2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar benım bebıs de emekleyemıyor bır kere sadece yarım metre kadar surundu ama emekleyemıyor sıkılıp aglıyor yuzustu koydugumda al benı dıye
oturmya bayılıyor cok da guzel oturuyor tek basına yurutecte de guzel gezebılıyor emeklemek ıcın erken mı telasmanmam yoksa sızınkıler guzel guzel emeklıyor mu? annem telaslancak bısey yok sen emeklemeden yurumustun dıyor ama ????

aynen benim oğluş da çok güzel oturuyor ama yüzüstü durmuyor bile,sıkılıyor. henüz bir hareket yok yani:)
8 aydan önce bebeklerin yürütülmemesini, bacaklarının üzerine ağırlıklarının çok fazla verilmemesini okuudum geçen gün. eklemleri kendi yükünü talımaya daha hazır olmadığı için ileride bacaklarının çarpık olmasına sebebiyet verirmiş.

Benimkisi son 1 aydır her yere sürünüyordu, şimdi daha emeklemeye benziyor, iyice hızlandı. Emeklesin emeklesin diye uğraşıyordum şimdi zaptedemiyorum. bir an arkamı dönmeye gelmiyor nerede zararlı bir şey varsa (kablo, terlik, saksı) ağzına giderken yakalıyorum. Evi tekrardan elden geçirmem gerekiyor artık. O kadar oyuncağı dururken yerde o nerde oynanmayacak şey var onu buluyor.
Bu arada güzel emekliyor ama henüz desteksiz oturamıyor. o kadar hareketli ki, belki de oturmak işine gelmiyordur.

yürüteçi bende zararlı diye duydum.kalça kaslarının güçlenmesini engelliyormuş bir de geç yürümesine sebep oluyormuş.ben 10 aylıkken emeklemeden yürümeye başlamışım.inşallah oğluşum da bana çeker.herkes yürüyünce bu hallerini ararsın diyor ama olsun,o yürüsün paçalarıma yapışsın arkamdan beni takip etsin,sonra bir de anne falan desin bir an önce diyorum.o günleri sabırsızlıkla bekliyorum

selam kizlar benim kizimin gecirdigi rahatsizlik yüzünden hastanede phisiktedavisi görüyor bir ay yatakta yatinca kaslar yumsadi ama gene kendini toplamaya basladi phisik doktoru bebeklerinizin arkasina yastik koymayin diyor bebek ne zeman süründü tek basina kendi oturdumu o zaman oturdu deniyormus bizim yastiklar sayesinde belli hazir olmadigi icin yamukluk olabilyiormus bacakalrinin üstünede kendi isterse basin yoksa zorlamayin annler hep herseyi cabucak yapsin istiyor sesli oyuncaklardan cok müziksiz oyuncaklarla oynasinlar kesvetsinler kendikendisine oyun oynamasini örensinler istiyorlar buda bir gercek anne olunca herseyi hemen olsun istiryorsun

yürütec rahatlik anne bakimindan ben de düsünüyordum ama vazgectim ne kadar istesemde almayacagim kendisinie guveni acisindan cok iyimis kendi basina yürümesi tutunmasi herseyi kesvetmesi ve yürümeye basladiginda daha az düsme oluyormus

benim karnım bildiğin harita gibiydi çatlaklardan.gebeliğim boyunca karnımdan iğne olmak zorunda kalmıştım.iğnelerden dolayı çatlaklar daha kötü olmuştu.geçmez estetik gerekir demişlerdi bana.sonra bizim eczacı pregnacare diye bir krem önerdi.inanılmaz bir krem.sabah akşam masaj yapılarak sürülüyor.iki kutu falan kullandım hala devam ediyorum.inanılmaz düzeldi çatlaklar.bir kutu falan daha kullansam komple kaybolacak sanırım.birde mustela post -partum kullanıyorum.o da doğum sonrası vücudu toparlıyor.meme ucum olmadığından ve çalıştığım için hep sağmak zorunda kalmıştım.o yüzden göğüslerim felaketti.ama bayağı toparladı.birde soğuk kompres uyguladım hergün o da fayda etti.tavsiye ederim yani..

Bizim kız bir iki gündür adım atıyor o da zorlarsam =) Dönme yok, yüzüstü yatınca da ağlıyor hemen. Oturabiliyor işte eli ayağı durmuyor ama tam tembel teneke=)

Vücut deformasyonuna gelince evdeki bütün aynalara siyah tül geçiresim geliyor. Hayatında 47 kilo bile olamamış biriyken 58'i gösteriyorum şuan. Ama tek derdim göğüslerim. Hamilelikte hiçbir yerim çatlamamıştı, sütyen takmaktan hoşlanmadığım için serbest bırakmıştım hep (dışarı çıkınca takıyordum) 7 aylıkken bir baktım göğüslerim harita gibi =( Karnımda hiçbir şey yok. Doğumdan sonra da bacak aralarım ve popomun üstü çatladı. Gün geçtikçe kilo veriyorum ama bu göğüsleri ne yapacağım bilmiyorum. Geçen gün şu linki buldum http://www.kadinlarkulubu.com/catlaklar-nedenleri-cozumleri/143227-strivectin-sd-catlak-kremi.html biraz daha araştırıp alacağım sanırım.

