2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

boşver canım büyüdüğünde saçı kapatır benim oğlanın da kulaklar kepçe azcık takmıyorum duyuyor ya yeter

benimde kızım normale göre biraz zayıf.. aynen sizinki gibi mşlh hiç durmuyo hep hareket..
evdeyken takmıyorumda biyere gidince çok kötü oluyorum eve dönünce üzülüyorum..
şu şişman çocuk sağlıklı çocuk ön yargısı çok fena.. hertürlü şeyi söyleyip ağlatma boyutuna getirdiler beni biara neyseki tuttum kendimi.. ya sabır çektim hep.. hemde bunu söyleyende çok yakın kişilerim..

doktordan aldığın ekgıda listesini banada verirmisin lütfen

evet canım ya hareketten almıyorlar.sütüm var,idrarı fazla fazla yapıyor.ee neden az alıyor.doktorumda dedi hareketli ondan diye.neymiş sütümü yaramıyormuşta bilmem ne.benim komşularım söylüyor.benimkinden bir ay küçük torunları var 9 kilo daha dönmedi bile.benimki 7.5 kilo ama ondan boylu,iki aydır emekliyor.benimkiyle kıyaslayıp durmadan zayıf,minyon diyolar en son tutamadım neresi minyon,boyunu görmüyo musun dedim?kıskanıyolar anam ondan diyolar

valla canım doktorlara bakarsan onu yapma bunu yapma e ne yapak o zaman herşey yasak aslında çokda takmayacaksın aldırmayacaksın ya ben kullanıyorum bu zamana kadar etrafımdakilerde kullandı ne zararı var sanki yürütece binen bütün çocuklar güzel güzel de yürüyo benim çok işime yarıyo valla üstümde olmuyo en azından yoksa kucağımda akşama kadar zaman geçmiyo.

zaten öyle insanları bir kaşık suda boğasım geliyo zayıfsa zayıf ne yapacaksınız bende çok sinir oluyorum benim kızımda zayıf ne yapayım sütün yaramıyo yok şöyle yedi aylık olduk biz 7600kilomuz sağlıklı olsun zayıf olsun.

annem benı de yurutece bındırmıs cok sukur hıcbır saglık sıkıntım yok etrafımda da goruyorum herkesı bındırıyolar cocuklarını kımsede de bı sıkıntı olmadı kızımı da bındırıyorum yoksa sureklı kucak ıstıyor ev ıslerını de burun oynatarak yapamayacagımıza gore

aman boşver canım ne takıyorsunbenimde zayıf kızım sağlıklı sıhhatli olsunlarda zayıf olsunlar benimde en yakınlarım diyor sen bakamıyonmu yedirmiyonmu birde akıl veriyorlar yoğurt yedir herşeyden ver ohoo ben bunlara çoktan başladım diyorum sebze çorbasından tut meyvesine yoğurduna kadar özel yapıyorum yemiyo iştahı yok bebeğimin gelde anlat onlara yok bakamıyon yok zayıf şu komşu kızına nasıl bakıyo yoğurdunu özel mayalıyo e bende yapıyorum bunları almazsa kilo zorla mı şişirek.çok ağladım yemiyo zayf diye sıkmıyorum artk canımı sağlıklı olsunlar ileride alırlar kilo.hem doktor beğeniyo kilosunu güzel diyo başkaları beğenemiyo.

Fizyoterapist Mintaze KEREM GÜNEL
http://www.pediatriportali.com/QDetay.asp?QID=7357

"Eğer yürüteç 8 aydan sonra kullanılırsa hiç bir zararı olmaz. Daha önce kullanılırsa bacaklarda eğrilik olabilir.
Yürüme, çocuğun tüm kas ve eklem bütünlüğü tamamlandığında kendisinin dengesini kurarak yapacağı bir fonksiyondur. Erken yürümek ileri bir beceri kabul edilmediği gibi geç yürümek de her zaman bir problem olarak görülmez.

Özellikle erken dönemde yürüteç kullanılması, hazır olmayan eklemlere yük bindirebilecek, daha dengeli ve iyi bir yürüyüş paterni yerine hızlı ve dengesiz bir yürüme paterni ile yürümeye neden olabilecektir.

Yürüteç kullanmak, aileyi rahatlatıcı bir faktör ve çocuğun da hoşuna giden eğlenceli bir durum olabilmekle beraber, ileride herhangi bir yürüme bozukluğuna neden olabileceği ve parmak ucuna basma, içe basma, omurgada eğrilikler gibi bazı sorunları artırabileceği düşüncesiyle yürüteç kullanmak doğru değildir.

Çocuğun hazır olunca bağımsız yürümesi beklenmelidir."

Son düzenleme:

bence de kıskanıyorlar :) sen de seninki zayıf diyenlere, ileri de zayıflamak için her pazartesi diyete girmek zorunda kalmaz işte dersin :)

