2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

LARA ; cok sevındım Allah bırdaha yasatmasın.. kılosunu zamanla toplar ıns. yeterkı sağlık sıhat olsun hersey olur..

gelmiş geçmiş olsun. bundan sonrası için bol bol sağlık ve bol bol şans diliyorum. bir ömür bahtı açık olsun kuzunun.

kizlar cok sagolun güzel dilekleriniz icin yazdiklarinizi okuyunca birazdaha güc moral geliyor cok sagolun artik insallah allahin izniyle yavas yavas düzelicek 3600 kg dogdu ama herseyden önce kil olsun kopmasin diyorum

canım geçmiş olsun çok sevindim kilosuna çok takılma annesi sen onu bi güzel besler kuzucukta bi güzel toparlanır inşallah en tez vakitte allah başka hastalık vermesin inşallah..

çok iyi olmuş canım bu konuyu açman.birbirimizin tecrübelerinden faydalanabiliriz.bizim en büyük derdimiz gece uykusu ve bitmeyen ağlama nöbetleriydi.ilk 4 ay kabus gibiydi.uykusuzluktan zombi gibi olmuştum ve haliyle bu stresten yorgunluktan oğluşumu 3 ay emzirebildim.bu durumda olanlara tavsiyem şu.komik gelebilir ama bizde çok işe yaradı ki biz haftanın en az 3 günü acile giderdik ağlıyor diyr.önce kesinlikle gece yatmadan pijamalar giydirilecek,ne olursa olsun bez değişecek,hemen ışık kısılacak ve tv sesi azaltılacak.yüksek sesle konuşmak yok,bebişle oynaşmakta yok.sonra karnı doyurulacak ve iyi geceler öpücüğü verilerek sallanacak.dr um tavsiyesiydi bu.bebekler gece uykusunu bu şekilde ayırt edermiş.yani her gece aynı saatlerde bunları yaparsan bebişler uyku saati geldiğini anlarmış.bizde 3-4 gün sonra işe yaradı.şimdi maaşallah gece en fazla 1 defa kalkıyor.

bir de çok ağlayan bebeği 5 dak da susturmanın 5 kuralı :ilk aşama başı sağ kolunda olacak şekilde kucağına al,baş biraz aşağıda , 2.aşama başını hafif aşağı yukarı salla ,3.aşama emzik ver 4.aşama pişşşt pişşşt sesleri.

birde çabuk uyusun diye ellerinizi alnından çenesine doğru 5-6 kere dokundurun.

valla bu konuda master yapmış biri olarak bizde çok işe yaradı bunlar.hoş bizimki hala uslu bir bebek deil ama önceki aylara göre müthiş iyiyiz.

umarım ihtiyacı olan birini faydası olur...

BU ANNELER GÜNÜNE ANNE ALARAK GİRMEMİZİ VE ANNELİĞİN O GÜZEL ENGİN MUTLULUĞUNU BİZE BAHŞEDEN RABBİME SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN ANNE OLARAK TEK DİLEĞİM YAVRULARIMIZI SAĞLIKLI VE MUTLU BİR ŞEKİLDE BÜYÜTÜP ACILARINI BİZLERE GÖSTERMESİN..

EKİM ANNELERİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SİZLERİ VE YAVRULARINIZI
ALLAH ANNE OLMAYI DİLEYEN BÜTÜN ANNELERE SAĞLIKLI YAVRULAR NASİB ETSİN... BU GÜZEL DUYGUYU ONLARADA TADDIRSIN İNŞ.

Son düzenleme:
ekim anneleri uzun bir asamadan sonra sonunda yavrularimizi saglikla rabbim kucagimiza almayi nasip etti bize ve melleklerimizle ilk defa anneler gününü yasiyoruz kizimla yavrumla hergün ayri bir güzel duyguyu paylasiyoruz allah anne olmak isteyen herkese bu duyguyu tatirmasini nasip etsin AMIN

kızlar annler gününüz kutlu olsun...rabbim tüm isteyenlere anneler gününü bebişi kucağında kutlamayı nasip etsin inşşallah.bugün bir kez daha şükrettim.tarifi yok bu duygunun..Allah bizlere de bebişlerimizle mutlu ve sağlıklı uzun yıllar anneler günü kutlamayı nasip etsin..

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.

38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın aaafine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.

Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!

tüm annelerin anneler günü kutlu olsun....

canım benim çok sevindim gün geçtikçe iyice toparlar merak etme moralini yüksek tut ii enerji ver kuzuna dualarımız sizinle kiloyu da takma sağlığı yerine geldi ya çoooook şükür sevgiler öpüyorum sizi....

Kızlar aranızda göğüsleri küçülen var mı? İki gündür göğüslerimin küçüldüğünü fark ettim. Sütün azalmasıyla bir alakası yoktur değil mi?

Kızlar aranızda göğüsleri küçülen var mı? İki gündür göğüslerimin küçüldüğünü fark ettim. Sütün azalmasıyla bir alakası yoktur değil mi?

ilk zamanki kadar gergin değiller tabi. bebiş emince iyice kötü oluyor, sönmüş balon gibi hissediyorum. düzelmeyecek mi artık bunlar? böyle yer çekimine kapılmış gibi mi duracaklar hep?? yaz da geldi, nasıl plaja gidilecek böyle??!!

kızlar ya sizin bebişler emekliyor mu? bizimki sadece oturabiliyor ama emekleme yok.geri geri gidiyor:26:.sizinkiler ne durumda? erken mi henüz,acelemi ediyorum acaba?

bende bir an önce emeklemesi için ugraşıyorum ama geri geri bile gitmiyor poposunu kaldırabiliyor çırpınıyor ama yerinden kıpırdayamıyor ama desteksiz oturuyor uzun süre kollarından tutuyorum yürümeyi ögretmek için koşuyor parmak uçlarında ama yürütece koyduğum zaman yürümüyor artık yürüsün emeklesin anne desin geceleri uzun süre uyusun 2 saatte bir uyanmasın istiyorum

oğlum sürünerek gidiyor ama zor oluyor diyim heryeri kaplasanızda açık yere gidip duruyorlar

bide buna karında oluşan çatlaklarımıda ekle offf off.. bikinelere elvada diycem galiba..
çatlaklarda sorun değilde şu göğüslerim azcık şekle girseydi hiç fena olmazdı.. yaz geliyo kıyafetler güzel durmuyo üstümde, göbüşte tam gitmedi..
biyere giderken 10saat ayna karşında duruyorum giy-çıkar giy- çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…