Amma yazdım he ama bunu da yazmam gerekiyor =)

Aranızda spiral taktıran var mı? Eşime güvenmek istemiyorum, ilaç da kullanamıyorum kazaya da kurban gitmeyeyim.

kremlerin adını yazdım canım çarşıya çıkar çıkmaz eczaneye uğraycam..

kızçem kendi kendine dönebiliyo.. baba diyo(canı isterse).. emekleme veya sürünme olayı yok.. yerde fazla kalınca ağlıyo.. devamlı yürütecinde durmak istiyo.. kucağımızdayken ağlıyo, sıyrılıp yürütecine gitmek istiyo.. kendi başına arkamdan her odaya geliyo(sehpaların örtülerini kaldırdım, herşeyi çekeliyo)
az önceki yazıları okuyunca yürütece karşı düşüncem değişti.. fazla koymayacam şimden sonra.. yürüteçsiz nasıl yapıcaz bilmiyorum..

aa bide tekbaşına oturamıyo.. arkası dayalı oturttuğumda da dikkati çok çabuk dağılıyo, bişeylere uzanmaya çalışıyo veya elleriyle oynarken devrili veriyo

oysa, bian evvel emeklesin istiyooooom

selected bence acele etme kendi oturamyiorsa sakin yastikla zorlama saga sola düser bel kemikleri daha su gibi onun icin kendi sürünmeye baslarsa o zeten oturrur laranin phisikdoktoru dedi

benim evlendikten hemen sonra taktim cok mu cok rahat hic korkmayin pahali olmasa burda gene takicam 230 euro cikartinca zaten hemen hamile kaldim spiral en güvenli ve en rahat korunma yöntemi

çok geçmiş olsun canım.en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah.Allah bir daha yaşatmasın bebişine..

hiç mi yastık kullanmamalıyız.ben yattığımız gibi olan yastıkları kıvırıp arkasına koyuyordum.öyle oturuyor.ama tek başına en fazla 5 dak oturabiliyor.hiç oturtmayalım mı o zaman.bir de ben hep dişliği dahil müzikli oyuncak alıyorum hoşuna gidiyor diye.doğru olan sesli oyuncaklarr mıymış?

aynen canım, bende eşime güvenmek istemiyorum, en son güvendiğimde hamile kalmıştım:) spiralden başka bir de implant yöntemi varmış. üst kolun iç tarafına takılan bi şerit,küçük bir cerrahi müdahale ile takılıyormuş,3sene koruyormuş. bu konuda bilginiz var mı? hangisi daha iyi olur acaba?

günaydın hanımlar.
ben evliliğimden bu yana kullanmadığım doğum kontrol yöntemini bırakmadım en son 3 aylık iğneleri kullandım pregesteron içeren her birinin yan etkisi farklı sonuçta vücuda yüksek dozda hormon alıyosun .. ve sık sık karın ağrısı çekiyordum dr gittim rahim içinde myomlar var dedi tedavi gördüm geçti ilaçları kullanınca tekrar oluştular ilacı kestim ve oğluma hamile kaldım:)

satinezgi deri altı implantlar da lullandığım iğnenin on katı pregestoron depolu düşün artık yan etkisini
drlara sordugunda yan etkisi az falan filan ilacı üreten kimyacılar neler anlatıyor neler...
şimdi ria kullanıyorum önceleri ağrı yapıyordu ama bünyem alıştı şimdi daha rahatım ağrı devm etseydi pregestron içeren kullancktım mecbuıren ama damardan alınana nazaran kana eser mikt.da geçiyor ve yan etkisi daha az tavsiye ederim koruma oranı da daha yüksek implanttan iyidir derim bu işte bebek büyütmek kadar karmaşık bi şey allah kolaylık versin derim:44::44::44::44::44:

Ben de spiral düşünüyorum ama benim iltihap sorunum var. Hamilelikten kaldı, 3 ayda bir tekrarlıyor. Ondan korkuyorum açıkçası. İltihabı temizlemek lazım önce sanırım. Bu kadınların derdi de bitmiyo piff

canim bana dr larin söyledigini söylüyorum kesinlikle yastik kullanmayin bebek kendini hazir hisetigi zaman tek basina kendi oturur kaslari gelismedigi sürece biz oturturursak büyüdügünde bel yamuklugu olur dedi. bende sordum nasil kendi oturabilir diye sürünmeye basladiklarinda kendileri oturduklari zaman gercek oturma deniyormus. bazen bende cok istiyorum ama dedikleri mantikli sonucta terapi dr lari onun icin beklicem karin üstü birakiyorum zaten kendi dönüyor.
2 ci söyledigi sesli oyuncaklar bebegin ilgisini cok cekiyormus onun icin sesi duyunca bakiyorlar izliyorlar cabuk sIKIliyorlar belirli bir süre sonra bana dedigi sey para tuzagi bebekler herseyi oyuncak sanir herseyi kesfetmek ister onun icin sesiz oyuncaklari kendi kendine oynamasini ögrenir el hareketleri kaslari daha iyi calisir allahima bin sükür kurban oldugum rabbim kizim hizla kendini toparladi müzikli oyuncaklari vermiyorum digerleriyle oynamaktan döne döne istedigi yöne yuvarlanarak gidiyor istedigi seyi almaya calisiyor
cok uzun yazdim ne bilim anne olarak hepimiz cocuklarimizin en iyi sekilde egitim göremsini isteriz bildigim tüm güzel bilgileri sizinle paylasmayi cok seviyorum

Son düzenleme:

çok ama çok teşekkürler canım.gerçekten faydalı verdiğin bilgiler.doğru bildiğimiz yanlışları yazmışsın.bundan sonra oturtmam.müzikli oyuncakları da kaldırdım.ne çok şey öğreniyoruz birbirimizden..en kısa zamanda bebişinde sağlığına kavuşur inşallah.tekrardan çokkkkkkk saol.

evet canim o kadar dogru bilip yanlis yaptigimiz seyler varmiski hic farkinda degiliz bakalim yarin gene phisik terapisi var bakalim yarin yeni bir seyler ögrenicekmiyim birde bebeklere bulgur pilavi karin agrisi yapyiormus ne kadar dogru bilmiyorum midede sislik yapinca rahatsilik yapyiormus duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…