aynen benim oğluş da çok güzel oturuyor ama yüzüstü durmuyor bile,sıkılıyor. henüz bir hareket yok yani:)
8 aydan önce bebeklerin yürütülmemesini, bacaklarının üzerine ağırlıklarının çok fazla verilmemesini okuudum geçen gün. eklemleri kendi yükünü talımaya daha hazır olmadığı için ileride bacaklarının çarpık olmasına sebebiyet verirmiş.
bide buna karında oluşan çatlaklarımıda ekle offf off.. bikinelere elvada diycem galiba..
çatlaklarda sorun değilde şu göğüslerim azcık şekle girseydi hiç fena olmazdı.. yaz geliyo kıyafetler güzel durmuyo üstümde, göbüşte tam gitmedi..
biyere giderken 10saat ayna karşında duruyorum giy-çıkar giy- çıkar
benim karnım bildiğin harita gibiydi çatlaklardan.gebeliğim boyunca karnımdan iğne olmak zorunda kalmıştım.iğnelerden dolayı çatlaklar daha kötü olmuştu.geçmez estetik gerekir demişlerdi bana.sonra bizim eczacı pregnacare diye bir krem önerdi.inanılmaz bir krem.sabah akşam masaj yapılarak sürülüyor.iki kutu falan kullandım hala devam ediyorum.inanılmaz düzeldi çatlaklar.bir kutu falan daha kullansam komple kaybolacak sanırım.birde mustela post -partum kullanıyorum.o da doğum sonrası vücudu toparlıyor.meme ucum olmadığından ve çalıştığım için hep sağmak zorunda kalmıştım.o yüzden göğüslerim felaketti.ama bayağı toparladı.birde soğuk kompres uyguladım hergün o da fayda etti.tavsiye ederim yani..
selam kizlar benim kizimin gecirdigi rahatsizlik yüzünden hastanede phisiktedavisi görüyor bir ay yatakta yatinca kaslar yumsadi ama gene kendini toplamaya basladi phisik doktoru bebeklerinizin arkasina yastik koymayin diyor bebek ne zeman süründü tek basina kendi oturdumu o zaman oturdu deniyormus bizim yastiklar sayesinde belli hazir olmadigi icin yamukluk olabilyiormus bacakalrinin üstünede kendi isterse basin yoksa zorlamayin annler hep herseyi cabucak yapsin istiyor sesli oyuncaklardan cok müziksiz oyuncaklarla oynasinlar kesvetsinler kendikendisine oyun oynamasini örensinler istiyorlar buda bir gercek anne olunca herseyi hemen olsun istiryorsun
Bizim kız bir iki gündür adım atıyor o da zorlarsam =) Dönme yok, yüzüstü yatınca da ağlıyor hemen. Oturabiliyor işte eli ayağı durmuyor ama tam tembel teneke=)
Vücut deformasyonuna gelince evdeki bütün aynalara siyah tül geçiresim geliyor. Hayatında 47 kilo bile olamamış biriyken 58'i gösteriyorum şuan. Ama tek derdim göğüslerim. Hamilelikte hiçbir yerim çatlamamıştı, sütyen takmaktan hoşlanmadığım için serbest bırakmıştım hep (dışarı çıkınca takıyordum) 7 aylıkken bir baktım göğüslerim harita gibi =( Karnımda hiçbir şey yok. Doğumdan sonra da bacak aralarım ve popomun üstü çatladı. Gün geçtikçe kilo veriyorum ama bu göğüsleri ne yapacağım bilmiyorum. Geçen gün şu linki buldum http://www.kadinlarkulubu.com/catlaklar-nedenleri-cozumleri/143227-strivectin-sd-catlak-kremi.html biraz daha araştırıp alacağım sanırım.
Amma yazdım he ama bunu da yazmam gerekiyor =)
Aranızda spiral taktıran var mı? Eşime güvenmek istemiyorum, ilaç da kullanamıyorum kazaya da kurban gitmeyeyim.
günaydın hanımlar.aynen canım, bende eşime güvenmek istemiyorum, en son güvendiğimde hamile kalmıştım:) spiralden başka bir de implant yöntemi varmış. üst kolun iç tarafına takılan bi şerit,küçük bir cerrahi müdahale ile takılıyormuş,3sene koruyormuş. bu konuda bilginiz var mı? hangisi daha iyi olur acaba?
çok geçmiş olsun canım.en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah.Allah bir daha yaşatmasın bebişine..
hiç mi yastık kullanmamalıyız.ben yattığımız gibi olan yastıkları kıvırıp arkasına koyuyordum.öyle oturuyor.ama tek başına en fazla 5 dak oturabiliyor.hiç oturtmayalım mı o zaman.bir de ben hep dişliği dahil müzikli oyuncak alıyorum hoşuna gidiyor diye.doğru olan sesli oyuncaklarr mıymış?
canim bana dr larin söyledigini söylüyorum kesinlikle yastik kullanmayin bebek kendini hazir hisetigi zaman tek basina kendi oturur kaslari gelismedigi sürece biz oturturursak büyüdügünde bel yamuklugu olur dedi. bende sordum nasil kendi oturabilir diye sürünmeye basladiklarinda kendileri oturduklari zaman gercek oturma deniyormus. bazen bende cok istiyorum ama dedikleri mantikli sonucta terapi dr lari onun icin beklicem karin üstü birakiyorum zaten kendi dönüyor.
2 ci söyledigi sesli oyuncaklar bebegin ilgisini cok cekiyormus onun icin sesi duyunca bakiyorlar izliyorlar cabuk sIKIliyorlar belirli bir süre sonra bana dedigi sey para tuzagi bebekler herseyi oyuncak sanir herseyi kesfetmek ister onun icin sesiz oyuncaklari kendi kendine oynamasini ögrenir el hareketleri kaslari daha iyi calisir allahima bin sükür kurban oldugum rabbim kizim hizla kendini toparladi müzikli oyuncaklari vermiyorum digerleriyle oynamaktan döne döne istedigi yöne yuvarlanarak gidiyor istedigi seyi almaya calisiyor
cok uzun yazdim ne bilim anne olarak hepimiz cocuklarimizin en iyi sekilde egitim göremsini isteriz bildigim tüm güzel bilgileri sizinle paylasmayi cok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?