra dönüp emekleyince kilosu düştü.maalesef toplumumuz şişman bebeği sağlıklı görüyor.oysa oğlumun yaptığı hareket nerdeyse bir yaş çocuğunun hareketi.en iyiy takmamak
aynı benim bebeğimi anlatmışsın. hareketten alamıyorlar sanırım kilo. işte biz de zayıfız(aslında bana normal geliyor ama burada yazılan kiloları okuyunca daha yolumuz var diyorum) doktorumuz ek gıdalara geçince toplar dedi. gerçi eşim dert ediyorum diye kızıyor bak sağlıklı kıpır kıpır elinde daha ne istiyorsun diyor, haklı da aslında. bakalım yarın tam anlamıyla başlıyoruz ek gıdalara(2-3 haftadır az az meyve suyu veriyordum aslında ama asıl listemizi bugün aldık doktordan)
benimde kızım normale göre biraz zayıf.. aynen sizinki gibi mşlh hiç durmuyo hep hareket..
evdeyken takmıyorumda biyere gidince çok kötü oluyorum eve dönünce üzülüyorum..
şu şişman çocuk sağlıklı çocuk ön yargısı çok fena.. hertürlü şeyi söyleyip ağlatma boyutuna getirdiler beni biara neyseki tuttum kendimi.. ya sabır çektim hep.. hemde bunu söyleyende çok yakın kişilerim..
benimkide 6 ay 11 günlük emeklemiyo desteksizde oturamıyo .eli hep ağzında ama dişi çıkmadı daha.yürüteçe doktor izin vermedi zararlı koyma dedi.sizin doktorlarınız izin verdimi size aslında bende koymak istemiştim.böle çok sıkılıyo sürekli kucak istiyo.abisini koymuştumyürütece aslında bişide olmadı çok bindi abisi.ama doktor koyma dedi kararsız kaldım.
evet canım ya hareketten almıyorlar.sütüm var,idrarı fazla fazla yapıyor.ee neden az alıyor.doktorumda dedi hareketli ondan diye.neymiş sütümü yaramıyormuşta bilmem ne.benim komşularım söylüyor.benimkinden bir ay küçük torunları var 9 kilo daha dönmedi bile.benimki 7.5 kilo ama ondan boylu,iki aydır emekliyor.benimkiyle kıyaslayıp durmadan zayıf,minyon diyolar en son tutamadım neresi minyon,boyunu görmüyo musun dedim?kıskanıyolar anam ondan diyolar
benimde kızım normale göre biraz zayıf.. aynen sizinki gibi mşlh hiç durmuyo hep hareket..
evdeyken takmıyorumda biyere gidince çok kötü oluyorum eve dönünce üzülüyorum..
şu şişman çocuk sağlıklı çocuk ön yargısı çok fena.. hertürlü şeyi söyleyip ağlatma boyutuna getirdiler beni biara neyseki tuttum kendimi.. ya sabır çektim hep.. hemde bunu söyleyende çok yakın kişilerim..
evet canım ya hareketten almıyorlar.sütüm var,idrarı fazla fazla yapıyor.ee neden az alıyor.doktorumda dedi hareketli ondan diye.neymiş sütümü yaramıyormuşta bilmem ne.benim komşularım söylüyor.benimkinden bir ay küçük torunları var 9 kilo daha dönmedi bile.benimki 7.5 kilo ama ondan boylu,iki aydır emekliyor.benimkiyle kıyaslayıp durmadan zayıf,minyon diyolar en son tutamadım neresi minyon,boyunu görmüyo musun dedim?kıskanıyolar anam ondan diyolar
doktordan aldığın ekgıda listesini banada verirmisin lütfen
aman boşver canım ne takıyorsunbenimde zayıf kızım sağlıklı sıhhatli olsunlarda zayıf olsunlar benimde en yakınlarım diyor sen bakamıyonmu yedirmiyonmu birde akıl veriyorlar yoğurt yedir herşeyden ver ohoo ben bunlara çoktan başladım diyorum sebze çorbasından tut meyvesine yoğurduna kadar özel yapıyorum yemiyo iştahı yok bebeğimin gelde anlat onlara yok bakamıyon yok zayıf şu komşu kızına nasıl bakıyo yoğurdunu özel mayalıyo e bende yapıyorum bunları almazsa kilo zorla mı şişirek.çok ağladım yemiyo zayf diye sıkmıyorum artk canımı sağlıklı olsunlar ileride alırlar kilo.hem doktor beğeniyo kilosunu güzel diyo başkaları beğenemiyo.