doktordan aldığın ekgıda listesini banada verirmisin lütfen

SEBZE ÇORBASI: 1. hafta: 1 patates, 1havuç, 1 çay kaşığı pirinç 1-2 bardak su ile 40 dk ağzı kapalı bir kapta pişirilir. sebzeler ezilmeden suyundan verilir.
2. hafta: yukarıdaki şekilde hazırlanan sebzeler ezilerek kevgirden geçirilerek püre şeklinde verilir. ben bu aşamadan sonra hep düdüklü tencerede sebzeleri buharda pişirdim.
3. hafta: yukarıdaki sebzelere ilaveten her gün yenisi eklenerek değişik mevsim sebzeleri kullanılır. mesela patates havuç ve pirince(pirinç yerine bazen irmik de kullanılır) ek olarak 1-2 yaprak ıspanak, sonraki gün 3-4 yaprak maydanoz, sonra çeyrek enginar.... gibi.(ben bu aşamada her hafta yeni bir sebze kullandım)
4.hafta: yukarıdaki gibi hazırlanan püreye 1 çay kaşığı zeytinyağ eklenir.
çorba koyu bir püre şeklinde oluyor ilk haftadan sonra. ve ben her yaptığım çorbaya püre halindeyken bebeğime yedirmeden önce zeytinyağı koyuyorum. 4. haftayı beklemedim bunun için. (tv de bir programda duymuştum. ancak dikkat et çiğ zeytinyağı)
1 aydır sebze çorbasını kullanıyoruz. yarından itibaren doktorun diğer verdiği listeleri uygulayacağım.
sabah KAHVALTI: ek gıdalar kısmında yazmıştım. 1 kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir, 1 çay kaşığı pekmez, 1 ekmek içi(nasıl ekmek olması gerektiğini sormamışım),3-4 bebe bisküvisi, 1 yumurtanın sarısı(ilk hafta çeyrek, 2. hafta yarısı, 3. hafta 3/4ü, 4. haftadan itibaren tamamı) anne sütü, mama ya da ıhlamurla hazırlanabilir. tek tek de verilebilir.
ÖĞLEYE DOĞRU: meyve suyu ya da püresi.(benimki suyunu daha çok seviyor ama ben arada püre de veriyorum. yalnız havuç suyu benimkini kabız yaptı dikkat edilmesi gerekir.)
ÖĞLE: sebze çorbası (doktor pırasa ve bunun benzeri uzun lifli sebzeler için daha erken dedi.)
İKİNDİ: yoğurt. (bizim doktorumuz 8. aya kadar devam sütünden mayalamamı tavsiye etti, ancak bu tavsiyesini sanırım dinlemeyeceğim :) aslında mama kullanmadığımız için tekrar mama almana gerek yok 8. ayda başlarsın yoğurda dedi.)
AKŞAM: tahıllı kaşık mamalarından kullanabilirsin dedi.
ikindi ve akşam benim tercihime kalmış aslında. doktor 3 öğün ek gıdan olmalı dedi. ve 100 ml den arttırarak 150, 200 ml me kadar çıkacakmışım. (ben çorbayı 50 ml filan veriyordum ve çok verdim diyordum.ama doktor az buldu)

drsağlıklı diyorsa gerisi boşşş

Selam herkes iyidir umarım. Bir şey sormak istiyorum, kızım biberonu reddediyor. Alıştırmaya çalışıyorum ama hiç oralı değil. Ne yapmalıyım?
Su dışında hiçbir şeyi biberonla kabul etmiyor, diliyle oynuyor sonra da tükürüyor. Emmiyor hiç =(

neyi biberonla veriyorsun? yani biberonu neden kullanacaksın?...

çok saol canım . 3 ana öğünmü yoksa toplamda 3 ana 2 de ara olmak üzere 5 öğünmü vercez bugün kızım aşı oldu hemşire bana 3 az 5 olcak dedi.bide 7 aydan önce kahvaltı için erken dedi hepsi farklı söylüyo aklım karışıyo.aşıdan sonrada çok huysuzlandı 5 saate yakın hiç uyumadı.ateş yapmaz inşallah.ara öğün olarak kavanoz maması verebilirsin dedi.

bana hem kendi doktorumuz hem de sağlık ocağındaki kahvaltıya 6. ayda başla dedi. ben 2 gündür veriyorum ama 5 öğüne çıkamadık daha. dün sabah kahvaltıyı (hepsini karıştırmıştım) az yedi, meyve suyunu az yedi, sebze çorbasını tam yedi. bugün kahvaltıyı ayrı ayrı verdim neredeyse hepsini yedi(pekmezi sevmedik sanırım) ama bu sefer de sebze çorbasını bitiremedi, meyve suyunu da bitirdi. şimdi de kaşık maması verdim biraz. kahvaltıya alıştıktan sonra (bir dahaki hafta başı) yoğurt da ekleyeyim diyorum bakalım nasıl olacak. umarım bir iki hafta içinde düzene gireriz.

slm anneler millete çok takılmayaa lafınızıda esirgemeyin siz üzülcenize onlar üzülsün. bizde yürüteçte gezinioz 15 dak falan tutup alıyorum ben daha bugun gezinmeyi öğrendi. 7 bitçek bizimde 11 mayısta. iidir heralde ne geç ne erken. 8 bittiğinde daha çok oyarım bende

kızlar size bişi sorcam.yürüteç ve mama sandalyesi için kendi başına oturabiliyo olması lazım dimi.bizim fıstık hala oturamıyo da bunları şimdi alsam işe yaramaz dimi

neyi biberonla veriyorsun? yani biberonu neden kullanacaksın?...

Sabahları cicibebe süt veriyorum bazen, içine de pekmezle ceviz koyuyorum kahvaltı niyetine. Kaşıkla verince yiyor ama biberon istemiyor...

Bu arada dünden beri kızım hastalandı. Bronşit gibi bişe oldu. On gündür dışarı çıkmıyorum, arada güneş alsın diye bahçeye indiriyorum, kimseyi de görmedi kızım ama nerden kaptı anlamadım. Çok dikkat ediyorum halbuki. Ihlamura başladım inşallah bir an önce atlatır.

bir yerde okumuştum ek gıdaları biberonla vermeyin diyordu, amaç kaşıkla yemeyi öğrenmesi olduğu için yanlış beslenme alışkanlıkları edinmesine neden olurmuş. paylaşmak istedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…