Selam herkes iyidir umarım. Bir şey sormak istiyorum, kızım biberonu reddediyor. Alıştırmaya çalışıyorum ama hiç oralı değil. Ne yapmalıyım?
Su dışında hiçbir şeyi biberonla kabul etmiyor, diliyle oynuyor sonra da tükürüyor. Emmiyor hiç =(
SEBZE ÇORBASI: 1. hafta: 1 patates, 1havuç, 1 çay kaşığı pirinç 1-2 bardak su ile 40 dk ağzı kapalı bir kapta pişirilir. sebzeler ezilmeden suyundan verilir.
2. hafta: yukarıdaki şekilde hazırlanan sebzeler ezilerek kevgirden geçirilerek püre şeklinde verilir. ben bu aşamadan sonra hep düdüklü tencerede sebzeleri buharda pişirdim.
3. hafta: yukarıdaki sebzelere ilaveten her gün yenisi eklenerek değişik mevsim sebzeleri kullanılır. mesela patates havuç ve pirince(pirinç yerine bazen irmik de kullanılır) ek olarak 1-2 yaprak ıspanak, sonraki gün 3-4 yaprak maydanoz, sonra çeyrek enginar.... gibi.(ben bu aşamada her hafta yeni bir sebze kullandım)
4.hafta: yukarıdaki gibi hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytinyağ eklenir.
çorba koyu bir püre şeklinde oluyor ilk haftadan sonra. ve ben her yaptığım çorbaya püre halindeyken bebeğime yedirmeden önce zeytinyağı koyuyorum. 4. haftayı beklemedim bunun için. (tv de bir programda duymuştum. ancak dikkat et çiğ zeytinyağı)
1 aydır sebze çorbasını kullanıyoruz. yarından itibaren doktorun diğer verdiği listeleri uygulayacağım.
sabah KAHVALTI: ek gıdalar kısmında yazmıştım. 1 kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir, 1 çay kaşığı pekmez, 1 ekmek içi(nasıl ekmek olması gerektiğini sormamışım),3-4 bebe bisküvisi, 1 yumurtanın sarısı(ilk hafta çeyrek, 2. hafta yarısı, 3. hafta 3/4ü, 4. haftadan itibaren tamamı) anne sütü, mama ya da ıhlamurla hazırlanabilir. tek tek de verilebilir.
ÖĞLEYE DOĞRU: meyve suyu ya da püresi.(benimki suyunu daha çok seviyor ama ben arada püre de veriyorum. yalnız havuç suyu benimkini kabız yaptı dikkat edilmesi gerekir.)
ÖĞLE: sebze çorbası (doktor pırasa ve bunun benzeri uzun lifli sebzeler için daha erken dedi.)
İKİNDİ: yoğurt. (bizim doktorumuz 8. aya kadar devam sütünden mayalamamı tavsiye etti, ancak bu tavsiyesini sanırım dinlemeyeceğim :) aslında mama kullanmadığımız için tekrar mama almana gerek yok 8. ayda başlarsın yoğurda dedi.)
AKŞAM: tahıllı kaşık mamalarından kullanabilirsin dedi.
ikindi ve akşam benim tercihime kalmış aslında. doktor 3 öğün ek gıdan olmalı dedi. ve 100 ml den arttırarak 150, 200 ml me kadar çıkacakmışım. (ben çorbayı 50 ml filan veriyordum ve çok verdim diyordum.ama doktor az buldu)
çok saol canım . 3 ana öğünmü yoksa toplamda 3 ana 2 de ara olmak üzere 5 öğünmü vercez bugün kızım aşı oldu hemşire bana 3 az 5 olcak dedi.bide 7 aydan önce kahvaltı için erken dedi hepsi farklı söylüyo aklım karışıyo.aşıdan sonrada çok huysuzlandı 5 saate yakın hiç uyumadı.ateş yapmaz inşallah.ara öğün olarak kavanoz maması verebilirsin dedi.
neyi biberonla veriyorsun? yani biberonu neden kullanacaksın?...
Sabahları cicibebe süt veriyorum bazen, içine de pekmezle ceviz koyuyorum kahvaltı niyetine. Kaşıkla verince yiyor ama biberon istemiyor...
Bu arada dünden beri kızım hastalandı. Bronşit gibi bişe oldu. On gündür dışarı çıkmıyorum, arada güneş alsın diye bahçeye indiriyorum, kimseyi de görmedi kızım ama nerden kaptı anlamadım. Çok dikkat ediyorum halbuki. Ihlamura başladım inşallah bir an önce atlatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?